למכירה חוטיני XXL
1 שח
אני אברך על המוגמר אבל בנתיים [emoji106] לעושים במלאכה
Printable View
למכירה חוטיני XXL
1 שח
אני אברך על המוגמר אבל בנתיים [emoji106] לעושים במלאכה
השאלה העיקרית מה קורה עם רכבים שהם כבר מוגבהים... מישהו הצליח להבין?
עריכה,
אחרי שקראתי שוב, נראה שצריך אישור מוסך מורשה משרד התחבורה על תקינות הקיט+כיוון פרונט+מבחן בלימה, ויאאלה לעמדה 1 לאישור.
נראה שאם זה יהיה כך, המצב לא כ"כ גרוע.
למרות שמתגרים בי.. לא אתן למישהו להסתתר מאחורי "זה בגלל שגילית מידע לאוייב".
אתםלא קוראים נכון הכל ומפרשים אופטימי/נאיבי.
כתוב "מה מותר" אותם מתעלמים מכל היתר..
אבל אניאשתוק..
בועז.. אל תמכור כ"כ מהר..
פרסמתי את שלך.
תתאפק.
אגב, אני משתחווה בפני הראשון שנכנס מרצונו החופשי לעמדה 1
חשבתי שבחוטיני הגודל הולך לפי הקף הביצים... אבל אולי אני טועה.
לגבי הנוהל.
אחרי שצפיתי בו על מסך גדול רק בשעות הלילה המאוחרות הבנתי שהטבלה שם אינה מבושלת היטב והיא הצעה או משאלת לב של איזה מישהו כנראה מהצד שלנו.
אמנם גם הנוהל הבסיסי נחמד אבל הוא נותן מענה רק למועדון המליון למיטב הבנתי.
לפיכך אין לדעתי עדין שום שינוי ראוי להתיחסות.
ממה שקראתי, ואני רק מהנדס צנוע ולא עורך דין..
תוך כדי התעלמות ממה שכתוב בכחול (שהוא הצעה או משאלת לב)
הנוהל הוא מאוד פשוט, אם כי נראה שבסופו של דבר יצא יקר לצרכן הסופי.
1. כל קיט מיובא או מיוצר בארץ, לא משנה מידת ההגבהה שהוא נותן יבדק על רכב אב טיפוס במעבדה מוסמכת.
התהליך הזה נשמע ארוך ויקר ומין הסתם יעשה בעיקר על ידי יבואנים של קיטים.
2. אישור ינתן לקיט מדגם מסוים עבור רכב מסוים, ולא יהיה אישור גורף, מה שאומר שהרבה קיטים ישארו מן הסתם בחוץ.
3. אחרי שיהיה אישור אב טיפוס, מתקין מורשה יוכל להתקין את קיט שאושר בכל רכב התואם את האב טיפוס.
היות והיבואנים יצתרכו לגלגל את עלויות העברת האב טיפוס על משהו, הם כמובן יגלגלו זאת על הצרכנים, קרי עלינו )-:
לסיכום, אכן הם מגדרים דרך חוקית להתקנת הגבהות. אך הדרך הזו תהיה יקרה מאוד לכל מי שירצה להתקין.
כמו כן רק קיטים מאוד ספצפים יאושרו ויהיו הרבה מאוד קיטים שלא יוכלו להיות מותקנים.
איך שהוא זה נשמע כמו התחלה של עוד "חוק הספורט המטורי"
יש תקנות, אך אף אחד לא יכול לעמוד בהם..
האם יש כאן משהו בקרב ציבור הג'יפאים הנכבד שמעבר לבירבורים בנושאים אקזוטיים ואחרים (שרובם אגב על פניו מזיקים ולא מועילים), פנה ביוזמתו למשרד התחבורה כדי לנסות לעצב נוהל אחר שיהיה זול יותר למשתמש הסופי?
כן, בצירוף של הנוהל להגבהת רכבים של מדינת ניו ג'רזי.
כמו כולם, גם אני מחכה ל 17 לינואר כדי לראות אם וכמה התייחסו לזה.
אני כן יכול לומר לכם שמקסים באמת מנסה ליצור פה נוהל שיטיב עם כולם. הוא מקשיב ושוקל כל הצעה שקיבל עד כה.
והוא קיבל לא מעט.
נשאר רק לחכות ולראות מה יהיה.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
גיל תודה על העידכון.
שאלה למביני עניין. האם קיימת למשרד התחבורה מגבלה חוקית לאמץ תקן שקיים במדינה אחרת As-Is ללא צורך בבדיקה ותקינה נוספת בישראל?
תודה.
כן, אבל הם יכולים לאמץ את התקן האירופי/ אמריקאי בלבד.
בגלל זה מדובר פה בהוראת נוהל שנשענת על הנוהל הגרמני .
אם היה נכתב תקן ישראלי (כמו התקן להובלה בקירור לדוגמא) הם היו יכולים לקחת כמה תקנים שונים (למשל האוסטרלי) ולאמץ אותו או חלקים ממנו לטובת התקן הישראלי.
אני מבין אגב לאן אתה חותר,
הרי שאם לקפוץ מסויים יש תקן אמריקאי / אירופי, למה צריך לעשות לו בדיקת אבטיפוס בארץ?
מצד שני, גם צמיגים עם תקן אירופי / אמריקאי עוברים בדיקת אבטיפוס לפני אישור לייבוא מסחרי..
יש לך תפיסה מדהימה של המובן מאליו ;)
ממה שהבנתי, הליך השימוע לנוהל החדש מסתיים ביום ראשון הקרוב, לכן מי שמעוניין לנסות להשפיע על הנוהל מוזמן לפנות בהקדם למשרד התחבורה.
זה או לקרוא עוד ספר מתחת לעץ שבמורד המצלעות או לקרוא את השירשור הזה:)
ישנה אפשרות לפתוח נוקא חדש עם סיעום ןתמונת המצב של הדברים אחרי שיסתיימו הדיונים ויתוקנו התקנות?
תבורכו מעומק הלב, כל העוסקים במלאכה:)
אם נעבור לפרקטיקה בסוף העבירה תגולגל ליבואן, בדיוק כמו בעולם הטרקטורונים. כל טרקטורון או טרקטור משא מחויב למגבלת מהירות של 40 קמ"ש שלא ניתנת לפירוק כולל הצהרת יצרן לכך. בפועל אנו יודעים את היכולות האמתיות של אלה. ולגביי המחיר במידה והיבואנים יגזימו אנו כקהילה לא מחויבים לרכוש, לבסוף כוחות השוק יעשו את שלהם. עם מעט סבלנות יש לנו היכולת לשנות את התוכניות. כוחו של המונופסון לא קטן מכוחו של המונופול. כוחנו באחדותנו.
האם יש עדכונים כלשהם בנושא?
אני עם ג'ימני 2006 מוגבה 2.5 אינץ' (פרוקומפ), גבוה וקצת בולט לעין בגלגלים האחוריים. איכשהו אני נוסע בלי טסט כבר חצי שנה למרות שהג'יפ מטופל - סתם חוסר זמן / עצלנות / משתמש בו בקושי פעם בשבוע.
אבל, עדיין הייתי שמח להיות בלי דאגה תמידית להורדה מהכביש. החורף נגמר, לטייל אין לי זמן, האם לקחת סיכון ולנסות לגשת לטסט או לא לנסוע בו (יש קטנוע שמשרת אותי נאמנה) עד שמשהו ישתנה?
אל תיסע בלי טסט. ואחרי חצי שנה זה כבר נאכף ולא רק נו נו נו.
אסף.
לך לטסט, את הלא כבר יש לך.. מקסימום תקבל כן.
מאיזה איזור אתה? אולי מישהו יוכל להמליץ על מכון שלא יחפש להכשיל אותך.
רצוי מאוד לא "להמליץ" קבל עם ורשת על מכוני רישוי כי אחר כך זה עניין של שעות/ימים עד שמנוולי משרד התחבורע יפשטו עליהם ויסגרו גם אותם.
המלצות והכוונות בה"פ בלבד.
אז.. מישהו יודע איפה הנושא עומד?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
מעניין ששאלת.. כי בדיוק עכשיו קיבלתי את הנוהל.
ולצערי, לא קיבלו שם מילה ממה שהצענו, הנוהל הוא בדיוק הטיוטה שפורסמה בתחילת השרשור הזה.
הנוהל יפורסם גם באתר משרד התחבורה בקרוב,
בינתיים:
קובץ מצורף 106576קובץ מצורף 106577
נוהל מאכזב צריך להתאגד ושהיו בקבוצה כמה אלפים אולי היה לנו מספיק כוח להזיז דברים
https://www.facebook.com/groups/239574919715151/
כאילו שלרגע היה ספק שיקבלו. חיים בסרט...