-
תגובה: לחברי הפורום שלום רב
ואם כבר בחופים עסקינן, עניין קטן שמטריד אותי. יותר מפעם אחת יצא לי לחזות בטנדר ירוק למהדרין נוסע על חוף הים לאורכו ולעיתים אף מרטיב מעט את צמיגיו על קו החוף. כל זאת בשעות בוקר מוקדמות ביותר כשאין מה ואת מי לאכוף ולאורך קו חוף הנמצא בתוך עיר!! כאשר רוחב כל רצועת החוף אינו עולה על 70 מ' והוא מתוחם ע"י [שומו שמיים] כביש אספלט (בחלקו אף חומה ומדרכה להולכי רגל).
יועילו נא נציגי הרשות ויאירו את עיני -
1)מה דורש סוג כזה של אכיפה?
2)האם הצי הירוק מצויד בצמיגים מיוחדים אשר אינם משאירים קוליסים או דורסים צבי ים מסכנים?
3)בהנחה שמדובר ביוזמה פרטית [מקווה מאוד שלא] הנמנעת מכולנו ע"פ חוק - האם פקח כזה נקנס ע"פ חוק? [תחושת בטן אומרת שאני יודע את התשובה לשאלה הזאת....]
מצפה לתשובה [שכנראה לא תגיע]
אורן המשתומם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בועז,
שמורת ג׳רזי מופיעה ברשימה.
לא טענתי שלא.
אני שואל היכן הגבול האמיתי.
3 מפות מעודכנות לכאורה ובשלושתן גבול אחר
-
רק לשם הבהרה, אינני נציג רט"ג בפורום.
עצם עבודתי ברט"ג אשמח לתרום לפורום מניסיוני ומהידע האישי שלי לדיון עינייני, בנוסף גם לא איימתי עליך בתביעה אדון בועז רק להזכיר לך שמטרת הדיון היא טובת הכלל ועניינית.
לכן אם יש לך האשמה ספיציפית נשמח כג'יפאים/אזרחים אם תעלה אותה בכתב תפנה אותה לתלונות הציבור ברט"ג ותשתף את כולנו בתגובה/במענה כמו שכבר עשה פה חבר פורום.
לגבי השאלות שנשאלו ולא קיבלו מענה אני כמוכם גם מקווה שאלדד ימצא זמן להשיב עליהם בצורה מקיפה ומלאה.
וכמוכם, הינני אזרח במדינה, ולא מדיר עיני מחוסר הצדק שקורה פה , השחיתויות והכיוון הכללי שהמדינה שלנו צועדת אליה, אינני עיוור ומבין כמה קל לשנוא את הממסד.
הינני עובד ציבור, משרת ציבור מתוך תחושה של איכפתיות נטו, כלפי הסביבה והמקום שגדלתי בו. וגם מתוך תחושת חוסר אונים שהמדינה שלי הולכת לכיוון פשיטת רגל.
ולגבי כל שאר הטענות לגבי נסיעת החופים או התנכלות שלנו הפפקחים או אף הכתבה שהתפרסמה לאחרונה ב-ynet תרשו לי להגיב בצורה כוללת על כל הטענות האלו:
*רוב העבירות מניסיוני של מטיילים נובעות קודם כל מחוסר מודעות ולא מרוע חלילה.
*רוב האזרחים לא מטיילים באחריות.
*לשירות בצה"ל אין רלוונטית לנושא עבירות על החוק אז תפסיקו להעלות את זה. (זה כמו שאני אאכוף רק מול תלמידי ישיבה שפוקדים את הנופרים).
*רוב האזרחים לא אוהבים לקבל דו"ח/ פניית פרסה/חסימת שביל איסור כזה או אחר וגם כשיראו את השלט ימשיכו כאילו לא ראו ויעדיפו להתווכח על כך שלא ראו את השלט ולספר אלף סיפורי לילה ולילה העיקר לא לקבל דו"ח , מה קרה להודות בעבירה ולקחת את האחריות על כך?! אני נוטה במקרה כזה אגב לתת אזהרה ולמי שלא משתף פעולה ומזלזל באינטילגנציה שלנו לכתוב את הדו"ח. אגב, מעבר בפרצה של בולדרים... זה לא מעבר... זאת פירצה של חסימה, ולעבור על תלולית זה גם לא שביל מסומן..
*במדינת ישראל אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש.
*אני כפקח מחוייב להפעיל שיקול דעת תמיד.
*בעבודתי אני מותקף מילולית,פיזית אפילו לאחר שעות העבודה בדרכי הביתה.
*כך גם שוטרים ועובדי מדינה רבים ואף אחד לא מקבלאת הגיבוי המגיע לו ממערכת בתי המשפט .
מתוך כל מה שכתבתי נוצר מצב שמקשה עלינו את העבודה, דוגמא לכ היא אגב הכתבה שפירסמתם שגם כותרתה מדברת על כך שהותקף שוטר.
אז כיצד תשיג הרתעה או כיצד תצפה שפקח יעשה את עבודתו אם לא ירד עם ניידת לחוף? בטח ברגל ירוץ ביולי אוגוסט בין ישראלים זועמים... וכשירוץ טרקטורון וינסה לדרוס את הפקח או אזרח הוא בטח ירוץ אחריו רגלית נכון???
לגבי חוק איסור נסיעה בחופי הים, 100 מטר מקו הים.
כן טרקטורים חורשים בשעות הבוקר המוקדמות חופים מוכרזים, כחלק משמירת על הניקיון ונוחיות האדם שבא לחוף.
כן בחודשי יולי אוגוסט בכל חופי הארץ מתבצעות ע"י פקחי רט"ג סריקות בחופשי הים מאור ראשון עד שעות הצהריים באיתור קנים של צבות שעלו להטיל בשעות הלילה.
ולא הם לא דורסים צבים ובעלי חיים, וכן מותר להם לנוע ע"פ חוק לביצוע עבודת קודש זו וגם כדי לבצע אכיפה, בעוד שלך האזרח אסור.
זה המצב. אתה רוצה שהם ירחסו מעל החול? אתה רוצה שהם יסרקו עשרות ק"מ של רצועות חוף רגלית? אתה רוצה שיעתיקו קנים וילכו עם צידניות של ביצי צבי הים ברגל יחפרו קנים ויעתיקו אותם בשעות החום של יולי אוגוסט בחול תחוח לעומק של מטר ואף יותר...והכל ברגל? צא מהסרט אנחנו בני אדם עם יכולת מוגבלת לעבוד סביב השעון.
הסכנה בדריסה היא יותר לאחר בקיעת הצבים מהקן, לכן אנחנו מעתיקים אותם.
והחוק אינו של רשות הטבע הוא חוק של משרד הפנים שבא להגן עליך ועל ילדיך לאחר שהיו מספר מקרי דריסה ומוות.
מה שמחזיר אותי לעובדה שאין לרוב הציבור מודעות לשמירת טבע או בכלל בחוק.
למה שאני אקנס אם מותר לבצע את העבודה בחוף הים?!
ובועז עובדה לכך שאינך מכיר את החוק, מאיפה קבעת ששטחי חקלאות לא נמצאים לפעמים בתוך שמורות או גנים לאומיים?! ועוד איך שכן.
אגב יוסי,
אתה צודק, הלוואי והיה חוף לגיפאים.
1. מעולם לא הייתה בקש מסודרת/מחאה/דרישה לעירייה או לרשות כזאת או אחרת.
2. בימינו אני סקפטי כבר אם זה יקרה.
3. עם כמות האלימות והטינופת שחוף כזה יביא אני כנראה לא יפקוד אותו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
taylorh
מודה לך שפירסמת את הכתבה .
אלדד
-
תודה e-Pit@m
אני מעריך את תשובתך הישירה והכנה
האם, כפקח (לא כדובר הרט״ג), אתה מודע לכך שיש עמימות בנושא גבולות הגיזרה של שמורות/שבילים/מסלולים ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
orend
ואם כבר בחופים עסקינן, עניין קטן שמטריד אותי. יותר מפעם אחת יצא לי לחזות בטנדר ירוק למהדרין נוסע על חוף הים לאורכו ולעיתים אף מרטיב מעט את צמיגיו על קו החוף. כל זאת בשעות בוקר מוקדמות ביותר כשאין מה ואת מי לאכוף ולאורך קו חוף הנמצא בתוך עיר!! כאשר רוחב כל רצועת החוף אינו עולה על 70 מ' והוא מתוחם ע"י [שומו שמיים] כביש אספלט (בחלקו אף חומה ומדרכה להולכי רגל).
יועילו נא נציגי הרשות ויאירו את עיני -
1)מה דורש סוג כזה של אכיפה?
2)האם הצי הירוק מצויד בצמיגים מיוחדים אשר אינם משאירים קוליסים או דורסים צבי ים מסכנים?
3)בהנחה שמדובר ביוזמה פרטית [מקווה מאוד שלא] הנמנעת מכולנו ע"פ חוק - האם פקח כזה נקנס ע"פ חוק? [תחושת בטן אומרת שאני יודע את התשובה לשאלה הזאת....]
מצפה לתשובה [שכנראה לא תגיע]
אורן המשתומם
ככל הנראה ראית פקח שעוסק בסקר צבי ים , כלומר מנסה בשעת בוקר מוקדמת לזהות עקבות עליה מהים לחוף וסימני הטלה של צבת ים אשר עלתה בלילה להטיל את ביציה. הפקחים סורקים באדיקות את כל חופי הים התיכון מדי בוקר מחודש מאי ועד ספטמבר , הסריקה נעשית בשעות הבוקר המוקדמות כדי למנוע מצב שבו יעלה רכב על הקן ויפוצץ את הביצים. הביצים מועברות לחוות קינון מוגנת ולאחר הבקיעה משוחררים הצבונים לים כחלק מפרוייקט שימור בינ"ל בים התיכון. אגב, חלק מהצבות ממושדרות וניתן לעקוב אחר תנועתן. ממליץ בחם על ביקור במרכז ההצלה לצבי ים במכמורת.
מקווה שעניתי לך אורן
אלדד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
רק לשם הבהרה, אינני נציג רט"ג בפורום.
עצם עבודתי ברט"ג אשמח לתרום לפורום מניסיוני ומהידע האישי שלי לדיון עינייני, בנוסף גם לא איימתי עליך בתביעה אדון בועז רק להזכיר לך שמטרת הדיון היא טובת הכלל ועניינית.
לכן אם יש לך האשמה ספיציפית נשמח כג'יפאים/אזרחים אם תעלה אותה בכתב תפנה אותה לתלונות הציבור ברט"ג ותשתף את כולנו בתגובה/במענה כמו שכבר עשה פה חבר פורום.
לגבי השאלות שנשאלו ולא קיבלו מענה אני כמוכם גם מקווה שאלדד ימצא זמן להשיב עליהם בצורה מקיפה ומלאה.
וכמוכם, הינני אזרח במדינה, ולא מדיר עיני מחוסר הצדק שקורה פה , השחיתויות והכיוון הכללי שהמדינה שלנו צועדת אליה, אינני עיוור ומבין כמה קל לשנוא את הממסד.
הינני עובד ציבור, משרת ציבור מתוך תחושה של איכפתיות נטו, כלפי הסביבה והמקום שגדלתי בו. וגם מתוך תחושת חוסר אונים שהמדינה שלי הולכת לכיוון פשיטת רגל.
ולגבי כל שאר הטענות לגבי נסיעת החופים או התנכלות שלנו הפפקחים או אף הכתבה שהתפרסמה לאחרונה ב-ynet תרשו לי להגיב בצורה כוללת על כל הטענות האלו:
*רוב העבירות מניסיוני של מטיילים נובעות קודם כל מחוסר מודעות ולא מרוע חלילה.
*רוב האזרחים לא מטיילים באחריות.
*לשירות בצה"ל אין רלוונטית לנושא עבירות על החוק אז תפסיקו להעלות את זה. (זה כמו שאני אאכוף רק מול תלמידי ישיבה שפוקדים את הנופרים).
*רוב האזרחים לא אוהבים לקבל דו"ח/ פניית פרסה/חסימת שביל איסור כזה או אחר וגם כשיראו את השלט ימשיכו כאילו לא ראו ויעדיפו להתווכח על כך שלא ראו את השלט ולספר אלף סיפורי לילה ולילה העיקר לא לקבל דו"ח , מה קרה להודות בעבירה ולקחת את האחריות על כך?! אני נוטה במקרה כזה אגב לתת אזהרה ולמי שלא משתף פעולה ומזלזל באינטילגנציה שלנו לכתוב את הדו"ח. אגב, מעבר בפרצה של בולדרים... זה לא מעבר... זאת פירצה של חסימה, ולעבור על תלולית זה גם לא שביל מסומן..
*במדינת ישראל אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש.
*אני כפקח מחוייב להפעיל שיקול דעת תמיד.
*בעבודתי אני מותקף מילולית,פיזית אפילו לאחר שעות העבודה בדרכי הביתה.
*כך גם שוטרים ועובדי מדינה רבים ואף אחד לא מקבלאת הגיבוי המגיע לו ממערכת בתי המשפט .
מתוך כל מה שכתבתי נוצר מצב שמקשה עלינו את העבודה, דוגמא לכ היא אגב הכתבה שפירסמתם שגם כותרתה מדברת על כך שהותקף שוטר.
אז כיצד תשיג הרתעה או כיצד תצפה שפקח יעשה את עבודתו אם לא ירד עם ניידת לחוף? בטח ברגל ירוץ ביולי אוגוסט בין ישראלים זועמים... וכשירוץ טרקטורון וינסה לדרוס את הפקח או אזרח הוא בטח ירוץ אחריו רגלית נכון???
לגבי חוק איסור נסיעה בחופי הים, 100 מטר מקו הים.
כן טרקטורים חורשים בשעות הבוקר המוקדמות חופים מוכרזים, כחלק משמירת על הניקיון ונוחיות האדם שבא לחוף.
כן בחודשי יולי אוגוסט בכל חופי הארץ מתבצעות ע"י פקחי רט"ג סריקות בחופשי הים מאור ראשון עד שעות הצהריים באיתור קנים של צבות שעלו להטיל בשעות הלילה.
ולא הם לא דורסים צבים ובעלי חיים, וכן מותר להם לנוע ע"פ חוק לביצוע עבודת קודש זו וגם כדי לבצע אכיפה, בעוד שלך האזרח אסור.
זה המצב. אתה רוצה שהם ירחסו מעל החול? אתה רוצה שהם יסרקו עשרות ק"מ של רצועות חוף רגלית? אתה רוצה שיעתיקו קנים וילכו עם צידניות של ביצי צבי הים ברגל יחפרו קנים ויעתיקו אותם בשעות החום של יולי אוגוסט בחול תחוח לעומק של מטר ואף יותר...והכל ברגל? צא מהסרט אנחנו בני אדם עם יכולת מוגבלת לעבוד סביב השעון.
הסכנה בדריסה היא יותר לאחר בקיעת הצבים מהקן, לכן אנחנו מעתיקים אותם.
והחוק אינו של רשות הטבע הוא חוק של משרד הפנים שבא להגן עליך ועל ילדיך לאחר שהיו מספר מקרי דריסה ומוות.
מה שמחזיר אותי לעובדה שאין לרוב הציבור מודעות לשמירת טבע או בכלל בחוק.
למה שאני אקנס אם מותר לבצע את העבודה בחוף הים?!
ובועז עובדה לכך שאינך מכיר את החוק, מאיפה קבעת ששטחי חקלאות לא נמצאים לפעמים בתוך שמורות או גנים לאומיים?! ועוד איך שכן.
אגב יוסי,
אתה צודק, הלוואי והיה חוף לגיפאים.
1. מעולם לא הייתה בקש מסודרת/מחאה/דרישה לעירייה או לרשות כזאת או אחרת.
2. בימינו אני סקפטי כבר אם זה יקרה.
3. עם כמות האלימות והטינופת שחוף כזה יביא אני כנראה לא יפקוד אותו.
נתחיל מהסוף להתחלה,
3. אתה אוליי לא תפקוד, זו החלטה שלך. אני חולק עליך לגבי הנקיון שלו. תתפלא כמה אנשים מודעים ודואגים לנקיון בטיולים שאני מוציא. [ ואני מכליל במקרה הזה לשאר המטיילים, מי שלא נוהג כך , הוא מיעוט ] ואני בטוח שאני ממש לא לבד בזה. השיא היה כשהתחילו להשיג אותי ולהתחרות מי אוסף יותר לכלוך במהלך הטיול...
2. מסכים איתך
1. ניסיתי להגיש לעריית ראש העין... לא מצאתי איפה ...
ועכשו לשאר הדברים שכתבת, הקו שעובר כחוט השני בדבריך הוא שפקחים, נמצאים מעל לחוק. ופה שורש הרע. לטעמי כמובן. כי לדעתי, הם לא.
אם החוק קובע שאסורה תנועת כלי רכב בקו 100 מ' מקו המים, אזי היא אסורה לכולם. ואם פקח עושה הנחות לעצמו כי אינו יכול ללכת עשרות מטרים בחום יולי אוג' אז גם בחור עם טרקטורון יכול.
אהה, אני שומע מחאה ? החוק לא תקין ? אני מסכים לגמרי. החוק הזה כתוב דפוק. ודורש שכתוב, כמו שהוא דורש הקצאה של חוף לג'יפאים... הוא הרי נכתב כלאחר יד, מתוך כוונה להתמודד עם תופעה מכוערת של השתוללות של רכבים / טרקטורונים בכלל. ובחוף הים בפרט.
ואגב, לא היה בו צורך כלל אילולא היו אוכפים את חוקי המדינה כמו שראוי היה לעשות וחוסכים עוד חיי אדם על הדרך. כי רכבים משתוללים אינה תופעה של חוף הים בלבד.
כתבת מספר הערות כוללניות בראשית דבריך, ואני חייב לומר ש"כל הפוסל , במומו פוסל".
מי אחראי ללמד את עם ישראל, כולו על חלקיו המשרתים בצבא, ועל כאלה שלא, איך לטייל תוך שמירה על ערכי הטבע? מי אם לא הרט"ג? כמה פעילויות כאלה עשית בשנה האחרונה ? האם פנית לתיכון בגין, לבקש שעה להרצאה לפני הקיץ עם כתות י' - י"ב ולהסביר להם מהי המשמעות של רחצה בבריכת הנופרים , מה הנזק שנגרם, ולמה אתם אוסרים על הרחצה? תתפלא כמה "דיילים" תוכל לגייס שם. ואם לא תמצא אוזן קשבת בהנהלה , אנא , פנה אליי.
יש אין ספור של פעילויות שיש / צריך / וראוי שהרשות תעסוק בהם, וזאת הרבה לפני שנוחתים על קבוצה של רוחצים בבריכה ומסלקים אותם מהבריכה. בחינוך ובהדרכה מוקדמת , תשיג יותר. האמן לי.
ואני נתפש לנושא הבריכה , רק כדוגמא. אני ממש לא מעביר עליך ביקורת אישית בעניין.
אני חושב בניגוד גמור לדעת הרט"ג והנהגתה [ לפחות ככה אני מקבל את הרושם ממפגשים שהיו לי] שהדרך להעביר את המסר של "איך מטיילים נכון", בלי לפגוע בערכי טבע, היא לא דרך מניעת טיולים, אלא דווקא בלטייל בצורה מבוקרת, עם הדרכה עם הסבר, עם גישה של לבוא עם הפנים למטייל ולא להראות שהמטייל הוא נגע זר, מפריע ומטריד את הפקחים באיזור.
ואגב, הדרך לשם, היא דרך מדריכי הטיולים. וראה זה פלא, לא היה מפגש אחד של רט"ג - מדריכי טיולים שהמסר הזה התקבל. וחבל.
נושא אחרון - אלימות כלפי פקחים. תופעה חמורה, מכוערת ומגעילה. אני מאחל לכם שתצליחו למגר אותה מתוכנו. ומהר ככל האפשר.
שיהיה קיץ קריר מלא טיולים ... בלי דוחות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
נתחיל מהסוף להתחלה,
3. אתה אוליי לא תפקוד, זו החלטה שלך. אני חולק עליך לגבי הנקיון שלו. תתפלא כמה אנשים מודעים ודואגים לנקיון בטיולים שאני מוציא. [ ואני מכליל במקרה הזה לשאר המטיילים, מי שלא נוהג כך , הוא מיעוט ] ואני בטוח שאני ממש לא לבד בזה. השיא היה כשהתחילו להשיג אותי ולהתחרות מי אוסף יותר לכלוך במהלך הטיול...
2. מסכים איתך
1. ניסיתי להגיש לעריית ראש העין... לא מצאתי איפה ...
ועכשו לשאר הדברים שכתבת, הקו שעובר כחוט השני בדבריך הוא שפקחים, נמצאים מעל לחוק. ופה שורש הרע. לטעמי כמובן. כי לדעתי, הם לא.
אם החוק קובע שאסורה תנועת כלי רכב בקו 100 מ' מקו המים, אזי היא אסורה לכולם. ואם פקח עושה הנחות לעצמו כי אינו יכול ללכת עשרות מטרים בחום יולי אוג' אז גם בחור עם טרקטורון יכול.
אהה, אני שומע מחאה ? החוק לא תקין ? אני מסכים לגמרי. החוק הזה כתוב דפוק. ודורש שכתוב, כמו שהוא דורש הקצאה של חוף לג'יפאים... הוא הרי נכתב כלאחר יד, מתוך כוונה להתמודד עם תופעה מכוערת של השתוללות של רכבים / טרקטורונים בכלל. ובחוף הים בפרט.
ואגב, לא היה בו צורך כלל אילולא היו אוכפים את חוקי המדינה כמו שראוי היה לעשות וחוסכים עוד חיי אדם על הדרך. כי רכבים משתוללים אינה תופעה של חוף הים בלבד.
כתבת מספר הערות כוללניות בראשית דבריך, ואני חייב לומר ש"כל הפוסל , במומו פוסל".
מי אחראי ללמד את עם ישראל, כולו על חלקיו המשרתים בצבא, ועל כאלה שלא, איך לטייל תוך שמירה על ערכי הטבע? מי אם לא הרט"ג? כמה פעילויות כאלה עשית בשנה האחרונה ? האם פנית לתיכון בגין, לבקש שעה להרצאה לפני הקיץ עם כתות י' - י"ב ולהסביר להם מהי המשמעות של רחצה בבריכת הנופרים , מה הנזק שנגרם, ולמה אתם אוסרים על הרחצה? תתפלא כמה "דיילים" תוכל לגייס שם. ואם לא תמצא אוזן קשבת בהנהלה , אנא , פנה אליי.
יש אין ספור של פעילויות שיש / צריך / וראוי שהרשות תעסוק בהם, וזאת הרבה לפני שנוחתים על קבוצה של רוחצים בבריכה ומסלקים אותם מהבריכה. בחינוך ובהדרכה מוקדמת , תשיג יותר. האמן לי.
ואני נתפש לנושא הבריכה , רק כדוגמא. אני ממש לא מעביר עליך ביקורת אישית בעניין.
אני חושב בניגוד גמור לדעת הרט"ג והנהגתה [ לפחות ככה אני מקבל את הרושם ממפגשים שהיו לי] שהדרך להעביר את המסר של "איך מטיילים נכון", בלי לפגוע בערכי טבע, היא לא דרך מניעת טיולים, אלא דווקא בלטייל בצורה מבוקרת, עם הדרכה עם הסבר, עם גישה של לבוא עם הפנים למטייל ולא להראות שהמטייל הוא נגע זר, מפריע ומטריד את הפקחים באיזור.
ואגב, הדרך לשם, היא דרך מדריכי הטיולים. וראה זה פלא, לא היה מפגש אחד של רט"ג - מדריכי טיולים שהמסר הזה התקבל. וחבל.
נושא אחרון - אלימות כלפי פקחים. תופעה חמורה, מכוערת ומגעילה. אני מאחל לכם שתצליחו למגר אותה מתוכנו. ומהר ככל האפשר.
שיהיה קיץ קריר מלא טיולים ... בלי דוחות.
החוק לאיסור נסיעת כלי רכב בחוף הים מתיר נסיעת כלי רכב לצרכי פיקוח , בטחון והצלה , פקחי רט"ג שנוסעים על חוף הים לא עושים זאת לשם ההנאה אלא לצורך מילוי תפקידם וביצוע משימות אליהן נשלחו מטעם מדינת ישראל.
-
sos4u אני לא חושב שתפקיד הפקח לחנך כמו שלא תפקיד השוטר לחנך.
כמו הרבה תחומים גם את תחום החינוך לשמירת טבע המדינה זונחת ומי שממלא את החלל אלו גופים אזרחים.
יתקנו אותי אלדד ואורי אם אני טועה, אבל הרשות לא מפעילה שום מערך הדרכה מחוץ לשמורות וגנים בתשלום.
מי שמחנך בבתי ספר אלו המל"שים של החברה להגנת הטבע וגופים מקבילים אחרים.
אני כן מאמין שזה אמור להיות חלק מתפקיד הרשות, אבל זה לא חלק מתפקיד הפקח.
אני בהחלט מתנגד למעבר על סוללות (כן אורי כמו שתפסת חבר שלי עושה) או בין חסימות, אבל מצד שני בתאי שטח רבים לא ניתן לנוע יותר מכמה דקות בלי להיתקל בחסימה כזו.
מי כמוני מבין את הצורך של חקלאים לחסום צירים, אני גם מבין שיש צורך לחסום צירים למען רוכבי אופנים והוכלי רגל (כרוכב והולך).
אבל יש צורך גם בציר נעים ויפה לאורך הירקון מהמקורות ועד לתל אביב שלרכב (שטח) יהיה כיף לנוע בו. (
-
יוסי אני ממהר לעבודה אבל מאוד מעוניין להגיב לכן אגיב בקצרה.
לא יתווכח איתך לגבי הזבל רק אציין
שלמרות שאינני מטייל כמעט אני כבר שלוש שנים עובד בשטח שבין נחל שילה לירקון ורואה כמויות של מטיילים מכל שכבות האוכלוסיה. חד וחלק הרוב הכל של מטיילים לא אוספים את הפסולת שלהם.
אגב רוב הגיפאים דווקא כן , אבל לא כל המטיילים גיפאים.
שנית החוק כן מתיר לפקחים לנסוע בחוף הים למילוי עבודתם.
לא תראה פקח עם משפחתו וחבריו פותח זולה בחוף. ואם נתקלת תדווח!
ואם לנסוע ביוף לצורך אכיפה זה נראה לך הנחה אז אין לי מה לשכנע אותך.
דבר שלישי.
אני אישית עבדתע עשרות פעמים פעילויות עם הקהילה.
פרויקט שהיה אמור לצאת עם ביס בגין לא יצא לפועל לצערי בגלל איחור בלוז מצד העירייה.
אבל חטיבת גוונים וביס אוהל שרה וביס נופים בוודאי שכן ולא פעם אחת. גם הרצאות בכיתה וגם עבודות בשטח.
לגבי הנופרים.
התחלתי בשנה שלמה של הסברה. שנה שלמה של אזהרות . ושנה שלמה של דוחות.
אנשים מכירים את האיסורים . מכירים ממה הם נובעים וזה לא אכפת להם.
ביניהם גם מורי דרך ומדריכים שהכניסו קבוצות שלמות לרחוץ במים בניגוד לשילוט.
אני מחלק את זמני בין הסברה לציד לפסולת לפיקוח על תשתיות פינוי שבילים התקנת שלטים תיקון נזקים טיפול במיניםולשים סקרים ועןד ועוד...
אז נראה לך שעד שלא אמסור את ההסבר לשמירה על בריכת הנופרים לכל עם ישראל או לכל תלמידי בתי הספר בסביבה אני צריך לעמוד מנגד שבעלימחיים מוגנים סובלים בבית גידול שלהם ולמרות שיש שילוט גדול וברור אז אני אמור לוותר על כך!!?
-
אלדד,
נחזור לנושא גבולות השמורות.
מתואר מצב בנושא גבולות שמורות טבע - גבולות השמורות מתעדכנים באופן שלא זמין למי שלא מחפש אותו באופן מאוד רציני באתר המיפוי. אם להרחיב - בהנחה שאדם סביר מטייל עם המפות הכי מעודכנות אבל גבולות השמורה לא מעודכנים בהן במקרים מסויימים - הוא נדון לכישלון במקרים רבים.
אני, כדוגמה - כשאני מטייל בשטח, אני עושה זאת ללא מחשב נייד עם גישה לאינטרנט מהיר. מה לעשות, אני מטייל עם מפות מודפסות. וכמה שעות לפני החשיכה אני מסתכל במפה, רואה היכן חניום הלילה הקרוב, או היכן גבול השמורה בכיוון הטיול, ודואג לצאת מהשמורה או להגיע לחניון הלילה בזמן לפני החושך. לא, אני לא מתכנן את הטיול מראש. אני מספיק אחראי ומספיק מנוסה כדי לא להתברבר ולהיות מצוייד במפות אמיתיות של כל השטח לכל מקרה ולהשאיר את האופציות פתוחות.
אבל עם המצב שבו המפה לא תמיד מעודכנת - אני עלול למצוא את עצמי מול פקח, שבצדק יטען שאני בתוך שמורת טבע. ואז, לצאת מהשמורה יהיה כרוך בנסיעה בחושך (ולפעמים רחוק מאוד), ובאופן כללי לתחושת תסכול של מי שעשה הכל לפי הספר ומצא עצמו מפר חוק. ונכון שידיעת החוק אינה פוטרת, אבל יש גם מבחן הסבירות.
אז מה אני מציע? מקובל בתחומים רבים של החוק להחיל תקופת GRACE, שיכולה במקרה הזה להיות עד שמתעדכנות המפות הזמינות לציבור (כאמור - רוב הציבור לא מטייל עם אתר המיפוי פתוח מולו על המחשב הנייד) - בתקופה הזו, בהגדרה ולא כשיקול דעת של הפקח להיות נחמד או לא - אפשר להחליט כי הפקח יסביר ויתריע - ומרגע שהמפות המודפסות ובתוכנות הניווט התעדכנו - אפשר ורצוי לאכוף.
אל תשכחו שהציבור המטייל הוא לא הציידים ולא גנבי חול ולא שופכי פסולת הבניין, וכמעט כתבתי ולא אלו שנוסעים על החוף, אבל אני מוותר. (זה בציניות, כן? ) פשוט חבל שחלק מהציבור הזה ירגיש מתוסכל ממפגשים עם אנשיכם, שלאותם המטיילים ולהם יש הרבה מהמשותף.
אסף.
-
אסף, ההצעה שלך אינה פרקטית. היא יכולה הייתה להיות פרקטית, אם הרשות הייתה מוציאה מפעם לפעם מפות עדכניות ונאמנות (דגש על הנאמנות) מטעמה. אבל היא לא. גם לא בדיעבד. גם חיפוש אונליין לא יעזור לך. המפות באתר משרד הפנים אינן מעודכנות - מבדיקה שלי לפני מספר ימים. האפשרות היחידה שלך היא לעקוב אחרי אכרזות של שמורות טבע על ידי שר הפנים ולהתחקות אחרי התשריטים שצורפו לאכרזות האלו. סיפר לא פשוט וגם לא זול.
הסיפור אפילו עגום יותר, כאשר אתה מבין שהפקחים (ואפילו בעלי תפקידים בכירים יותר ברשות, הרבה יותר בכירים), כלל לא מבינים ולא יודעים איזה פרסום מחייב ואיזה לא. אני מכיר באופן אישי מספר דיונים בבתי משפט שנסתיימו באופן מביך עבור הרשות - רק משום שהפקחים (בדרך כלל לא באשמתם - אף אחד לא טרח להסביר להם כיצד צריך להתנהג בבית משפט) הוצגו ככלי ריק.
אני מאלה שחושבים שתפקיד הפקחים הוא חשוב (מאוד) ורק מצטער שאף אחד לא טורח להסביר להם את מלוא האספקטים של תפקיד זה ולפחות להעביר להם כמה תובנות יסוד של השיטה הדמוקרטית או של עקרונות המנהל התקין (מילים גבוהות - אבל כמעט כל אחד מהמגיבים למעלה חזר עליהן, במילותיו שלו).
ולאלדד פלד - אם אני לא טועה, בראשית דבריך ביקשת שהדיון יהיה מכובד ומנומס. להגיב באופן ענייני או בכלל לשאלות ותהיות שהועלו כאן, זה אלף-בית של נימוס וכבוד לזולת. נאה דורש, נאה מקיים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
יוסי אני ממהר לעבודה אבל מאוד מעוניין להגיב לכן אגיב בקצרה.
לא יתווכח איתך לגבי הזבל רק אציין
שלמרות שאינני מטייל כמעט אני כבר שלוש שנים עובד בשטח שבין נחל שילה לירקון ורואה כמויות של מטיילים מכל שכבות האוכלוסיה. חד וחלק הרוב הכל של מטיילים לא אוספים את הפסולת שלהם.
אגב רוב הגיפאים דווקא כן , אבל לא כל המטיילים גיפאים.
שנית החוק כן מתיר לפקחים לנסוע בחוף הים למילוי עבודתם.
לא תראה פקח עם משפחתו וחבריו פותח זולה בחוף. ואם נתקלת תדווח!
ואם לנסוע ביוף לצורך אכיפה זה נראה לך הנחה אז אין לי מה לשכנע אותך.
דבר שלישי.
אני אישית עבדתע עשרות פעמים פעילויות עם הקהילה.
פרויקט שהיה אמור לצאת עם ביס בגין לא יצא לפועל לצערי בגלל איחור בלוז מצד העירייה.
אבל חטיבת גוונים וביס אוהל שרה וביס נופים בוודאי שכן ולא פעם אחת. גם הרצאות בכיתה וגם עבודות בשטח.
לגבי הנופרים.
התחלתי בשנה שלמה של הסברה. שנה שלמה של אזהרות . ושנה שלמה של דוחות.
אנשים מכירים את האיסורים . מכירים ממה הם נובעים וזה לא אכפת להם.
ביניהם גם מורי דרך ומדריכים שהכניסו קבוצות שלמות לרחוץ במים בניגוד לשילוט.
אני מחלק את זמני בין הסברה לציד לפסולת לפיקוח על תשתיות פינוי שבילים התקנת שלטים תיקון נזקים טיפול במיניםולשים סקרים ועןד ועוד...
אז נראה לך שעד שלא אמסור את ההסבר לשמירה על בריכת הנופרים לכל עם ישראל או לכל תלמידי בתי הספר בסביבה אני צריך לעמוד מנגד שבעלימחיים מוגנים סובלים בבית גידול שלהם ולמרות שיש שילוט גדול וברור אז אני אמור לוותר על כך!!?
כתבתי לך במפורש, שאני מביא את עניין הבריכה כדוגמא בלבד.. ולא , אני ממש לא מצפה שתחכה עד שיגדל דור ש"יידע את יוסף". אבל תסכים איתי שזה הדרך שבה צריך ללכת כדי שהדברים יתרחשו. עד שלא תבינו שרק דרך חינוך, חינוך וחינוך, תצליחו להשיג מטרות, לא נתקדם לשום מקום. אני שוב חוזר לדוגמא של המטיילים, כי אני רואה בזה בצלחה וגאווה גדולה. אני רואה שינוי באותם מטיילים שבאו לפני שנה ושנתיים, חסרי מודעות לשמירה על הטבע, חסרי הבנה על הנזק שהם גורמים כשעושים דברים שלא צריך לעשות. וראה זה פלא , אחרי מספר טיולים הם משנים את הגישה. איכפתיים, מנקים אחריהם, מקפידים שלא לפגוע ולא לדרוס.
תראה, יש לי ילדה שתחיה בת 8, יום אחד, חזרה מבית ספר והפכה לי את פח הזבל, כדי להפריד פלסטיק וזבל אחר. מאז כולנו מפרידים באדיקות. מפחד...
מה אני רוצה לומר, רק חינוך מגיל צעיר, ישנה את המודעות. אתם יכולים לאהוב, או לא , אתם יכולים להפיל את האחריות על בתי הספר, מערכת החינוך, על משה רבינו, אבל אם אכפת לכם, כנסו לבתי הספר. רק כך יגיע השינוי.
והשינוי הזה לא יקרה אם הם לא יטיילו, זה לא יקרה אם לא יסבירו להם, ומוקדם ככל האפשר כן ייטב.
עד שלא תשנו את הגישה בעניין הזה, לא תשיגו את המטרה שלשמה כולנו חופרים פה.
וכתב כבר מישהו פה למעלה, כולנו פה חותרים לאותה מטרה, לכולנו איכפת, ולכולנו כואב כשרואים את הנזק שגורמים לטבע.
אז איך ולמה לעזאזל אנחנו נמצאים משני צידי המתרס ?!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אלדד,
מתואר מצב בנושא גבולות שמורות טבע - גבולות השמורות מתעדכנים באופן שלא זמין למי שלא מחפש אותו באופן מאוד רציני באתר המיפוי. אם להרחיב - בהנחה שאדם סביר מטייל עם המפות הכי מעודכנות אבל גבולות השמורה לא מעודכנים בהן במקרים מסויימים - הוא נדון לכישלון במקרים רבים.
אני, כדוגמה - כשאני מטייל בשטח, אני עושה זאת ללא מחשב נייד עם גישה לאינטרנט מהיר. מה לעשות, אני מטייל עם מפות מודפסות. וכמה שעות לפני החשיכה אני מסתכל במפה, רואה היכן חניום הלילה הקרוב, או היכן גבול השמורה בכיוון הטיול, ודואג לצאת מהשמורה או להגיע לחניון הלילה בזמן לפני החושך. לא, אני לא מתכנן את הטיול מראש. אני מספיק אחראי ומספיק מנוסה כדי לא להתברבר ולהיות מצוייד במפות אמיתיות של כל השטח לכל מקרה ולהשאיר את האופציות פתוחות.
אבל עם המצב שבו המפה לא תמיד מעודכנת - אני עלול למצוא את עצמי מול פקח, שבצדק יטען שאני בתוך שמורת טבע. ואז, לצאת מהשמורה יהיה כרוך בנסיעה בחושך (ולפעמים רחוק מאוד), ובאופן כללי לתחושת תסכול של מי שעשה הכל לפי הספר ומצא עצמו מפר חוק. ונכון שידיעת החוק אינה פוטרת, אבל יש גם מבחן הסבירות.
אז מה אני מציע? מקובל בתחומים רבים של החוק להחיל תקופת GRACE, שיכולה במקרה הזה להיות עד שמתעדכנות המפות הזמינות לציבור (כאמור - רוב הציבור לא מטייל עם אתר המיפוי פתוח מולו על המחשב הנייד) - בתקופה הזו, בהגדרה ולא כשיקול דעת של הפקח להיות נחמד או לא - אפשר להחליט כי הפקח יסביר ויתריע - ומרגע שהמפות המודפסות ובתוכנות הניווט התעדכנו - אפשר ורצוי לאכוף.
אל תשכחו שהציבור המטייל הוא לא הציידים ולא גנבי חול ולא שופכי פסולת הבניין, וכמעט כתבתי ולא אלו שנוסעים על החוף, אבל אני מוותר. (זה בציניות, כן? ) פשוט חבל שחלק מהציבור הזה ירגיש מתוסכל ממפגשים עם אנשיכם, שלאותם המטיילים ולהם יש הרבה מהמשותף.
אסף.
אסף,
כהרגלך כתבת את הדברים בצורה ברורה ועניינית. קלעת בדיוק לנקודה.
אממה, אני לא חושב שאתה תופתע אם אכתוב שברט"ג רואים בציבור המטיילים שתיארת מיעוט. מיעוט שולי וזניח.
להבנתי, הם מוצאים לנכון לנתב את עיקר המשאבים במסה העיקרית, ומסה זו כידוע לא מטיילת כפי שתיארת.
אסביר בעזרת שתי דוגמאות:
1. בחגים- שלטי הסבר ענקיים בירידה לכל שביל מסומן, בהם מופיע האיסור לרדת משבילים מסומנים בצבע ואיסור לינה במה שאינו חניון לילה מוכרז.
אין התייחסות לכך שהדבר תקף רק לשמורות טבע. נהפוכהו, במקרים רבים השלטים מוצבים אף במקומות אשר אינם שמורות טבע כלל... (אז מה זה משנה היכן גבול השמורה?)
2. ניתוב אבנים בשבילים מחוץ לשמורות טבע.
הרעיון ברור- שיטת העבודה נבנית לפי הרוב. זה שיש מיעוט שעשוי להקלע למצב מביך ומתסכל, למרות שניסה לעשות הכל לפי הספר זה לא משנה לתפישת העבודה. יש שיגידו שאותו מיעוט הוא מתחכם: למה אתה מחפש להיות שונה? תטייל כמו כולם וזהו.. ככה הרבה יותר קל לנהל את העבודה...
התוצאה הישירה של זה היא קבוצת מטיילים מתוסכלת, שמרגישה נרדפת, ועם מעט מאוד מרחב מחייה לתחושתם. אבל הקבוצה הזו היא מיעוט מצומצם.. אז למה בכלל לטרוח?!
כן, גם אני מטייל בדרך שתיארת. לפני טיול ארוך אני מעמיס את הרכב במים, דלק ועצים ונכנס לשטח. לרוב, המפות בכלל אי שם בבגאז' (הרבה יותר כיף לשוטט במדבר מאשר לנסוע כשבכל רגע העיניים במפה...) בד"כ התכנון מסתכם באיתור מרחבי טיול שירחיקו אותי מגבולות השמורות. את המפה אני פותח כשאני יודע שאני מתקרב לגבולות השמורה. ואז עושה אחת משתי אפשרויות כפי שכתבת:
או שאני עולה על שביל מסומן ומחפש חניון לילה (וכבר נכתב כאן על איכות מיקום החניונים לא פעם), או שאני מתרחק מגבולות השמורה עד כמה שניתן ומחפש אתר ארעי להתמקם בו. לצערי, כיום אני מאוד חושש מאופציה ב' מהסיבות שהוזכרו לעיל, למרות שאין שום חוק האוסר זאת. מתסכל, כבר אמרנו?
בהערת אגב אומר, שלינה באתר ארעי שכזה גורמת לי בד"כ לפנאטיות מוגברת בשמירה על הסביבה כדי להשאיר את המקום בדיוק כפי שהיה ללא הסימנים הנלווים לכל חניון לילה מוכרז: אני מטמין את המדורה בבור שאני חופר מראש, מתמקם בד"כ באפיק נחל כדי למנוע פגיעה במרקם הקרקע, מטשטש בבוקר את סימני הגלגלים/מזרנים וכד'. בחניון לילה- הנזק הוא כבר כ"כ גדול שאני לא מוצא שום טעם.
ואחרי כל המגילה הזו, אלדד- הבמה שלך....!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדד פלד
החוק לאיסור נסיעת כלי רכב בחוף הים מתיר נסיעת כלי רכב לצרכי פיקוח , בטחון והצלה , פקחי רט"ג שנוסעים על חוף הים לא עושים זאת לשם ההנאה אלא לצורך מילוי תפקידם וביצוע משימות אליהן נשלחו מטעם מדינת ישראל.
לדעתי האישית בלבד יש כאן בעיה קשה ויסודית בסדר העדיפויות.
וגם צביעות לא מעטה.
עניין של פילוסופית חיים כנראה....
מדוע?
כאשר מדובר בהקמת טיילת או פרוייקט נדלן , לא תהיה בעיה בהרס החוף והטבע . השחיתות הכספית קודמת.
העדפת הצב על האדם זו גם סוגיה שלטעמי יצאה מפורפורציה.
אתם אנשי רשטג המקבלים כספים מאיתנו +בונוסים שמנים בדמות דוחות
במקום לשרת אותנו דואגים לצבים.
מדוע מדינת חלם? תראה איזה מבצעים אתה מארגן נגד הגיפים , כמעט מלחמה
בשביל מה? תדאגו לחוף יעודי לרכבי שטח ופתאום הבעיה תפחת פלאים.
או אז , תטפלו רק במתפרעים המסכנים את הציבור.
אנחנו מדינה שלא יכולה לסבול שאנשים נהנים
יש לנו צרות עין כזו . מן מחלת נפש מיוחדת . זו ממש תופעה
ידידי אלדד
במקום להלחם בגיפאים , תבוא ותסייע במציאת פתרונות לגיפאים
אתם שם למעלה מקבלי ההחלטות , תשנו גישה
הטבע נועד לנו להנות ולשמור עליו.
תתעסקו יותר בטיפוח , בהדרכה פתיחת דרכים שסתם חסומות למטיילים ללא הצדקה
אבל אתם בחרתם במלחמות
ובעיקר בגזילת כספינו באמתלה של פיקוח ואכיפת החוק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
taylorh
וגם צביעות לא מעטה.
מדוע?
כאשר מדובר בהקמת טיילת או פרוייקט נדלן , לא תהיה בעיה בהרס החוף והטבע . השחיתות הכספית קודמת.
ידידי אלדד
אבל אתם בחרתם במלחמות
כל מילה בסלע. הוצאת לי את המילים מהמקלדת.
-
אם יהיה חוף לג'יפאים אני בטוח לא אבקר בו, אבל, הדבר יקטין
את כמות האנשים שפורעים חוק.
זה בדיוק כמו מסלול מרוץ שניתן להכנס אליו בתשלום שיפחית את
כמות המשתוללים בעליות סדום.
מה הבעיה? זה יקטין את כמות הדוח"ות וכמות הפרסומים בעיתונות
על מבצעי אכיפה. ומה אז? לא תהיה להם דרך להוכיח שהם עושים
משהו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
taylorh
וגם צביעות לא מעטה.
מדוע?
ידידי אלדד
אבל אתם בחרתם במלחמות
ירון חבל על הזמן שלך.
תמיד יימצאו סיבות למה להם מותר ולך אסור..
חכמים על חלשים.
בא נראה אותם חכמים על מדינת הבדואים בדרום.מהם הם משקשקים.
אין כאן בכלל דו שיח.
בזבוז זמן.
-
ממה אתה חושש אפרים
בוא וספר לנו
-
אולי מה שאתה כותב אפרים מסביר למה יותר אזרחים בוחרים דפוס עברייני.
גם אני בתחושה שהרשויות בוחרות לרכז את המאמץ איפה שיותר קל ועושה יותר כסף לקופה הציבורית.
יקפיצו מסוקים לתפוס שני ילדים על טרקטורון בים אבל לא יגעו בבדואים בדרום...
גם לא ברור לי המוטיבציה הגדולה של הרט״ג עם החופים.
החוק בעיקרון נולד לשמור על מתרחצים ולא על הטבע שממילא מחולל שם בידי הרשויות ובעלי ממון.
-
תגובה: לחברי הפורום שלום רב (דיון מתמשך עם נציג רט"ג)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
גם אני בתחושה שהרשויות בוחרות לרכז את המאמץ איפה שיותר קל ועושה יותר כסף לקופה הציבורית.
החוק בעיקרון נולד לשמור על מתרחצים ולא על הטבע שממילא מחולל שם בידי הרשויות ובעלי ממון.
בועז עליך אני מתפלא.
איך לא ברורה לך המוטיבציה ???? 1.000 ש"ח קנס לכל רכב תכפיל ב XXXXX ואז בטח תבין.
הם לא מחפשים סדר ושמירה,זה רק תרוץ כדי לרוקן לנו את הכיסים.
אשתי שתחייה בעלת גן ילדים ולימדה אותי שכאשר ילד משחק בחפץ אסור ,לא אומרים לו לא אלא נותנים לא חפץ אחר שישחק.
לנו סגרו את הגישה לחופים לנחלים ווווווו מה קרה ???????????? אי אפשר גם לנו לתת גישה לחוף מסודר שיתאים לצרכים שלנו.אנחנו פחות טובים מבעלי היאכטות שמקבלים מרינה וכל מה שכרוך בזה.
פשוט גועל נפש.
לא סופרים אותנו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אפרים
אשתי שתחייה בעלת גן ילדים ולימדה אותי שכאשר ילד משחק בחפץ אסור ,לא אומרים לו לא אלא נותנים לא חפץ אחר שישחק.
כמו שעושים עם הבדואים והפלסטינים ?
לא יודע.... אני 18 שנה מחנך גילאי תיכון... לא זה לא.... אבל אולי אנחנו מאסכולות שונות.... :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
כמו שעושים עם הבדואים והפלסטינים ?
לא יודע.... אני 18 שנה מחנך גילאי תיכון... לא זה לא.... אבל אולי אנחנו מאסכולות שונות.... :)
דן
אם אילו שסוגרים הכללללל הם מהאסכולה שלך אז הבעייה ברורה יותר.
כנראה שצריך לקחת אתכם לאיזה חינוך מחדש לגן של אישתי ;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אפרים
דן
אם אילו שסוגרים הכללללל הם מהאסכולה שלך אז הבעייה ברורה יותר.
כנראה שצריך לקחת אתכם לאיזה חינוך מחדש לגן של אישתי ;)
(למה דן ?)
ממש לא בראש של הרט״ג
רק חששתי שתתחיל לחלק שטחים לבדואים ולפלסטינים בשביל שיפסיקו לעשות מה שאסור...
תגידו, שירשור נחמד, אבל מתי מגיעות התשובות לשאלות ?
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
קל? אתה מוזמן להצטרף אלינו לשבת אחת ובסופה לומר האם זה קל?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אפרים
בועז עליך אני מתפלא.
איך לא ברורה לך המוטיבציה ???? 1.000 ש"ח קנס לכל רכב תכפיל ב XXXXX ואז בטח תבין.
הם לא מחפשים סדר ושמירה,זה רק תרוץ כדי לרוקן לנו את הכיסים.
לנו סגרו את הגישה לחופים לנחלים ווווווו מה קרה ???????????? אי אפשר גם לנו לתת גישה לחוף מסודר שיתאים לצרכים שלנו.אנחנו פחות טובים מבעלי היאכטות שמקבלים מרינה וכל מה שכרוך בזה.
פשוט גועל נפש.
לא סופרים אותנו.
צר לי לאכזב אותך , זו ממש לא המוטיבציה - המוטיבציה היא שמירת טבע , הגנה על בית גידול חשוב מאד זו המוטיבציה.
מעולם אבל מעולם לא קבעה הרשות מכסות או הגדירה כמות דוחו"ת מינימלית לפקחיה.
אנחנו לא קמים בבוקר ומחפשים איך לרוקן כיסים זה אפילו לא קרוב לנושאים החשובים בהם אנו עוסקים.
הדימוי של ילד שלקחו לו את הצעצוע נחמד מאד אבל הילד יכול לבחור האם לשבת ולבכות או לחפש צעצוע אחר במקום זה שאיננו.
אני לא פוסל בכלל אפשרות להקצות איזור לג'פאים אבל זה בפירוש לא תפקידה של הרט"ג . אתה מוזמן לקדם את הנושא או להמשיך "לבכות" שלקחו לך את הצעצוע.
אלדד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדד פלד
קל? אתה מוזמן להצטרף אלינו לשבת אחת ובסופה לומר האם זה קל?
אפשר בבקשה שתי שבתות?
אחת בים והשניה במלחמתכם מול הבדואים.
אם טעיתי אני מתחייב להודות בפומבי ;-)
אגב למיטב הבנתי חוק החופים נועד למנוע סיכון מתרחצים שאם לא כן למה הוא אינו שנורת טבע או מדוע איכם נותנים דוחות על פגיעה בערכי טבע?
חוצמזה לא נתן לך לשכוח שאתה חייב תשובה על גבולות השמורות.
אז בלי יחסי ציבור, תכבד אותנו בתשובות רציניות בבקשה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אלדד,
אסף.
אסף ,
העלתי את הנושא ברשות ואני מקווה שבעתיד הקרוב אעביר תשובה מסודרת יותר. אני בהחלט מסכים באשר לתקופת הסתגלות והסברה טרם ביצוע אכיפה. אנו עושים זאת בתחומים שונים למשל סגירת אזורים לדייג , שינוי שעות פתיחה / סגירה באתרים ועוד.
אנחנו לא ממהרים לכתוב דוחו"ת והיד ממש לא קלה על העט בטח לא במקומות בהם נעשה שינוי כלשהו.
זה מאד דומה לנסיעה עם אורות בחורף - בימים /שבועות הראשונים שוטרי התנועה מעירים , כותבים אזהרות כדי לתת לציבור "תקופת הסתגלות" - כך גם אנו.
אלדד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אפשר בבקשה שתי שבתות?
אחת בים והשניה במלחמתכם מול הבדואים.
אם טעיתי אני מתחייב להודות בפומבי ;-)
אגב למיטב הבנתי חוק החופים נועד למנוע סיכון מתרחצים שאם לא כן למה הוא אינו שנורת טבע או מדוע איכם נותנים דוחות על פגיעה בערכי טבע?
חוצמזה לא נתן לך לשכוח שאתה חייב תשובה על גבולות השמורות.
אז בלי יחסי ציבור, תכבד אותנו בתשובות רציניות בבקשה
הרשות לקחה על עצמה את ביצוע האכיפה בחופי הים אך ורק בגלל החשיבות לשמירת טבע והגנה על בית הגידול החולי. כמובן שההפרעה לציבור מצטמצמת גם היא לאור פעולות האכיפה שלנו.
עניתי לגבי גבולות השמורה לאסף.
תשלח לי בבקשה את הנייד שלך ואדאג שתצטרף לפעילות שלנו במועד שמתאים לך.