אצלי אין חיה כזאת ;)
sent from mobile
Printable View
שוב אותו הניגון, מה קורה עם המתלים של הילד??
עלינו על סלע קטנטן ואופה, גלגל באוויר. נראה לי מהלך מתלה פצפון ואני מחפש את האשם.
קובץ מצורף 110293קובץ מצורף 110287
בעזרת משקל הגוף שלי (ולא חסר) הפעלתי קצת עומס על הצד שעל הסלע ובהחלט יש עוד מקום לקצת תנועה. אז מה מונע ממנו לעבוד?
צנרת ברקס קרובה לגבול, אבל לא מתוחה.
קובץ מצורף 110288קובץ מצורף 110289
יש מקום בבית גלגל
קובץ מצורף 110290
אורך בולמים: להיסגר יש עוד מקום, לעומת זאת להיפתח לא נראה :\
קובץ מצורף 110291קובץ מצורף 110292
הבמפ סטופס מונמכים אבל עדיין יש הרבה מקום עד לנגיעה שלהם בסרן.
רעיונות, הערות, הזמנות לבירה.. שוט
החשד שלי הוא בבולמים. כדי להפריך זאת כדאי שתנתק אותם ותנסה למדוד את הפתיחה לפני\אחרי.
ממליץ לך באותה ההזדמנות להאריך גם את צנרת הברקס.
(הייתי מגיע לעזור, אבל אתה רחוק... רחוק מדי 😉)
לי נראה שהגעת לקצה גבול היכולת של העלה עצמו להתכופף.
כדי לבדוק אתה יכול להעלות את הרכב על ליפט ולבדוק עד כמה העלים מסוגלים להיפתח.
לחילופין אתה יכול להעלות עם high lift מהפגוש, אבל בזהירות !
תפרק בולמים ותראה איך משפיע.
כמו כן - בקיט של EFS לסמוראי ממליץ להוריד את העלי עומס מקדימה. תקבל עוד קצת מהלך מתלה ומתלה נוח יותר ורך יותר.
ברוב הקיטים 2" של עלים לסמוראי העלים פשוט מעורגלים וקשיחים יותר ואז אתה לא באמת מקבל מהלך גדול יותר אלא רק יותר גובה.
שחרר בולמים, שחרר את צנרת הברקס מהטבעות שלה וזה יתן לך עוד קצת גמישות למבחן הזה בלבד, אחכ תחזיר.
העלה בסגירה לא מקבל בטן אלא נשאר ישר - זה מונע עוד פתיחה של המהלך בצד השני. אבל יש מצב שזה מה יש מבחינת היכולת של העלה הזה. אם אתה רוצה לנסות, תשאיר רק את המאיה מחוברת ותפרק את שאר העלים ותראה אם יש גמישות טובה יותר.
אצלי בסמוראי הגעתי לכדי קשת הפוכה בסגירת מהלך, ללא שום בעיה. אבל זה לא קיט EFS אלא משהו אחר.
כמו שנאמר... הקפיצים קשים מדי.
בנוסף... ייתכן והבולם מגביל..
אבל גם ההנמכה בצד אחד של הבמפסטופ מפחיתה מהפתיחה בזמן הצלבה בצד השני.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
בנתיים רק אניח את זה פה..
קובץ מצורף 110323
רק עכשיו יצא לי להיכנס לכאן לראות .
שיפוץ יפה . ואתה כותב יפה תמשיך. מעניין מאוד.
הקיט efs הוא קשיח ולא תקבל מימנו גמישות מטורפת.
על פי התמונות ניראה שבאמת מה שמונע ממך מהלכים זה הבולם. אבל זה רק מתמונות .
בכול אופן אני מוכר מוצר מגניב שיעזור לך להכניס בולמים ממש ארוכים מאחור . וישפר את המהלכים מאחור
גשר בולמים של ספיידרטארקס
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...776eb6b0aa.jpg
אם תרצה פרטים אז בפרטי.
בכול אופן רציתי להתקין אותו על הסמראי הארוך שלי, ולצערי הוא מתאים רק לקצרים. יש שוני במרחק של הבולמים בארוך.
עדיאל
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
זה לא שלא התחדשתי, רק אגיד שזה לא בא בקלות.
לפני כחודשים, לאחר חיפושים רבים, מצאתי סט ג'נטים משולשים במצב לא רע ובמחיר סביר.
עקב מסחור במזומנים הם נכנסו מתחת למיטה וחיכו ליומם.
קובץ מצורף 110615
לפני כמה שבועות עשיתי סיבוב קטן, בעיקר להיזכר ולבדוק את המגבלות של מערכת המתלים. אבל בדרך חזרה היו נקישות חזקות מהסרן האחרוי.
בדקתי, חיפשתי וקראתי - נראה שהיה זה אחד הצלבים בדריבשאפט. הוחלף ויצאנו לסיבוב כביש, מהר מאוד הבנתי שהבעיה לא נפתרה. התבוננות ברכב מבחוץ בנסיעה איטית, הבהירה את הבעיה ומאיפה היא נובעת.
קובץ מצורף 110612
המצב היה כל כך רע, הברגים של הספייסר הסתובבו על צירם. אם זה לא מספיק, האלומיניום שנשחק נכנס להברגה - מה שמנע את פתיחת האומים.
לאחר כשלוש שעות של קדיחות באומים, כל אחד נחצה לשניים ורק אחרי זה ירד הגלגל. היה ברור שהג'נטים האלה לא חוזרים לאוטו.
הגיעה זמנם של גנטי ברזל. הם נשלחו לישור, ניקוי חול וצביעה (אם לא היום, זה לא היה קורה לעולם.)
קפיצה לפנצריה מוכרת שתעשה עבודה זהירה בהעברת הצמיגים לגנטים החדשים.
קובץ מצורף 110613
הצמיגים בני שנה - נבדקו, אוזנו והורכבו בהצלחה.
כמו בכל אגדה, סוף טוב לנסיך החתיך..
קובץ מצורף 110614
עד הסיפור הבא..
פבל
מי ביצע את יישור הגאנטים?
Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
אחרי כמה עשרות קילומטרים, יושב טוב על הכביש ומאוזן יותר.
קובץ מצורף 110861
נראה מעולה!!!
צריך לצלם אותם יחד. חסר לנו סגור ויש לנו את כל הסרייה של 84 :)
לאחרונה מצאתי לי פינת חמד קטנה, ושוב נפתחה הסדנא.
דבר ראשון שרציתי לטפל בו היה המתלים. שנה וחצי כבר שאני לא יוצא מהברוך "קיט EFS". הוא שובר עצמות וממש לא מתאים לSJ שבקושי שוקל 850 קילו.
התוכנית היייתה להוריד עלה עלה עד שאגיע להתנהגות רצויה, כן גם במחיר של אורך חיי הסט. אחרת פשוט לא אטייל.
לקחו שני ניסיונות, כל אחד לקח יום עבודה שלם עם לא מעט עזרה עד שהגעתי למצב של היום.
בפעם הראשונה גילינו שאין מספיק הברגה ביו-בולטס וגם בורג שמחזיק את העלה כיחידה צריך קיצור רציני.
בפעם השניה, במתלה הקדמי ירדנו לשני עלים והרכב התנהג מצויין. האחורי לעומת זאת היה רך מידי וסגר מתלה מהר מידי.
לכן באחורי הוחלט על 3 עלים.
אחרי טיול במדבר, הרכב מתנהג משמעותית טוב יותר. בטוח, נח ויציב.
הקיט עם עלה 1 פחות:
קובץ מצורף 117022
המצב הנוכחי:
קובץ מצורף 117020קובץ מצורף 117021
הג'אנטים נראים מצוין על הרכב.
הם המקוריים?
פאבל אני הייתי נזהר קצת עם רק שני עלים במתלה הקדמי. נשמע לי מסוכן מדיי.
אני הייתי עם 3 עלים והיה סביר (הוספתי בצד אחד עלה דק יותר כקונטרה מאיה נגד בעית השקיעות לצד נוסע הידועה לשמצה)
בכל מקרה העיקר שנוח לך.
נקודה קטנה נוספת לצומת לב פותח השירשור
קיפיצי העלים מעבר לשמם מתפקדים גם כמוטות רדיוסים ,פנרד. וטורק בר
כשאתה מצמצם מספר עלים אתה מרכך את הקפיץ שזה מה שאתה רוצה אבל גם מחליש את כל שאר התפקידים שהעלים ממלאים
אתה יכול לבנות במקביל לעלים רדיוסים ופנארד ואז העלים משמשים רק כקפיצים ובמקרה של קריסה הסרן ישאר במקומו ולא יתחיל לטייל מתחת לאוטו
Sent from my LG-D855 using Tapatalk