לאחר שתי החלפות זרוע עזר קקמייקה
שתלתי במקורית בוקסות פוספור ברונזה ופטמת גירוז
מאז לא היו בעיות... לא בגזרה הזו בכל אופן..
Printable View
לאחר שתי החלפות זרוע עזר קקמייקה
שתלתי במקורית בוקסות פוספור ברונזה ופטמת גירוז
מאז לא היו בעיות... לא בגזרה הזו בכל אופן..
הזמן עובר והק"מ נצברים.
100K ק"מ עברו חלפו זה מכבר ואני דוחה את החלפת שרשרת הטיימינג לטיפול הבא.
נזילה קטנה מהרדיאטור הלכה והתגברה עד למצב לא פרקטי.
שליפת הרדיאטור הכניסה אותי למצברוח המתאים והמשכתי לפרק רצועות, מאוורר, משאבת הגה כח, אלטרנטור, משאבת מיים, ולחפש את הקיט שרשרת טיימינג במחסן.
עוד במעמד הקניה של הרכב, למשאבת ההגה הייתה נזילה קטנטנה שלכלכה את תא המנוע וטינפה את האלטרנטור שמתחתיה. כמה שניסיתי להתעלם מזה, באופן מפתיע הזמן והקילומטרים לא עזרו. אז מצאתי בארגז החלפים את הקיט שיפוץ של המשאבה ובחשש קל התחלתי לפרק.
מזל שיש ספרות. זה הופך את כל העבודה לפשוטה יותר...
קובץ מצורף 125698
כשפותחים את המשאבה - זה מה שרואים.
קובץ מצורף 125699
אח"כ מחרבים את המחז"ש על הציר ושולפים אותו
קובץ מצורף 125700
הציר בחוץ
קובץ מצורף 125701
אחרי עוד כמה C-קליפסים הכל היה פרוס למיסדר
קובץ מצורף 125702
למרות שהמיסב הרגיש חדש הוא הוחלף
קובץ מצורף 125703
זהו. כל הגומיות הוחלפו, המשאבה הורכבה ונוקתה.
קובץ מצורף 125704
היה יותר פשוט משציפיתי אבל כאמר, ללא הספרות יש פוטנציאל לנזק...
היא מחכה בשקט שאסיים עם פרוייקט הטיימינג.
אתה שואל, צחי?
חשבתי על זה... קדיחה של חור מאפשרת גם להוסיף מנעול קטן.
בסוף לא ביצעתי.
בפועל האומים לא משתחררים.
לא נוסח טוב אבל הבנת את כ ונתי.
תודה
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
תודה ובוצע.
עכשיו אחרי מיליון שנה שיש לי הייליפט בבית אפשר לקחת אותו לטייל [emoji1787]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...16baf5ee30.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8e87599f0d.jpg
המון זמן לא קרה שום דבר ששווה התיחסות מיוחדת.
קובץ מצורף 131317
זה טיזר.
בעיקר לעצמי. מקווה שידרבן אותי להתקין במהרה בימינו אנו:cool:
עם השנים החניות הולכות ומתארכות. היחס ביו זמן נסיעה וזמן מנוחה בטיולים משתנה...
שינוי הפרופיל מייצר מצב שמנגנון ההגנה של המקרר מנתק את המקרר לעיתים קרובות מידי. כבר זמן מה שאני זומם על מערכת חשמל כפולה עם מצבר נוסף, Isolator ואולי, בעתיד, ממש להתפרע ולחבר גם לוח סולארי.
לפני כמה חודשים התגלגל לי לידיים מצבר AGM בקיבולת של 62Ah משומש במצב טוב.
זה דירבן אותי לקדם את הפרוייקט.
בחרתי במטען DC2DC של חברת Redarc האוסטרלית - BCDC1225
הוא יודע להטעין את כל סוגי המצברים (אם בעתיד אעבור לליתיום), מתנתק אוטומטית מהמצבר הראשי של הרכב, ומשולב בו בקר MPPT עבור פנל סולארי.
קניתי כבלי חשמל בחתך 10ממ"ר בחנות חשמל,
פיוזים MIDI ובתי פיוזים מebay.
את הקומפרסור בחרתי להשאיר מחובר למצבר הראשי. הוא צרכן גדול של זרם ובמילא אני משתמש בו כשהמנוע מונע.
לצורך ההתקנה פרקתי את ארון העץ מהרכב קומפלט.
קובץ מצורף 131523קובץ מצורף 131524
את המצבר (חתיכת משקולת) מיקמתי בחלל שבין המקרר למיכל המים.
המטען מקובע לדופן הארון. כך הוא לא מפריע, לא פגיע ונגיש לראות בקלות את נורות החיווי.
קובץ מצורף 131525קובץ מצורף 131526
המצבר מקובע למקומו עם רצועת ראצ'ט.
בהזדמנות זו גם שדרגתי את החיווט של המקרר למשהוא יותר עבה והשחלתי אותו בתוך מוביל כבלים.
חזרה לתוך הרכב
קובץ מצורף 131527קובץ מצורף 131528
קובץ מצורף 131529קובץ מצורף 131530
יום למחרת ב2 בצהריים כשהנעתי את הרכב, המקרר עוד עבד...
כנראה שהעסק עובד.
תתחדש! עבודה יפה! אהבתי גם את הכבל למקרר שנגלל אוט'!
תודה על השיתוף.
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
1. זה נראה מעולה!!!
2. שאלה. אצלי ברכב יש שני מקררים, מיכל ם משאבה ובדר"כ עובדים גם שני פנסי לד לתאורה + התאורה הפנימית של האוטו (גם לדים). טיול האחרון למשל, הגענו לחניון הלילה סביב 16:00 והתחלנו תנועה למחרת סביב 9:00-9:30. את המקרר הקטן שבתא הנוסעים אני מנתק בלילה (ניתקתי סביב 22:00) ואת הגדול אני משאיר כל הלילה עובד.
היחיד בטיול עם מיכל עם משאבה היה אני אז כל הקבוצה (4 רכבים כולם עם ילד אחד בכל רכב) השתמשה במים מהרכב שלי, פשוט כי זה נוח. בבוקר סביב 8:00 הנעתי את הרכב לכמה דק כדי לראות עם הוא מניע וואללה... כמו כל פעם שאני מפגין חוסר ביטחון ברכב הוא הניע בנגיעה. מצבר 95 אמפר סטנדרטי אבל גם מנוע דיזל שדורש הרבה אמפר בהתנעה. ועכשיו לשאלה... מה התמהל שימוש שבו כבר ראית שנדרש עוד מצבר?
צחי הנושא נטחן כאן בפורום לא מעט.
גם אני הצלחתי לדחוס מצבר 85 אמפ"ש וחשבתי שאני מסודר. המנגנון הגנה של המקרר היה מכוון ל-"MED" שזה אומר שהוא מנתק ב11.8V.
ב 11.8V הרכב יניע אבל זה כבר גובל בנזק מצטבר למצבר. אם כשהמצבר היה חדש בכלל לא הגעתי לניתוק, די מהר הגעתי למצב שבקיץ ב8 בבוקר המקרר היה הופך לציידנית (די מחורבנת). בסופו של דבר הרגתי את המצבר כנראה שבטרם עת.
אז חזרתי למצבר התנעה בגודל מקורי של 60 אמפר שעה.
מצבר חומצה-עופרת סטנדרטי נועד להיות מלא תמיד. בנוסף, אנחנו נוטים להתעלם מהעובדה שהאלטרנטור הוא לא מטען.
ואחרי כל זאת, כמו שאתה רואה מעצמך, סטאפ כמו שלך יכול לעבוד לא רע לתקופה מסויימת
95 אמפר זה המצבר המקורי וסהכ זה עובד כבר חמש שנים. אני מודה שבקיץ הרבה יותר קשה לו
סליחה על הבדיעבד,
אבל מצבר פריקה עמוקה 90-100אמפר לא היה קל יותר, קל יותר להרכבה, כלכלי יותר ומתמודד עם ההגנה של המקרר טוב יותר?
לא בטוח שהבנתי מה אתה שואל...
בכל אופן, כפי שציינתי, את המצבר קיבלתי.:cool:
יום אחד הוא ימות, אם זה יקרה לפני שאני או הרכב נתפגר אז סביר להניח שאחליף לליתיום.
היחס בין קיבול חשמלי שמיש למשקל/נפח מצבר הוא בספרה אחרת לגמרי. עושה רושם גם שהמחירים שלהם יורדים לאט לאט.
חוץ מזה, במקום מצבר גדול יותר, הייתי רוצה לנצל את המטען הזה ולחבר לו פנל. יותר מעניין
מה הכוונה אלטרנטור הוא לא מטען. ?
אז מי טוען את המצבר/ים ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
מצבר ההנעה של הרכב מיועד בדיוק לזה. להתניע את הרכב בלבד. אח"כ האלטרנטור מתחיל לעבוד, תוך זמן קצר מאוד ממלא את המצבר בחזרה וממשיך לספק אנרגיה חשמלית לצרכני החשמל ברכב.
האלטרנטור מייצר הספק חשמלי.
הצרכנים (כולל המצבר) מקבלים ממנו את ההספק הזה בהתאם לחוק אוהם.
מטען הוא חיה אחרת. הוא מטעין את המצבר במחזור טעינה שכולל כמה שלבים שונים של רמות מתח וזרם ללא קשר להתנגדות שלו.
קובץ מצורף 131563
השלמת התקנה...
שעון מתח כפול.
קובץ מצורף 131606
זה היה כרוך בלפרק את כל הפלסטיקים בין המושבים, איתור פלוס אחרי סוויץ, חיבורים, פיוז, וגם חיבור מינוס דרך ממסר כדי שהשעון יהיה מכובה כשהסוויץ סגור.
עכשיו אפשר לראות מה העניינים...
קובץ מצורף 131607
יפה מאוד!
ענייני צמיגים
לא עדכנתי אבל לפני כמעט שנה הורדתי את הTOYO שטח מלא והחלפתי אותם בצמיגי כביש.
כן, צמיג כביש מסחרי סיני. לא AT. לא HT. צמיג כביש פשוט וזול.
קובץ מצורף 133343
לי זה נראה כמו גלגל של מטוס קל ;)
ביחס לTOYO MT השחוקים ההבדל היה לא פחות ממהפכה.
פתאום הרכב נסע כמו פרייבט. שקט, חלק ונעים. עם 42psi מאחור גם צריכת הדלק השתפרה במעט.
הצמיג עם דופן של בלון יומולדת הגביל מאוד בשטח וחייב נסיעה מאוד זהירה. בדיונות לא היה איתם בעיות.
הצמיגים האלה גרמו לי לחשוב...
החלטתי להפריד ראשויות. לקראת פסח התארגנתי על רביעיית ג'נטים והלבשתי עלייהם צמיג שטח מלא במידה 235/85-16.
ליומיום ולטסטים - צמיגי כביש. לטיולים צמיגי שטח במידה טובה. בתאוריה לפחות... נראה כמה חרוץ אני אהיה עם החלפת הגלגלים.
בחוה"מ טיילתי עם צמיגי שטח סינים חדשים ומגודלים. המידה היא כמעט "32. על צד השלילה חייב לציין שהגודל מורגש לרעה. המנוע מתאמץ יותר. זה מורגש בהאצות, בעליות (בכביש) ובחום המנוע.
אבל מצד שני ה ride quality בשטח זינק דרמטית. פשוט רכב אחר. לקח לי יום של ניסוי וצבירת ביטחון להתייצב על 23psi מאחור ו 20psi מלפנים והרכב פשוט משטח שבילים הרבה יותר טוב. כל הקצוות החדות שהאולדמן לא מצליח לשטח נבלעות עכשיו בגומי. ממש RMS.
גם העבירות השתפרה. תענוג! שווה את החסרונות הזניחים בכביש.
הנה כך זה נראה
קובץ מצורף 133344קובץ מצורף 133345
קובץ מצורף 133346
יואב תתחדש!
אשמח לפרטים נוספים על ה32... תוצרת? כמה ply? ומחיר?
הצמיגים הם
Lanvigator Catchfors MT
:cool:
מייד אין צ'יינה
לא מצאתי ברשת אתר יצרן. אם הבנתי נכון, היבואן זה אותו היבואן של TOYO.
הם בדרוג 10ply
עם קצת "הנחת חבר" הם נרכשו ב470ש"ח הצמיג, כולל.
התאזנו יפה ובלי דרמות מיוחדות.
כאמור, עברו רק טיול אחד בנתיים אבל לא ריחמתי עליהם במיוחד.
נראה איך הם במבחן הזמן, השמש והשטח...
- - - Updated - - -
זה לא אני! נשבע!
הרכב ויתר על מוט המייצב. קניתי אותו כך. המוט מייצב היה בבאגג'. נראה לי מוזר המיקום הזה אז התקנתי אותו במחסן, שם הוא פחות מזיק.
עוד משהוא שקרה בטיול האחרון.
פוצצתי את הלוקר על סלע. פעם ראשונה שזה קורה לי.
קובץ מצורף 133348
הגוף שרד יפה עם שריטות שטחיות אבל המכסה נשבר.
ביציאה מהשטח היה צריך פלייר ולא מעט כח לסובב את החוגה ולשחרר את הציריה.
מזל שאני מכיר מישהו שעובד אצל היבואן:)
קובץ מצורף 133349
המכסה הוא אוניברסלי.
אני מאוד נהנה לעקוב אחרי הראנר הזה. תאכלס רכב ממש בסיסי שעושה את העבודה היטב- דיזל, 22R, פשוט וטוב. אני חושב שפשוט חבל שכל הדורות הקודמים שלו לא הגיעו לישראל. זה היה ממש מגדיל את ההיצע של הכלים הזמינים שאינם עוד פראדו