תגובה: אושרו הקלות בתנאי הרישיון לנשיאת נשק אישי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבו שפם
בוקר טוב עולם....
למה ומדוע אף אחד כאן לא הולך על קוטר גדול מ 9 מ"מ???
אין על כוח העצירה של ה 45...
אצלי זה הקולט 45.....
אלו הסיבות שלי (ללא חשיבות לסדר) ל9X19:
1. התחמושת הכי נפוצה בארץ - זמינות, טריות, מחיר
2. בתור מתנדב במשטרה, הם יודעים לספק 2 סוגי תחמושת לאקדחים: 9 מ"מ ו 0.22. הכרתי מישהו שהתנדב במשטרה וירה במטווח שלהם למתנדבים 2 כדורים מה 0.45 הפרטי שלו. לקח לו 3 חודשים לקבל אישור מקצין המתנדבים על ביצוע הירי ועוד 3 לקבוע תור במשרד בשביל לקבל אישור לרכישת תחמושת
3. קיבולת כדורים במחסנית
וכן, יריתי פעם ב0.45 והיה כיף גדול. אין ספק שאם אפשר היה לרכוש יותר מכלי אחד הוא בהחלט היה נרכש.
לגבי תחמושת, אנחנו שוק פצפון עם מעט מאוד תרבות נשק פרטי ומעט יבוא של תחמושת למגזר הפרטי.
לכן כל תחמושת שאינה 9 מ"מ הופכת להיות יקרה נדירה והיצע נמוך מאוד- אנחנו מקבלים לכאן זבל'ה ושאריות ולא תחמושת עילית ממיטב הייצרנים.
לגבי כושר עצירה וכו', הנתונים והסטטיסטיקה מראים כי אין יתרון אמיתי ל 0.45
אישית, אני נושא אקדח דו קליבר 9 ו 0.45 וביומיום אני נושא אותו עם 0.45 ראש חלול.
למה? אין סיבה טובה אמיתית. רק כמה עשרות מטווחים על כל מיני סוגי חומרים ומדמים שהיינו מאלתרים וה0.45 ראש חלול פירק להם ת'תחת.
לא הייתי מהסס לעבור לאקדח 9 ממ אחר אם לא הייתי קשור סנטימנטלית לכלי שאני נושא והיה מועמד ראוי.
כן אני יכול לומר ש 1911 לנגזרותיו זה אקדח שמהנה בהרבה בירי מרוב הכלים שאני מכיר.
ובסוף גם רואים את זה על המטרה- מקבצים צפופים ומדוייקים.
0.45 גם בקנה קצר נותן תוצאות טובות ונעים יותר לירי מאשר 9 ממ קצר כמו ה גלוק 26 או השילד.
שוב, ממש כמו שלא כולם מחזיקים סיקס בחניה למרות שברור לכולנו שזה מהותו של ג'יפ- ככה גם עם אקדח.
9 ממ, פולימרי, מבית טוב- זה פשרה מספיק טובה לאור המצב בארצנו. (כאן זה לא אמריקה... בשני המקרים).
לגבי האירוע בב"ש, טעויות קורות, דו"צ ואירועי זיהוי לא נכון הם דבר שניתן לצמצם אבל לא למנוע.
האמת שממש מצער לשמוע על האירוע. בעיקר על ההתנהלות של האזרחים לאחר שאותו אדם כבר היה בגדר מנוטרל...
זו בדיוק הסיבה שאזרחים נושאי נשק חייבים להיות מיומנים וחדים ולהפעיל הרבה מאוד שיקול דעת לפני שעושים משהו.
בניגוד לקבט או שוטר- אזרח ידרש להגן על עצמו בפני מערכת החוק המאוד לא הוגנת בנושא הזה.
נכון שכרגע יש אווירה מסויימת שתומכת בזכות להגנה עצמית, אבל היא תחלוף, מהר, ונחזור לתקופות בהם נושאי נשק הם אנשים משוקצים ובזויים בעיני הציבור ומערכת החוק (לרבות משרה"פ, בט"פ, משטרה ושאר גופים ממלכתיים ).
בסופו של דבר, נשיאת נשק היא פריווילגיה מאוד מפוקפקת.
אירגוני הבתולות המזדקנות- בועז, שנון! אהבתי.
וזו באמת בעיה מהותית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נחש100
ניר - באתר של האגף לכלי נשק מופיע כי יש להציג תעודת נגד.
האם אני זכאי אע"פ שלא הייתי בקבע אבל כעת אני רס"ר בשירות מילואים פעיל?
אם כן , מה עליי להציג בעת הראיון לצורך תבחין זה?
תודה
אני לא יודע, אני לא עובד המשרד לבט״פ ומנסיוני מולם גם הם לא יודעים.
תוריד את הטופס מהאתר שלהם, תמלא ותשלח עם מה שיש לך - צילום תעודת מילואים וצירוף צו קריאה שעליו מופיעה הדרגה שלך, תמשיך לפעול עפ״י התשובה שתקבל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
אישית, אני נושא אקדח דו קליבר 9 ו 0.45
מה זה, אם אפשר לשאול? מכיר קיט הסבה מ45 ל 0.22.
או, שבמחשבה שניה, יש לך איזה דגם של בול?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
לגבי תחמושת, אנחנו שוק פצפון עם מעט מאוד תרבות נשק פרטי ומעט יבוא של תחמושת למגזר הפרטי.
לכן כל תחמושת שאינה 9 מ"מ הופכת להיות יקרה נדירה והיצע נמוך מאוד- אנחנו מקבלים לכאן זבל'ה ושאריות ולא תחמושת עילית ממיטב הייצרנים.
לגבי כושר עצירה וכו', הנתונים והסטטיסטיקה מראים כי אין יתרון אמיתי ל 0.45
אישית, אני נושא אקדח דו קליבר 9 ו 0.45 וביומיום אני נושא אותו עם 0.45 ראש חלול.
למה? אין סיבה טובה אמיתית. רק כמה עשרות מטווחים על כל מיני סוגי חומרים ומדמים שהיינו מאלתרים וה0.45 ראש חלול פירק להם ת'תחת.
לא הייתי מהסס לעבור לאקדח 9 ממ אחר אם לא הייתי קשור סנטימנטלית לכלי שאני נושא והיה מועמד ראוי.
כן אני יכול לומר ש 1911 לנגזרותיו זה אקדח שמהנה בהרבה בירי מרוב הכלים שאני מכיר.
ובסוף גם רואים את זה על המטרה- מקבצים צפופים ומדוייקים.
0.45 גם בקנה קצר נותן תוצאות טובות ונעים יותר לירי מאשר 9 ממ קצר כמו ה גלוק 26 או השילד.
שוב, ממש כמו שלא כולם מחזיקים סיקס בחניה למרות שברור לכולנו שזה מהותו של ג'יפ- ככה גם עם אקדח.
9 ממ, פולימרי, מבית טוב- זה פשרה מספיק טובה לאור המצב בארצנו. (כאן זה לא אמריקה... בשני המקרים).
לגבי האירוע בב"ש, טעויות קורות, דו"צ ואירועי זיהוי לא נכון הם דבר שניתן לצמצם אבל לא למנוע.
האמת שממש מצער לשמוע על האירוע. בעיקר על ההתנהלות של האזרחים לאחר שאותו אדם כבר היה בגדר מנוטרל...
זו בדיוק הסיבה שאזרחים נושאי נשק חייבים להיות מיומנים וחדים ולהפעיל הרבה מאוד שיקול דעת לפני שעושים משהו.
בניגוד לקבט או שוטר- אזרח ידרש להגן על עצמו בפני מערכת החוק המאוד לא הוגנת בנושא הזה.
נכון שכרגע יש אווירה מסויימת שתומכת בזכות להגנה עצמית, אבל היא תחלוף, מהר, ונחזור לתקופות בהם נושאי נשק הם אנשים משוקצים ובזויים בעיני הציבור ומערכת החוק (לרבות משרה"פ, בט"פ, משטרה ושאר גופים ממלכתיים ).
בסופו של דבר, נשיאת נשק היא פריווילגיה מאוד מפוקפקת.
אירגוני הבתולות המזדקנות- בועז, שנון! אהבתי.
וזו באמת בעיה מהותית.
+1 לכל מילה
משהו שאני רוצה להוסיף - כשתתאמנו במטווח יגידו לכם להתמקד בכוונות, להרכיב את משקפי הקריאה אם יש צורך ולא להתמקד במטרה שתיראה לכם מעורפלת לחלוטין.
בצורה הזו, אם תמשיכו לנשום כרגיל( לא להתנשם בכבדות ולא לעצור את הנשימה) , תניחו את קצה הפרק על ההדק ותמשכו אותו אחורה מבלי להשתמש בשרירי כף היד - רק בשני מפרקי האצבע ותתכוננו להשאיר את האצבע לחוצה גם אחרי הירי - אתם תפלטו כדור בול למקום שאליו כיוונתם. בכוונה השתמשתי במושג פליטה.
אם האקדח מוחזק בצורה נכונה תוכלו לשחזר את זה שוב ושוב ככל שתהיו מסוגלים להניע את האצבע במהירות מבלי להזיז את שאר כף היד. ככה תשיגו את המטרה של להכניס 50 כדור לדף ממרחק 7מ׳, ככל שתקפידו יותר ותקחו את הזמן יווצר על המטרה חור אחד גדול ולא ענן אקרעי של פגיעות, השכנים לקו היורים יגידו וואו ! המדריך ישאל אם אתם אנשי ימ״מ לשעבר , אתם תצאו מהמטווח עם חיוך מאוזן לאוזן.
עכשיו למציאות - כנראה שיש אירוע בסביבתכם הקרובה, רצתם והגעתם מתנשמים עם אקדח שלוף שמתנדנד לכל הכוונים, תתמקדו בכוונות ולא תוכלו להבחין אם מולכם מחבל עם סכין או בת 80 עם מטרייה, איפה נגמר אדם אחד ומתחיל אדם אחר - הכל יראה מעורפל. תתמקדו בלחפש את המחבל או להסתכל עליו ( וזה מה שיקרה אם תרצו או לא ) ולא תוכלו לראות את האקדח בכלל, שלא לדבר על 2 ממ״ר של כוונת - נסו עכשיו לפגוע ...
לגבי אימון , אם כבר נוגעים.
מרבית המטווחים והמדריכים מתפרנסים (בקושי רב) בעיקר מחברות שמירה שם האוכלוסיה צריכה לבוא ולצאת מהר בלי בלבולי מוח.
התוצאה ששיטה זו זולגת לצערנו גם לאזרחים ולא בכל מטווח תקבל שירות ואימון ראוי שמצדיק את ההשקעה (זמן וכסף).
חשוב למצוא מטווח שנוח ונעים להתאמן בו, שהמדריך סבלני וקשוב ודואג לשפר את ביצועיכם.
שמתרגלים תרחישים שונים, מאפשרים להתנסות וללמוד ולא רק לעמוד סטטי לירות וללכת (אם בכלל בודקים את המטרה).
אם מדריכים טוב, ומתאמנים נכון- אמורים לראות שיפור מתמיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amitaikl
מה זה, אם אפשר לשאול? מכיר קיט הסבה מ45 ל 0.22.
או, שבמחשבה שניה, יש לך איזה דגם של בול?
לא,
יש לי 1911 עם שני קנים (כלומר צינה+קנה בשני קטרים שונים).
מפרקים צינה, מרכיבים שניה ומזינים מחסנית עם תחמושת מתאימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חולק עליך לגבי נחיצות מפצה הסטייה.
אתה נשמע כמו יורה מאד מיומן, אז אולי לך זה פחות רלוונטי.
אבל בשביל המשתמש הממוצע, שעם היד על הלב במקרה הטוב יורה פעם בשנה בתור אימון, זה יכול מאד לסייע לקבץ את הכדורים.
- טעות (נפוצה). הקומפנסטור, חסר חשיבות ליורה הרגיל והוא מיועד לסייע אך ורק ליורה מאד מאד מאד מאד מאד מאד מיומן, שיודע ויכול לבצע "דאבל טאפ" (ירי מהיר של 2 כדורים בשניה ויותר. לכל היתר, הקומפנסטור רק מהווה מכשלה: מוריד מהירות, עלול להעיף לעיין שבבים, משחרר רשף מסנוור כו'.
מה גם שדגם C מגיע עם תפס שחרור מחסנית מוגדל, ועצר מחלק בולט, שמאד משפרים את יכולת התפעול ביחס לאבזור של דגם הבסיס
- שוב טעות. הוא לא מגיע עם תפס מוגדל וגם לא עם עצר מורחב אפילו לא עם הדק מינוס. רק דגם ה"כד" הפוזאי שכבר לא שמווק, מגיע עם התוספות הללו וגם עם כוונות מפרו.
.
תגובה
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
האם ניתן לבצע לבד את השידרוגים של דגם כ"ד? האם בדגם כ"ד הקנה זהה לדגם הרגיל?
האם בטוח בגלוק לשאת את האקדח עם כדור בקנה?
האם נכונה השמועה שגוף האקדח הפולימרי נוטה להיסדק במקרה של נפילת האקדח?
תודה
כן - לגבי השדרוגים
לא - לגבי השמועה
לגבי העניין בבאר שבע.
אם מקפידים לשנן לעצמנו שיורים רק לעבר אדם שיש לו
אמצעי
כוונה
ויכולת
אז אירועים כאלה נמנעים.
מצד שני כשהאדרנלין מדבר זה לא קל להפעיל שיקול דעת. כאן נכנסים האימונים.
מצד שלישי מי שלא מסוגל להפעיל שיקול דעת שלא יחזיק נשק חם.
אסף.
עכשיו תיזכר במשפט שציטטת לגבי המשך הייצור של הדיפנדר...
מדינה שלא יכולה לחנך את האזרחים שלה להסתכל ימינה ושמאלה.... מנסה להגביל את המחזיקים בנשק
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לגבי העניין בבאר שבע.
אם מקפידים לשנן לעצמנו שיורים רק לעבר אדם שיש לו
אמצעי
כוונה
ויכולת
אז אירועים כאלה נמנעים.
מצד שני כשהאדרנלין מדבר זה לא קל להפעיל שיקול דעת. כאן נכנסים האימונים.
מצד שלישי מי שלא מסוגל להפעיל שיקול דעת שלא יחזיק נשק חם.
אסף.
לאחר הירי מה שהיה שם זה היה לא פחות מלינץ' של המון מוסת.
שום עניין של שינון נהלים או כיוצ"ב.
אני לא פתולוג, אבל אני מניח שהירי גרם בסופו של דבר למותו ולא המכות שספג.
זה לא משנה כלום מחומרת המעשים וראוי שיעצרו את כל הגיבורים שמגיעים לחבוט באלו שכבר על הרצפה ללא נשק, אבל כל מי שיקלע בטעות לאיזור התחנה המרכזית בת״א בלילה, יראה אריתראים שיכורים חוטפים ומחטיפים מכל הבא ליד אחד לשני, בד״כ קבוצה גדולה מפרקת איזה אחד מסכן שלא תבינו איך הוא בכלל שורד את זה, אולי זאת הדרך שלהם להעניש עבריינים בתוך הקהילה וכו׳ , בכל מקרה זה לא מעניין אף אחד כולל את לוחמי זכויות האדם והצדק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
אני לא פתולוג, אבל אני מניח שהירי גרם בסופו של דבר למותו ולא המכות שספג.
הרופאים בסורוקה חושבים אחרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הרופאים בסורוקה חושבים אחרת.
גם הרופאים בסורוקה הם לא פתולוגים... ובכל אופן כל מה שאני רוצה להגיד בזה זה שזה לא משנה אם זה גרם או לא גרם למותו, זה לא מוריד מחומרת המעשים. אלו בדיוק הפסיכים שיצאו אליך עם אלה כי עקפת אותם בכביש או דרכת על הרגל שלהם במועדון.
בקיצור, אנחנו חברה צבועה, מעלימים עין מאלימות שקיימת בשגרה ועוברים עליה לסדר היום, מתפלאים שבדיוק אותו דבר קורה אבל בסיטואציות אחרות ובאים בטענות למוסר הכפול של שאר העולם ביחס לסכסוך במזה״ת ... טוב שאנחנו נמנעים מפוליטיקה.
ואותם פסיכים שאתה מעדיף שלא יחזיקו אקדח במקום אלה.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
אושרו הקלות בתנאי הרישיון לנשיאת נשק אישי
א. הם כן פתולוגים..
ב. ואם זה המסר שהתכוונת להעביר,יצא לך עקום לגמרי..
יכול להיות שיצא עקום...
נמרוד, אנשים עם הכתם הכי קטן לא עומדים כלל בתנאי הסף, מספיקה אפילו תלונת שווא.
יתרה מכך , ברגע שמישהו יאיים עליך עם אקדח- הלך עליו, המשטרה תעוט עליו ותהיה בטוח שהיא לא תתעלם מהתלונה שלך , מאידך, גם אם יפוצצו אותך עם אלה ספק אם המשטרה תתיחס אליך. נסה ותיווכח...
אגב הם יודעים איפה להשיג אקדח אם הם רוצים ובהליך הרבה יותר מהיר ממה שאתה תשיג, מספר כלי הנשק הלא חוקיים מוערך ע״י המשטרה בכחצי מליון ובזה אין עניין לציבור להתעסק, כך עפ״י הרשויות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
א. הם כן פתולוגים..
ב. ואם זה המסר שהתכוונת להעביר,יצא לך עקום לגמרי..
http://www.israelhayom.co.il/article/322785
לא פתולוג, אבל צודק ...
ועכשיו גם לא ניתן להעניש בחומרה כי מכות יש כל הזמן ולאף אחד לא איכפת.
נראה שהמשטרה גוררת רגלים בכוונה בחקירה הזו.
לא שאני מאשים אותם חו״ח
לא חושב,
כל המשתתפים זוהו, חיכו לדעת במה להאשים אותם, עכשיו יפתחו תיקים על תקיפה בנסיבות מחמירות.
עבירות אלימות ורכוש לא זוכות ליחס מצד בתי המשפט והעונשים מגוכחים, לולא ההד התקשורתי לא היו טורחים בכלל להגיש כתבי אישום, הפעם אין להם ברירה.
אל תשכח שגם במקרה של רצח קרפ היה קשה לבסס את התביעה ובסוף האשימו רק בהריגה, גם זה בקושי... אי אפשר להגיד שיש כאן אפלייה גזענית.