בועז אפשר להיעזר בשירותיך כדי להבין על מה בעצם שילמתי בהזמנה הנ"ל לtnt?קובץ מצורף 129207
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
Printable View
בועז אפשר להיעזר בשירותיך כדי להבין על מה בעצם שילמתי בהזמנה הנ"ל לtnt?קובץ מצורף 129207
תבוא בימי קבלת קהל :-)
החשבון הזה הוא דוגמא מצויינת לאיך לדפוק את הלקוח השבוי שלך.
יש שם מגוון עמלות עבור שרות של שחרור החבילה מהמכס.
למעשה הם מפרטים בכל שורה על מה הם גבו כסף והתאור מספיק ברור לכל אחד.
זה נראה רע ומקומם. הייתי מתמקח כנראה ולא שולח דרכם יותר.
יש שם משהו שאני לא מצליח להבין - באיזה מטבע החשבונית המקורית? מאין היבוא?
ערך הטובין במט"ח לא מסתדר עם ערך הטובין בשקלים בהנחה שמדובר בדולרים או יורו.
*** הערה:
מפעם לפעם שואלים אותי אם אני עוסק ביבוא כמקצוע.
התשובה היא שממש לא.
אני עוסק בתחום המחשוב וכתוצאה מהתפקיד שלי אני חשוף להרבה תהליכי יבוא ויצוא וכך גם צברתי ידע אישי עם השנים.
אני מסייע לחברי האתר באופן לא מקצועי וללא תמורה וכמובן שכל מה שאני כותב הוא ללא אחריות מקצועית אז אל תבואו אלי בטענות :-).
אני רואה בזה תרומה קטנה שלי לקהילה.
קיבלתי מהקהילה כאן הרבה יותר מהמעט שאני מסוגל להחזיר.
בועז
מסילות למגירה במטבח, מאוסטרליה..
שולם בדולר אוסטרלי...
ואגב התווכחתי עם הבחור שצלצל לדרוש את העמלות... טען לעמלת שקילה... 2שח לכל קג... לא ידעתי אם אני אמור לצחוק או לבכות. הוא מצידו לא זז באגורה שחוקה.
בטבלאת דרישות חובה לייבוא מוצרי תעבורה עבור פריטים מסויימים מופעה ההערה הזו:
למעט בייבוא אישי, ללא סימון תקן מסויים.
האם זה אותר שהפריט מותר לייבוא אישי ולא נדרש כל תקן ולא בדיקת מעבדה?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...6d1374f000.jpg
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
תצרף את כל השורה ותציין מה אתה מבקש ליבא.
בעיקרון, אם רשום למעט יבוא אישי אז יבוא אישי פטור מהדרישה .
פה יש סייג לבולמים מתכווננים שמוחרגים משאר הבולמים ודורשים אישור מעבדה בעוד האחרים פטורים.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תודה. זו היתה דוגמא, הנה שתיים נוספות.
באחת הרובליקה של התקן ריקה בשניה מצויין תקן.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0e40bd7247.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...bbb0d8a89b.jpg
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
שתי הדוגמאות מותרות ללא הגבלה או צורך בהצגה לבדיקה ביבוא אישי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מישהו יודע תחת איזה סיווג נכנס כלוב התהפכות והאם נדרש אישור ביבוא אישי?
זה לרכב עם רישוי או לרכב מרוץ?
זה עלול ליפול לדעתי תחת הגדרה של שילדה.
אם זה מיצרן בינלאומי אולי כדאי לבקש ממנו את הסיווג. אם לא אז לשם הזהירות הייתי פונה לעמיל מכס לקבל חוות דעת.
למיטב זכרוני קשת כחלק נפרד לא מופיעה בנוהל.
אם יש לך אםשרות להביא את הברזלים במתלה כביסה או נדנדה אז עדיף לא להסתבך עם זה כחלק לרכב.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני רק מקווה שאין תקן בטיחות יותר חמור עבור מתקני שעשועים.
מתלה לכביסה או פרגולה עדיפים בעיני
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לפני שנים כשרציתי לייבא קשתות התהפכות - ביררתי וזה נפל או בסיווג של קשת מטען לטנדרים (שום תקינה) או של גגון (שום תקינה).
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הרפתקאותיי עם DHL
הזמנתי בולמים לג'יפ. בניסיון לחסוך עיקובים ובעיות, הוצאתי מראש אישור ייבוא ממשרד התחבורה עם מקט"ים, עלות וכו' וכו'.. ילד טוב ירושלים. המשלוח נחת בארץ וכמובן נעצר במכס. מיד יצרתי קשר עם DHL והעברתי להם את האישור. עובר יום, יומיים, שלושה, המשלוח עדיין תקוע במכס.
יצרתי איתם קשר שוב ותגובתם - המשלוח מעוקב, האישור כבר נוצל בעבר, תוציא אישור חדש או שאנחנו ננפיק לך אישור. העצבים עולים... יצרתי קשר במייל עם הפקידה ממשרד התחבורה שהוציאה לי את האישור וכמובן שהאישור לא נוצל (אציין פה לחיוב את ההיענות ממשרד התחבורה שהייתה מאוד מהירה ועניינית, באמת כל הכבוד).
העצבים ממשיכים לעלות... יצרתי קשר עם בועז, והוא בכלל הסביר לי שבולמים לא נדרשים לאישור ולא אמורים להיות מעוקבים בשום צורה. DHL התעצלו\ ניסו להשחיל את סיווג החלקים כחלקי חילוף כלליים ולא כבולמים שלא נדרשים באישור כלל. ניסיתי להסביר להם את המצב, והם בתגובה שלחו לי מסמך שאומר אחרת.. כמובן שהם שחכו (??) שהמסמך הנ"ל פג תוקף כבר שנתיים.
מפה לשם, העצבים בשמיים.. יוצרת איתי קשר מנהלת היבוא של DHL ושולחת לי את שטר המטען וכיתוב במייל שנדרש אישור חדש.. עניין הסיווג "בבדיקה". אני פותח את שטר המטען שהיא שלחה לי.. הפלא ופלא, חתימה ואישור של משרד התחבורה מיום לפניי.. כלומר שהחבילה כבר שוחררה מהמכס והם או מפגרים ברמות אחרות, או מנסים להשחיל אותי ויהי מה. ציינתי את זה בפניהם והפלא ופלא.. כעבור שעתיים אני מקבל סמס שהמשלוח השתחרר מהמכס.
בפועל התברר שהם אלו שהשתמשו באישור שאני הנפקתי ואחר כך ברוב טיפשותם טענו שכבר ניצלתי את האישור (קראו לי שקרן בקיצור), אחר כך אמרו לי שהסכומים באישור לא תואמים להצהרת מכס (והיא כן.. בבירור). ניסו לשכנע אותי להנפיק אישור משלהם (בטמטום או במזיד), סיווגו את החבילה בצורה שגויה (מעצלנות או במזיד), ועוד ברוב חוצפתם דרשו עמלה על הוצאת אישורים.. משהו כמו 200 שקל.
כמובן שלא הסכמתי לשלם והם מחקו לי את החיוב הזה.. תגובתם בקשר לסיווג מעולם לא הגיעה.
מסקנות:
- אל תתעצלו להוציא אישור ממשרד התחבורה... זה קל, אונליין, המענה יעיל, וגם אם לא באמת צריך עדיף שיהיה.. זה יכול לחסוך עיקובים ומריבות.
- אם אתם מזמינים עם חברות היבוא וזה לא משנה מי ומנסים להשחיל אותכם.. תהיו ערסים, ישראלים מכוערים, תעמדו על שלכם.. לצערי רק בצעקות זה הולך.
היי יוני
המסקנות שלי אחרות מעט.
חברים הכירו את הנוהל ואל תשלמו עמלות מיותרות.
אם לא נדרש אישור אין טעם לטרוח.
הסיפור שעומד מאחורי הוא כזה:
חברות השילוח רוצות לגבות עוד עמלה שלא נדרשת כאשר החלק מותר ביבוא.
הטריק שלהם הוא פשוט ומכוער ומנצל את תמימות האזרחים שלרוב אינם יודעים את הדרך להתווכח ונכנעים.
במקום לסווג את החלק שהבאתם בסיווג הנכון שיקנה לו שחרור אוטומטי לפי המסמך של משרד התחבורה הם נותנות לו סיווג כללי של ״חלקי רכב״ ושולחות אותו לבדיקה פיזית של איש משרד התחבורה. פעולה מיותרת שמעכבת את השחרור האוטומטי שהיה אמור להתבצע.
אני נתקל בזה המון לאחרונה.
אני מתכוון לםנות בשבוע הקרוב לאחראית על חוקיות היבוא במכס על מנת שתעשה סדר עם עמילי המכס.
במקביל, אם יש כאן עורך דין שרוצה להרים תביעה יצוגית אז שיצור איתי קשר.
יש קצת חומר שיאפשר להכניס לכל המשלחים הגדולים באבי אביהם.
למיטב הבנתי מדובר ברמאות מכוונת.
אם מישהו מרגיש שנעשה לו עוול שירים אלי טלפון. ברוב המקרים זה חוסך לפחות 200 שח. לפעמים גם יותר.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז, לדעתי זה מצדיק שרשור חדש עם כותרת מתאימה שתמשוך את מי שרלוונטי לעניין.
אם תהיה תפנית בעלילה אז כן.
עד אז אנחנו בתוך הנושא.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
משהו שם במכס/חברות השילוח מסריח מאוד בזמן האחרון, אני אספר את המקרה שלי שעדיין לא הסתיים ונמשך כבר חודש.
הזמנתי צלחות בלם לטנדרבירד שנת 65 שאני משפץ (רכב אספנות), הגשתי מראש בקשה לאישור משרד התחבורה, בו הסברתי שהרכב הגיע בייבוא אישי לפני שנתיים, מאז פורק לגורמים ומשופץ מאפס, ולכן עדיין לא עבר תקינה, אבל צירפתי רישיון זמני של הרכב עם כל הפרטים, שהוצאתי ממשרד התחבורה איך שהרכב הגיע וצרפתי גם רשומון ייבוא.
הבחורה שעוברת על האישורים (דנה) , באמת שרותית ברמה יוצאת דופן, יצרה איתי קשר ושאלה איך כמעט 3 שנים עדיין לא העברתי את הרכב תקינה? הסברתי לה שהרכב הגיע שלם, מניע ונוסע אבל התגלו הרבה בעיות שהביאו אותי לשפץ אותו מאפס.
היא הבינה את העניין ורק ביקשה שאוסיף לבקשה את אישור הייבוא של הרכב שקיבלתי ממשרד התחבורה בזמנו ואישור של מוסך שאכן הצלחות בלם פסולות וצריכות החלפה, קיבלה ונתנה לי אישור עוד באותו היום.
מכיוון שהוצאתי את האישור עוד לפני שקניתי את הצלחות, איך שהצלחות הגיעו ליושופס צירפתי את האישור ביחד עם החשבונית שמעלים אצלם לאתר וגם שלחתי להם מייל שמודיע להם שהאישור צורף לחשבונית ובכל זאת גם צירפתי אותו גם למייל.
כמה ימים אחרי שהצלחות הגיעו לארץ, אני מקבל הודעה שהן צריכות לעבור בדיקה של המפקח, עניין שיגרתי (הוא צריך לוודא שמה שהצהרתי באישור אכן זה מה שבחבילה ומכיוון שאלו צלחות בלם לרכב אספנות אין צורך בתקן ).
אחרי מספר ימים אני מקבל מייל מיושופס שהמפקח לא אישר את החבילה, ולמייל מצורף צילום החשבונית שהעלתי עם כתב ידו של המפקח שרשם לא מאושר אלא אם כן לרכב אספנות , נא לצרף רישיון רכב בתוקף. עכשיו באישור שמשרד התחבורה מוציא רשום בפירוש סיבת האישור "רכב אספנות".
יוצר קשר עם יושופס, טוען בפניהם מה זאת אומרת הוא לא מאשר, רשום בפירוש באישור שזה לרכב אספנות, אומרים לי שייבדקו ויגישו שוב למפקח. במקביל אני יוצר קשר עם דנה ממשרד התחבורה ושואל אותה לפשר הדבר (מה פתאום הוא לא מאשר, מה המפקח לא יודע לקרוא את האישור שהם משרד התחבורה בעצמם מפיקים) היא טוענת שאין מצב ושאם הוא רשם ככה על החבילה אז לא הגישו לו את המסמכים . אני חוזר עם הטענה הזאת ליושופס, הם טוענים שלא אבל ינסו שוב להגיש לו, הם חוזרים אליי (כל זה כמובן בהפרשים של יומיים שלושה של תגובה) וטוענים שהוא רוצה רישיון בתוקף. (לא עוזר שאני מסביר שוב בפעם ה-100 שאין רישיון בתוקף וזה גם רכב אספנות וגם מצורף אישור מוסך על זה שאין טסט כי אין ברקסים!)
אני שוב יוצר קשר עם דנה (מנסה להבין למה המפקח מגדיל ראש שכל מה שהוא צריך לעשות, כאשר יש אישור מראש של משרד התחבורה, זה לוודא שזה מה שיש בחבילה ולשחרר אותה) היא אומרת לי לבקש מיושופס להגיש לו את האישור מוסך ולהסביר לו שהרכב בתהליך שיפוץ וללא טסט בגלל הצורך בחלקים.
כל זה מתנהל מול יושופס רק במיילים כי אין מענה טלפוני בגלל הקורונה, בהתחלה זה התנהל מול הבחורות של השירות לקוחות שלהם שאם כל הכבוד לא מבינות כלום בנושא, רק אחרי שפניתי למנכ"ל שלהם קיבלתי טלפון מהמנהל שירות לקוחות שלהם, בחור בשם ליאור.
עדיין מנסה להבין איפה פה הבעיה? האם יושופס לא מייצגים אותי כמו שצריך מול הרשויות ולא מתאמצים (למרות שזאת הפעם האחרונה שאני שולח איתם אחרי שבחודשים האחרונים אני רק אוכל איתם קש, חרא של שירות, אפילו כשאני בא מראש מסודר עם כל האישורים) או האם נפלתי באמת על מפקח מגדיל ראש שלא מקבל את האישור שהמשרד שלו בעצמו הפיק (מי אמר משטר של פקידונים קטנים - איפה ברלי?)
האבסורד הוא שבמקביל לחבילה הזאת הזמנתי עוד חלקים (שהצריכו אישורים של משרד התחבורה, שקיבלתי מראש והגשתי מראש עם החשבונית כמו במקרה הזה), חלקים כמו מפצל ברקס, משאבות בלם ועוד ואותם המפקח כן אישר לאחר שקיבל את האישור, וזה לאותו הרכב!!! זה ללא רישיון בתוקף! זה שעוד לא עבר תקינה!
אני עדיין לא מוותר בנושא, קיבלתי את המייל של המפקח עצמו ושלחתי לו מייל עם כל השתלשלות האירועים ועם בקשה להתחשב ולאשר את הצלחות או לפחות להסביר מה אני אמור לעשות כאשר אין חלקים לרכב הזה בארץ (להרכיב צלחות פסולות? הרי כולם יודעים שעל המכונה בטסט אפשר לעבור גם עם צלחות ברקס גמורות או להישאר עם רכב שישמש רק כפסל?)
אתה לא מבקש ממנו להתחשב - אלא לאשר על פי האישור שכבר קיבלת. תפקידו אינו לאשר או לא לאשר אלא לוודא שלא רימית ושהחלק המאושר הוא החלק שהגיע.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מוריס,
יושופס לדעתי כנראה על הכוונת של המכס. נראה שבודקים אותם יותר בקפדנות מאשר את האחרים.
את שרותי עמילות המכס נותנים להם געש- כנראה השחקן הגדול בתחום הזה.
יושופס עצמה חברה עם מעט מאוד אנשים וכנראה שהעומס על הבחורה היחידה (שירי?) שלדעתי נותנת שם שירות גבוה מהקיבולת שלה ולכן כנראה הקצר בתקשורת.
נסה לעקוף אותה ולתקשר ישירות מול געש.
אם תתקשר לגעש כנראה שיטפלו בך.
אם אתה מתקשר במייל מול ניסים ממשרד התחבורה לצורך הבדיקה אז יש לי הפלאפון שלו ואוכל לסייע לך לבצע איתו שיחה טלפונית שתעזור לסגור את הסיפור מהר יותר.
אתה מוזמן ליצור איתי קשר טלפוני.
בועז
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אסף, זה גם מה שאני טוען.
בועז, תודה, אני אדבר איתך בבוקר
Sent from my iPhone using Tapatalk
חברים שלום
שאלה קשה למומחה יבוא בועז ואחרים..
יש ברשותי פורד אקפלורר 2010 שאני משפץ כבר קרוב לשנה מאפס.
ייבאתי את כל החלקים הדרושים כחוק (בטיחותיים ורגילים) מהכל כולל הכל,אגזוז,ג'אנטים, חלקי חשמל ומנוע וכו'.
כמו כן ייבאתי גם פנסים ראשיים תחליפיים לפני שנה וחצי.
הפנסים היו מחברה אפטרמקרט ידועה ובעלי תקן SAE DOT (בלתי אפשרי למצוא לרכב הזה פנסים בתקינה אירופאית למרות שקיים מק"ט - הוא לא מיוצר יותר ואין מלאי ממנו בארץ או בארה"ב).אז משרד תחבורה פתח את החבילה ואישר אותה.
אחרי שנה וחצי הפנסים נסדקו והזכוכית נהרסה.
הזמנתי זוג פנסים מספק חלפים בארה"ב לפי מספר שלדה מק"ט חליפי לפנס מקורי שלא מיוצר יותר,גם הוא מקורי של פורד ובעל תקן FMVSS DOT SAE + כמובן אריזה מקורית וסימון פורד על גבי הפנס.
כרגע הפנסים נעצרו לבדיקה במכס (כבר שבוע שם ולא נבדקו-נתחשב במצב).
לפני ההזמנה קיבלתי במערכת יבוא חלפים אישור מותנה סימון תקן עבור מק"ט פנס ימיני ושמאלי בנפרד.
הבלדר הבטיח להגיש את זה למפקח משרד תחבורה כשיגיע.יש לי בנוסף לזה צילום מהאתר של פורד לגבי שייכות הפנס לשלדת רכב.
עכשיו השאלה.
בקובץ דרישות משרד תחבורה לגבי פנסים ראשיים בתקינה אמריקאית בייבוא אישי כתוב " בסימון תקן".
כאשר אני פונה לקובץ מדיניות משרד תחבורה ובודק בעמוד FMVSS כתוב שנדרש סימון תקן DOT SAE לחלפים לפי FMVSS.
אבל
בעמודת ייבוא שהוא לא יבוא אישי (מסחרי) קיימת דרישה לפי נוהל משרד תחבורה לאישור פנסי רכב מיוצר לפי FMVSS לעמוד בתקן אירופאי בלבד לרכבים שהדגם שלהם אושר לייבוא.
מה שאני לא מצליח להבין.בתכלס הפנסים המותרים לייבוא הם רק אירופאים?ומה שעובר בעלי תקן SAE DOT סתם עובר במזל?
או שהדרישה לעמוד בתקן אירופאי זה רק עבור פנסים שכבר מותקנים ברכב מיובא ארצה והפנסים מיובאים בנפרד מהרכב מספיק שיעמדו בתקן SAE DOT?
אשמח אם מישהו יכול להסביר.
יש מומחים ממני בפורום לענייני תקינות פנסים. למשל אסף ק.
למיטב הבנתי ברגע שמדובר על פנס עם הטבעת תקן הוא יכנס.
לפי הבנתי לארץ אמור להיכנס תקינה ארופאית אבל יש היתר להכניס תקינה אמריקאית לרכבים ביבוא אישי.
זמן לא טוב להביא דברים. גם הקורונה וגם החגים גורמים לסרבול מיגע.
בועז
עדיף שישאר ככה . אתה יודע...
למה לקלקל משהו שעובד טוב?
———————————
מחזירים את הטבע לציבור
טבעי שזה שלי
טוב אז לכל המעוניינים במידע.
התשובה הרשמית של בוחן תחבורה במכס היא פנסים בעלי סימון dot sae על גבי הזכוכית עוברים את הבדיקה.
הפנס שלי נפתח נבדק והועבר אליי.היום קיבלתי אותו
שאלה למישהו שקנה דרך koraps,
הם יודעים לכתוב את עלות השילוח בשורה נפרדת בחשבונית או צריך לבקש מהם?
תודה
רוצה להביא פנסי אפטרמרקט גרמניה לגולף של חברת אוסרם אם יש להם ECE הם יעברו לפי מה שנאמר נכון? כי מראה לגראנד צירוקי מקורית מופאר לא העבירו...
עניין של מזל.
לי מראה לגרנד צ'ירוקי העבירו.
מראה שעומדת בתקן, ובטח אם היא מקורית צריכה לעבור.
אם לא עברה זו טעות.
כנל לגבי פנסים. מה שנושא תקינה יכנס לארץ.