תרגיעו, אה???
זה בכלל אתה שהתחלת בלהעליב... עוד בהתחלה..
ואם לא שמת לב, טויוטה זה ברזלים - לנד רובר זה.. אלומיניום. איכותי!
מזל, רק חסר שנוסף על כל הצרות, עוד היה מחליד..
Printable View
תרגיעו, אה???
זה בכלל אתה שהתחלת בלהעליב... עוד בהתחלה..
ואם לא שמת לב, טויוטה זה ברזלים - לנד רובר זה.. אלומיניום. איכותי!
מזל, רק חסר שנוסף על כל הצרות, עוד היה מחליד..
ברנרד,
תסתכל על דיסקו סידרה 1... מחליד גם מחליד.
גגות ואם אני לא טועה גם ריצפה באיזור בתי הגלגלים האחוריים מחלידים ונחשבים ל "מחלה" של הדגם...
זו המחלה הכי קלה ופשוטה באוטו שכולו מגיפה אחת גדולה.
נדיר בימיינו למצוא אנשים שמגנים על דיסקו 1, חשבתי שנעלמו מהעולם...
הם עושים את זה ממרחק של אוקיינוס. כנראה שמשעמם שם מאוד בארצות הניכר .
קודם כל, משעמם פה, שחבל על הזמן - כולם פה כאלה מנומסים ואין עם מי לריב. אלא אם אתה רוצה להתחיל מכות עם איזה מישהי/ו שביקש ממך סליחה "שחצה" את דרכך בסופרמקרט... במרחק של איזה 5 מטר... כנראה שזה גודל "המרחב האישי" פה.. אין בעייה שלמקום.
המקום שטוח וירוק ורטוב ומיוער כמו אתר נופש בהולנד, ואני, החכמולוג, עוד שם גלגלי "35 והגבהה וצ'יפ למנוע, לטובת העבירויות....
אפילו מצלמות הרוורס במכוניות, מצויידות בזום אחרת אין סיכויי שתראה כלי רכב אחרים במגרשים הענקיים והמקום בין הפסים הלבנים בחניון, מספיקים לאוטובוס קטן.
מרווחי הביטחון פה פשוט לא משאירים שום דבר למקרה...
שנית כל, תפסיקו להיות קטנוניים. חלודונת בגג ואיזה תם או שניים בשאר חלקי הרכב, שבמקרה מברזל, לא מתחילים להתקרב לחורים בריצפה של הסופה (במעברים קשים אפשר פשוט להזיז את השטיחון ולסייע עם הרגליים) או הצבע, שרק הוא מחזיק ביחד את חלקי המרכב של אלפא ופיאט וכל מיני אקזוטיים..
די ליילל.
שלישית כל.
תמיד אמרתי ואני עדיין אומר, שחוץ מזה שליד הנהג, שמאולץ לתנוחת רגליים "מנומסת", והשניים שיושבים בצדדים בכיסא האמצעי, שבית הגלגל נכנס להם בדיוק באמצע.. והכיעור הכללי של כל משפחת הדיסקברי/LR זה רכב מצוין וזה שנותן את התמורה הגבוהה ביותר יחסית לשקל...וזה כמות שהוא, בלי שיפורים.
- לא צריך לחפש "קפיצי עלים מהמדף", כדי לעשות אותו נוח ולא קפיצים בהזמנה/לא מהמדף כדי לעשותו עביר.
- לא צריך להתלהב, מיבחן דרכים, שיש מקום לכתפיים ושלא נכנס אבק מהדלת האחורית.
- אין שום צורך לפברק טיול לירדן רק כדי לחפש וינקר.
- לא צריך מנוע קמינגס של משאית לילנד ולא סרנים שיועדו במקור לנושא גייסות משוריין (ובגלל זה לא מעיזים לשים לו קפיצי סליל נורמליים) ולא מוט בעובי של 2 צול, לשלב בטרנספר שרק מהמתכת של גלגלי השיניים שלו אפשר לבנות רכב קטן - הכל כדי שחו"ח משהו לא יכשל.
- והכי חשוב, לא צריך לאבד יד ורגל או למכור כלייה על מנת לקנות אחד ובטח לא להחזיק כזה 0מי עשה פה חשבון של פי 7... אתם קולטים 7!!).
אחלה רכב במחיר שפויי.
רק פה (שם..) בלבאנט, מישהו חושב שצריך "להגן" עליו.
כולם סוגדים ל"אין" - אין פה (מספיק) סידרת 70... וואוו, זה בטח הכי הטוב...
זה לא נכון.
החורים זה בשביל להוריד רגל שתסייע בבלימה.
כי אין ברקסים.
וואללה!!!
איך שכחתי!!!
רכב אגדי עם בלמי תוף... תוף!
תוסיף עוד משהו לרשימה של הדברים שצריך לעשות עם הטויוטה, על מנת להפוך אותה... לאוטו - סט הסבה לדיסק - עוד איזה 10K שקלים...
או שתכף חיים יספר על היתרונות של התוף על הדיסק וכמה זה טוב לו.. הבחור פשוט מאוהב בכלמגרעת של הטארנט'ה...
תימנים מאז ומתמיד מעדיפים תוף
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
קראתי את הכתבה של אבירם ברקאי והאחרי שגמרתי להתפוצץ מצחוק (מהדגים ורוני..) וזה רק חיזק את מה שחשבתי - מרכב של 70 (וחיתוך עוד 2 דלתות אבל זה כבר כסף קטן) על שילדה ומכלולים של דיפנדר(רצוי בנזין אוטומטי)...כזה אפילו אני הייתי קונה, במחיר סביר..
מישהו כאן יודע כמה כלים סדרה 70 מייצרת טויוטה בשנה וכמה 110/90 מייצרת לנדרובר בשנה ? ניראה לי שההשוואה הזו אומרת הכל.
בטוח שאיתגרתי מישהו.
חיים, אתה בכלל לא מבין מה ההבדל בין מוצר המוני בייצור סדרתי ובין מוצר נישה מכובד, שמיוצר לפי דרישה והבעלים מתאים עצמו למוצר ולא להיפך...
תמחק, תמחק את המודעה הקודמת שלך.. לא עושה לך טוף.
http://www.xplorer.co.il/
בברכה,טושי
טוש עם זווית נטישה כזו אתה לא מגיע מהגמלים הביתה .
טושי - של מה הפרסומת בקישור ?
אני מקנא פה בכמה אנשים שכותבים כל מיני דברים, אם הייתי צריך להקליד את כל זה הייתי צריך חופש של חודש מהעבודה בשביל לכתוב את כל מה שהם כתבו.
כולה טויטה אבל יותר טוב מלנדרובר.
טל
ברשותכם, אני חוזר שוב להצעה הזו ומקבל אותה (שוב) בשתי ידיים.
אחרי שההצעה להתמודד מול הסופה במעלה המדרון הדרומי של הר טמון נענתה בשתיקה רועמת... (מעניין למה... נעזוב את זה), אני מציע משהו חלופי, יותר שפוי.
לא מבחן השוואתי, אלא מסע חווייתי - מחווה לאבירם, איש יקר, ולהשוואה שלו - ומחווה להשוואה הרחבה יותר שעשיתי פעם ב"הגה בשטח" זצ"ל.
רשמית - אנחנו רוצים לתהות, אחרי 10 שנים ולא מעט ג'יפאים צעירים וחדשים שהצטרפו לקהילת השטח - האם כל מה שחשבנו אז, עדיין בתוקף.
תכל'ס - כאילו שלא ידעתם, כל זה סתם תירוץ כדי לרדת למדבר... פשוט כי מזמן לא עשינו טיול כזה.
קודם כל - אנחנו זקוקים לסופה, דיפנדר 110 ולנדקרוזר סדרה 70. אבל לא רק.
אני מביא סופה ארוכה פתוחה.
לביא - אתה בא עם ה-73?...
מי מגיע עם 110?... רצוי TDI300 או TD5.
מכיוון שהשלישיה המקודשת הזו זה קצת מעט, יש מקום לעוד סופה, עוד דיפנדר ועוד סדרה 70. שיהיה מעניין.
סה"כ שש עגלות. כל הקודם זוכה. אבל כל מי שהכריז שהוא מגיע - זו התחייבות. אני בונה עליכם אז אל תבריזו ברגע האחרון.
זה המקום לבקש - כלים שכל קשר בינם לבין תצורתם המקורית מקרי בהחלט ומקומם הראוי הוא בקטגוריית אדוונצ'ר של ליגת העבירות - לא הפעם. גם תורכם יגיע.
בואו נשתדל שהגיבורים המשתתפים יהיו קרובים ככל האפשר למקור, משופרים בטעם. כדי שההתרשמות תהיה נכונה ואמיתית ככל שאפשר.
בוקר שישי עד מוצאי שבת. יומיים כמעט מלאים במדבר.
חניון לילה כרגיל: עם הרבה כולסטרול מעולם הבקר, הצאן ובעלי הכנף + הרבה אלכוהול משובח + זיוני מוח על ברזלים לתוך הלילה.
למחרת - לנסוע במדבר. מהר, לאט, מה שיבוא לנו. למקומות יפים שמזמן לא ביקרנו בהם.
הרבה מכל דבר - אוויר, אווירה, עבירות (אפשר להירגע - אין כוונה להתאבד בסגנון הר טמון, אבל שיהיה מעניין) , והעיקר - שכולם ינהגו קצת בכל הכלים כדי שתהיה להם פרופורציה.
בסוף יהיה סיפור - כאמור לא בדיוק מבחן (כי כבר לא ממש משווים בין כלים שחוטים בני 15-20 שנה, במצבי צבירה שונים) אלא התרשמות אישית שתכלול הרבה ירידות אכזריות על אייקוני השטח האהובים שלנו - הכל כמובן רק מאהבה ואני יותר מאשר אשמח אם משתתפי הטיול הזה יתרמו נקודת מבט אישית מפרי מקלדתם. יהיו צחוקים.
אתם מוזמנים להציע מסלולים, חניוני לילה שווים ותאריכים.
מכיוון שפסח באמצע ואני מנחש שלכולכם יש התחייבויות ומשפחות, מצידי אפשר גם בתחילת מאי. הנגב לא בורח, בלילה יהיה פחות קר ויש מספיק זמן לתכנן, לקבל מראש פס מהמפקדת שלכם ולרענן קצת את הגרוטאות למצב מכני מיטבי ככל שניתן כדי שיהיה מושלם.
,
אם אתה יורד משבת ומקבל דיפנדר בנזין (אמרנו גיוון לא ?) אני בפנים...
שוב. האם משהו יודע מדוע הצבא לא אימץ את סדרת ה 70?
לצה"ל יש הרבה שיקולים והרבה מגבלות.
לא תמיד הוא מצטייד במה שהוא רוצה והרבה פעמים הוא מתאים את הצרכים לציוד שזמין עבורו.
וגם אם הצבא היה מחליט שלנדקרוזר סדרה 70 זה מה שהוא רוצה והיה מוכן להפוך את העולם בשביל זה - טויוטה לא היו מעוניינים למכור אותו לצה"ל בכלל...
חרם ערבי, שמעת על זה?.......
75 בפנים.
אולי עדיף שיהיו יותר מאחד מכל "מייצג", מחכים לסרט
אם יהיה שינוי, אני אמתין פה בפינה בחושך... תודיעו לי
ולגבי שטחי האש, טלפון אחד למוטה...
הצבא לא מתאים את הצרכים לציוד במיוחד כשמדובר בציוד לחימה שחיי אדם תלויים בו. האם משהוא יודע אם ה 70 נבדק ע"י צבא? האם ה 70 התמודד מול הסופה ? אם מדובר ברכב עם יכולות יוצאות דופן כל יחידה בעיקר המיוחדות היו יוזמות רכש. ...ואני בטוח שטויוטה לא היו מתנגדים. ע"פ התיאורים של רכס מדובר בגיפ סיור מעולה. אמין, חזק, בנוי למשקל העמסה גבוה....חרם ערבי ? וואלה לא מבין.
- - - Updated - - -