תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
לא נותר לי אלא להסכים עם חנן, והיום השלמתי הזמנה של החתיך הזה.
במהירה בימינו הרכב לא ידע תחנת דלק מהי גם אם מותקנת בה עמדת טעינה, כי עם טווח מוצהר של 460 ק"מ, ביום יום טוענים אחת לכמה ימים בבית.
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
יונדאי הודיעה על הקדמת שיווק הליין החשמלי החדש שלה ל2022.
https://youtu.be/f20AUPEK-TI
הג'לי האלה מתכננים להביא גם סופר מיני?
https://youtu.be/z-ldqKU9v84
1:38
"המכונית תהיה מסוגלת לקבל זרם במתח של 150 קילוואט"
ג'יימס וואט עזב את הקבוצה. :mad:
זה בנאדם שמקריא הודעה לעיתונות או ברושור. כלומר מקריין סרטון שיווקי. מעניין אם הטעות במקור. למישהו יש תחת היד את החומר שהגיע מטויוטה?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
"
BYD says the blade battery will last 3000 charging cycles — enough for about 1.2 million kilometers of driving.
"
https://www.google.com/amp/s/cleante...e-battery/amp/
יש נטיה להחליף בין שתי בעיות.
הראשונה - התחממות גלובלית וזה וזה. פליטת מזהמים גדולה מדי באופן גלובלי
השניה - אנשים מתים בצורה ישירה כתוצאה מעשן וזיהום אויר במרכזי הערים.
לצערנו על מנת שפחות אנשים ימותו עכשיו מעשן בעיר, צריך לייצר מכוניות על בטריה ואז יש בעיה גלובלית וארוכת טווח. ועל זה הכתבה.
זה לכאורה פרדוקס אבל כשחשבתי על זה לעומק אחרי יום עבודה מתיש, הבנתי שההיפך. אם יותר אנשים ימותו עכשיו בגלל עשן יהיו פחות אנשים ואז ייפתרו שתי הבעיות יחד.
(שניה, היתה לי הברקה אני חייב לטוס לגלזגו. שיט פיספסתי.. נגמר)
אסף.
ואני חייב לומר משהו בעניין של טויוטה.
הם היו היצרן האחרון שישב על הגדר ולא הוציא מכונית חשמלית
אבל מדובר ביצרן רכב עם הפרעה דו-קטבית חמורה. הם משיקים לנדקרוזר 300 ומפמפמים לעיתונות שהיו צריכים להרוג את השמונה צילינדר הותיק ולעבור ל6 המשונה החדש רק בגלל חובבי הסביבה ו'זה לא אנחנו זה הם'. הם מייצרים את ה300 כאמור, פראדו היילקס וסדרה 70 שעדיין הולך עם שמינייה מתחת למכסה המנוע, הם עושים סקויה וטונדרה (שהשנה קיבל 'כאילו היברידי' בתור מס שפתיים) ואת הטאקומה... והמכוניות ספורטיביות קיצוניות ששורפות דלק והם עושים לקסוס עם מנועים שמכוונים לשוק האמריקאי והמזרח תיכוני.... ומצד שני פריוס. וכל המכוניות ההיברידיות. הם חלוצי המכוניות הירוקות ממש כמו שהם בחזית רכבי העבודה / שטח שורפי המזוט והבנזין. הם יקירי הירוקים ותחרות מי מגיע לאילת אחרון או משהו כזה... חזק על התדמית הירוקה.
הפרעה דו קוטבית אמרנו
ואיך מטפלים בהפרעה דו קוטבית? ליתיום. אז אני חושש שזה הטיפול של טויוטה. ופני הדברים יהיו רק טויוטה חשמליות. אני מקווה שאת הטנדר החשמלי ואת הפראדו החשמלי ואת הלנדקרוזר החשמלי הם יוציאו לשוק כמו תמיד - אחרונים. אחרי שכולם יתגלחו זה על זקנו של זה. אחרת אנחנו באמת בצרות...
אסף.
זה לא דו-קוטביות, זו כלכלה נטו.
בשביל למכור רכבים בתקינה האירופאית המחמירה הם צריכים להראות איזון פליטות של כלל הדגמים, כמו כל יצרני הרכב.
הדגמים ההיברידיים הם פשוט הנרמול של הממוצע הכללי, ע״י הוספת ערך קיצון נמוך שמושך אליו את הממוצע הכללי שמרכז הכובד שלו הם הדגמים ה״מזהמים״ שממנו הם כנראה מרוויחים באמת.
אגב,
הם מקדמים גם רכבי תא-מימן ככיוון נקי נפרד.
אני גם חייב להגיד משהו בקטע של טויוטה, אסף.
מהמעט שפורסם ברשת, הנתונים של bZ4x לא מלהיבים במיוחד מול המתחרים. דומים מאד למספרים של איוניק 5, קיה EV6, סקודה אניאק. אבל בהחלט קל לי יותר לקנות טויוטה. לא יודע להסביר למה... ואולי בעצם זה ברור מאליו.
Can you charge a tesla by towing it?
https://youtu.be/RaGVoB4Zn-Y
סרטון מעניין מאוד, לחובבי הג'אנר וגם למי שאוהב אתגרים פיזיקליים.
מעניין...
נותן עוד רעיונות כיצד גרר יכול לסייע לרכב חשמלי שנתקע בלי מצבר
נשלח מהנייד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אחת המכוניות הכי חסכוניות .. מול אחת ה ..."פחות" חסכוניות ...
למדתי היום משהו חדש לגבי רכבים חשמליים.
במדינות קרות (רוב המדינות המפותחות) המון אנרגיה נדרשת ברכב חשמלי לחימום תא הנוסעים, הטענה הייתה שזה ברמה של 50% מהסוללה בנסיעות משמעותיות במזג אויר קר כך שזו בעייה אמיתית שמחבלת משמעותית בטווח הנסיעה, מסיבה זו יש חברות שמפתחות בדים השזורים בהם מוליכי חשמל לטובת חימום יעיל וחסכוני, קצת מזכיר סדין חשמלי, אין הכוונה רק לחימום המושבים אלא בגג הרכב ועוד.
להבדיל מרכב עם מנוע שריפה פנימית מערכת חימום תא הנוסעים נהנית מממערכת הקירור של המנוע לטובת חימום תא הנוסעים ולכן לא מהווה בעייה.
Asaf-a
אסף.א
3 קבצים מצורפים
בהמשך לטויוטה BZ4X היום נחשף האח התאום - סובארו סולטרה.
קובץ מצורף 135997קובץ מצורף 135998קובץ מצורף 135999
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בהמשך לטויוטה BZ4X היום נחשף האח התאום - סובארו סולטרה.
https://www.youtube.com/watch?v=IYmWPkvA8cQ
היום עברו חודשיים מרגע התקנת עמדת הטעינה אצלי, עם מונה לצדה.
נצרכו 2040 קוט"ש. עלות של כ1030 ש"ח?
יצאו עוד כ200 ש"ח בעמדות אולטרא מהירות ציבוריות.
הרכב עשה בתקופה הזו כ15000 ק"מ.
אם הייתי נוסע את זה בפיקנטו שלנו, הייתי משלם כ6200 ש"ח על בנזין.
מחובתי לציין: אני ממלא חלק מהחשמל בעבודה, כך שציון המספרים הנ"ל נכון עבורי, בלבד.
https://youtu.be/QFs2m6R7MYk
גילוי נאות: אף טסלה או איוניק 5 חיכו בתור לעמדת הטעינה בגלל השטויות שלנו ...
Sent from my SM-G998B using Tapatalk