-
תגובה: Article: הג'יפוקליפסה: תמונת מצב 26.11.2015
למען האמת לאורך היום ניהלתי דיון רציני בפייסבוק עם נציג "מועדון המליון" ועם חיים כהן הידוע לשמצה.
למען האמת חיים לא כל כך השתתף בדיון אלא יותר זרק משפטים לאוויר, אבל עם ה"חבר מועדון" היה דווקא דו שיח נחמד. התחיל בצעקות וקללות ולאט לאט נרגע.
אני באמת ובתמים חושב שכדאי למנהלי האתר להיפגש עם כמה חבר'ה ממועדון הרנגלרים, גם כי אני יודע שבאופן אישי כמה שם נעלבו ונפגעו מכך שהכריזו עליהם כבבונים וערסים בלי להכיר אותם, וחלק כי פשוט העליבו את המכוניות שלהם...
אולי באמת כדאי ליזום איזה מפגשון קטן, או שדרור יילך לבלות איתם ערב אחד, לשמוע מהם איך התקופה הזאת עוברת עליהם, לראות איך הם בנו את הרכבים שלהם ואת הפרשנות שלהם על כל המצב?
לדעתי גם לצד השני מגיעה הזכות להגיב...וכמו שאנחנו רואים בפייסבוק עם כל העליהום הם מגיבים בצורה די מפגרת.
אם מנהלי המערכת רוצים ורואים בזה צורך אין לי בעיה לתווך בין הצדדים, ואפילו לדאוג לשתיה וכיבוד...רק בלי בקבוקי זכוכית שלא יהיו דקירות כן ;) ?
-
ואני לא חושב ש״הם״ מקשה אחת.
למען האמת, חלק גדול מ״הם״ מאוד דומה לחלק גדול מ״אנחנו״.
ג׳יפאים...
אסף.
-
אני מעולם לא התייחסתי אליהם כאל אויבים. הם ג'יפאים כמונו.
אני מפרגן להם על היכולת ועל הכלים המרשימים. הסגנון אולי לא כל כך מדבר אליי וטוב לי ומספיק לי עם מה שיש לי אבל אני מפרגן. יש כאלה שיחלקו על דעתי ואפילו טוענים שזו יציאה רדודה ומפגרת - אבל אני איתן בדעתי שחלק, ולו קטן, מהעליהום לכיוונם מגיע מהמקום הכי קטן ואפל - קינאה. קנאה פשוטה כי הם יכולים להרשות לעצמם ג'יפים כמו באמריקה.
אבל, וזה "אבל" גדול, עצום, ענקי - מצד שני יש להם גם קטע מפגר, מטומטם, ילדותי, קטע של אהבלים (מה שהם לא, ממש לא!!! ולכן הוא מפליא אותי כל פעם מחדש) שכולו שופוני ואגו מפותח ופרסום סרטונים מפלילים בפייסבוק וביוטיוב כאילו אנחנו באמת חיים בטקסס - שכחו שכאן זה ישראל - דמוקטטורת בננות בולשביקית, שהחוקים פה אחרים, שמה שהם עושים אסור בתכלית ושהרשויות יושבות חזק על הרשת ומחפשות בנרות ציד קל שכזה.
מין הסתם אף אחד מהם לא רצה בכל הבלגן הזה. אבל בהחלט יש שם כמה שבטוחים שכולנו ("כולנו" = כל מי שאין לו רוביקון על לונג ארמס וצמיגי 40' לפחות וגם כל משרד התחבורה, המשטרה, החוקים ומדינת ישראל בכללותה) סליחה על הביטוי - על הזין שלהם. זה קצת מוזר כי חלקם, אם לא רובם - ג'יפאים ותיקים ומנוסים שמכירים היטב את כל ענייני התקנות והחוקים והטסטים, מה מותר ומה אסור ואת האווירה הכללית במדינה שהיא במובהק אנטי-רכבי שטח (כן, בגלל קינאה. רק קינאה. וההדיוטות לא מבדילים בין רוביקון משופר בחצי מיליון שקל לבין טראנו חבוט בעשרים-אלף שקל. מבחינת ההמון המטומטם ג'יפ זה ג'יפ - מרעיש, מטנף, דורס תיירות שוודיות, צבי ים, חרדונים וחמציצים נדירים - וכולנו סוג של "מועדון מיליון"). ולכן זה מפליא עוד יותר שדווקא הם הם השתינו ככה מהמקפצה במודע בלי לחשוב על ההשלכות של זה לגבי כל קהילת רכבי השטח בישראל בכלל ועליהם-עצמם בפרט.
כן, הייתי רוצה שיהיה לי מספיק כסף מיותר כדי להעמיד ג'יפ שמשופר בסטנדרט שלהם. זה יקרה ואולי יהיה פעם משהו דומה, מתישהו, כשאחליט - בשאיפה - שסיימתי עם הפרק של ישראל בחיי ואעביר את שנות הפנסיה שלי במקום אחר, שפוי ונורמלי ורגוע יותר ובעיקר ידידותי יותר לבני-אדם שאוהבים ג'יפים. אבל בינתיים, אני במקומם, כאן בארץ, בהנחה שהיה לי רכב כמו שלהם, בוודאי הייתי שומר על פרופיל נמוך-נמוך. לא פייסבוק ולא יוטיוב. מפליא אותי שהם לא מבינים עד כמה המצב כרגע עדין ושביר ושעכשיו הגיע הזמן לסתום את הפה ולהמתין בשקט ובסבלנות שהעסק יירגע ולראות מה יקרה הלאה. כי להזכירכם - זה עוד לא נגמר.
עם כל הצניעות - אני, מה לעשות, בוחר בפינצטה את החברים שלי ולאוו דווקא לפי סוג הרכב שלהם. אני בורר היטב עם מי כיף לי לטייל ולשבת סביב קפה טוב, בקבוק טוב, נתחים טובים וסיגר טוב אי שם במדבר. עם מי אני מוכן לצאת באפס מעלות בשלוש לפנות בוקר כדי לפתוח איזה ואדי נידח בשומרון. חוץ מההדרכות והובלת הטיולים בשכר שמהם אני גם מתפרנס, אני מטייל בקביעות עם שתי קבוצות נהדרות של חברים קרובים. ג'יפאים אמיתיים, אנשי שטח ותיקים. מלח הארץ בלי מליצות ובלי מרכאות, בלי שופוני, בלי רעש וצלצולים, בלי בלגנים בפייסבוק ובלי מירוצי חימוש ותחרויות מטופשות של מי יותר גדול.
אבל עם כל הפירגון הבסיסי לג'יפאים על עצם היותם ג'יפאים, שותפים לתחביב, עם מי אתם רוצים שאני אשב? על מה לדבר?.... חוץ מיניב שאני מכיר ומאוד מעריך ועוד שניים-שלושה שם שהם אנשים רציניים וטובים שאינם שותפים להתלהמות הכללית וחוץ מעובדת היותם בעלי רוביקונים משופרים מאוד ואין לי שמץ מושג מה הם עושים שם בחברה שכזאת (על משקל אמור לי מי חבריך וכו' וכו'). זו לא התנשאות, אבל גם לי יש גבולות. על מה יש לי לדבר ולנסות לשכנע אנשים מבוגרים שלא מסוגלים לעשות חושבים לרגע עם עצמם בכנות ואולי להבין שטעו?... שהגזימו?... עם אלה שהאגו המטופש שלהם עלול למוטט את התחביב של כולנו?... עם מפגרים ששורפים חולצות?... (!!!...) בסגנון ההמון הנבער באיראן ובמצרים ובלבנון ובערים הפלסטיניות?...
אם זו התת-רמה - עם אנשים כאלה אתם רוצים שאני אפגש כדי לדבר?.... לכו שבו איתם בעצמכם סביב חולצה שרופה, תהנו מחברתם ותספרו איך היה. אני מבחינתי הבנתי את הקטע שלהם - הכי גדול, הכי חזק, הכי נוצץ, הכי מרעיש, הכי מגניב, הכי אמריקה והכי גבר-גבר. יאללה כפיים רבותי, כפיים!... תודה רבה לכם על פועלכם ועל שהבאתם את כולנו אל פי התהום.
-
אני מסכים, שוב 😕, עם דרור..
לא רוצה אינטגרציה. מתאים לי מה שיש פה, באתר.
מעדיף להתווכח, עד מוות, עם מישהו פה מאשר לשבת ולהסכים(חו"ח) עם איזה בבון.
אני כל הזמן אומר שכלפי חוץ, לציבור, כולנו בבונים וההפרדה היא רק בעינינו... אבל אני גם יודע מי בבון ומי לא.
ואין לי שום כוונה או רצון או נכונות לשבת עם בבון, לא לקפה ולא לתה ולא לבירה...
ועוד בבון ששורף... תת רמה.
Sent from my SM-N900T using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
וכמו שכבר אמרו...
במקום בו שורפים חולצות, ישרפו גם... קפוצ׳ונים...??
אסף.
במקום בו שורפים חולצות יאכלו גם בננות? :)
סתם, לא מכיר את הנפשות השורפות, אבל בהחלט נראה לי מהלך מיותר...
-
לא ברור לי למה מטרידה אתכם שריפת החולצה. אותי זה שיעשע.
מטרידה אותי יותר השאלה אם יש לבחור מה ללבוש עכשיו.
סביון, אולי תשלח לו אחת, או בעצם שתיים, כי את השנייה הוא גזר ודרך עליה? אין אחריות?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
סביון, אולי תשלח לו אחת, או בעצם שתיים, כי את השנייה הוא גזר ודרך עליה? אין אחריות?
ברמה העקרונית יש, אממה
כל החולצות שלנו נמצאות בסופר ג'יפ, שם יריב מחלק חולצה על כל רכישה
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3654
צר לי,
רציתי לעזור אך ידי קשורות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה לא מטריד אותי רק מזכיר לי "תרבויות" אחרות במזרח התיכון.
כל מי ששורף חולצה שיסתכל בטלוויזיה על השכנים ויבין איך שהוא נראה.
-
עקרונית, למי שיש טסט בינואר 2016, עדיף לחכות לינואר או להקדים לדצמבר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
vik014
עקרונית, למי שיש טסט בינואר 2016, עדיף לחכות לינואר או להקדים לדצמבר?
הנבואה ניתנה ל...
אישית, הייתי מחכה. אולי אפילו למרץ :)
(וברצינות, אם הרכב משופר באופן כלשהו, הייתי מחכה עד ליום האחרון האפשרי)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
רק כדי שתבינו איך המדינה שלנו מתנהלת ,
משרד התחבורה רוצה מקור בזמן הטסט ,
המפקחת על הביטוח מאשרת ללקוחות לקבל גם במייל פקס סלולרי את הביטוח חובה התקף!!!
איפה ההגיון??
אייפה יישור קוו?
ככה הכל נראה הפוך על הפוך
בסוף מי משלם את המחיר??
אנחנו
-
דרור "ציטוט"
עם כל הצניעות - אני, מה לעשות, בוחר בפינצטה את החברים שלי ולאוו דווקא לפי סוג הרכב שלהם. אני בורר היטב עם מי כיף לי לטייל ולשבת סביב קפה טוב, בקבוק טוב, נתחים טובים וסיגר טוב אי שם במדבר. עם מי אני מוכן לצאת באפס מעלות בשלוש לפנות בוקר כדי לפתוח איזה ואדי נידח בשומרון. חוץ מההדרכות והובלת הטיולים בשכר שמהם אני גם מתפרנס, אני מטייל בקביעות עם שתי קבוצות נהדרות של חברים קרובים. ג'יפאים אמיתיים, אנשי שטח ותיקים. מלח הארץ בלי מליצות ובלי מרכאות, בלי שופוני, בלי רעש וצלצולים, בלי בלגנים בפייסבוק ובלי מירוצי חימוש ותחרויות מטופשות של מי יותר גדול.
בפעם האחרונה שהסכמנו נעלו את השרשור אז........
נ.ב יש איזה גלנפידיך 18 שנה חבית יחידה שירד כבר לחצי בהמתנה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
רק כדי שתבינו איך המדינה שלנו מתנהלת ,
משרד התחבורה רוצה מקור בזמן הטסט ,
המפקחת על הביטוח מאשרת ללקוחות לקבל גם במייל פקס סלולרי את הביטוח חובה התקף!!!
איפה ההגיון??
אייפה יישור קוו?
ככה הכל נראה הפוך על הפוך
בסוף מי משלם את המחיר??
אנחנו
מאיר.
עבדו עליך/עלינו!
המסמך מזוייף - בוודאות!!
בסימוכין אין מקף ואין דבר כזה "תיק: 76" והמקף צמוד מידי ל"ת" של "תל אביב" ו.. לא היה לי כוח להשוות תאריכים גראוגריאני ויהודי אבל בטוח שגם זה דפוק..
תהיה רגוע.
אין סתירות.
-
ברנרד, אתה עכשיו כמו ההוא מהכיתה הטיפולית?!
יש לך מזל שלא קוראים לך חיים אחרת כבר היית נחסם
-
לא יודע אם המסמך מקורי או מזוייף
אבל לפני כמה ימים עשיתי טסט לפרייבט
ובמכון התעקשו על תעודת ביטוח מקורית.
הבחור בדלפק צילם לו עותק, שם חותמת נאמן למקור, חתם, והניח בערימה של צילומי ביטוח חובה.
פשוט הזוי
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
-
נו בועז... קצת חוש הומור (אני בכוונה לא מצטט, שלא למשוך תשומת לב..).
אני התכוונתי שכל ההכרזות על מסמכים מזוייפים, בגלל כל מיני סימנים מובהקים, לא ממש "מחזיקים מים", כשבפועל אנחנו רואים ושומעים על התנהלות שתואמת את הכתוב... "המזוייף".
אז אולי המסמכים מזוייפים אבל מה ש"לא אולי" הוא שעושים לאנשים בעיות ומציקים ולא "מעבירים טסט" ומטרטרים.. בדיוק כמו שמופיע במסמכים.. כולל במסמך "של" מאיר.
ולכן אני אומר שלעצום עיניים ולהגיד שהכל פרופוגנדה ובעצם הכל כרגיל ויהיה כרגיל.. זו נאיביות..
תפסיק/ו לבחון כל מסמך ולחפש אם הוא אמיתי או לא - מה שרוקה עם הג'ימיני והפראדו וה"פרייבט" הזה... הוא אמיתי.
רענן העלה רעיון טוב.
ללכת לטסט עם ספר הרכב, אם מצויין בו נתון (גובה) רלוונטי.
אבל זה רעיון טוב לרכב "מקורי" שעושים לו בעיות סתם.
הבעייה האמיתית היא לא עם כלי רכב כאלה... יטרטרו אותם אבל בסופן של דבר יעברו, משום שהם באמת בסדר.
הבעייה היא עם כלים כמו הפראדו - שינוי מינורי שמקובל על כולנו ונפוץ מאוד...
את הבעייה הזו ספר הרכב לא יפתור (ורק חסר אם יתחילו לבדוק אם אתה מעמיס משהו על מנת להנמיך...ואני לא מגלה את הסוד - כבר העלו את זה פה כמה פעמים, בצורה כזו או אחרת)...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JAK60
מה שאני אוהב מכל התגובות ,אנשים לא מתבישים מדברים גלגל 33= גלגל 40 שיפור קל= שיפור 11 אינץ .לכל דבר יש את הגבולות שלו .יש עברינים קטנים ,ויש עברינים גדולים ,ופורעי חוק שיורקים לכולם בפנים .וגם מפרסמים כמה הם גדולים ,כמו הגייפ שהתהפך גלגל 42 לא פחות. כל הכבוד למגיבים .אתם צודקים האנשים הנורמלים ,הנורמטיבים, שמנסים לשמור על המסגרת הם לא בסדר. השוטר שבסופו של דבר שומר שהחוקים ישמרו כי זה לטובתה של החברה ,החייל ששומר ויורה במחבל אם סכין מנסה לשמור על השקט, אלה הם הלא בסדר .הפורעים בסדר.
למי שרוצה לשנות חוקים ולהסדירם יש שיטה ,שילך לכנסת .אבל שלא יפגע ,יהרוס ,וישתלח ,באלה שסובלים בגללו.
אין שום הצדקה שרכב אם גלגל 40 רוביקון יסע על הכביש לא בישראל הוא לא בטיחותי אין מנגנונים בארץ שמסוגלים לבדוק זאת.שישכמה שרוצים ומוכנים לדרוס את כל המדינה בשביל הרצון האישי שלהם זאת טעות . וכולנו נפגעים. והטעות הכי גדולה ,שאנשים תומכים בכאלה ,מכל מיני סיבות אישיות.
אתה יכול בבקשה להוכיח חישובית למה זה "מסוכן" או "לא בטיחותי"...?
אני מתאר לעצמי שלא...הרי אף אחד בעל ידע הנדסי מינימלי לא יתאר באופן כזה רדוד מאפיין טכני במערכת הנדסית מורכבת.
טל.
-
באמת מזל שהשרשור הזה הוקפץ שוב, כבר יומיים שלמים שיש פה שקט.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
באמת מזל שהשרשור הזה הוקפץ שוב, כבר יומיים שלמים שיש פה שקט.
כנראה שאנשים לא הולכים לטסטים :-)
רצה ברשתות החברתיות תמונה של טיוטה שהתהפכה היום
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
כנראה שאנשים לא הולכים לטסטים :-)
רצה ברשתות החברתיות תמונה של טיוטה שהתהפכה היום
קיוויתי שזה לא יופץ... אבל התקבצו המון אנשים במקום...
לנדקרוזר ארוך(נראה סטנדרטי) חדש, ליד כפר קיש, כנראה בן דוד, היה פינוי מוסק.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
קיוויתי שזה לא יופץ... אבל התקבצו המון אנשים במקום...
לנדקרוזר ארוך(נראה סטנדרטי) חדש, ליד כפר קיש, כנראה בן דוד, היה פינוי מוסק.
מה שעולה לרשתות החברתיות מתפש כאש בשדה קוצים.
לא תמיד בעל הרכב או מי מתעמו מעלה את התמונות לרשתות החברתיות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
מה שעולה לרשתות החברתיות מתפש כאש בשדה קוצים.
לא תמיד בעל הרכב או מי מתעמו מעלה את התמונות לרשתות החברתיות
הוסיפו עוד קיסם למדורה...
-
לא נראה לי שהוסיפו כלום לנושא... הרכב נראה סטינדרטי לחלוטין...
נאחל החלמה מהירה לפצוע
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
לא נראה לי שהוסיפו כלום לנושא... הרכב נראה סטינדרטי לחלוטין...
נאחל החלמה מהירה לפצוע
לדעתי אין קשר לסטנדרטי או לא, זה אני ואתה וכל הקהילה יודעים, וכנראה גם יודעים מה קרה שם, הקשר היחידי שמסתכלים עליו אחרים הוא שעוד רכב 4x4 מצא את דרכו להיתהפכות...
-
יש לי חבר עם אלנטרה 2006 שנכנס במגוף של גת רימון והשבית להם את המים לכמה שעות, להפיץ בוואצאפ גם?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
יש לי חבר עם אלנטרה 2006 שנכנס במגוף של גת רימון והשבית להם את המים לכמה שעות, להפיץ בוואצאפ גם?
באחת הקבוצות בפייסבוק, יתפשט יותר מהר
-
אני מציע לכל החוכמולוגים לנסות להשוות את כמות רכבי ה 4X4 שנעים על כבישי ישראל ומתוכם כמה מתהפכים מדי שנה לאומת רכבים פרטיים שמתהפכים על הכביש ולא נותנים מנוח לאותם טמבלים עם 4X4 שעדיין מתנדבים ביחפ"ץ אחרי שמורידים אותם מהכביש (אין לי מילה רעה על היחפ"ץ פשוט עושים מכולנו צחוק)
ולהבין ש.. מה לעשות זה קורה! וקורה יותר לרכבים פרטיים מהאשר לג'יפים.
עכשיו שמישהו יתנדב להסביר את זה למשרד התחבורה כי הם רואים מה שהם רוצים לראות.
אולי כדאי לפתוח שרשור של רכבים פרטיים שמתהפכים / מטפסים על גדרות הפרדה ועושים תאונות קטלניות כדי לנסות לאזן את התמונה?
-