עכשו יש לחשוב איך מנצלים את השבתון של הבחירות לטיול יפה למרות מזג האוויר הרע הצפוי.[/QUOTE]
חיים כל המצרכים האלה בבגז שלך לא עושים לך טוב
יום שלישי יהיה מזג אויר נפלא לטיולים
:idea:
Printable View
עכשו יש לחשוב איך מנצלים את השבתון של הבחירות לטיול יפה למרות מזג האוויר הרע הצפוי.[/QUOTE]
חיים כל המצרכים האלה בבגז שלך לא עושים לך טוב
יום שלישי יהיה מזג אויר נפלא לטיולים
:idea:
לאישה יש היום יום הולדת ,אז יצאנו לקנית מתנה עבורה בחנות מיוחדת לכלי בית. וזה מה שקנינו.
1. 6 צלחות קורנינג למנה עיקרית - לג'יפ.
2. 6 צלחות עמוקות קורנינג למרק/סלט - לג'יפ.
3. 2 קערות עמוקות מאוד - קורנינג לערבוב - לג'יפ.
4. כף נירוסטה גדולה לעירבוב סיר בישול עם מגרדת מובנת בכף - לג'יפ.
5. כף שטוחה מנירוסטה איכותית להפיכת חביתה/קציצות - לג'יפ.
6. סכין חיתוך מדהימה ביופיה ואיכותית במיוחד - לג'יפ.
7. צ'ק פתוח לאישה שתקנה לעצמה מה שתרצה...............
ממתינים לסערה. בינתיים כלום.
מחר בבוקר מצביעים ,ומפנים את הרכב למדבר יהודה. יוסי פתאל טוען שיש לו נקודה סודית בראש חצצון שרואים ממנה מפל של 120 מטר.
גם השמשוני יהיה ,ואם הרוח תאשר בישולים - יהיה להם מרק עדשים סמיך עם פלחי לוף לעיבוי.
יש הרי כלים חדשים להגשה בדיוק למקרים האלה.
המתנה בשטח עד 5 בערב לא הניבה את השטפון שהמתנו לו כל היום.
נזיד סמיך מ-3 קופסאות לוף עם עדשים בתוך סיר גדול, הצליחו להזין 10 אנשים שמנים במיוחד לאחר 30 דקות של בישול ברוח חזקה של 50 קמ''ש. ניראה שהם נהנו למרות שידעו מה התוכן.
רק כשהגענו לכביש מעלה אדומים - בדרך הביתה -הגיחה מכיוון ירושליים סערת גשם ורוחות ישר מגיהנום. החבר'ה שנשארו בשלושה ג'יפים כבר נהנו ממים עד גובה המנוע.
הם - יחיעם ויוסי - כבר חזרו לצפון דרך ערד ,עקב ההצפות בנחלים הצפוניים,ונחתו במיטה בשעה 0100 בלילה.
כנראה שאת השטפון הבא ניראה כבר בשנה הבאה.
איך נסעת בסערה - בלי וישרים?
זה לא פשוט ,אבל אפשרי. במיוחד אם אתה לא ממהר.
אני לא מציע לאף אחד לנסוע כך, אבל כנראה שאתקן אותם עד החורף הבא מחוסר תעסוקה אחרת.
הרכב לא מניע. אין ניצוץ והקויל לא מוציא פלוס.
חיברתי אותו ישירות למצבר והרכב הניע.
ביום ראשון נבקר בחשמליה. בינתיים הלכה השבת.
מיכל המים האחורי יוצר בטעות עם ברז בצד ימין,למרות התכנון שלי לברז בצד שמאל.
נסעתי איתו כל השנה ובכל שבת קיללתי מחדש את האחראי לטעות. תיכננתי הרבה זמן להוסיף ברז גם בצד שמאל, אך זה כלל לא פשוט במיכל אלומיניום, אם לא רוצים לפרק אותו, לחרוט ניפל ולרתך אחד נוסף עבור הברז החדש.
השבוע התפניתי לעשות את הברז החדש שהפך להיות חלום קטן ונוחיות ממש גדולה, והתוצאה הסופית מסקרנת אותי לגבי התוצאה בשטח.
אחרי יותר משנה של שינויים ותוספות ,יש עוד מאה פינות בג'יפ שדורשות טיפולים פרטניים מהסוג הזה.
פחות או יותר כמו שתיכננתי - עבודה ל-5 שנים.
השבת הגשומה- כנראה עם רוחות תשאיר אותי בבית אם לא אצא לציד שטפונות בלי וישרים.
הנתק בין מפתח הרכב לקויל תוקן היום, ויש רכב לשבת. במהלך השבוע תיקנתי את מגן טנק הדלק שקיבל קימוט קל מירידה פראית לתוך ערוץ נחל. באותה הזדמנות קיבעתי אליו מלמטה באמצעות ניטים לוח בירצ' ימי 9 מ''מ -סוג של דיקט מסיבי מאוד - על שטח כל מיכל הדלק ולא רק על חציו כמו שיש במקור של הדיסקו. כך קיבלתי הגנה מעולה למיכל ששוקלת כלום עולה עוד פחות מכלום וטובה בהרבה מלוח פלדה היות והוא לא מתקמט.
עכשו ,לאור עצתו של יחיעם, אמלא את החלל בפוליאוריטן מוקצף בכדי למנוע מאבנים קטנות להתישב בין הלוח למיכל ולחורר את מיכל הדלק.
השבת הגשומה שבדרך כניראה תנטרל אותי עקב החוסר במגבים. זו כנראה השבת השנתית שבגלל המגבים אני מושבת בה. אם למישהו יש מנוע מגבים למכירה ,אשמח לקנות אותו.
[QUOTE=השבת הגשומה שבדרך כניראה תנטרל אותי עקב החוסר במגבים. זו כנראה השבת השנתית שבגלל המגבים אני מושבת בה. אם למישהו יש מנוע מגבים למכירה ,אשמח לקנות אותו.[/QUOTE]
דבר עם רמי מכפר מנחם,אני יודע שהיה לו לפני כמה חודשים.052-2740203
איתי.
עקב שגיאת תיכנון, הגגון הקדמי מקבל סדק בשני הצדדים שלו, ואחיזתו בגג מתרופפת. כוחות הרוח בנסיעה ממש קורעים אותו והחיבור לגג מתרופף,כך שבמהירות גבוהה המשטח מתנדנד ומרעיש.
החלטתי לפרק את הגגונים, לרתך אותם עם חיזוק של פחיות בפינות ,וגם לרתך אותם אחד לשני. באותה הזדמנות איישר את כנפי הפרפר למשטח ישר- כמו שתוכנן במקור.
הסיפור לא פשוט ויצריך חצי יום של עבודות ריתוך ,אך בכך בעצם אשלים עבודה לא גמורה.
נראה אם בשבת יש מצב לרדוף שטפונות.
ניראה כי בשבת יהיו שטפונות בדרום,ויש מצב שגם הנחלים הגדולים יקבלו מים.
אני מעריך שיתכן ואלה השטפונות האחרונים השנה ,ובנחלים הגדולים זה כמעט ודאי.
זה אומר שהיית לילה באחד המקומות המועדים, ואני מקווה שזה יהיה בפארן.
עד שבת אפרק את הגגון לצורך תיקונים וניראה מה ההשפעה על הטמפרטורה בלילה כשאני ישן ברכב,ללא ריפוד הגג.להערכתי הבידוד בגג זניח.
היום זה יום הפירוקים.
פירקתי את המנוע של הוישרים והוצאתי אותו החוצה בלי לפרק כלום מהדשבורד. איך הוא יצא אני לא יודע אבל איך הוא יחזור למקום, זו ממש תעלומה בעיני.אני מת על המהנדסים האנגליים האלה שבכל פעם מחדש הם הופכים אותי למעריץ גדול יותר של ויסקי סקוטי מעולה - ולראיה - אפילו שהם מתכננים משהו ביום חמישי הם עדיין שתויים מיום ראשון.........
בשורה תחתונה - המנוע שרוף ואני מחפש אחר ,אם יש למישהו למכור בהשקעה סבירה אשמח לאמץ אחד. אצל אלי זה עולה 300 שקל,וזה מוקדם מדי להוצאה כזו לפני החורף הבא.
היום גם פירקתי את פינת הקפה מאחור ובניתי מחדש פינת בישול. זה אומר משטח בירצ' ענק כפול מהקודם בגודל 104/55 ס''מ, עם שתי זרועות תמיכה מתקפלות - הכל לפי הספר.
לשם בדיקה הכנתי עליו פינג'אן קפה ,ובשבת - אם הרוחות יאפשרו נעשה איזה שהוא תבשיל מחמם.
בינתיים אני בודק עכשו את הסערה המובטחת ואני מגלה בתמונות הלווין ובמפות הסינופטיות שהכל בורח לנו כרגיל צפונה והפעם צפונה צפונה כשמרכז השקע הוא בכלל מעל טורקיה.
כנראה שהנחלים הגדולים ימתינו למים רק בשנה הבאה.
אנחנו נקבל כאן מעט גשם והמון רוח ,כך שאני לא אופטימי לשבת זו.
רכס, אין מה להתקרב אילינו דרומה היום, ובטח שלא לתכנן לילה בשטח. היה זרזיף דל לפנות בוקר, אבל עכשיו יש רק רוח מגעילה והמון אבק, וגם אני לא מריח שום שיטפון באופק. הלוואי ואתבדה, היו תכניות לטיול רטוב מחר...
קובי
עכשו עברתי על המפות ודיווחי תוצאות להיום.
אין שום גשם דרומית לבאר שבע ,וגם שם זרזיף לא משמעותי.
לעומת זאת רוחות עם משבים עד 80 קמ''ש לא מאפשרים כלל לצאת מהרכב כולל הכנות לשינה בשטח.
ניראה מה יהיה בבוקר. יחיעם נמצא בקומראן מהבוקר ,אבל הוא ממש לא אדם סביר - בהמעטה........
באר שבע ודרומה נראים מחוץ לגשם. מדבר יהודה, עד דרום ים המלח נראה מבטיח.
http://www.ims.gov.il/IMS/tazpiot/RainRadar.htm
אני נוטה להרכיב על הגג משטח בירצ' במקום גגון האלומיניום. המשטח יוכל להיות גם מנשא למזרון שיבודד את הגג בנוסף למשטח עצמו והגג יוכל לשמש כמיטה ללינת לילה בקיץ היישר מתחת לכוכבים.
עכשו אני רק בודק את האפשרויות ואם זה יסתדר אז תוך שבוע המשטח יורכב.
היום התחלתי בהרכבת הגגון החדש. ביום שישי אני מתכוון לסיים אותו.
בינתיים הכל ניראה סביר.
הגגון החדש מורכב - והוא יצא משהו מדליק מבחינה מעשית.האיכות שלו היא סופית אך המחיר שלו ממש גבוה עקב החומרים המעולים וההשקעה בשעות עבודה.
היות ואני מוכרח גגון רציף על כל הגג בכדי לקבל בידוד טרמי חיוני ,ניצלתי את הצורך לשתי מטרות שונות נוספות.
א. מיטת קיץ זוגית על הגג
ב. נשיאת מזרון ללינות לילה מחוץ לנפח הרכב. וגם נשיאת דברים ארוכים וגדולים באם אצטרך מפעם לפעם.
המפרט הטכני של הגגון.
מסגרת בסיס תחתונה ממוטות מלבניים 40/20/2.0 מגולוונים המחוברים בינהם בזויות עם ניטים דקורטיביים.גודל המסגרת 200/100 ס''מ.בפינות אטמים לסגירת צנרת פתוחה.ההרכבה בשיפוע קל לפנים בכדי ליצור לחץ על המשטח המונע את רעידותיו במהירויות גבוהות?( זיו יסביר לכם את ההשלכות האירודינמיות של השיפוע.....)
לוח בירצ' בעובי 9 מ''מ במידות 215/125 ס''מ יושב בהתאמה על המסגרת ומחובר בהיקף כל 6 ס''מ בניט דקורטיבי. סה''כ כ-65 ניטים בהיקף. הלוח עם המשטח המחוספס נגד החלקה מופנה למעלה.
פסי אלומיניום למניעת החלקה במרכז המשטח להבטחת המטען או המזרון מהחלקה קדימה.
פסי ריתום תעופתיים מקיפים את כל משטח הבירצ' ומחוזקים אליו באמצעות ניטים שקועים כל 20 ס''מ.
על הפסים מקובעים 14 עוגנים ניידים בהיקף המשטח לצורך עיגון באמצעות גומיות שמרלינג וקרבינות 6 מ''מ.בעתיד יקובעו לפסים מוטות עומדים בגובה 15 ס''מ למניעת נפילה בעת לינה על הגג.
כל המשטח מקובע לגג ב-4 זויות גדולות שחוברו לגג בניטים אטומים מיוחדים עם מילוי סילקון בקדחים למניעת נזילות מים. הזוויות יושבות על קורות הגג הפנימיות לצורך פיזור עומסים טוב. בדיקת אטימות הוכיחה את האיטום.
כל חומרי הגלם עלו כ-1400 שקל והעבודה על העינין בתנאים מקצועיים ארכה כעשר שעות.
כלומר - עלות של בעל מקצוע לעבודה כזו אמורה להיות לפחות 3000 שקל וצפונה.
התוצאה הסופית מבחינה מקצועית ממש מושלמת במיוחד עקב העומש שהגגון יכול לשאת עליו וגודל המשטח האין-סופי. 2.7 מ''ר.
התוצאה מבחינה ויזואלית ממש בסיסית היות והוא שטוח לחלוטין ולכאורה לא מוסיף כלל לגובה הרכב.
מי שירצה הנחיות לייצור עצמי מוזמן לעשות את זה טלפונית אלי.
וכנראה יהיו גם תמונות מתי שהוא בעתיד.
בא לי להפוך אותו למוצר נוסף שלנו.