-
תגובה: ביטקוין Bitcoin - מי מתמצא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
ברנרד ידידי,
כעו"ד אתה ודאי מכיר את התופעה שמישהו עשיר מפציץ בתביעות סרק מישהו אחר.
למרות שלא יצליח באף תביעה, הוא ימוטט את הצד השני שלא יוכל לעמוד בהוצאות המשפטיות ובביזבוז הזמן.
בטח יש לתופעה הזו שם, שהעו"דים מכירים.
התופעה כאן דומה, רק שבמקום כסף מדובר בזמן.
לא יכול להתחרות איתך בהשקעת הזמן וביצירת רעש לבן (לבן?) מסביב לעובדות.
אתה ממשיך להצביע על כל הבעיות שהעלית שבגללן המטבע לא יכול להתקיים.
אתה ממשיך לעשות את זה, ובכל פעם ביתר שאת בכל כתבה שמראה שבאמת יש גופים שמתנגדים, אבל המטבע מתקיים באבוה, וכובש לו שטחי מחייה חדשים בכל פעם.
אז אתה יכול להמשיך, כמו אותו יהודי (לא חשוב מאיזו עדה :cool:) שעומד בגן החיות מול הג'ירפה ואומר "אין חיה כזאת", ובכל פעם שרואים ג'ירפה הוא יצעק "אתם רואים, הנה ג'ירפה, אמרתי לכם!"
וכל זה תוך כדי הטפת מוסר לציבור ש'למה הם לא מודים שדרור צדק' (בעניין אחר) :p.
הביטקויין הוא עובדה קיימת שכבר לא ניתן לערער עליה, ולא "פירמידה", "פנטזיה", "ספקולציה" או "אפילו לא בועה" כמו שכתבת.
(ולגבי הכתבה, לעשות לך קריאה מודרכת פלאס ציטוטים? אתה כן מבין, אך מתעלם באלגנטיות ממה שלא נוח לך).
קודם כל.
כל זמן שהכל בחיוך ואף אחד לא מתעצבן/נעלב - הכל טוב.
שנית.
כן. מכיר את התופעה. כמה פעמים קראתי לזה (בשירשורים אחרים לגמרי) "למי יש יותר אויר" ואני עדיין אומר - לביטקוין אין אויר, אל מול כל האחרים.
אני בכלל לא נכנס לזה אם זה צודק או לא, אני מציין את העובדות, כפי שאני רואה אותן, לסיבה שהדבר הזה לא יתקיים (ראה בסעיף הבא) - בקיצור, כן... כל המתנגדים (וסיבתם תהיה אשר תהיה) - יגמרו/יחנקו את הביטקוין.. במגוון דרכים.
ונדמה לי שגם את זה אמרתי, כשהשוואת את הביטקוין לדולר ואמרתי משהו על "למי יש גב ולמי יש אויר או משהו כזה..
שלישית.
אני לא כמו אותו חרדי (לא חשוב מאיזו עדה) אומר "אין חיה כזו" - להיפך. יש.
אבל היא לא בגן החיות - לא שורדת בחוץ.
היא קוריוז שצופים בה ואולי היא "חמודה" כזו אבל היא לא קיימת בעולם האמיתי.. רק בגן החיות או בביתם של כמה חובבים וכמה "מקצוענים" שמנסים לחלוב כמה שיותר ממנה, לפני "שיעלו" עליהם.
רביעית.
כן. אני מציע שתעשה "קריאה מודרכת + ציטוטים" שיבהירו ממה אני מתעלם ואיך אני מבין לא נכון את הכתבה ואיך היא תומכת במה שאתה אומר, שהביטקוין מתחזק והוא "פה על מנת להישאר"..
אה, כן. וגם שהביטקוין והבלוקצ'יין זה היינו אך.. אולי גם את זה ציטטתי לא נכון..
-
ברנרד... לא משנה מה הטיעון, יציג את הצד הנגדי - בלהט ובשכנוע עמוק, הרבה יותר טוב מכם ובטח שיותר ארוך.
ועכשיו הוא יסתור גם את הטיעון הזה ובכך יוכיח שאני צודק :rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
זו דעתך וזו זכותך. אני חושב אחרת וטוען שאתם לא מבינים את המציאות, אבל חשוב לעשות סדר:
אם אתה מתכוון לטענות של ברנרד (ואחרים בתחילת השירשור) שהביטקויין הוא פיקציה ולא ישרוד, אז על זה הדיון, לא על משהו אחר.
יש את הטענה של פיקציה, פירמידה וכו', (ברנרד) ויש את הטענה שלי: הביטקויין כאן ע"מ להישאר.
נכון להיום הביטקויין קיים, נסחר, ומקיים סביבו הייפ רציני, ולכן לטענתי הצדק איתי.
כשלא נשמע על המטבע, כשהוא לא יסחר וכשלא יכתבו עליו בעיתון, אני אעלה וידאו שלי אוכל כובע שכתוב עליו "ברנרד צדק ואני חמור ואהבל".
בנתיים בסוף כתבה האמורה יש משאל (הנה הליק שוב)
http://www.calcalist.co.il/markets/a...676141,00.html
שמראה שהרוב דווקא חושב שהמטבע ישרוד.
רק שברנרד שופך ערמות מלל ומסרב לתת תאריך שבו אם יהיה עדיין מסחר משמעותי במטבע, הוא יודה בטעותו :p (ובלי להיכנס לנושא העדתי).
נראה שגם כאשר יהיה לו ארנק ביטקויין בכיס, הוא עדיין יצעק שזו פיקציה, פירמידה, הונאה ושאר החירטוטים :cool:.
אה. אם עברנו לשלב הראליטי ונסמכים על "סקרים" באינטרנט (יש כמה תוכנות במיוחד לזה.. לקדם הצבעות "מגמתיות"..), אז תגיד.
וגם נדמה לי שזו הצבעה של "עמחה" מה הוא רוצה/מצפה שיהיה - מה בין זה לבין המצב הקיים, כפי שעולה מהכתבה שהעלת, ובו המומחים "שלך" מדברים על ביקוש וחוסר רלוונטיות ומה קורה היום ומה הם צופים שיהיה (רמז, איש מהם לא מדבר על "פריחת הביטקוין".. או שפיספסתי את זה..).
ואם אני מעלה מיסוך עשן במלל... תאיר את עינינו - איך אתה מבין את הכתבת שבחרת להעלות, על מנת להדגיש ולבסס את הטיעונים שלך..
ונימרוד.
אני לא מעז בכלל לענות לך... אתה נשמע לי מסוכן כזה ..:rolleyes:.
-
ברנרד, אתה ממשיך להתעלם מהכפפה שעל הריצפה, אז אדחוק אותך לפינה:
בבקשה תאריך שבו או אתה או אני מעלים וידאו אכילת כובע!
באותו תאריך, אם עדיין יש מסחר משמעותי בביטקויין, אתה אוכל את הכובע.
אין מסחר - אני אוכל.
כמובן שעד אז ניתן להמשיך לידות ממים, כדורי שלג, גושי בוץ ושאר דברים טובים אחד בשני, אבל אני עכשיו יושב (עדיין) בעבודה, בשביל שאוכל לשלם הרבה מס, בשביל שמישהו יוכל ללטף איזה לנדרובר ולקשקש ברשת (סליחה, לא יכולתי להתאפק ;) ), כך שאין לי זמן כמוך.
אז קדימה, מספיק להתחבא מאחרי המקלדת, קבע זמן לדו קרב!
-
תמיר מה עם היום?
מסחר משמעותי אף פעם לא היה - היה פוטנציאל (מסוכן) אבל משמעותי?
משמעותי יחסית למה?
מזכיר לי ויכוח עם בעלה של חברה של SHMBO.
יש ברוסיה טלפון עם שני מסכים... קדמי ואחורי.. ההוא, הבעל, החליט שהוא זה "שחזה" את הפלא ומשתמש במוטאציה הרוסית כהוכחה "אמרתי לך"..
זה שאין שוק לטלפון הזה, מעבר לקוריוז רוסי, ואין לו מכירות מעבר להיותו.. קוריוז, לא מפריע לו לטעון "אמרתי לך".
עכשיו תגדיר משמעותי?
ולעומת מה?
אני זוכר שבויכוח קודם (במורד השירשור) הצבעת על "עלייה במסחר" ואז קריאה מעמיקה (טוב.. לא ממש. זה היה ממש "שחור על גבי לבן") התברר שהיתה עליה של אחוזים "משמעותיים", אחרי נפילה של עשרות אחוזים, שבה למעשה ה"מטבע" איבד כמעט את כל ערכו...
אז עם "מסחר משמעותי" אני מוכן להכריז על תאריך יעד של היום או מחר או עוד שבוע או כל תאריך שתרצה...
בוא נגיד שמשמעותי זה משהו שיחליף את המסחר בזהב (שאתה טוען שאבד עליו הקלח) או תפוזים או מלח או ברזל..
איך אני בשבילך?
- - - Updated - - -
וללטף לנדרובר..
אם בעיטה היתה עוזרת, תאמין לי שהייתי מנסה:(
-
http://images.tapatalk-cdn.com/15/12...2c2b9f424b.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/12...a04fc3dd4c.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/12...9ad179da9b.jpg
וזו, שתבינו, נחשבת הצלחה...
הזבל הניע... העשן זה חומר ששמתי ישירות בצילינדרים...
בא לי למות מהדבר המכוער הזה...
אוטו בחינם אעלק... קמצנות זה דבר רע.. רע!
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
-
ועוד משהו ששמתי לב אליו... כשברנרד מכניס פתאום משהו לא קשור בכלל - לנדרובר או שלכת, בדרך כלל - זה סימן שמתחיל להמאס לו מהטיעון שבחר והגיע הזמן להחליף צד...[emoji3]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
בוא נגיד שמשמעותי זה משהו שיחליף את המסחר בזהב (שאתה טוען שאבד עליו הקלח) או תפוזים או מלח או ברזל..
איך אני בשבילך?
איך אתה בשבילי?
בערך כמו שנמרוד ציין:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ועוד משהו ששמתי לב אליו... כשברנרד מכניס פתאום משהו לא קשור בכלל - לנדרובר או שלכת, בדרך כלל - זה סימן שמתחיל להמאס לו מהטיעון שבחר והגיע הזמן להחליף צד...[emoji3]
מכלום, אפס, בועה (סליחה "אפילו לא בועה"), תהיה מוכן לאכול את הכובע כשהביטקויין יחליף את המסחר בזהב.
איך אומרים אצלכם, I rest my case.
-
תמיר, זהו?
נשברת?
נדמה לי שלא שמת לב אבל אני ניסיתי לעקוץ אותך, במילים שלך..
מי שהעלה פתאום את נושא ה"משמעותי" היית אתה.
אתה הוא זה שמשווה את הקישקוש הזה לזהב ולדולר ולשקל, לא אני.
אתה הוא זה שמייחס לו עתיד מזהיר.
אז פתאום אתה לועג... למי בעצם? לעצמך?
העלת את נושא "מסחר משמעותי" - אני נותן לך לבחור את הגדרת ה"משמעותי".. גםמזה אתה נסוג?
שאלת "מתי" - אני אומר לך, תקבע אתה.. את המועד שנראה לך נוח/נכון, גם לא טוב?
תקבע אתה את הכללים והמועדים ואת הקריטריונים - הכל "הולך" לטובתך... גם לא טוב?
וזה שאת רץ להסתתר מאחורי הציניות של נמרוד...
אז זה כבר שווה התייחסות:rolleyes:..
בוא ננטרל את זה - שלא יהיה לך תירוץ:).
לא נמאס לי מהטיעון ואני לא מחליף צד - זו היתה דעתי מהרגע הראשון ואני עדיין מחזיק בה ולא שיניתי ממנה ולו כזית.
ביטקוין הוא בועה שאין בה כלום מלבד קוריוז, שקסם לכאלה שחשבו לעשות "סיבוב" על תמימים וכאלה שחשבו שיכולים לנצל את האנונימיות של ה"מטבע" הזה.
היה/יש בו סיכון מסויים, בגלל התכונות האלה, ולכן אין לו סיכוי להוות משהו "משמעותי" בכלכלה, מכל הסיבות שכתבתי בתחילת השירשור והועלו על הכתב, בכתבה שטרחת להעלות.
פשוט וקצר (לשם שינוי).. כיף???
עכשיו.
אתה ממשיך להסתתר מאחורי הציניות של נמרוד או עומד על דעתך שאני צריך לקבל שיעור בקריאה מודרכת + ציטוטים?
או אולי אתה מנסה שוב, עם לינק של כתבה שיתומכת יותר בעמדה שלך?
ותשמחו לדעת שהדיסקברי הפסיק לעשן (כמו שהבטיח יצרן התוסף) ואולי, אולי יעבור טסט בשבוע הבא - נסיון שלישי:(
אה.
שכחתי.
כל הכתוב למעלה.. מלבד ההתייחסות ללנדרובר (שהיא האמת המוחלטת!!) הוא לעניות דעתי הצולעת..:).
ותדחילקום... רק בלי להעלב ולהתעצבן.. שמעתי משהו על שירשור אחר... :(
- - - Updated - - -
תמיר, זהו?
נשברת?
העלת את נושא "מסחר משמעותי" - אני נותן לך לבחור את הגדרת ה"משמעותי".. גםמזה אתה נסוג?
לא נמאס לי מהטיעון ואני לא מחליף צד - זו היתה דעתי מהרגע הראשון ואני עדיין מחזיק בה ולא שיניתי ממנה ולו כזית.
ביטקוין הוא בועה שאין בה כלום מלבד קוריוז, שקסם לכאלה שחשבו לעשות "סיבוב" על תמימים וכאלה שחשבו שיכולים לנצל את האנונימיות של ה"מטבע" הזה.
היה/יש בו סיכון מסויים, בגלל התכונות האלה, ולכן אין לו סיכוי להוות משהו "משמעותי" בכלכלה, מכל הסיבות שכתבתי בתחילת השירשור והועלו על הכתב, בכתבה שטרחת להעלות.
עכשיו.
אתה ממשיך להסתתר מאחורי הציניות של נמרוד או עומד על דעתך שאני צריך לקבל שיעור בקריאה מודרכת + ציטוטים?
ותשמחו לדעת שהדיסקברי הפסיק לעשן (כמו שהבטיח יצרן התוסף) ואולי, אולי יעבור טסט בשבוע הבא - נסיון שלישי:(
אה.
שכחתי.
כל הכתוב למעלה.. מלבד ההתייחסות ללנדרובר (שהיא האמת המוחלטת!!) הוא לעניות דעתי הצולעת..:).
ודחילקום... רק בלי להעלב ולהתעצבן.. שמעתי משהו על שירשור אחר... :(
- - - Updated - - -
תמיר, זהו?
נשברת?
עכשיו.
אה.
שכחתי.
ותדחילקום... רק בלי להעלב ולהתעצבן.. שמעתי משהו על שירשור אחר... :(
-
תמיר, זהו?
נשברת?
אז זה כבר שווה התייחסות.. בוא ננטרל את זה - שלא יהיה לך תירוץ:rolleyes:
עכשיו.
אה.
שכחתי.
כל הכתוב למעלה.. מלבד ההתייחסות ללנדרובר (שהיא האמת המוחלטת!!) הוא לעניות דעתי הצולעת.:)
ותדחילקום... רק בלי להעלב ולהתעצבן.. שמעתי משהו על שירשור אחר...:(
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ברנרד... לא משנה מה הטיעון, יציג את הצד הנגדי - בלהט ובשכנוע עמוק, הרבה יותר טוב מכם ובטח שיותר ארוך.
ועכשיו הוא יסתור גם את הטיעון הזה ובכך יוכיח שאני צודק :rolleyes:
חזק
-
טוב די. ביטקויין קיים כרגע, מי שקנה ב100 דולר ב2008 חמשת אלפים מטבעות ומכר ב2012 ב850,000 דולר שיחק אותה. אם יהיה קיים בעוד שנה או עשר? אף אחד לא יודע.
אני מציע לסיים את ההתנצחות הזו עכשיו ואם יהיו מאמרים וכתבות מעניינות, תקשרו פה.
בנתיים אני מתנדב לחפש כובעים טעימים, רק שכל אחד יגיד מה העדפה שלו ואם הוא צמחוני/טבעוני או קרניבור.
-
שוקולד עם טראפלס, בשבילי.
-
יש כובע כזה? משום מה לא דמיינתי אותך בתור אוכל טראפלס. יותר בסגנון כובע עור איכותי
-
מת על טראפלס...
מוכן לאכול כובע עם טראפלס כל היום... ואפילו להודות בטעות, אם זה יקדם את הגעת הטראפל לפה...
יש עקרונות ויש.. טראפלס.
צריך שיהיו סדרי עדיפויות בחיים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אני מתחיל לזהות תהליכים....
(וגם מזהה שמשעמם לברנרד לאחרונה)
http://www.calcalist.co.il/articles/...690649,00.html
-
טוב שלא שמת את הבית שלך על הציפיה הזו לתהליכים.
אגב בנקים כולל בארץ משתעשעים עם כסף אלקטרוני כמו בלוקציין.
אבל אם המטבע לא יהיה מפוקח ומוסכם. ישארו רק השעשועים.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
הפוך תמיר, הפוך.
יש המון דברים לעשות ואני, בד"כ, מברבר פה רק בבוקר ובערב..
וה"מטבע" הזה...
לא נמאס לך מכתבות "מטעם", של כל מיני מומחים, שלוקחים איזו כותרת זניחה ו"מגדיליםבשקל".
פה, בבלומברג וב-CNBC ו-FOX BUSINESS ובחדשות בכלל, דיברו על הנהירה והעלייה ב"מניות" של הזהב והכסף...
ובחייאת תמיר.."חלק מהמשקיעים הסיניים..." - לזה הגעת?
-
"המרקר"
http://www.themarker.com/opinion/1.2997928
אתגר הפיקוח
על הבלוקצ'יין
הבלוקצ'יין היא טכנולוגיה ביזורית, ולכן יהיה קשה מאוד לפקח על ביטקוין. קשה - אך לא בלתי-אפשרי
רואי קידר 05.07.2016
-
איזה קישקוש, בחייאת, שחר.
מה אומר הבחור - הפטנט הזה כבר פה, אז בוא "נלבין" אותו = נתייחבס לכל הדברים ההפרוצים והלולאות והבמסוכן שבו, כדבר חיובי..
אני אזכיר לכולם שפריצות חדשניות של כל מיני פטנטים ברשת, החלו או התמקצעו או השתכללו דרך אתרי הסקס וההימורים הבלתי חוקיים.
אז מה הכתב אומר, בואו מעשה את הפורנוגרפיה "חוקית"? נהפוך אותה ל"מיין סטרים"? נתעלם מהשלילי שבה ונאמץ אותה?
"יש מאות אלפי מפקחים"... נו באמת?
כאילו "שהעדר" יקבע? שהשוק יקבע?
ואני לא מנסה לעורר פה ויכוח אנרכיסטי, אם עדיף ש"העם" ישלוט או שצוות מומחים/מקצועי/ממונה מטעם ה"שילטון" ינהל את כל העניינים.
אני גם מכיר (כמעט) את כל הטיעונים בעד ונגד ליגלזציה של סמים...
ויש כאלה שאומרים שרשיון נהיגה לא צריך להיות תנאי ל..נהיגה.
ו.. עוד כל מיני דברים שנוטים ל..אנרכיה.
תמיד יהיו כאלה שבשם "החדשנות" וה"צורך" ל"פוצץ" את "המערכת", יסכימו "לשלם" כל מחיר.
"נוצר לה שם של מערכת של המבקשים לחמוק מידיהן הארוכות של הרשויות לאכיפת החוק."
וואללה? וואללה!!איזו גאונות צרופה ודקות הבחנה..בערך כמו האמירה "אקדחים לא הורגים - אנשים הורגים." תנו לכולם אקדחים וטפלו באלה שהורגים. הרי מי שרוצה לעבור על החוק, ימצא אקדח גם למרות הפיקוח".
והשלב הבא, כמו שהזכירו פה.. פה ושם - "יש עבירות/עבריינים, בגלל שיש.. חוקים".. רוצים פחות עבריינים.. ההמשך ברור ולוגי לחלוטין, לא?ה"מטבע" הזה כל כך קוסם בגלל העדר הפיקוח והשליטה והיכולת "לעשות רווחים"... אז ההוא אומר שיש דרכים לפקח?
ואיך הוא מציע לפקח - שכל המשתתפים ב"משחק", הם יהיו המפקחים.
ובוא נגיד שיש חקירה נגד אחד/חלק מהמשתתפים - איך מאלצים אותם ואת היתר, לחשוף כל מיני פרטים (גם ממנהלי המשחק = החברות שמרכזות את המסחר/"משחק")?
אז אולי צריך לשים רגגולטור/ים מעל כולם?
ולמה שהרגולטור הזה לא יהיה... בנק?
ולבנק/רגולטור צריך לשלם (לפחות הוצאות) אז... נטיל עמלה?
בקיצור.
איך אמר פעם מישהו באיזה סרט - אני רק ממציא פטנטים... מביא את הרעיון - אתם צריכים למצוא איך להוציא לפועל".
זה אולי קשה אבל לא בלתי אפשרי...
גאון.. כותב גאון - איך לא חשבו על זה קודם..
-
שכחתי לכתוב "אני רק אניח את זה כאן...."
בנקים וגופים פיננסים משתעשעים עם טכנולוגיות חדשות של "כסף אלקטרוני" ממגוון סיבות ביניהן גם אבטחה.
ע"ע הפריצה למערכת סוויפט וגניבה של 100 מ דולר מבנק אמריקאי.
דעתי שלא תהיה זכות קיום למטבע שאינו מפוקח והשאיפה הזו לאנרכיה אינה משרתת אנשים ישרים.
גם כוחות השוק והיד הנעלמה צריכים הכוונה ופיקוח מסויים.
נ.ב.
מישהו מכיר מישהו שמכיר מישהו שקנה דינר עירקי ?
http://worldpapermoney1.blogspot.co....blog-post.html
-
יש מין טרנד כזה (שלא קוראים לו בשמו המפורש - אנרכיה, בגלל הקונוטציה שלילית שבמושג), שמה שלא הפיקוח הממשל/"המערכת הישנה", הוא טוב.
מין טרנד כזה של "מהפיכה" ושל מרידה במוסכמות...
משהו כמו "מרד גיל הנעורים", כשהמשפט "כשיהיו לך ילדים.. תבין" נופל על אזניים ערלות ומנופנף הצידה בביטול מוחלט..
ובאמת, רק אחרי שיש לך ילדים, אתה חושב (אחרת) על מה שאמרו לך ומה באמת המשפט הזה, "כשיהיו לך ילדים.. תבין" אומר...
מין נאיביות עטופה ברומנטיות והמון אנרגיה "לשנות את העולם" (הישן - נשמע טוב עם "ש" סגולה וגם קמוצה) החדשנות, שהאחרים לא רואים, בראייה ובשימו של כל מיני פטנטים חדשים.
ותמיד יש להם את הטיעון המנצח בסיגנון "ככה גם אמרו על הטלפון הסלולארי הראשון" או המכונית הראשונה או כל מיני דברים אחרים, שקידמו את.. הכל.
"הם" רואים את התמונה הגדולה ואת היתרונות וכל היתר... פשוט טפשים מידי או פחדנים מידי או מרובעים מידי...
-
המרקר
ביהמ"ש בארה"ב: ביטקוין איננו כסף; אי אפשר להחזיק אותו מתחת למזרן
אדם שמכר ביטקוין לסוכנים סמויים למטרות לא חוקיות טען:
זה אינו כסף;
השופטת
קיבלה את טיעונו בנימוק שלביטקוין יש כמה תכונות של כסף, אבל לא את כל המאפיינים הנדרשים.
http://www.themarker.com/wallstreet/1.3019813
בן השאר אמרה השופטת:
"עם תנודתיות כזו, יש לו יכולת מוגבלת לשמש כמכשיר לאגירת ערך, תכונה חשובה של הכסף"
ולמי שיקפוץ ויגיד שיש כמה מטבעות בעולם עם תנודתיות גבוהה,
שישים לב באילו מדינות (ולא הירידה של השטרלינג לא עושה אותו תנודתי באמת)
-
בימי חיי, הכרתי כמה שופטים..
לא כולם היו חכמים ולא כולם היו עילויים משפטיים ולא כולם "ידעו משהו על החיים" ולא כולם ידעו לשלב את כל המרכיבים שהזכרתי, לכדי החלטות שיפוטיות "שעושות שכל"...
כמו תמיד, בכל מיני כתבות שעיקרן פרשנות של ידיעות/כתבות מחו"ל (שבהן אני צריך לסמוך על הבנתו וכושר הביטוי של הכתב), אין לי מושג מה באמת אמרה/החליטה השופטת המכובדת.
אבל - למה צריך איזושהי החלטה שיפטית על מנת להבין שהדבר הזה הוא לא מטבע?
הוא יכול להיות הרבה דברים (טובים ורעים וכל מה שבאמצע) אבל מטבע?
-
קוריוז על "ידעו משהו על החיים" = סיפורון. אמיתי. בחיי.
פעם, במהלך משפט במחוזי בת"א, שופט מכובד (בלי ציניות) שאל/נזף איזה נאשם: "איך אתה אומר לי ששכבת עם היצאנית, כשהיא אומרת שזה היה בעמידה? מי משקר?"
רק אחרי דקות ארוכות הבנו, כל הנוכחים, שהשופט לא מבין איך אפשר לקיים יחסי מין בעמידה (על ה"מאחורה" הוא התגבר, רק אחרי שהביע את דעתו על ה"גישה" הלא "נקייה" של יחסי מין מאחור - ואנחנו מדברים על זונה ולקוח, כן...).
שופטים...
-
זו הייתה פינתנו היומית:
"איך משפטנים רואים את העולם"
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
המרקר
http://www.themarker.com/wallstreet/1.3027300
הביטקוין צנח ב-13% ביומיים לאחר שהאקרים גנבו 65 מיליון דולר מבורסה בהונג קונג
המסחר במטבע הווירטואלי הופסק בבורסת ביטפינקס בעקבות מתקפת ההאקרים;
יותר מ-1.5 מיליארד דולר נמחקו השבוע משוק הביטקוין
בלומברג 03.08.2016 07:34
-
אתם שוכחים לקחת בחשבון את האינסנטיב שיש לחלק מתושבי הגלקסיה להשתמש במטבע כזה שאפשר לעשות איתו פעולות שאסור באור יום ברוב העולם.
מי שחושב שיש לו זכות קיום אחרת שיקום...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתם שוכחים לקחת בחשבון את האינסנטיב שיש לחלק מתושבי הגלקסיה להשתמש במטבע כזה שאפשר לעשות איתו פעולות שאסור באור יום ברוב העולם.
מי שחושב שיש לו זכות קיום אחרת שיקום...
זיכרון/קשר למציאות זה לא הצד החזק שלך, אה בועז?
על מה כל השירשור הזה?
זה בדיוק מה שתמיר אומר - שיש לו זכות קיום לגטימית, מעבר לשימושים הפליליים/בטחוניים שלו.
זו מעין מרידה בממסד - הפתרון האולטימטיבי לבעיית שליטת הממסד/ממשלות/בנקים במטבע/בחופש - אני קורא לזה, לפעמים, אנרכיסטים.
לא משנה המחיר והתוצאות וההשלכות, צריך למרוד בקיים...נגיד.
העניין הוא שכל מה שתמיר רואה כסימנים ל"מהפכה" וליתרונות של הדבר הזה, אני מצביע עליו כמה שלא יאפשר לו להתפתח ולקחת חלק משמעותי בכלכלה.
לא יגורם למפלתו, משום שהוא לא עלה לשום מקום, מלבד בראשם של כל מיני אוהדים/מעריצים/אנרכיסטים/עבריינים.. החלק היחסי שלו בכלכלה (להבדיל מפירסום חיובי ושלילי) הוא... כלום.
אפילו לא פסיקון של פסיק.
בדיוק כמו להגיד שההונאה של ברנרד (:cool: איזה איש מוכשר, עם שם ... אצילי..) מיידוף השפיעה על הכלכלה העולמית... כמה כתבות, המון אנשים שהפסידו המון בנסיון להתעשרות מהירה ו..איש אחד בכלא... זה הכל. פסיקון..קוריוז בכלכלה..
וכמו כל קוריוז, יהיה מי שירוויח ממנו ויהיה גם מי שיפסיד.. נדמה לי שקוראים לזה Hi Risk Investment opportunity
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
העניין הוא שכל מה שתמיר רואה כסימנים ל"מהפכה" וליתרונות של הדבר הזה, אני מצביע עליו כמה שלא יאפשר לו להתפתח ולקחת חלק משמעותי בכלכלה.
אתה לא מצביע אתה פשוט אמרת שהביטקויין הוא קישקוש ופרמידה שלא ישרוד. לצטט לך את עצמך או שתוכל למצוא לבד כאן בשירשור? :cool:
ובנתיים:
http://www.calcalist.co.il/markets/a...700807,00.html