אני מבין שאתה מתחיל לתרגל את התשובה שתתן לאשתך שתשאל "אבל למה אתה צריך ברונקו?"
Printable View
כבר הודעתי לה שזה כנראה יהיה הרכב הבא הבא שלה.
אבל עד אז צריך להשלים עוד שנתיים עם הויגו ועוד 3 או משהו עם מה שיחליף אותו.
ועד אז מטיילים בהרכב משפחתי מלא. אז טנדר. ומלא 'דברים' בקבינה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יש אפשרות להגביה את הקבינה?
יש המשקיעים בנכסי דלא ניידי. ויש השוקעים בנכסי ד-ניידי.
אסף.
אהה.
תראו איזה פינוק! מחזיק לבד! בלי ידיים!
(איך הופכים רכב של פועלים לרכב יוקרה)
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...99c6954e27.jpg
איזה כיף!
תתחדש.
קישור?
יש מיליון באיביי. אני חושב שהזמנתי את השני הכי זול.
אסף.
משהו שקשור לבטיחות. קניתי את החתיכות אלומיניום שאתה מחברים נוף לברגים של הכיסא נהג.
המוכר רציני מאוסטרליה.
אבל זה לא מתאים..... צריך לכופף משהו בפח של התושב כיסא וזה לא נראה לי.
אז אני צריך לחשוב על משהו אחר.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5edaa5cef0.jpg
ה'זהו' שפותח את המכסה מנוע קצת יצא מהמקום / קצת נשבר לפני איזה שנה - אבל לא שמים לב אם לא יודעים - מתפקד בסדר.
בכל זאת.. לא ויתרתי לו. הבעיה גם בתאילנד וגם באמירויות יש רק בגוון חום מזרח תיכון ולא אפור.
התפשרתי.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ae3e1b6fdb.jpg
טיפול 40000 - ויוקר המחיה.
שמנים - 10 ליטר 5w40 ליקווימולי סינטטי (7 ליטר לטנדר ועוד 3 ליטר לפיאטורבו), 4 ליטר מוטול 75w90 סינטטי לגיר ותיבת ההעברה ועוד 'גלון' של 80-90 הכי זול לסרנים. עלה מעל 700 שח.
האמת אני אשם בחוסר הערכות - בדרך כלל אני קונה לקראת הטיפול את השמנים באחת משתי חנויות בת"א או ב'משה חלפים' בפ"ת. הפעם בגלל תכנון זמן לקוי קניתי בשישי בצהריים לפני הטיפול בחנות שפעם פעם הייתי בה לקוח קבוע עד שהבנתי שהם תמיד יקרים - למרות שתמיד יש שם הכל ואין חשש מזיופים. אבל 180 שקל למיכל 5 ליטר שמן מנוע זה יותר ממה שאני רגיל לשלם ואני לא קונה את התירוץ של בלו על שמנים.
לא משנה. זה מאחורינו.
מה שכן משנה - זה טיפול גדול אז הורדתי מיגוני גיר ותיבת העברה ואני רואה רטיבות בחיבור מנוע-גיר. לא ברמה שלנדרובריסט או ג'יפאי היה שם לב - אבל במקרה הזה.. לא מקובל וצריך לבדוק.
ציריה שמאל אחת הגרמושקות קצת סדוקה גם בזה צריך לטפל.
מה שבאמת מדאיג זה שגם מהסרן יצאה אמולסיה מסריחה ולא שמן צלול, וגם השמן (הסינטטי !! ) שיצא מהגיר - לא נראה צלול.
מבחינתי זה מעורר מחשבה אם להוריד את תדירות החלפת השמנים ל 30000 במקום 40.
חוץ מזה היה כלבת כי הליפט עלה רק עד חצי הגובה אז מחר אני אהיה תפוס.....
אסף.
אצלי בסרנים בדיפנדר, השמן היה מוחלף כל טיפול שני ( כלומר כל 20k). ואם אני לא טועה אלו היו גם הוראות היצרן.
עלייך אני מתפלא.
פעם ראשונה שאתה עושה טיפול 40K ?
מה היה בעבר?
בא נעזוב רגע את הגיר, מה הסיפור של הסרן?
אמולסיה מסריחה לא פותרים ע"" הקטנת טיפולים, פותרים את זה ע"י בדיקה של הנשם ושל המחזירי שמן (או לפעמים, גם המייסבים).
לגבי הגיר, אותו הדבר, זו לא בעיית מרווחים, יש שם בעיה אחרת, וכדי להבין אותה ( גם אם לא פותרים, וחיים בידיעה שהגיר מסיים את חייו).
וכל זה, ללא שום קשר, אם אתה רוצה להקטין מרווחים.
אני למדתי ממך,
בודק ו/או שמנים במכלולים בסוף כל עונת טיולים.
עברת מעברי מים גבוהים? גובה גלגל?
הזעה בין המנוע לגיר לא הייתי דוחה... שמעתי שהקלאץ בויגו לא זול.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
נשם תקין לחלוטין מפלס היה גם תקין. לא נראה כמו שמן ומים אלא כמו שמן שעבד טיפה יותר מדי. בכל מקרה יש לי נשם ספייר לסרן ואני אתקין אותו יחד עם הגבהה.
בטיפול הקודם הכל היה נראה בסדר...
והבא - במקום עוד 40000 יהיה אחרי החורף הבא... 'צריך או לא צריך'.
אסף.
אותו סוג שמן?
יש יותר מסריחים מאחרים.
אני יודע איך מריח שמן שהחלפת בזמן ומה הריח של שמן שעבד יותר מדי. זה המקרה.
לפיכך. זה אומר רק לבדוק כל טיפול מה מצב השמנים שלא מחליפים.
אסף.
בטיול של המפגש סבלתי מרעש משמעותי בכל הצלבה קלה. מימשסחל לי מתחת לטנדר באומץ - זיהה בושינגים קדמיים של קפיצי העלים - מציצים החוצה....
יואב הזכיר לי בשרשור שלו שהגיע הזמן להחלפה בתזמון הנכון שהגיעו בושינגים - הפעם של energy suspension - וזה יקרה ביום ליפט' הבא.
אחרי ההחלפה אני אשתף כאן את המוצר - של טקומה משנתונים מסויימים הבושינג הקדמי זהה וסט מלא של אנרג'י לטקומה (כולל אלו שלא מתאימים) עולה פחות מזוג בושינגים של אולדמן או סופרפרו.
מה שכן - האחוריים עם שאקל מתגרז והם נשמרים במצב הרבה יותר טוב. אז אני שוקל בהזדמנות הזו לעבור לשקל מתגרז גם הבושינג הקדמי.
אסף.