באמת כתבת את זה באתר שמהותו נסיעה בשטח?
בטיול כביש אני לא נוסע עם רכב שטח.
תקרא מה יונתן כתב לגבי הנסיעה שלנו יחד בשבת.
Printable View
לקחת רכב באוריינטציה תכנונית מובהקת לשטח קל, ולהתקין בו נעילה, והגבהה, זה מאד משופר.
גרנד ויטארה מהדור הקודם, (לא הדראק החדש), זה רכב שנבנה עדיין כרכב שטח,
מבנה גחון, מכלול מתלה, Low..
וכן,
ה-Low הוא בפירוש קו מפריד.
כמו שהוא ככה הוא יודע לנסוע בשטח טוב יותר מדאסטר סטנדרטי, ואם שניהם מוגבהים ונעולים הוא גם יהיה יעיל יותר בשטח.
לא באתי להשוות בין הרכבים.
רק אמרתי כדוגמה שאם זה טבעי שבעל ויטארה יתקין הגבהה ומיגון.
שדאסטר מכין עצמו לשטח בקטנה, לא אמור להיות ביג דיל.. ולא חריג כלכך..
שוב נוצר פה וויכוח שהוא לא באמת וויכוח
אף אחד לא טוען שהדאסטר שקול לרכב עם הילוך כח (במקומות בהם צריך אחד כזה), או שהוא לא ג'יפון.
אני חושב שכולנו נסכים שמבין הג'יפונים הוא אחד המוצלחים (אם לא מעבר לכך) ושניתן לעשות איתו טיולי שטח מאתגרים יחסית (אבל לא מסלולי עבירות).
לדעתי מה ש-sernapo ניסה להבהיר, זה שדאסטר כמו של גיא כבר די נפוץ ולכן כבר קשה להתייחס אליו כמשופר בצורה יוצאת דופן (למרות שאני מסכים שנעילה אחורית עדיין נדירה יחסית בקרב הדאסטרים, בניגוד למיגון, צמיגי AT והגבהות שיש כבר בשפע)
כן באמת. נסיעה של שעות על הכביש עם אילוץ בדמות עגלה שמדדה על 90 כל הדרך, יכולה לתסכל הרבה יותר מעיכוב בשטח.
לא יודע איך להסביר לך את הקשר של הנסיעה לשטח וחזרה ממנו על הכביש, לטיולי שטח, אם זה לא ברור לך מאליו.
בשיירה התכוונתי לסדר גודל של עשרה רכבים ויותר.
המון תמימות נחתה עליך ביום סגריר...
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
יש לי שאלה לאלו הטוענים כנגד הדאסטר, שהוא החוליה המעכבת בטיולי שטח:
האם כנגד יונימוג (סטנדרטי - לא תחרותי) תטענו גם שהוא מעכב את רכבי השטח הרציניים?
פשש.. לא הגזמת בכלל.
רק בשביל איפוס תותחנים, לאיזה רכב אתה מתייחס כמדדה ב-90 כל הדרך?
מי מאלץ אותך לנסוע לאט, לא יורד לסוף דעתך.
האוטו שלך לא סוחב?
זה שרשור אחר..
ומה הקשר של זה ליכולות שטח של דאסטר?
לגבי השיירות,
היו ימים של שיירות של7-8 רכבים בטיול.
לא היו עיכובים, כי העבירות והניידות של כולם הייתה די זהה.
גם בסמוראי פתוח נעול כפול מוגבה ועם שנורקל וכננת ..
גם בגימני בתול וסטנדרטי לחלוטין..
גם בהיילקס מוגבה ונעול כפול ...
גם בטראנו סטנדרטי לחלוטין ...
לא הכי נהניתי לנסוע לטיול ועוד פחות מזה בחזרה עייף ומאובק.
הדיסקו היה יוצא דופן .. והניבה גם כי איתה לא נסעתי למדבר.
למרות שגם הדאסטר די מרעיש וזה קצת מפריע. עדיין אני חוזר הביתה הכי לא מותש שאפשר ( ויש כנראה קשר גם למזרונים המתנפחים מאליהם שנרכשו לפני שנה ושיפרו את שנתי בשטח לאין ערוך )
[QUOTE=ד ו ר ו ן;825641]התחלתם לחפש ישועה במשאיות?
אולי בגלל זה אונימוגים מטיילים עם עצמם....
בקצב ממוצע כללי של מסלול בשטח של 20קמש, יש סיכוי שהוא יהיה יותר מהיר בחישוב הכללי.
(הצב והארנבת..)[/QUOTE
אני נוסע גם בקצב ממוצע של 20 קמ׳ש
ואולי בגלל זה גם דאסטרים נוטים לטייל עם עצמם ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
הקצב הממוצע של שיירה בטיול, תרצו או לא, הוא בערך 15 קמ"ש. מדדתי כמה פעמים.
לגבי דאסטר VS גרנד-ויטארה....
יכול להיות מאוד מעניין עם תוצאות שאני לא אתפלא אם יפתיעו את כולכם.
אני מחפש ישועות לבד [emoji846]
הנקודה שרציתי להדגיש היא שיש לי רושם שהרבה יותר נוח 'להאשים' את הדאסטר כגורם מעכב בטיולים (בגלל שהוא לא עומד בקצב של רכבים עם הילוך כח בשטח טכני), בזמן שיש רכבים גיבורים שמעכבים מאוד טיולים כאלו ונגדם לא טוענים שהם לא מתאימים לטיולים רציניים (ובצדק).
תרשה לי להניח שיונימוגים (או אונימוגן בגרמנית, אם תרצה), פחות ייצרו התנגדויות או יספגו יחס מזלזל משועלי שטח, מאשר הדאסטרים, למרות שבפועל המגבלות שלהם יתבטאו בתוצאה דומה.
הסיבות לכך הן כמובן שונות לחלוטין.
אין צורך עכשיו לבוא ולטעון שיונימוג יצא משטח טכני בלי שום נזק, כשבשביל הדאסטר יצטרכו להזעיק את זק"א, כי אף אחד לא מצפה שדאסטר יעשה מה שיונימוג יכול לעשות
תשים לב שמה שגיא מנסה להראות לאורך כל הדרך זה בסך הכל שהדאסטר הוא אלטרנטיבה מעולה לטיולי שטח.
משום מה, כל הזמן, יש מי שמנסים להוכיח לו שהוא (הדאסטר, לא גיא, כן?) לא מספיק רציני ולא באמת יכול.
במקרה הרע זה פשוט חוסר הערכה או אמון כלליים ובמקרה הטוב זה משפטים כמו:
'הדאסטר מאוד מרשים/מפתיע לטובה, אבל הוא נטול הילוך כח/עדין/בעל רגליים קצרות/חלש/צריך תנופה (מחק את המיותר).
אין התנגדות, תקרא שוב כמה מחמאות הוא קיבל, ובזכות.
זה עדיין לא פוסל או מעלים את הנקודות החלשות בסיפור או שולל הבעת דיעה.
חלק מבעלי הדאסטר נאחזים אחיזה עיקשת בכל נקודת זכות, ובדרך מתעלמים ומנסים לנקות כל סממן שנתפס כחולשה.
יונתן העלה נקודה נכונה לגבי אותה מדרגונת בהמשך הציר, וברחתם להשוואה עם אונימוג..
אין התנגדות אבל... [emoji846]
לגבי הבעת דעות ודיונים - בשביל זה אנחנו פה ולא נוחרים במיטה (זה הנזלת, זה לא כרוני).
אני לא ראיתי שמנסים להעלים נקודות חולשה של הדאסטר, בבחינת חסידים שוטים, להיפך - לאורך כל השירשור הזה גם גיא וגם בעלי הדאסטר האחרים מציגים לראווה את החולשות שלו מתוך מטרה לתת למתעניין את כל המידע הרלוונטי - טוב ורע.
כן, הגישה הכללית שלי ושל שאר ה'תומכים' היא למה הדאסטר מוצלח כלכך? - למרות החולשות הברורות שלו.
לעיתים בלהט ההגנה עליו מתנסחים באופן פחות מדוייק, לא מתוך הסתרה, אלא מתוך אהבה.
לגבי המדרגה ההיא, מי ברח?
גיא שם את התמונה שלה (מזווית לא מחמיאה) והסביר איך היא הפתיעה ברמת הקושי ביחס למעלה משורה (ועשתה לו רעש של STI).
היתה הסכמה כללית (נראה לי), שלדאסטר אין הילוך כח, שכנראה היה עוזר מאוד בנקודה הזו, אז למה 'ברחנו' (אני והתולעים) ליונימוגים?
היונימוגים באו להראות, שלמרות המגבלות, הדאסטרים מסוגלים לטיולי שטח, כולל מעלה משורה ומדרגה מזדמנת ואין הכרח לנפק סיבות למה זה לא מספיק טוב, זה הכל.
אני רוצה לקוות שלא יהיה בעל דאסטר ללא מיגון וללא הגבהה שיבוא ויעשה את המסלול הזה בקלות ראש, כי זה מה שהוא הבין מההודעות האחרונות (ואם כן, הוא טמבל - הנה עוד בעיה בצ'אק דאסטר - הוא לא באמת בוחר את הנהג [emoji846])
קחו נקודה בעניין של נהגי הדאסטר.
99.99% מהם ... לא קונים נעילה ומתלבטים עמוקות וארוכות למה בכלל צריך הגבהה ..
מספיק להם מיגון שדוחפים להם בסוכנות וגם זה לא תמיד.
כי 99.99% מבעלי הדאסטר לא חולמים אפילו את האפשרות לצאת לטיול מעבר לשביל קק׳ל מזדמן שאפשר לצלוח בקלות גם עם פוקוס ליסינג או ...
וזה בסדר גמור.
גיא המשוגע לקח את האוטו הזה רחוק .. מאד רחוק מנתיבי הנסיעה שתוכננו על ידי המהנדס. היצרן. היבואן. הקונה. .... רחוק.
זה שיובב או אדריאן המשןגעים גם מוסעים אחריו לחפש צרות .. בעיה שלהם.
וגם זה בסדר.
סימנתי גבולות גזרה. יופי לי. זה לא אומר שמישהו חייב לצאת ולסוע שם כל הזמן.
האוטו הזה הוא צעצוע בסה׳כ. כמו כל שאר המכוניות. גם הגמל של דורון לא ממש תוכנן במקור להיות מה שהוא היום וגם לא הצ׳רוקי של נדב. גם הוא לא תוכנן להיות מה שהוא היום. לא לנסוע איפה שהוא נוסע היום ולא להכיל את המרכיבים שהוא מכיל היום.
אפילו לא הטרופר של זיו. גם הוא לא דומה אפילו למה שיצא מהמפעל ולא עושה מה שתוכנן לו במקור.
וזה בסדר.
הדאסטר-פלצת המשופר בפראות שלי מוסע לאן שאני לוקח אותו. בגללי. ואני נהנה ממנו. מאד.
וזהו ;)
הוכחתי את הנקודה שלי. יש צילומים ויש וידאו ויש תאור הוגן ( לדעתי ) של הטוב והרע.
מי שיקרא את המידע פה ( ולא יאושפז בבית משןגעים בגלל זה ) יוכל לדעת אם דאסטר מתאים לו או לא. אם דאסטר יאפשר לו לצאת לטיול שהוא רוצה ולחזור. בשלום. או שזה יותר מידי ׳על הקצה׳ ועדיף אוטו אחר.
זה הכל.
זאת היתה המטרה של השרשור הזה. והיא עדיין אותה מטרה.
כשאני חיפשתי. לא היה מידע. עכשיו יש. ויש מספיק תגובות של בעלי דאסטר שמוכיחות שעשיתי עבידה יעילה.
הנה דוגמה צנועה להודעות שאני מקבל.
מה שגורם לי להבין שעשיתי עבודה טובה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...aea5f1bd18.jpg
בואו נעזוב שניה יונימוג כי הוא סוג של יוניקורן.
קחו דאסטר וסמוראי לטיול. או אפילו ג'ימני.
טיול רגיל, לא עבירות. כזה שצולחים בו תאי שטח כדי להנות מהדרך ולהגיע למקומות יפים.
בלי לנסוע בדאסטר, למעט התנסויות קצרות במושב שליד הנהג, יש לי הרגשה, שהקצב שהוא מאפשר בשבילים, הרבה יותר מהיר מזה של הסמוראי. בסה"כ, הקצב הזה מחפה, ואפילו מתעלה על העיכוב שהוא יצור במכשול או השניים שיהיו בטיול.
ולגבי העובדה שגיא מטייל פי חמש מכולנו,
זה לא רלוונטי. גם אם היה לו suv, אני מאמין שהוא היה מטייל לא פחות. אצלי לפחות, הדלק הוא לא מה שקובע מתי וכמה מטיילים. ההבדלים הם לא כאלו משמעותיים (ממוצע של 8-8.5 ליטר סולר לק"מ בטיול של יומיים עם נסיעה ארוכה אל ומ.. הטיול). אולי אצל שתייני הבנזין זה יותר פקטור.
1:8 ?!?!
אני מדבר על 1:15
בהחלט הייתי מטייל פחות עם צריכה של 1:8
הלוואי וצריכת הדלק היתה מה שמגביל אותי. כרגע פשוט לא מצליח לפנות זמן שכולם יכולים :(
בגלל זה רוב הטיולים שלי זה רכב בודד.
בשביל הסדר הטוב אגב. יש נהגי דאסטר שלקחו את האוטו הרבה יותר רחוק ממני. רק שהם חזרו עם נזקים יקרים.
93 עמודי שרשור, 1852 הודעות בשרשור, ומסתבר שיש עדיין דברים שלא ברורים לכולם.
לא מצליחל להבין איך זה לא ברור, אבל כנראה שקטונתי.
אנסה שוב:
גיא, אתה תותח. הוצאת מהאוטו הזה בצורה מקסימה, וגרמת לרבים מאיתנו לחשוב על דאסטר כאופציה שפוייה גם לטיולי מדבר שפיים+.
באמת. לא בציניות. הסיפורים, השיפורים והתמונות - כל הכבוד.
ולכל השאר - לא הגיע הזמן להשאיר את השרשור הזה להעלאת חוויות בלבד?
לא גיע הזמן לסיים את הויכוח?
שמיל היקר. הם פה לא בשביל הויכוח. אלא בשביל הכיף ;)
אגב קחו עוד זוית.
רכב מסעות !
שיירת דאסטרים ( לצערי לא גולשים פה ולא שיתפו ) שיצאה לחוצה ישראל. לאורך. 5 ימים. שטח. זה מסע !!
גם זה קיים.
;)
יש לך צילום של גיא גולן עם האוהל ?
שמיל,
השרשור זה זה הדבר הכי חי באתר כרגע.
גיא... די... תמשיך.
בסוף גם אני אקנה, זה רק עניין של זמן.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
עם כל הכבוד לדאסטר, GV2006-2014 (נדמה שזו השנה שהפסיקו עם ההילוך כח), עדיף.
יש לו הילוך כח, יש לו מהלך מתלה אחורי עדיף, יש לו מרווח גחון עדיף ויש לו אמינות של סוזוקי.
ולא פחות חשוב, יש חלל נוסעים גדול יותר.
טיילתי עם כזה במשך הרבה זמן, בכל המקומות שגיא מתאר, וגם כתבתי את זה פה באתר (אם כי פחות התמדה מגיא).
אבל,
ודווקא פה אני מסכים עם דורון, הרכבים האלו מחייבים קצב נסיעה ותשומת לב שונה.
האם זו בעיה? לדעתי תלןי באופי ובהעדפות אישיות. אני, גם עם טרופר, מעדיף קצב שלרכבים האלו אין בעיה.
אין לי בעיה לנסוע ממהר שצריך, "רצתי" אחרי נמרוד באחד המפגשים הקודמים, אבל אישית, אני יוצא לטיול, לא למרדף ולא למלא רשימה של נ"צ.
יש לנו ארץ קטנה, והרבה סופי שבוע וחגים - איך אומר רכס, אם תסע מהר לא ישאר איפה לטייל....
טיילתי עם גיא, ונהניתי מהקצב, לא הרגשי בעיה.
גראנד ויטארה זה רכב עתיק.
דאסטר חדש.
יש לזה המון משמעות.
והנה רכב מסעות ;)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...04b90a484f.jpg