-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
להצביע על כל מיני בעיות ידועות (פחות ויותר) נראה לי הרבה יותר הגיוני ומובן - ולא שווה לתחת בכלל...
נכון מאד, ולכן השרשור על הבולג'וינטים של הפראדו חשוב. זו הסיבה ביקשנו שתשאירו אותו ענייני, ומכיוון שכמה מחברי הפורום לא מסוגלים לשחרר, משכנו אותם הצידה לדיון הזה עם כותרת פרובוקטיבית בהתאם :rolleyes: ופה גם אתה וגם אני יכולים לכתוב את דעתנו השווה לתחת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יכול להיות.
בתסריט א' אני קונה איסוזו 2004 ב30K, אוכל אותה ב-30K במנוע ומוכר אותו אחרי שלוש שנים ב15K. בתסריט ב' אני קונה טויוטה ב60K ולא אוכל אותה בשום דבר גדול, ומוכר אחרי שלוש שנים ב40K (ונניח שכל שאר ההוצאות - דלק, ביטוח, טיולים ותיקונים נוספים זהים בשני התסריטים). זה בדיוק סוג המחשבות שעוברות בראש למי שקונה רכב, וזו הסיבה שאכן איסוזו טרופר נמכר בחצי מחיר יחסית לטויוטה דומה מאותו שנתון.
אני יכול לתאר לך עוד תסריטים...
תעשה לי טובה...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
נכון מאד, ולכן השרשור על הבולג'וינטים של הפראדו חשוב. זו הסיבה ביקשנו שתשאירו אותו ענייני, ומכיוון שכמה מחברי הפורום לא מסוגלים לשחרר, משכנו אותם הצידה לדיון הזה עם כותרת פרובוקטיבית בהתאם :rolleyes: ופה גם אתה וגם אני יכולים לכתוב את דעתנו השווה לתחת.
הכותרת לא פרובוקטיבית - היא פשוט לא קשורה לשום דבר, שכתבת בפוסט הפרובוקטיבי.
וגם אם הדיון סטה... אז?
כמעט כל דיון סוטה ועדיין נשאר בתחום הנושא.
להזכירך, הדיון ההוא לא היה על משהו טכני אלא שאלה אם מישהו קיבל פיצויי מטויוטה, בגין "תקלה/כשל סדרתי".
ואז עלו כל מיני טענות וטענות נגד ולשם של החברה, יש חלק מאוד חשוב בתשובות שהתקבלו - ובמיוחד בשאלה שעלתה במקור.
ו..הנה לך דיון רלוונטי בנושא ובכלל לא סטייה, שמצריכה מעבר מלאכותי לדיון אחר.
הרי אין ויכוח שהבול-ג'ויינט כשל וגם אין ויכוח מה צריך לעשות (להחליף) וגם אין ויכוח איך ניתן למנוע (לא ניתן... עניין של מזל, כנראה) - אז מה בדיוק היה שם "לא ענייני"?
ועדיין.
מה שכתבת בפוסט ההוא, בכלל לא הגיוני והמסקנות שלך בכלל לא מתבקשות - גם לא לפי האלגוריתם שאתה בעצמך ציירת...
-
מה אתה רוצה, הטענה הראשונה שלי היא שהדעה שלי שווה לתחת.
-
https://www.youtube.com/watch?v=wNtwtxvhV4I
עכשיו ברור איזה סוג של אנשים נוהגים בטיוטה...........סדיסטים
כבעל טיוטה, מה זה אומר אלי????? :-).
לגבי הדיון:
לדעתי זה עניין של טעם.
למה אנשים משלמים הרבה יותר לפלאפונים של אפל , שיש מלא חברות פלאפונים טובות יותר וזולות יותר.
לי אישית זה לא ברור , אבל אם תשאל את אותו חובב אפל , הוא יסביר לך למה זה הדבר הטוב בעולם.
אני קניתי טיוטה כי בעניי זה ממלא את הדרישות שלי מרכב שטח.
אם יציעו לי גיפ רובריקון חדש מהניילון מול טיוטה 79.......אין שאלה טיוטה 79.
שוב עניין של טעם.
ואיך זה קשור לדיון, הטעם של הרוב הוא טיוטה (מוצדק או לא) כך שהמחיר עולה בהתאם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
שנים אני קרא את הפוסטים באתר.
כאשר קנתי רכב אז מה שאתה, חנן,דרור,מוני,נדב ... כתבתם השפיע אל איזה רכב לקנות אילו טיפולים לבצע לכן לא הייתי אומר שהדעה שלך שווה ל... והשווי של טויטה נקווה גם ע"י מאות נמרדים שהם מבילי דעה בסביבה שלהם
-
נמרוד, לפי הניתוח שלך אין הבדל בין לנדקרוזר 75 ודיפנדר 110 כי שניהם נסחרים באותו מחיר עבור אותו שנתון.
כנל לגבי סופה והיילקס עד 98.
אוקיי.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יכול להיות.
בתסריט א' אני קונה איסוזו 2004 ב30K, אוכל אותה ב-30K במנוע ומוכר אותו אחרי שלוש שנים ב15K. בתסריט ב' אני קונה טויוטה ב60K ולא אוכל אותה בשום דבר גדול, ומוכר אחרי שלוש שנים ב40K (ונניח שכל שאר ההוצאות - דלק, ביטוח, טיולים ותיקונים נוספים זהים בשני התסריטים). זה בדיוק סוג המחשבות שעוברות בראש למי שקונה רכב, וזו הסיבה שאכן איסוזו טרופר נמכר בחצי מחיר יחסית לטויוטה דומה מאותו שנתון.
אמנם זה תסריט, אבל ניקרא לו תסריט א'.
קח תסריט ב':
אתה קונה את אותו הטרופר ב 30k , מבצע את כל הטיפול ויישור הקו הנידרשים לפי הספר, הוצאת עוד 10k בהגזמה, קיבלת רכב ב 40k עם מכלולים חזקים בהרבה, נסיעה פי 2 יותר נעימה.
עכשיו בוא ניקח את הטויוטה, קנית ב 60k , עשית יישור קו כללי עוד בסביבות ה 5k (בכל זאת טויוטה), הגעת ל 65k , נסעת נהנת מבסוט מהחיים, הלכו לך מזרקים, הוצאת עוד 20k , לכמה הגעת?
מנוע לטרופר לא עולה 30k, מנוע לא מת ככה סתם, הראש לא הולך לשום מקום, חיישנים יש בשתי הרכבים והם די דומים.
השם הרע שיצא לטרופר הוא רק בגלל שהיצרן הודה בכשל של המזרקים הישנים שגרמו להעברת סולר לשמן ולהרס טוטאלי של המנוע כשלא עלו על זה בזמן, אתו דבר קורה היום בעוד רכבים וגם במנוע td5 של הדיסקו אם לא מחליפים אטמים בזמן, שורה תחתונה שוב פעם, רכבים מודרנים, טיפולים ותחזוקה בזמן, זה שטויוטה ניכנס פעם בשנה למוסך לטיפול לדעתי זה פשע ואת "הבום" הבעלים יקבל במוקדם או במאוחר וזה יעלה לו במחיר ששוה במשקל לזהב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני אתייחס לזה קצת יותר ברצינות, מאשר עולה מהפוסטים האחרונים שלך (קצת... בכל זאת צריך פרופורציות, כולה פרובוקציה. מיותרת לדעתי - השירשור פעיל גם בלעדיה).
אם הייתי באמת חושב שהדעה שלך שווה לתחת.. לא הייתי עונה.
וכך לגבי כל אחד אחר פה - כל דעה נחשבת.
ואם באמת היית חושב שהדעה שלך שווה לתחת, לא היית טורח להעיר שוב ושוב, במין התנשאות (מעושה, לדעתי) "שיש לך דיעה אבל לא תביע אותה"... כאילו "אל תעלבו ממני, גם אני (כאילו, כזה..) שווה לתחת".
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אמנם זה תסריט, אבל ניקרא לו תסריט א'.
קח תסריט ב':
אתה קונה את אותו הטרופר ב 30k , מבצע את כל הטיפול ויישור הקו הנידרשים לפי הספר, הוצאת עוד 10k בהגזמה, קיבלת רכב ב 40k עם מכלולים חזקים בהרבה, נסיעה פי 2 יותר נעימה.
עכשיו בוא ניקח את הטויוטה, קנית ב 60k , עשית יישור קו כללי עוד בסביבות ה 5k (בכל זאת טויוטה), הגעת ל 65k , נסעת נהנת מבסוט מהחיים, הלכו לך מזרקים, הוצאת עוד 20k , לכמה הגעת?
מנוע לטרופר לא עולה 30k, מנוע לא מת ככה סתם, הראש לא הולך לשום מקום, חיישנים יש בשתי הרכבים והם די דומים.
השם הרע שיצא לטרופר הוא רק בגלל שהיצרן הודה בכשל של המזרקים הישנים שגרמו להעברת סולר לשמן ולהרס טוטאלי של המנוע כשלא עלו על זה בזמן, אתו דבר קורה היום בעוד רכבים וגם במנוע td5 של הדיסקו אם לא מחליפים אטמים בזמן, שורה תחתונה שוב פעם, רכבים מודרנים, טיפולים ותחזוקה בזמן, זה שטויוטה ניכנס פעם בשנה למוסך לטיפול לדעתי זה פשע ואת "הבום" הבעלים יקבל במוקדם או במאוחר וזה יעלה לו במחיר ששוה במשקל לזהב.
נו.. בגלל זה אמרתי שיש עוד תסריטים...
כמו שחבר שלי היה "סותם גולל" על ויכוחים באמירה "לא בהכרח..".
לנדקרוזר ישן יוצר שנים עם אותם מכלולים... שלא כשלו בד"כ.
בירחון ההוא שצילמתי, יש כתבה על מכלולים אגדיים, תחת הכותרת "כבר לא עושים אותם, כמו שהיו עושים פעם".
בין המכלולים (תיבות העברה של GM וגיר 3 הילוכים של GM ועוד כל מיני) הוזכר הסרן של טויוטה = bulletproof.
אז "פעם" היו מייצרים FJ עם אותם מכלולים (והיום מוכרים כזה בארצות עולם שלישי, שלא מעניין אותם משקל ורעש וזיהום ויעילות) במשך עשרות שנים, ללא כל שינוי משמעותי.
היום מחליפים מכלולים בכל כמה שנים, לפי הדרישות והכשלים והצרכים ו... התחרות.
בגלל זה החליפו/שיפרו את המנועים האנמיים (לפעמים באותה שנת דגם) והחליפו את מערכת ההינע (מישהו חשב שההילקס יוותר על הסרן הקדמי?) ואת ה... מתלה הקדמי.
כל חברה עושה את זה.
מה שעובד (אמין?) לא מחליפים, לא כך?
אז אם החליפו = לא עובד, לא כך?
סידרת ה-70 ההיא נמכרת ללא שינויי משמעותי, בארצות רלוונטיות - ללא שינוי משמעותי! הסידרה אמינה (ונמכרת!) ולא צריך לשנות כמעט כלום.
סידרת ה-70 (לצורותיה) לא יכולה להימכר בארצות "מודרניות", אז ייצרו סדרות אחרות.
את הסדרות האלה משנים כל הזמן.. כל הזמן.
תראו רק איזה שינויי עבר ההיילקס, במהלך השנים - והוא בטח כבר לא "קשוח" כמו בטופגיר והנהג כבר ממש לא צריך להיות מזוכיסט.
ותראו מה נשאר מהפראדו "המקורי" (כמעט כלום) ותחשבו למה...
אז עלמה הויכוח?
-
לטעמי דיון סרק.
מדובר בהערצה עיוורת של אנשים כפי שיש גם ברכבים אחרים או בכל דת או כת...
לרגע זה מפתיע שזה קורה לאנשים משכילים אולם אחרי שניה אתה נזכר שיש גם פרופסורים מאמינים.
לא יהיה ניתן להגיע להבנות ולא חשוב כמה מילים ישפכו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לטעמי דיון סרק.
...
לא יהיה ניתן להגיע להבנות ולא חשוב כמה מילים ישפכו
SHMBO אומרת את זה על כל ה..אתר הזה:rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
SHMBO אומרת את זה על כל ה..אתר הזה:rolleyes:
אולי היא צודקת אבל השכנים נאים בעיני....:)
-
למה צריך להגיע להבנות ?
כמו שיש חופש דת אמור להיות גם חופש מדת.
-
בבקשה דוגמא - מתנצל מראש בפני בעל הרכב על שאני לוקח את האוטו שלו כדוגמא:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...99%D7%A8%D7%94
החליף טורבו לאחרונה (זה שקל או שניים), יש בעיה בחיישן זה או אחר, ואין טסט.
כמה מודעות על טויוטה במצב דומה ראיתם כאן באתר?
אח"כ אתם תגידו ששווה לקנות את האוטו הזה ב 30.0 אלף או 25.0 אלף על פני קרוזר משנתון דומה במחיר פי 3 ויותר, ואני אומר שאני לא מספיק עשיר לקנות דברים זולים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
אח"כ אתם תגידו ששווה לקנות את האוטו הזה ב 30.0 אלף או 25.0 אלף על פני קרוזר משנתון דומה במחיר פי 3 ויותר, ואני אומר שאני לא מספיק עשיר לקנות דברים זולים.
דוגמא למה?
להעלות לך פוסטים/שירשורים, עם בעיות בטויוטה.. שבעלי טויוטה העלו פה, בנסיון למצוא פתרונות?
ובכלל - לא ראיתי שהוא כותב שהדשבורד מפורר, למרות שזה לא ממש מפריע לעלות על דיונה/סלע/מדרכה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
היה ברור שמישהו יקפוץ לדוגמאות האלה...
ובמקרה אני מכיר את האנשים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
...
ניסחת כ"כ יפה, שלא ראיתי לנכון לשנות..
אבל הנה דוגמא, בלי לחפש יותר מידי..
http://www.jeepolog.com/forums/showt...9C%D7%A7%D7%A1
אגדה???
- - - Updated - - -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...A9%D7%9E%D7%9F
- - - Updated - - -
http://www.jeepolog.com/forums/showt...9E%D7%9C%D7%A5
-
עזוב ברנרד... אתה מדמיין שאתה קורא את זה, זה לא באמת קורה...
ניראה לי קיבלת זפטה שמש ואתה צריך מה קוראים אותה בשפת מדיצינה אמבטיה חול... (הגשש)...
אתם יודעים מה ההבדל בין שאר הכלים לטויוטה?
בשאר הכלים יש טונות של מידע ואנשים שהיתנסו ומטפלים לבד, בטויוטה ישר רצים למשחטה משלמים במשכנתא ואחר כך יוצאים בדלת האחורית שאף אחד לא יידע...
-
ואחרון... למרות שאפשר היה להמשיך כך עד אין-סוף...
http://www.jeepolog.com/forums/showt...%96%D7%A8-2007
וזה בלי ממש לחפש...
-
תבדיל בין תקלה לרכב לבין רכב שמבקשים למכור תקול ובלי טסט.
תקלה - יכולה להיות בכל רכב, בלנדרובר / טרופר יהיו יותר מבטויוטה (בכל זאת, זאת מהות הדיון כאן).
רכב תקול - יש סיבה טובה למה לא מתקנים אותו ומוכרים תקין ועם טסט. ברוב המקרים הבעלים סבור שההשקעה בתיקון ובטסט לא תחזור אליו במכירה או תחזור בקושי והוא מעדיף להוריד במחיר ו"להעיף את הנבלה".
-
יואב... בחייאת.
עזוב אותך משטויות - רכב רגיל.
כמו כל רכב אחר.
עם בעיות ייצור ותיכנון ושירות רגילות לחלוטין.
לא גרוע כמו ז'יל רוסי (או לנדרובר אנגלי..) ולא טוב כמו... לא יודע בעצם כמו מי.
רגיל לגמרי, שמתומחר יקר, בגלל שם בעבר... כשהיה פשוט וחזק ולא היה מה להתקלקל..
היום = לכל רכב בינוני אחר - אין בוא פאר מיוחד (כמו בלנדרובר הפשוט ביותר) ואין בו תיחכום מיוחד (כמו ב...לנדרובר הפשוט ביותר) ואין בו אמינות מיוחדת (ופה לנדרובר בטח לא דוגמא..) - שיא הבינוניות היפנית. לא יותר ולא פחות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
תקלה - יכולה להיות בכל רכב, בלנדרובר / טרופר יהיו יותר מבטויוטה (בכל זאת, זאת מהות הדיון כאן).
רכב תקול - יש סיבה טובה למה לא מתקנים אותו ומוכרים תקין ועם טסט. ברוב המקרים הבעלים סבור שההשקעה בתיקון ובטסט לא תחזור אליו במכירה או תחזור בקושי והוא מעדיף להוריד במחיר ו"להעיף את הנבלה".
ברור .
רכב שקניתי ב-30, אני לא אשקיע 40 בתיקון - אני אקנה אחר.
רכב שקניתי במחיר גבוה פי שלוש.... זה סיפור אחר.
כמו שאמרו לי לא פעם - תתחיל לקצץ בהפסדים..
בסופו של דבר האיסוזו יעלה, נגיד 80 (יקנה אחר, חדש יותר, במקום לתקן) והטויוטה, אחרי תיקון של חלק אחד יעלה 120... ונמתין לתקלה הבאה (ויש הרבה "שממתינות".. ואלה רק הבעיות הידועות (מזרקים, טרנספר, דיפ'+נעילות וכו'))...
ותמיד יהיו שיקנו בגלל שהוא "אמין".
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
יכול להיות הרבה סיבות למה הוא החליט את ההחלטה הזאת, אתה לא באמת יודע למה וחלבל סתם לכתוב שטויות.
חיישן מסילה עולה 850 ₪, בעבודה עצמית שעה עבודה.
תקלה יכולה להיות בכל רכב, אבל ברכב מוזנח שרק נוסע וניכנס פעם ב... לבדיקה או טיפול מן הסתם יהיו יותר תקלות, ויש רכבים כמו טרופר ואחרים שצריכים יותר תשומת לב מבחינת בדיקת נוזלים זה הכל, וזה אומר לפחות פעם ביומיים שלוש לבדוק.
נהג מונית פעם מזמן אמר לי "גם במרצדס בודקים כל יום שמן ומים", בטויוטה לא מייצרים משאבות מים למיטב ידיעתי ומן הסתם אתה תמצא שיש מפעל שמייצר עבורם ועבור עוד אי אילו כלים משאבות מים שמשותפות או דומות לאותו מנוע, כשלים יכןלים לקרות, אף אחד לא יכול לדעת מתי ואיפה זה יקרה.
-
במקרה יצא לי לראות מקרוב כמה וכמה וכמה פרדואים שהוצעו למכירה בחודשים האחרונים.
אחד מטופל כהלכה- כלומר עם רשימת תיקונים מרשימה ויקרה מאוד. תחבת העברה 9000 ש״ח היא הדובדבן שבקצפת. וזה בסדר כי ככה זה כלי בן 16 שנה. זה היחיד שהייתי מוכן להמליץ לחשוב על לקנות אותו אבל המחיר היה שומט לסתות.
על כל השאר אפשר להסכים שאכן, בעליהם לא רואים צורך לתקן אותם. נבלות מגעילות, כלים נוזלים עקומים ורועשים, שמתעקשים לבקש עליהם מחירים שערורייתיים כי זה טויוטה. ואני בטוח שיימצא להם גם קונה, על גומיותיהם הקרועות, מכלליהם הנוזלים, מנועיהם הרועשים ודשבורדיהם השבורים.
אבל כולם מבטיחים שלא היו להם שום הוצאות אחזקה על הרכב. רק שמן, דלק, וסע.
רואים.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
במקרה יצא לי לראות מקרוב כמה וכמה וכמה פרדואים שהוצעו למכירה בחודשים האחרונים.
אחד מטופל כהלכה- כלומר עם רשימת תיקונים מרשימה ויקרה מאוד. תחבת העברה 9000 ש״ח היא הדובדבן שבקצפת. וזה בסדר כי ככה זה כלי בן 16 שנה. זה היחיד שהייתי מוכן להמליץ לחשוב על לקנות אותו אבל המחיר היה שומט לסתות.
על כל השאר אפשר להסכים שאכן, בעליהם לא רואים צורך לתקן אותם. נבלות מגעילות, כלים נוזלים עקומים ורועשים, שמתעקשים לבקש עליהם מחירים שערורייתיים כי זה טויוטה. ואני בטוח שיימצא להם גם קונה, על גומיותיהם הקרועות, מכלליהם הנוזלים, מנועיהם הרועשים ודשבורדיהם השבורים.
אבל כולם מבטיחים שלא היו להם שום הוצאות אחזקה על הרכב. רק שמן, דלק, וסע.
רואים.
אסף.
זאת בדיוק הנקודה אליה התכוונתי.
כשהם יירדו מהעץ ויבקשו "רק" מחירון ויתחילו ממנו ואחרי בדיקה וקיזוז נזקים יגיעו למחיר האמיתי של הרכב ויראו שתמחור המחיר הגבוה רק "עוצר" אותם מלימכור, אבל כמו שכתבת בטוח שיימצא להם קונה כי זה טויוטה וגם כי פראיירים לא מתים.
-
למה שטויוטה שקנית ב 80 תשקיע בה 40 בתיקונים?
כמה אנשים שקנו טויוטה השקיעו בה 40 אלף שקל בתיקונים. כמאמר הגשש "אפילו לא צפרדע".
אבל אתם תמשיכו לשכנע את עצמכם שטרופר עדיף, ואני יחד עם עוד כמה כאן, חבורת שחורדיניות ועדר של קבלני עפר נמשיך לקנות לנדקרוזרים...
-
להבנתי רובכם מתבלבלים בין ״ערך״ לבין ״עלות״. להחזיק טויוטה משומשת זה פשוט יקר. ולא, היילקס סרן חי זה לא דוגמה. אין לו מתחרים - לא בספרטניות, לא בהיעדר איכות הנסיעה ולא בעלות האחזקה.
לא מזמן היה כאן מבחן השוואתי בין היילקס למיצובישי המקביל. הרכבים יצאו די דומים, ההבדלים בינהם הם יותר עניין של טעם והעדפה מאשר של איכות או עדיפות באיזשהו פרמטר למעט ״שמירת ערך״.
אז מילא לגבי היד הראשונה שמפוצצת רבע מליון שקל על טנדר.
אבל תסבירו לי, למה שאדם סביר, שצריך טנדר יד שנייה, יקנה טויוטה שחוטה במחיר מופקע ולא מיצובישי מלוקקת במחיר מתחת למחירון?
-
אין פה עדיפות מה לקנות, אין פה מה יותר טוב ומה פחות, יש פה נקודה להבהיר שטויוטה לא שונה מאחרים, מתקלקל כמו כולם, צריך לטפל כמו כולם, רק עלות הקניה התיקונים וכו' יותר יקרה ולא מוצדקת, אתה לא בהכרח מקבל משהו יותר טוב, יש פה גם עיניין של מזל בין כל היתר.
אפרופו הזכרת לי מקרה מלפני כמה שנים, חבר ישן שהלכו לו מזרקים ופנה לחברה לתיקון, עלות התיקון אז היתה משהו כמו 16 אלף, שאל הבחור כמה יעלה מנוע קומפלט, קיבל הצעה של משהו כמו 25 אלף, בסוף הזמין מנוע, שלף ממנו את המזרקים והרכיב אצלו ועוד נישארו לו כל החלקים שדרך אגב גם נעשה בהם שימוש בשלבים יותר מאוחרים... אחר כך הרכב נימכר ומאז אבדו עקבותיו...
-
ראו את ההקדמה לכתבה של דרור על הג׳יפ החדש, או בשמה השני: ״כוניפות מתאמצות יותר״.
בהשאלה לענייננו, כנראה שמוכר הפראדו יוכל להתאמץ פחות בתחזוקה, להרביץ מאות אלפי ק״מ ובסוף למכור נבלה שחוטה ש״לא רואה מוסך״ במחיר מופקע, לעומת נהג הפג׳רו, שיתחזק את רכבו כראוי ובסוף ימכור במחיר מתחת למחירון הנמוך ממילא.
בעיני רכב הוא מוצר. לא השקעה.
אני לא הייתי משלם שקל יותר על מותג שאין כל הוכחה שהוא עדיף בפרמטר כלשהו.