-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
פטנט של טויוטה לגיר ידני ברכב חשמלי.
זה בעצם סימולטור מלא לגיר ידני (אין גיר, אין קלאץ׳): יעשה רעידות כשלא לוחצים קלאץ במהירות נמוכה, יעניש תפעול לא חלק…
https://www.thedrive.com/news/44261/...ssions-for-evs
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ההבדל ברור חנן - ועדיין זו מכונית מורכבת מסובכת כבדה ומתוך כך יקרה יותר מהמכונית רגילה. לטעמי כמי שמחפש דברים פשוטים זו האופציה האחרונה - למרות שמדובר במכוניות מאוד פופולריות.
עוד שנתיים שלוש כבר לא יהיו מכוניות רגילות. עד אז אני לגמרי מבין את השיקול בצריכת הדלק- אבל אשמח לראות במבחני רכב גם השוואה של שני ה'קצוות' בלי להתעלם מרכבי בנזין.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
הדלק מתייקר ויתייקר עוד בגלל הקורונה וספיחיה, רוחות המלחמה באוקראינה, איראן המתגרענת ועוד ועוד.
ולכן שיקול צריכת הדלק הוא כבד משקל ועוד יילך ויכביד.
אני אוהב להתהדר בצריכת דלק ממוצעת נמוכה (יחסית) של 14 ק"מ לליטר בפרייבט שלי - שהוא רכב מיושן אם לא ארכאי ביחס לטכנולוגיות של היום בקורולה או אלנטרה היברידיות - כל היברידית כזו נוסעת 50% יותר ק"מ לאותו ליטר דלק!!! וזה פער משמעותי ביותר. במיוחד כאשר מכונית חשמלית עדיין אינה פתרון שמתאים לכל אחד. כותבי המבחן התייחסו גם לזה.
רכב בנזין רגיל, לא היברידי, לא יכול להתחרות במכוניות הללו מבחינת צריכת דלק ובוודאי לא יכול להתחרות בחשמליות. כאשר יוטלו המסים המדוברים על החשמליות וכל עוד ניתן יהיה לרכוש רכב ICE חדש, ההתלבטות כנראה תיפתח מחדש.
מכוניות פשוטות? נגמר הסיפור. אין יותר דבר כזה. כל רכב ICE הכי בסיסי כבר מכה אותך במגדשי טורבו, גיר דו-מצמדי, אינספור חיישנים ומחשבים וטכנולוגיות של "קופסה שחורה" שלא ניתן לתקן - רק להחליף מכלולים שלמים בעלויות של 5 ספרות. רוצה אוטו פשוט? תדבק במכוניות ישנות ו/או אספנות.
-
הטענה שלי היא שמי שמחפש צריכת דלק כשיקול עיקרי ייקח חשמלי.
מי שלא - ייקח בנזין.
וברור לי מי שמחפש צריכת דלק ומחנה ברחוב - הוא זה שיעדיף היברידית.
אבל במבחן השוואתי הייתי שמח לראות גם את הקצה הממונע מלא.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
לא יודע אם מישהו שם את זה פה כבר;
https://www.gear.co.il/%D7%9B%D7%AA%...BMZjgO_N-Uysik
מענין איך זה מטעין בימי החורף כשאין שמש.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
.
אפרופו בדואים, בעת שהאיוניק 5 נמסר לנו וקיבלנו הדרכה, המוכר טען שבשלב הזה הרכב לא גניב כי לבדואים אין מה לעשות אתו בלי עמדות טעינה, ואני חשבתי בשקט, שיום בהיר הם יגלו שניתן להאיר אתו את כל הכפר, ואז הלך עלינו.
זה הגיע. הלילה נגנב איוניק 5. מניח שהערב הגנרטור המיותר יפורסם ביד 2 .
-
-
לא. אני מקווה שיש להם את השכל לא לגנוב את האיוניק5 הכי משומש בישראל ועוד מגירסת האביונים.
-
גונבים מה ששווה לגנוב. כשיגנבו, נגיד, רנו פלואנס, זה יהיה חדשות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אתה זורק פה בתמימות איזה מספר, שלא רלוונטי בערך לאף אחד, ובזמן הזה דרור מצלם מסך וישלוף אותו בהמשך הדיון בלי קשר לכלום :rolleyes:
אז לא. הגדלת חיבור לבית חד משפחתי היא יקרה, אבל לא יקרה בכיוון שכתבת. מהבדיקה שלי, הגדלה ל3x40a תעלה לי כ5k ש"ח אם לא יתגלו תקלות מיוחדות, ו3x63a, תעלה כ8k ש"ח. את ההגדלה ל63 אני אעשה רק אם אחליט לנצל כבר את ההזדמנות להכין את התשתית ליותר מרכב חשמלי אחד, ולהוזיל לשדרוג אחד במקום שניים.
הגדלתי ל63 אמפר תלת פאזי.
העלויות הן כ 6000 ש"ח לחברת חשמל וכ4000 ש"ח לחשמלאי שלי שליווה את התהליך.
העבודות שלו כללו בדיקה כללית ותיקון זליגה בהארקה בשתי נקודות, הוצאת שרטוט ללוח המוגדל, שינוי הרכיבים בלוח, החלפת המוליכים מהפילר אל הלוח הביתי מ10 ממ"ר ל16ממ"ר וליווי בזמן הבדיקה של חברת חשמל.
מדובר בתהליך לא קצר. למעלה משלושה חודשים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
להעלויות הן כ 6000 ש"ח לחברת חשמל וכ4000 ש"ח לחשמלאי שלי שליווה את התהליך.
עלויות הנסועה הנמוכות שהזכרת קודם, כוללות גם את שדרוג התשתית?
כי זה משהו שצריך להכניס למשוואת הוצאת הנסועה הכוללת הצפויה לתקופת שימוש הרכב.
-
אני חושב שיהיה קשה לעשות את החישוב, כי התשתיתתמשיך גם לחשמלי הבא, וזה שאחריו....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני חושב שיהיה קשה לעשות את החישוב, כי התשתיתתמשיך גם לחשמלי הבא, וזה שאחריו....
חצי כוח..
כי זה נכלל בתחשיב הראשוני של קניית הרכב, ומראה מתי אתה באמת מתחיל לחסוך.
חנן דיווח על כ-10שח/100קמ בתעריף ביתי.
אם נלך על ממוצע ישראלי של 25kקמ (לא הקמ הגבוה של חנן), זה כ-3000שח לתדלוק חשמל ביתי+מזדמן בתחנות בכביש.
יחד עם עלות עמדת הטענה זה כבר 13kש״ח לאנרגיה בשנה הראשונה.
רכב בנזין מודרני עם צריכה צנועה של 1:15, זה נותן לבנזין יותר קמ לשקל בשנה הראשונה.
אם אתה עם רכב מהחסכוניים יותר של 1:20 אז ההפרש גדל לטובת הבנזין לשנה וחצי עד לתחילת חסכון.
אתה גם יכול לחלק את זה לתקופת אחזקת רכב ממוצעת של כ-5 שנים.
החסכון מתחיל אחכ. ועם הדגשים שנתנו כאן לאיפה ואיך לתדלק חשמל.
-
אני עם 25 אמפר תלת פאזי בבית וטוען עם 16 אמפר תלת פאזי. בעיקר בלילה אבל כשצריך גם במהלך היום, ללא שום בעיה עד עכשיו.
העמדה הותקנה כחלק ממחיר הרכב.
שורה תחתונה אצלי בשורת השדרוג של תשתיות הבית כתוב אפס שקלים.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
-
אצלנו בחברה התחילו להציע רכבים חשמליים בליסינג. אבל בחוזה יש סעיף אחד שאינו מופיע ברכבים הרגילים: חל איסור מוחלט לרדת מכביש סלול. כלומר דרכי עפר מהסוג שמוביל לכל מיני אתרים בארץ אסורות.
מאיפה נובעת ההגבלה הזאת?
ומה זה אומר לגבי מי שיש לו רכב חשמלי וסתם רוצה לנסוע למשל לעין חרדלית?
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
-
אתה בטוח שההגבלה לדרך סלולה התחילה רק עכשיו ולא הייתה תמיד?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
אתה בטוח שההגבלה לדרך סלולה התחילה רק עכשיו ולא הייתה תמיד?
כן.
קצין הרכב אומר שזה בגלל הסוללה הנמוכה.
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
העמדה הותקנה כחלק ממחיר הרכב.
שורה תחתונה אצלי בשורת השדרוג של תשתיות הבית כתוב אפס שקלים.
אתה אמת תמים עד כדי כך לחשוב שזה הגיע בחינם?
-
הבנת הנקרא?.. כתבתי כחלק ממחיר הרכב.
זה בהמשך לתזה שעלתה פה שחישוב העלות תועלת צריך לכלול כמה אלפי שקלים שדרוג תשתיות בבית (מעבר למחיר הקניה של הרכב).
הוא לא, לפחות במקרה הדי נפוץ שלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
הבנת הנקרא?.. כתבתי כחלק ממחיר הרכב.
חלק ממחיר הרכב זה לא אפס הוצאה.. זה שיווק.