-
תגובה: סקר, טסט לרכב במדינת ישראל, בעד או נגד?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יש כאלה, כמו שדיברת, ויש גם אחרים, בשינויי תוכנה בלבד. הוספתי פעם למנוע 80 כוחות סוס, בגרסת תוכנה שונה, שקיבלתי מיצרן הרכב.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
לדיסקברי/דיפנדר יש את זה מזמן - לאחי היה ולחבר שלי יש ולעוד כמה שאני מכיר... עובד מצויין עם מנועים מוגדשים...
וגם בזה, לתוספת משמעותית, צריך אינטרקולר גדול יותר ולשחק עם שסתום הפריקה וכו'..
אני מתאר לעצמי, שככל שהמנוע (מוגדש ו)גדול יותר, אתה יכול לשחק יותר עם הניהול ולהוסיף... עד גבול מסויים.
ואני מעריך שהגבול הזה, שמשנים רק תוכנה, לא יעניין יותר מידי את הטסטסרים..
בזמנו, אני זוכר שהיה את פרילינג שהיה יכול לשחק עם מחשב הרכב ועוד איזה מישהו... עכשיו זה בטח נפוץ יותר... אבל בטח לא מספיק ולא מספק את מי שרוצה "עוד".
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לענ"ד זה מחזיר אותנו לנקודת התחלה:
שיפור שאפשר לראות בעין, טסטר לא צריך obd בשבילו.
שיפור שצריך obd בשביל לראותו, דורש טסטר שיודע איך להסתכל ולהבין מה הוא רואה בobd.
לא הבנת אותי, חנן.
התוכנה משמשת הן כסקאנר של OBD ובאחת האופציות, היא פשוט נותנת גרף של הספק ומומנט מחושב - אתה לא צריך בכלל לדעת לקרוא ולהבין ולתרגם את נתוני ה-OBD.
נותן לך מספר ובשילוב עם נתוני הרכב שהקלדת (מספיק משקל עכשוי ודגם הרכב) נותן את ההספק המחושב לעומת הספק "יצרן"... כמו שאמרתי, עוד חצי שעה בקורס ה"טסטרים" - אם נותן לך יותר מכך וכך אחוזים (אםיש אור אדום במחשב שלך), תחתום "נכשל" ושלח לבדיקה חוזרת/מקיפה.
פשוט ו"אלגנטי".
-
הבנתי מצוין.
הפער בינינו הוא שאתה חושב שזה ניתן לביצוע ללא עומס, ואני לא.
-
שלום רב
במכוני רישוי לא בודקים יותר עשן בדינמומטר ולא הספק (בטסט) בודקים בשיטת האצה חופשית לידיעתכם
יוסי
-
מעניין, אז למה דואגים שאכניס את הסרן האחורי לגלילים?
-
משנת 2015 הבדיקה נעשת בשיטת הרצה חופשית ישנם רכבים ישנים כמה סוגים במיוחד רכב כבד שעדיין ניבדק בדינמומטר ובסוף הבדיקה שמים פלומבה על המשאבה מדובר ברכבים אם מערכות דלק ישנות ולא ממוחשבות גם כמות פלטת העשן המותרת בחוק שונה מרכבים מודרניים יותר
יוסי
-
סקר, טסט לרכב במדינת ישראל, בעד או נגד?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YOSIS 2
משנת 2015 הבדיקה נעשת בשיטת הרצה חופשית ישנם רכבים ישנים כמה סוגים במיוחד רכב כבד שעדיין ניבדק בדינמומטר ובסוף הבדיקה שמים פלומבה על המשאבה מדובר ברכבים אם מערכות דלק ישנות ולא ממוחשבות גם כמות פלטת העשן המותרת בחוק שונה מרכבים מודרניים יותר
יוסי
+
כבר שנתיים שבדקו את הרכב בהאצה חופשית ובור הגלילים לא קיים.
דיזל עם משאבה מכנית.
פלומבה אין מעל 10 שנים כי גם ככה היא לא באמת סגרה כלום, כי מראש לא היה לאן לחבר אותה, והיא סתם הייתה תלויה על הצינור דלק בכניסה למשאבה.
גם במכונים הבינו שזה שטות.
-
שלום דורון המכונים יודעים שפלומבה זה שטות וגם להתקין ולבדוק אותה לא עשו כמו שצריך
אבל כסף בסיום הטסט תמיד לקחו תראה בחיוב טסט בדיקת עשן דיזל ומגופה (פלומבה)
יוסי
-
כמה שזה עצוב, אני מוכן לשלם כל שנה אגרת זובי-כלשהו (פסים זוהרים/מדבקת
משקל/מגבים/מספר לרכב..) אם זה עושה להם נעים ולא יחפשו דברים מופלצים אחרים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
מעניין, אז למה דואגים שאכניס את הסרן האחורי לגלילים?
הבדיקה על הגלילים כיום היא בדיקת בלמים בלבד. לפחות אצלי (אסור להריץ סרן אחד בלבד).
-
אצלי אין בעיה .אבל כראה שסתם מושיבים אותי בגלילים...
-
-
-
בעד בעד ושוב בעד
בישראל עכשיו כשיש חובה להעביר טסט אנשים מחפשים חאפרים וקומבינות ומעבירים מכוניות עם ליקויים מסכני חיים, אם יבטלו את מכוני הרישוי אנשים יסעו בלי ברקסים וצמיגים ...לא מתייחס דווקא לג'יפים אבל כבר נתפסו חאפרים שהעבירו רק רשיונות לרכבים שלא נוסעים בכלל.
ליאור
-
אנשים מחפשים את המאכערים והקומבינות בעיקר בגלל שבטסטים נטפלים לקישקושים וכבר הרבה זמן קשה להעביר טסט גם כלי רכב תקינים למשעי. עוד הרבה לפני אירועי החודש-חודשיים האחרונים.
תמיד-תמיד, בכל מקום, גם באירופה (וזה מידיעה. מאכערים וקומבינות יש גם שם) יהיה מי שינסה להעביר גרוטאה לא תקינה או להבדיל, רכב עם חריגות (שינויי מבנה וכאלה).
גם הבלגן האחרון התחיל ממשהו כמו 20 כלי רכב - והתנפח למימדים שהפכו כל רכב 4X4 לחשוד מיידי.
אבל האחוז של מכוניות כאלה בכלל מצבת כל יהרכב בישראל לדעתי בטל בשישים ומעורבותם בתאונות קטנה עוד יותר וכל בדיקה של שנתוני וסוגי המכוניות שמעורבות בתאונות יגלה לכם שאני צודק. בסופו של דבר הגורם האנושי הוא האחראי לרוב המוחלט של התאונות. לא מצב הכבישים ולא אי תקינות של כלי רכב.
-
אפשר לנעול את השרשור הזה?? 11 עמודים על כלום
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
אפשר לנעול את השרשור הזה?? 11 עמודים על כלום
מאיר יש עוד לאן לשאוף. סיינפלד עשה 9 עונות טלוויזיה מלאות על כלום!
קובץ מצורף 104681
-
הקדמת אותי... רק בגלל הבדלי השעות:)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
להערכתי גרי יכול ללמוד על אומנות טחינת המיים שמתקיימת ,
אבל נמרוד 9 עונות זה לא סתם נצפה להמשך ,
רבותי הבימה נתונה לכם
-
ואתה חושב שהוא סתם בא לארץ עכשיו במקרה?
-
הוא לפחות מצחיק ... לפעמים .
הדבר הזה פה ...אפילו לא עצוב .
תאור מדויק יותר בטוח עובר על חוקי הפורם ...
עידו