תגובה: פראדו 2001 - בולג'וינט תחתון התפרק! יש פיצוי מטויוטה? (החלק מקורי)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יאללה נסחפתם.
שאלה לגבי הבולג׳וינט.
בכל מקרה שאני שומע על הכשל הזה אומרים ״מזל שזה לא קרה בכביש מהיר״ או משהו בסגנון.
מי מכיר מיד ראשונה מקרה כשל כזה שלא במהירות נמוכה / יציאה מרמזור/ תחילת נסיעה / באמפר / בור בכביש ?
ומי מכיר מיד ראשונה מקרה כזה שבאמת גרם לתאונה קשה ?
אסף.
לי זה קרה מזמן עם טנדר סונומה, חזרנו מעבודה בערבה למרכז עם טנדר עמוס ,האמת שהיו ציוצים מהפרונט כבר חודש קודם אך לא הורגש חופש כלל ,טעות שלי שלא בדקתי את פשר הציוצים לעומק וניסיתי לפתור את זה עם התזת WD על כל הבוקסות גומי בפרונט ,עצלנות/טמטום.
כל הדרך טסנו עד המושב, כשהורדתי את השותף בביתו עמדנו דקה או שתיים במקום ודיברנו,לאחר מכן שילבתי לרוורס ,נסעתי 10 מטר אחורה באיטיות ,סובבתי את ההגה תוך כדי עצירה,ובום ,בולג'וינט תחתון מתלה ימין ניגזר.הייתי בהלם,ואלה בדיוק המילים שאמרנו לעצמינו "מזל שזה לא קרה בכביש המהיר".
ולשאלתך,אני שייכתי את התופעה לכך שבקו ישר במהירות "גבוהה" קבועה פחות או יותר ללא באמפים ובורות,כשיש קירור אוויר על כל המכלול - הוא הכי פחות סובל מכל שאר הסיטואציות והכוחות שמופעלים עליו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ברנרד,
תשובה קלאסית של עו״ד..
ארוכה כהרגלך עם כמה נושאים בבת-אחת שכדי להתייחס לכל דבר, נכון או לא נכון, נידרש לכתוב מגילה ארוכה פי 3, ומי בכלל יקרא אותה?
לדעתי ערבבת לא מעט דברים שלא קשורים אחד לשני, חלקם לא נכונים, ואין לי כוח להתחיל.
יאללה... תפסיקו לקטר כמו ילדות.
אתה ויואב... מתלוננים שארוך ומייגע ו... קוראים כל מילה ומעבדים ומחליטים מה שייך ומה לא ומה נכון ומה לא..
מתחילים לענות ו... מוחקים.
כמה התייחסות ואנרגיה משקיעים, רק על מנת להגיד שלא מתייחסים ושחבל על האנרגיה לענות...
בלי לפגוע אבל מזכיר לי את חיים, שהיה עונה באריכות לגבי פרטים ש"לא היה לו כוח לקרוא"..
במקום להתייחס לגופו של העונה, תתייחסו לגופו של הנושא :
- יש בטויוטה תקלות, שאין באחרים, כמו למשל על השברים בשילדה, שאסף סיפר על היכרות איתם ברכבים של הצבא אם אני לא טועה.. לפני שנים (דבר שמצביע לכאורה, על תיכנון/ייצור פחות טוב) ול"שם האגדי" שיצא למותג.. אין באמת על מה לסמוך.. לפחות לא בכמה עשרות השנים האחרונות..
- כשהכשל בטויוטה זה "מקרה נקודתי" אך כשהכשל ביצרן אחר (הציריות של הדיסקברי) זה בהחלט מצביע על "איכות מותג ירודה".
- זה שהאוטו של דורון או של יואב חף מתקלות "אופייניות" לא הופך את המותג לאמין - בדיוק כמו העובדה שהדיסקברי של גיסי לא "זכה" למנת התקלות האופייניות לא הופך את הרכב הזה לאמין.
- חלק מהתקלות ה"סידרתיות" של טויוטה כולל את הדש-בורד" (תחזוקה?), מתלה בדגם הרלוונטי, טרנספר, משאבת/תיבת הגה ועוד כמה שעלו פה במהלך השנים - ואת אלה אין (באופן כזה) במותגים פחות איכותיים/יקרים..
- טויוטה? כמו כולם אבל עולה הרבה יותר - אני זוכר עוד את האגדות שסובארו לא מתקלקל והציריות שהיו נגרסות על בסיס קבוע, היו באשמת תחזוקה קלוקלת (היה שוק אדיר של ציריות מחודשות..) של הנהג ולא מוצר דפוק של סובארו ואז הגיעה המיצובישי וראו שאפשר לקבל יותר ולשלם פחות ולא להחליף ציריות כל טיפול.
פשוט וקצר ותגיד/ו מה לא נכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
יאללה... תפסיקו לקטר כמו ילדות.
אתה ויואב... מתלוננים שארוך ומייגע ו... קוראים כל מילה ומעבדים ומחליטים מה שייך ומה לא ומה נכון ומה לא..
אני עניתי לך בשיטה שלך, רק בעשירית המילים.
שמתי את זה כאן, הטלתי ספק בדבריך, לא באמת קידמתי את הדיון מעבר לסיסמאות, והלכתי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני עניתי לך בשיטה שלך, רק בעשירית המילים.
שמתי את זה כאן, הטלתי ספק בדבריך, לא באמת קידמתי את הדיון מעבר לסיסמאות, והלכתי..
ממש לא.
אמרת "..חלקם לא נכונים" ושאין לך כוח ו..זהו.
אפילו לא צרפת סיסמאות.
כל מה שאמרת מההתחלה הוא, בערך, שיש לך אוטו שלא עושה בעיות ושמחירו של המותג מצביע על איכותו..
אני, לעומת זאת, ציינתי בפירוש למה אני מתכוון והצבעתי על עובדות.
אבל אם אין כוח.. אז אין כוח. תנוח:)
זה דיון על בולג׳וינט?
אסף.
לא נתת אף עובדה, ציינת שזרקת מהזיכרון דברים חלקיים שאתה לא בטוח מי אמר אותם.
יש בדבריך חלקי אמיתות וגם שגיאות, שפשוט הנחת והעברת את נטל ההוכחה הלאה.
אז זה ההבדל בין שמועה, עובדה, הערכה משמעות ומסקנה.
אז אני זורם עם השיטה שלך, ואומר שאתה טועה, בלי לתת תמונה מלאה, ועכשיו תוכיח אתה אחרת.
אני מכבד אותך, נהנה רוב הזמן מהסגנון שלך, אבל בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זה דיון על בולג׳וינט?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אני, יש גם תמונות(להוכחה כנגד אלה שמתכחשים),רכב שנסע בכבישי הגולן, תפוח קרס במהירות תלת סיפרתית, המזל שהנהג איש מקצועי ועושה מיליון ימי מילואים בשנה ביחידת ניוד, לדעתי זה עזר לו בהישתלטות על הרכב ומנע ממנו נזק יותר גדול, אם היה מישהו חסר ניסיון לדעתי היה ניגרם נזק בגוף חוץ מרכוש.
אבל ת'כלס אני מפחד להגיב שלא יקפצו עליי פה כל "המחרפי נפשם" למען המותג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יאללה נסחפתם.
שאלה לגבי הבולג׳וינט.
בכל מקרה שאני שומע על הכשל הזה אומרים ״מזל שזה לא קרה בכביש מהיר״ או משהו בסגנון.
מי מכיר מיד ראשונה מקרה כשל כזה שלא במהירות נמוכה / יציאה מרמזור/ תחילת נסיעה / באמפר / בור בכביש ?
ומי מכיר מיד ראשונה מקרה כזה שבאמת גרם לתאונה קשה ?
אסף.
....
ברנרד,
ממש לא.
בלי להעליב, כי זו באמת לא המטרה, בשרשור בעוף טופיק התעייפתי מאוד מהמגילות שלך. איך אומרים בעברית תקנית 'אמ"לק' - ארוך מדי לא קראתי.
והפסקתי להיכנס לשרשור.
עכשיו אתה מייגע גם כאן. שיעמום? מחסור באנשים שיקשיבו לך בעברית? או שאין לי מושג מה, אבל הפסקתי לקרוא מה אתה כותב.
דווקא הייתי רוצה לקרוא בשרשור הזה דברים מחכימים כמו המגרעות בבולג'וינט המקורי שכשהוא נשחק ההגה לא מתמרכז בקלות - כי זה בדיוק משהו שאמרו לי כשהיה לי הפראדו, כשההגה לא יחזור בקלות - זה הסימן. מאז כל סיבוב נתתי לו לחזור לבד... אז לי כבר אין פראדו אבל לחברים שלי יש, ואם יש מידע אמיתי שאפשר לקבל על התופעה או דברים אחרים שאפשר ללמוד מנסיון של גולשים כאן - הייתי רוצה מאוד ללמוד אותו.
מניפסט כמו שלך או את תפיסתו של נדב / עמית על הטויוטה - אתם באמת יכולים לקפל את זה קטן קטן, להתכופף לתנוחת כריעה, ולדחוף 'אתה יודע לאן' כי זה לא תורם לאף אחד כלום. תהנו עם הג'יפים שלכם ושחררו את הדיונים המקצועיים להישאר מקצועיים.
ובאמת כתבתי משהו ומחקתי כי הוא היה משהו ללא שום תועלת, אבל בהחלט ברוח הדברים שדורון רשם.
כולנו מסכימים שטויוטה זה חרא. היום התהפך אחד.
נדב, אני מנסה להבין איך תפוח קורס במהירות גבוהה. בור בכביש?
בניגוד לשאר השטויות בדיון, זה לב העניין וזה מעניין.
אסף.
3 קבצים מצורפים
אל תשאל אותי איך... הרי מה אני מבין, בכלל כתבו פה שיש לי משהו אישי כנראה נגד המותג...
בור בכביש? לא ראיתי כזה...
בניגוד לידידי המשכיל יואב ש"אמרו" לו או "שמע" שיש תופעות שמתריעות לפני שזה קורה, פה לא היה שום דבר כזה, הרכב יצא משיפוץ גיר באותו יום וניבדק באופן כללי מא' עד ת'(לא יודע אם לפי ההוראות המיוחדות שציינו פה) הרכב מטייל דרך קבע ואצל הבעלים הנוכחי תקופה ארוכה, מטופל ברמה גבוהה, הבולג'וינט הוחלף בערך שנה לפני שקרס, לא היה חופש ולא נעליים.
קובץ מצורף 106282קובץ מצורף 106283קובץ מצורף 106284
כנראה שגם למלומדים קשה לעכל שטויוטה ייצרו מוצר גרוע ומסכן חיים. פשוט הזוי, רכב שטח ששוקל מעל ל 2 טון עם גלגל 31 ומתלה קדמי בעייתי.
מה שמטריד זאת האמפוטנטיות של הרגולטור קרי משרד התחבורה שחושש להתמודד עם יבואני הרכב ויצרני הרכב ( ולא רק במקרה הנדון) כדי להגן על הצרכן הסופי.
תארו לעצמכם סיטואציה מתעשייה אחרת בה מפעל פרמצבטי היה משחרר לשוק תרופה שקוטלת בני אדם....
נדב,
יש מצב מהתמונה שזה שבור ולא נשלף כמו שמתארים בתופעה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
כנראה שגם למלומדים קשה לעכל שטויוטה ייצרו מוצר גרוע ומסכן חיים. פשוט הזוי, רכב שטח ששוקל מעל ל 2 טון עם גלגל 31 ומתלה קדמי בעייתי.
מה שמטריד זאת האמפוטנטיות של הרגולטור קרי משרד התחבורה שחושש להתמודד עם יבואני הרכב ויצרני הרכב ( ולא רק במקרה הנדון) כדי להגן על הצרכן הסופי.
תארו לעצמכם סיטואציה מתעשייה אחרת בה מפעל פרמצבטי היה משחרר לשוק תרופה שקוטלת בני אדם....
להיפך.
לכולם כאן בדיון קל מאוד לקבל את זה.
כי ככה התרגלנו משאר יצרני הרכב. וטויוטה לא שונים.
מצד שני... כמה בולג'וינטים כאלו באמת גרמו לתאונות קטלניות? שאלתי קודם, מעניין לדעת אם יש מאחורי האמירה הכללית הזו משהו אמיתי.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
נדב,
יש מצב מהתמונה שזה שבור ולא נשלף כמו שמתארים בתופעה?
לא.
זה ניגרר על הכביש כמה עשרות מטרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
להיפך.
לכולם כאן בדיון קל מאוד לקבל את זה.
כי ככה התרגלנו משאר יצרני הרכב. וטויוטה לא שונים.
מצד שני... כמה בולג'וינטים כאלו באמת גרמו לתאונות קטלניות? שאלתי קודם, מעניין לדעת אם יש מאחורי האמירה הכללית הזו משהו אמיתי.
אסף.
אז זהו.. שלא.
לא לכולם קל לקבל את זה ואז זורקים רפש על מי שמעז להגיד את זה..
משהו כמו תנוחת הכריעה/קריעה של יואב (ועדיין לא הבנתי מדוע הדעה "המקצועית" של יואב בעד הטויוטה, שווה יותר מהדעה הלא מקצועית של נדב ושל עמית ושלי... אבל זה בטח רק אני).
ולשאלתך הקודמת..
כמו כל דיון (במיוחד דיון שכולל אתה מילים טויוטה או לנדרובר או ג'יפ) שגולש מעבר לנושא המקורי, גלש לדיון על האמינות האגדתית של טויוטה...
זה התחיל עם שאלה אם מישהו קיבל פיצוי מטויוטה בגין ה"תקלה" הזו ואז נאמר שזה הרבה מעבר לאחריות היצרן.. והמשיך בשאלה אם מדובר בתקלה/כשל תיכנוני שמחייב "לקיחת אחריות של "כשל" ע"י טויוטה"(ואני, להזכיר לדורון ויואב, טענתי שלא..) ואז, המרחק בין האמינות האגדתית ו"טויוטה יודעים מה ואיך לעשות, יותר טוב מכולם" לבין "טויוטה כמו כולם", קצר מאוד... וטעון מאוד לכל ה"נשבעים במותג"..
לדעתי לא חשוב כמה תאונות קטלניות גרמו המייסבים האלה.. פוטנציאל הנזק הוא החשוב, לא?
עד עכשיו היה מזל (או שלא עלו על זה..)
- - - Updated - - -
ויואב.
אתה לא חייב "להחרים" את כל השירשור/ים - אתה יכול פשוט לדלג מכל מה ששמי מופיע בצידו הימני. אני מבטיח שאני לא אכתוב בשם אחר.
קרא מה שאתה רוצה ולמד ממה וממי שאתה רוצה...
פה לא מכריחים.
בבקשה תניחו לשרשור הענייני והטכני הזה, שיש בו תועלת לכל בעליה פראדו.
פתחתי בשביכלם במיוחד דיון "טויוטה - המיתוס ושברו (?) " .
שם זה רק למי שמעוניים לכתוב, ורק למי שמעוניין לקרוא.
לאן נעלם פותח השרשור? לא מגיע לנו עידכון מה הנזק? איך מה וכמה ניסגר התיקון?
למען הבאים בתור...
שום יתרונות אתם לא קולטים המבנה הזה נובע מהסבה מהירה של מתלה מוטות פיתול למתלה מסוג קפיץ ספיראלי (קוילאובר) .
בדגמים כמו פוראנר טנדרים ישנים הייאס היה מוט פיתול שמפעיל לחץ על המשולש העליון, והמשולש התחתון היה רק זרוע כיוון ללא כל הפעלת לחץ עליו.
שמה זה מבנה הגיוני אבל המעבר לקפיץ ספיראלי והרצון לא לייצר משולש חדש, אלא להסתמך על מלאי קיים, יצר את המפלצת הזאת. מבנה מטומטם של מתלה שרק בגללו לא קניתי את הדגם הזה. בדגמים של ל"ק 2003 ומעלה שינו את המבנה לשמחתי מה שגורם להכניס אותו לרשימת הרכבים הפוטנציליים.
לטובת מניעת המקרה הבא.
הסימן הכי בולט לפני קריסת הבולג'וינט הוא הגה קשה ולא מתמרכז בקלות.
ניכר קושי של המערכת ההידראולית לסובב את הגלגלים גם בחניה.
סממן זה לא סובל דיחוי
להחליף רק למקורי.
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אפי י
המעבר לקפיץ ספיראלי והרצון לא לייצר משולש חדש, אלא להסתמך על מלאי קיים, יצר את המפלצת הזאת. מבנה מטומטם של מתלה שרק בגללו לא קניתי את הדגם הזה.
.
אין קשר בין הדברים.
המתלה שונה ולא מסתמך על "מלאי ישן".
יש תכנון עם חסרונות שנדון כאן בהרחבה רבה אבל לא קשור למלאי "ישן".