תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
נראה שהתחזית של מומחי ג'יפולוג טיפה טעתה ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d0d89a9b63.jpg
Sent from my DN2103 using Tapatalk
עד שתומר הדרלא כותב על זה עיתון המתחרה, זאת שמועה בלבד בעיני ;)
אין וויכוח שלאורך שנים, המחיר יורד כל הזמן.
גם אם המגמה הכללית היא ירידה, מדי פעם יש ארועים נקודתיים שגורמים לעליה "מקומית", אבל עדיין, המגמה לאורך זמן היא ירידה.
מבלי לחשוד בכשרים, וללא ידיעה מסויימת, אני לא אתפלא שיש פה אינטרס של יבואני הרכב ליצור אווירה שתאפשר עליית מחירים.
בקיצור, עם כל הכבוד לכתב רכב של גלובס, כדי לקבוע שיש עלייה במחיר סוללות צריך אימות ממקורות נוספים .
2 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 138259
קובץ מצורף 138258
זהו, סיימנו את ההמרה להיברידי.
(3 מדבקות מעלי אקספרס, הרכב כבר היה "ירוק" מלכתחילה)
מקווה שלפחות מאחורי מדבקת הרחפן אתה עומד ;-+......
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
בהיברידי הכוונה שזה מנוע ששורף סולר ושמן ביחד
לא יודע אם כבר הועלה כאן. סוללות שמחזיקות לנצח (הכל יחסי כן?), אוגרות יותר אנרגיה, וניתנות למחזור כלשהו?
https://thecar.co.il/%D7%A1%D7%95%D7...9%D7%A0%D7%99/
- - - Updated - - -
הכל בתיאוריה כמובן
לאחרונה היו כל מני הודעות על החלטות והתנהלות חד צדדית של טסלה, פתאום ירד לי האסימון לגבי נקודה שעד היום אף אחד לא העלה פה.
פעם, פעם...מי שקנה רכב חדש, ורצה לשמור על האחריות, היה חייב לטפל במוסכי היבואן.
אם השנים, החוק איפשר לצרכנים להשתחרר מהחיבוק של היבואן והיצרן.
ובכלל, רובנו, לא מטפלים במוסכי היבואן.
רכב חשמלי, כמו טסלה, זו חתונה קתולית עם היצרן!
אי אפשר להתנתק, וכנראה שרוב החלפים חייבים להרכש אצל היצרן.
חומר למחשבה.
לפי מה שאני יודע , דווקא בטסלה , זה הרכב היחיד שכיום אין לו שגרת טיפולים
https://www.tesla.com/he_IL/support/car-maintenance
אתה אמור להחליף פילטר של מזגן פעם בשנתיים , וגם לזה יש סירטון וידאו באתר של טסלה שמסביר איך לעשות את זה
(מעדיפים שתעשה לבד , כנראה )
גם תיקונים הם בכלל שולחים ניידת לבית (כרגע כל המשתמשים בארץ עדיין בתקופת אחריות ) ,
את תיקוני הפחחות הם בכל מקרה הוציאו החוצה (שגריר בארץ)
הם מרווחים בנוסף ממכירת הרכב גם מהטעינות של המשתמש ב סופר-צארגר ,
משימוש בחבילה סלולרית שלהם
קניה של דברים (אתה יכול למשל לקנות את הדגם ללא חימום מושבים ואז להוסיף באפליקציה את האפשרות , החומרה מגיעה ברכב , ומאופשרת לפי תוכנה)
בהשכרה של מערכת ה auto-pilot שלהם בשימוש חודשי (כרגע רק בחו"ל)
וכמובן ממכירה של מכסות של CO2 ליצרני הרכב המנועי.
וכן , עם התקדמות מערכות המחשוב ברכבים , זה לאט לאט הופך למגמה בכל התעשיה , עד כמה שהבנתי משיגה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לאחרונה היו כל מני הודעות על החלטות והתנהלות חד צדדית של טסלה, פתאום ירד לי האסימון לגבי נקודה שעד היום אף אחד לא העלה פה.
פעם, פעם...מי שקנה רכב חדש, ורצה לשמור על האחריות, היה חייב לטפל במוסכי היבואן.
אם השנים, החוק איפשר לצרכנים להשתחרר מהחיבוק של היבואן והיצרן.
ובכלל, רובנו, לא מטפלים במוסכי היבואן.
רכב חשמלי, כמו טסלה, זו חתונה קתולית עם היצרן!
אי אפשר להתנתק, וכנראה שרוב החלפים חייבים להרכש אצל היצרן.
חומר למחשבה.
לפני שנה בועז התלונן משהו על טרקטורים של ג'ון דיר שהמערכות הממוחשבות שלהם נשלטות בלעדית על ידי החברה .. אף אחד לא שם לב כי .. ראבאק זה לא דאסטר .. למי אכפת ?
לפני חודשיים, ג'ון דיר נעלה מרחוק כמה טרקטורים שהרוסים גנבו מאוקראינה .. וכולם פתאום שמו לב שיש שליטה חזקה מידי של ג'ון דיר על הטרקטורים שקנינו בכסף מלא ... והרבה ממנו.
זה לא חדש זיו וזה כנראה מלחמה שאין בה מנצחים.
1 קבצים מצורפים
אחד עם טסלה 3 LR מדווח 300000 מייל, החלפת מתלים בלבד ברקסים מקוריים וסוללה 20% דגרציה.
קובץ מצורף 138530
עזבו רגע נכון או לא נכון, יעיל או לא, כורח המציאות, חישובים כלכליים.
אותי זה ממש מגעיל.
כל הטעינות האלה, הנקיון, השקט, החישובים ועדכוני גרסאות.
פשוט דוחה.
זהו, הייתי חייב להוציא את זה.
כל עוד אף אחד לא יכריח אותי, ולא יהיה לזה מחיר כלכלי משמעותי עבורי, לא אצטרף לקקה הזה עם החבלי לידה אללה יסטור עד שיגלו הכל.
זהו, תמשיכו כרגיל, מצטער שלא תרמתי כלום לדיון.
תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
עזבו רגע נכון או לא נכון, יעיל או לא, כורח המציאות, חישובים כלכליים.
אותי זה ממש מגעיל.
כל הטעינות האלה, הנקיון, השקט, החישובים ועדכוני גרסאות.
פשוט דוחה.
זהו, הייתי חייב להוציא את זה.
כל עוד אף אחד לא יכריח אותי, ולא יהיה לזה מחיר כלכלי משמעותי עבורי, לא אצטרף לקקה הזה עם החבלי לידה אללה יסטור עד שיגלו הכל.
זהו, תמשיכו כרגיל, מצטער שלא תרמתי כלום לדיון.
תודה.
בבקשה, בבקשה! את אותו דבר באנגלית, בטוויטר.
מת לראות את הויכוח בין Elonmusk@ לAvibitter@
אילון מאסק הוא גאון, להטוטן פיננסי, יזם, ושולח אנשים לחלל.
לדעתי הוא עוד ימשיך להפתיע עם ההימורים שלו, ופיתוח כל מיני תחומים בעלי משמעות אדירה לאנושות.
אני רק לא חייב להיות מהראשונים לאמץ את הטכנולוגיות האלו.
יש לי להערכתי איזה עשור להמשיך להתנגד לחרא הזה שנקרא מכונית חשמלית.
אתה לא מתנגד אמיתי, למעט הנפת דגל התנגדות, אם בסוף אתה רושם שההתנגדות שלך מותנית בתמריץ הכלכלי שיהיה למעבר.
זה נכון לכוווולם, למעט מספר מועט של ירוקים או מזהמים אידאולוגיים.
אותו משפט שכתבת נכון במדויק גם לי (רק ללא הנפת דגל התנגדות פסאוודו אידאולוגי) , שנוסע ברכב חשמלי. ההחלפה הזו היתה משתלמת לי, בדיוק כמו שאי ההחלפה של שלושת הרכבים האחרים שלי נובעת מכך שהתמריץ להחליף אותם עדיין לא מספיק גבוה.
מה זה להתנגד?
מבחינתי לא לרוץ לקנות גם אם אהיה קרוב לנקודת איזון.
גם לא ממש להתעניין בזה בינתיים,
זה נכון, אני נוסע ממש מעט, וזה כרגע ממש לא מפתה כלכלית עבורי.
זה הכיוון הנכון, נקי יותר, שקט יותר, אין ספק בכלל, אבל מותר לי לא לאהוב את זה, גם אם הסיבות מפגרות לגמרי.
ברור לי, כשיהיה פער כלכלי לרעתי, אפסיק עם הטוב הישן והמוכר, ואעבור למכשירים החשמליים האלה.
כרגע, מהצד, זה עדיין מצחיק אותי התלות הזאת בכבל וחנייה מסויימת כל יום ביומו, בעבודה בבית, בזמן שאני מתדלק פעם בחודש.
אבל ברור לי שזה זמני, ויגיע גם אליי.
זה יגיע לכולם.
גם למתנגדים. גם לך ולי.
פשוט כי לא תהיה ברירה.
וזה העניין המרכזי שבלב סיפור הרכב החשמלי - בסוף לא תהיה ברירה ולא כי כדור הארץ מתחמם אלא כי רגולציות - פשוט יהיה אסור להשתמש במשהו אחר. יש כאלה שקוראים לזה "כפייה". רכה, קשה, איך שתרצה. אבל זו עדיין כפייה.
אלה שרוצים לחנוק ולהשתיק כל דעה שלא בקונצנזוס, ינסו לעשות מזה צחוק - תחתונים, כאפיות, צעיפים, כל מיני. אבל זו האמת.
ועוד אמת היא שמצחיק זה לא.
עכשיו השאלה היא כמה עוד תספיק להינות מאוטו אמיתי עד שיגיע אותו "סוף" וגם לך לא תהיה ברירה.
האמת והשקרים והמחיר האמיתי בזיהום/קרינה וכו' וכו' ייחשפו רק כשהעניין כבר יהיה עובדה קיימת וכבר לא תהיה דרך חזרה.
עד אז תהנה ממה שיש, ותקווה שזה ייקח מספיק זמן עד שהאיסורים יהפכו למציאות ואנחנו אולי כבר לא ננהג ובעצם לא יהיה לנו אכפת.