תגובה: בלתי שביר - היילקס 4x4 ויגו 2008 ידני
אני מנצל את ההזדמנות שנה אחרי התקנת בולמי פוקס 2" בסרן האחורי לחוות דעת.
הבולמים נרכשו מאאוטבק טכנולוגיות והם המקט המתאים בדיוק לרכב שלי עם הגבהה כמו שלי. יש לפוקס בקטלוג רק אחוריים לויגו.
השירות של אאוטבק כרגיל היה מצויין וכאשר נתנו לי בטעות את המקט הלא נכון (מיועד לטנדר חדש יותר) החליפו בלי דיבורים.
ביומיום אני לא מרגיש שיפור לעומת האולדמן שהיו קודם.
בנסיעה רצופה, בעומס מלא, אני מצליח לשמור על קצב גבוה יותר לאורך זמן - זה כן מורגש בשבילי הנגב הארוכים בשלישי- רביעי גבוה. ככל שהטנדר יותר עמוס, יותר משמעותי שהריסון נשמר.
המחיר הוא כשהטנדר ריק, הריסון פחות טוב במהירות נמוכה ובינונית בשטח ובכביש. ברמה של להוריד עוד כמה פ.ס.י מהצמיגים בשטח כדי שהנסיעה תחזור להיות נעימה ולא 'טנדרית'. האולדמן בהקשר הזה נתנו נסיעה משוככת ונוחה גם בכביש בלחץ מלא וארגז ריק על במפרים, גם לאט וגם ב 60-80 קמש, וגם בשבילים כאשר העומס חלקי והיה ממש נוח וכיף - כאן הפוקסים ממש קשים יותר במהירות הנמוכה והמכה מהסרן האחורי מורגשת יותר. סביב ה70 - 80 קמש הם כבר משככים מצויין. לצערנו זה היומיום שלי - נסיעה בכביש עם ארגז כמעט ריק ולחץ אויר גבוה.
אני לא יודע לומר מה הפשרה הנכונה - וכנראה יש עוד אופציות בשוק. בשורה התחתונה הפוקסים עובדים מצויין וטוב יותר מהאולדמנים בתנאי המקסימום של הטיולים, והאולדמן עבדו טוב יותר בסיטואציות היומיומיות.
אני מסתכל על כל הדברים האלו לאורך זמן גם כדי לשתף אתכם וגם כדי לחשוב עם עצמי מה צריך להיות בטנדר הבא עוד שנה שנתיים מקסימום.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
פעם היו באופנה בולמים מתכווננים מהקבינה.
אולי יש היום משהו מקביל?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אני לא יודע לומר מה הפשרה הנכונה - וכנראה יש עוד אופציות בשוק. בשורה התחתונה הפוקסים עובדים מצויין וטוב יותר מהאולדמנים בתנאי המקסימום של הטיולים, והאולדמן עבדו טוב יותר בסיטואציות היומיומיות.
יש גם את האופציה של לכייל את הפוקסים אחרת ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
פעם היו באופנה בולמים מתכווננים מהקבינה.
אולי יש היום משהו מקביל?
היו את הראנצ׳ו, בינוניים מינוס (היו לי בויטארה קודמת)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
המחיר הוא כשהטנדר ריק, הריסון פחות טוב במהירות נמוכה ובינונית בשטח ובכביש. ברמה של להוריד עוד כמה פ.ס.י מהצמיגים בשטח כדי שהנסיעה תחזור להיות נעימה ולא 'טנדרית'. האולדמן בהקשר הזה נתנו נסיעה משוככת ונוחה גם בכביש בלחץ מלא וארגז ריק על במפרים, גם לאט וגם ב 60-80 קמש, וגם בשבילים כאשר העומס חלקי והיה ממש נוח וכיף - כאן הפוקסים ממש קשים יותר במהירות הנמוכה והמכה מהסרן האחורי מורגשת יותר. סביב ה70 - 80 קמש הם כבר משככים מצויין. לצערנו זה היומיום שלי - נסיעה בכביש עם ארגז כמעט ריק ולחץ אויר גבוה.
אני מסתכל על כל הדברים האלו לאורך זמן גם כדי לשתף אתכם וגם כדי לחשוב עם עצמי מה צריך להיות בטנדר הבא עוד שנה שנתיים מקסימום.
אסף.
מהניסיון שלנו - האידיאל הוא משקל קבוע בארגז גם ביומיום. שים לך מיכל מים גדול ושימושי, שלא לומר סגירה קשיחה ואתה מסודר בכל מתאר.
זה עובד לי מצויין גם בהיילקסים עם אולדמן רגיל ואולדמן BP51 וגם בראם עם פוקסים 2.5.
עידן
אל תציעו לי לכייל בולמים... לא אופציה. לקנות בולם ב 1300 שקל ולשלם עוד 450 על כיול? ושוב ושוב עד שכולם מרוצים? לא אופציה. אני קונה מוצר קטלוגי שמיועד לרכב שלי ולא פרוייקט פיתוח.
אסף.
ככל שההפרש בין ריק לעמוס יהיה קטן יותר כך יהיה ניתן להגיע לשיכוך מותאם יותר.
כלומר בטנדר הבא... תשאף בעיקר וקודם כל שיהיה רכב טיולים בלבד. (:8
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
לסחוב משקל ביומיום עולה לי בדלק. אני כן מנסה להישאר קל ככל האפשר.
ולא תבינו לא נכון. הטנדר מאוד נוח גם ככה. כשאני עולה על היילקס חדש סטנדרטי - החווייה קשה. ה'פחות טוב' הוא רק ביחס לאולדמן שהיו קודם. נקודת פשרה שונה - אבל שניהם ממש טובים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כשאני עולה על היילקס חדש סטנדרטי - החווייה קשה.
אסף.
זה פונקציה גם של מידת הצמיגים
(בהנחה שאתה במידה יותר גדולה וחתך יותר גבוה, תקן אותי אם אני טועה)
אסף,
אני אחזור על הנאום הקבוע שלי.
ואני אשמח לקבל תשובה.
אני מסכים עם ההחלטה של פוקס 2.0, גם אני בחרתי בו.
אני יודע שלקפיץ ולבולם יש תפקידים שונים, אבל בכל זאת יש קשר. התחושות שאתה מדבר עליהן הן שילוב של משקל הרכב, קפיץ, ובולם.
מאחר והבולם קבוע, שאני הגבהתי את הרכב, וידעתי שאני מתכוון להוסיף מיכל מים, מגירות, ומקרר קבועים, בכל זאת הזמנתי את הקפיצי מדיום ( של OME) ובפחות מ 100$ הוספתי זוג כריות אוויר.
אני משחק עם הכריות אוויר בעיקר בשביל להשיג נוחות נסיעה ( וכמובן למנוע שקיעה בהעמסה מלאה או תחת גבוהה ברכב ריק).
לדעתי, זה הכיוון שאתה צריך ללכת.
אתה צריך כריות שונות משלי ( אני עם קפיצי סלילי) אבל אז תוכל להוריד לפחות עלה אחד מהסט שלך.
דרך אגב, בשעתו עבור הוויטארה שלי, בעקבות המלצות בפורומים בחו"ל הבאתי פרו -קומפ MX6.
זה בולם מונו טיוב, גז, אתעם כיוונון חיצוני.
ברעיון, הוא דומה לראנצ'ו, בניגוד לראנצ'ו הוא בולם ממש טוב.
קפיצי ברזל - מה שמותקן אצלי ובאופו כללי - מצויינים. עושים את העבודה. ואין לי כוונה ברכב הזה או כזה לסבך את החיים עם קפיצי אוויר.
עלים פראבוליים (לא מה שיש לי) הם להנות מכל העולמות - נוחות של סלילים כמעט, ויכול נשיאת משקל של עלים.
נכון שההפרש בין ריק לעמוס משמעותי בטנדר יותר מהכל רכב אחר - אבל קפיצי עלים טובים או סלילים פרוגרסיביים - יודעים לטפל בזה ממש טוב, והאולדמן החצי אליפטיים שיש אצלי הם הוכחה.
אגב, אם היה ייבוא סדיר של דובינסונס לארץ אני חושב שזה משהו שהייתי שוקל ברצינות לטנדר הבא- לצד הבחירה הטבעית בסט נוסף של אולדמן.
כי במקרה של מתלים - ליבואן שנותן גם אחריות ושירות יש משמעות רבה. הדוגמה הטובה ביותר שאני יכול לתת היא החלפת הבולמים הקדמיים שלי באחריות שנתיים ומשהו אחרי שהותקנו.
יש גם דוגמאות שליליות אבל אני לא ארחיב כאן.
אבל באמת... יש עוד שנה וחצי - שנתיים עד שזה ייקרה. (ואז יהיה לי טנדר סטוק לחלוטין להתקין עליו בדיוק מה שאני רוצה). אז נחזור לדבר על הטנדר הזה ומה שאני לומד ממנו.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
והאולדמן עבדו טוב יותר בסיטואציות היומיומיות.
מעניין מה שאתה כותב...
החוויה שלי מהאולדמן (מבלי להשוות לשום בולם אחר) היא הפוכה.
ביום יום, כשהרכב ריק (לא באמת - מערכת מגירות עץ, כלי עבודה, מקרר ומיכל נירוסטה) הוא מעט נוקשה לטעמי. פסי האטה אפילו ממש לא נעימים. שם זו הפשרה מבחינתי.
כשהרכב עמוס לטיול, כולל עוד 3 נפשות והקצב מתחיל לעלות בשבילים, אז האולמד זורח. כל פעם גורם לי לחייך ולמלמל מתחת לשפם שהאוסטרלים הנבלות יודעים את העבודה.
הכל יחסי, כן? עדיין מדובר בבולם תחליפי סטנדרטי.
הכל יחסי.... האולדמן כאמור היו פשוט מצויינים בשבילים ובטיולים וטובים ביומיום. הרבה יותר ממה שנותן סטאפ מקורי. האוםטימום הוא סביב 60 קמ"ש על שבילים ובאמפים ועם עומס קל של סביב 300 קילו או טיפה יותר.
אבל כשהקצב עולה והשבילים ארוכים מרגישים איך הבולם 'מתעייף'.
הפוקסים קשים יותר בכל הסיטואציות הרגילות אבל כשהשבילים ארוכים והמהירות גבוהה - גם בעומס גדול - שם הם יותר טובים ובעיקר לא מתעייפים.
מדדתי תאוצות. בבאמפים במצב ריק מדדתי ב60 קמש באותו באמפ באותו עומס פיק של תאוצה קצר וגבוה יותר עם הפוקסים. בעמוס ומהר יותר התאוצה נמוכה יותר ומרוסנת יותר.
בשורה התחתונה לטיולים ויומיום האולדמן מתאימים יותר.
אסף.
היום בטיול קיבלתי הדגמה של כמה זה רנ צמיגים ישנים שאי אפשר להוריד להם אויר.
הטויו כבר 'קשים' וכיוון שבטיול האחרון שניים כבר קיבלו סדקים- אני לא מוריד אויר למספרים שבהם הם עובדים טוב.
הסלעים בבקעה היו היום רטובים והבוץ חלק. ואני עם טיפה גז על מדרגה ומערום אבנים מקבל אפס אחיזה. הצמיגים פשוט מסתובבים על הסלע. סיטואציה שבה עם צמיגים טריים ב20 פ.ס.י היתה לי אחיזה אפילו קצת... משהו.... כדי להתקדם... הפכה כאן לסיטואציה של כננת.
בקיצור... צריך צמיגים חדשים.
אסף.
טויו חדשים. רביעייה ב 3400.
מילה טובה לצמיגי עידן בראשלצ - שמחזיקים מלאי מקביל למלאי שאין אצל היבואן ובאופו כללי הם אנשי ג'יפים ומבינים עניין.
תוך כדי הידוק האומים בגלגל ימין אחורי נגזרו שני גוז'ונים - ובדיקה מהירה הראתה שהשאר באותו גלגל כבר מתוחים. במוסך מאיה הסמוך נמצאו גוז'ונים מתאימים ורבע שעה מאוחר יותר הכל היה מורכב.
אז נגמר החיפוש אחר צמיגים לפעם הזו - ושוב אני חושב שהפעם הבאה זה יהיה בעיה של מי שייקנה את הטנדר. חושב.
אסף.
איזה טויו בחרת? לפי המחיר אני מנחש at?
ועכשיו כשאתה עם סט חדש, כמה נמוך אתה מרגיש בנוח לרדת עם הלחץ אוויר?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
R9D9
איזה טויו בחרת? לפי המחיר אני מנחש at?
ועכשיו כשאתה עם סט חדש, כמה נמוך אתה מרגיש בנוח לרדת עם הלחץ אוויר?
Sent from my iPhone using Tapatalk
הפסקתי להתפשר על AT למיניהם סביב שנת 2000.
אני יורד בשטח הכי נמוך ל20 או טיפה פחות. בד"כ נוסע על יותר מזה. במקרים בודדים ירדתי לאזור ה 16 אבל באמת אין בזה טעם מבחינתי.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...281d453275.jpg
850 לצמיג טויו שטח מלא? מחיר מצויין בימים אלו. כולל מע"מ?
אתה בחור אמיץ אם נתת להם להרים ככה את האוטו.
הם האמיצים. וזה לפני שראית שכל זה בשיפוע.
אסף.