תגובה: החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
alto
למה ללכת לקיצוניות? תמיד אפשר ללכת על משהוא ישראלי אותנטי: הגבעתרון בשרשרת שירי הצבא האדום :)
מזדהה לגמרי עם דבריו של Derish
אומנם המשפחה שלי כבר כאן מאז העליה השלישית-רביעית, בטח לא יכול להזדהות כעולה חדש אבל מרגיש מאוד דומה למה שהוא מתאר.
- לרדיו כבר אי אפשר להקשיב בארץ הרבה שנים, ואני ממש צריך להתנצל שאני לא סובל מזרחית, כשאני אומר את זה בעדינות אני מייד מתוייק כגזען אשכנזי ומתנשא.
- הדוגמה של סטנדאפ מדוייקת - מצטער, לא מדבר אלי, נמאס מאותו חומר כבר 20 שנה.
- בטלויזיה המקומית אין מה לראות - הכל ראליטי רדוד עם אותו טאפ-כאסט של אנשים.
- החיים שלי מנוהלים ע"י כוהני דת פרימיטיבים ועושי דברם, ברגע שאעיז להגיד שלא בא לי על סניף של מיסיונרים יהודים ליידי, שישטפו לילדים שלי את השכל - אני מייד הופך אנטישמי, שונא דתיים, ...
- והכי גרוע, אני שמאלני, מה שהופך אותי אוטומטי ליפה נפש, בוגד, תעבור לברלין. וזה לא ע"י אנשים פה ושם, זה מפומפם מגבוה.
בקיצור אם אתה לא שומע מזרחית, אוהב את שחר חסון או אדיר מילר, חובב הכוכב הבא ושף משהוא, מסורתי+, וימני - אתה לא משלנו!
ממש לא נעים להיות בארץ למי שלא עונה על כל הרובליקות האלו,
באמת שנמעס לי להתנצל על הדברים האלו במדינה שלי, שהסבים שלי בנו, שההורים הלכו לישב שוב את השממה, שביליתי בה חודש+ כל שנה במילואים במקומות הכי גרועים, שאני משלם 50% ויותר מהמשכורת שלי, ואיך שהוא אני עדיין האוטסיידר פה.
אתה לא לבד.
הזכרתם לי את קשיי הקליטה שלי ממה שאני זוכר - כשעלינו ארצה הייתי בן 4 בקושי. הילדים בגן קראו לי "רומני גנב" אז הכחשתי שאני מרומניה וטענתי שאני בכלל מלונדון.
אבל תוך שנה אפילו פחות הפנמתי שאני מספיק גדול וחזק כדי לכסח את הצורה למי שקרה לי רומני גנב (מאז ומתמיד הייתי גדול פיזית) והעניין הופסק...
דחיית הזר והשונה היא מטבעו של כל מין על פני כדור הארץ ועל אף שכביכול מותר האדם על הבהמה גם אצל בני האנוש זה קיים ברמה כזו או אחרת.
דבר אחרון זה מזכיר לי את המערכון הנצחי של לול עם אריק אנשטיין :
https://www.youtube.com/watch?v=tQPuOp2Lxb8
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
מה זה רדיו?
זה עוד משדר? מצעד הפזמונים וכאלה?
בשביל מה אלוהים המציא את ספוטיפי ודומיהם?
ששש..
הירשפלד עוד לא פענח לגמרי את העניין עם המגפי עור הגרמנים שלו, אז לגלות לו גם שיש ספוטיפיי??
ההלם יהיה גדול מידי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
מה זה רדיו?
בהתאם לדוקטרינה האמריקאית (שברנרד כ"כ אהב להגן עליה פה) - חובתנו המוסרית להמשיך להאזין לרדיו ע"מ לשמר את מקומות העבודה של עורכי הסאונד, קרייני החדשות ושאר צוות התחנה.
ובנימה רצינית יותר - גם באנגליה וגם בגרמניה יש ספוטיפיי, לצד עשרות תחנות אזוריות ולאומיות שכל אחת מהן מוצאת את המודל העסקי המתאים לה. זה שיש טכנולוגיה נוספת ברקע לא מצדיק את הזנחת התשתית הקיימת.
טוב, אז רדיו אינטרנטי.
נו באמת.
אין שום מניעה שתהיה בהודו ותקשיב לתחנת הרדיו האהובה עליך מאיזו שכונה בליוורפול.
יש ברדיו מגוון לא רע. אני שומע לא מעט שעות רדיו, ותמיד אפשר למצוא תחנה עם מוזיקה שהיא לא טראש.
נכון, מי שמחפש תחנות שמשדרות רק "שירים שהשזאם לא מזהה" (מי שלא מכיר את התכנית- בעיה שלו) יצטרך לחכות לימי רביעי בין ארבע לשש, כי מה לעשות, צריך גם שיהיו מאזינים כדי למכור פרסומות.
זה הפך להיות שירשור מירמור על מה? שאנחנו לא ארה"ב/אירופה או מקום אחר?
יש המון דברים רעים במדינה הזו. בחיי שלפעמים אני פשוט לא מצליח להבין כמה רוע וחוסר אכפתיות/אנושיות חסרה לאנשים פה.
אבל זה קיים בכל מקום.
בכל מקום יש אנשים רעים ואנשים טובים. בכל מדינה יש את היתרונות והחסרונות שלה.
אני לא זוכר על איזו ארץ סקנדינבית מדובר אבל יש שם תרבות אונס, אשכרה אונס. בכל שנה נאנסות שם נשים בכמות מטורפת, בלתי נתפסת. המשטרה חוקרת אחוז אחד מהתלונות ואולי פרומיל מזה מגיע למשפט.
אתם מתלוננים על זה שהרדיו לא משדר לטעמכם? אל תשמעו, מישהו מכריח אתכם? הרדיו כגוף עסקי משדר את מה שמכניס לו כסף וכנראה שמוסיקה מזרחית מביאה מאזינים.
רמות הגזענות פה מטורפות, אבל גם במקומות אחרים.
גזענות, רוע, חוסר תרבות...זה הכול קשור לאנשים ואנשים יש בכל מקום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
רמות הגזענות פה מטורפות, אבל גם במקומות אחרים.
גזענות, רוע, חוסר תרבות...זה הכול קשור לאנשים ואנשים יש בכל מקום.
הייתי סוגר עם המילים האלה של מיכה.
אבל מי אני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
טוב, אז רדיו אינטרנטי.
נו באמת.
אין שום מניעה שתהיה בהודו ותקשיב לתחנת הרדיו האהובה עליך מאיזו שכונה בליוורפול.
ספוטימשהו, זה עובד על משהוא שנקרא אינטרנט? שמעתי אבל עוד לא נפגשנו, אומרים שיש בזה גם פורומים.
ברור שיש אופציות אחרות, אבל מה לעשות, מי פה באמת לא שומע בכלל רדיו?
עד כמה שזכור לי בנקרות למשל האינטרנט לא משהו, במילואים גם לא תמיד, וכו'
ואני בכלל בנסיעות ארוכות אוהב את השילוב של אקטואליה ומוזיקה. אז גם אני שומע ספוטיפיי ופה ושם רדיו מאוד ממוקד, כי זה מה שהשאירו פה.
לא נוח לכם עם רדיו, בואו נעבור למשהו ליד, קריוקי וסתם מוזיקה בווליום פסיכי, משלב לא רק את אותו ג'נר מוסיקלי, אלה גם רעש נוראי והפרעה לכל האיזור.
גם זה במיין סטרים במדינה, זה קיים גם בשכונות מצוקה וכו' בארהב למשל אבל פה זה בכל מקום, כולל בישובים הכי 'טובים' בארץ.
וברגע שאתה מעיר או מבקש קצת התחשבות, או מגיע כשוטר מתנדב, התגובה היא 'הורס מסיבות, חמוץ, גזען.. ' במקרה הטוב או קללות ואלימות במקרה הפחות.
זה אותו חלק מאותו הדבר שגורם לי לפחות, להרגיש זר במדינה שלי.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
נו באמת.
כן, באמת. יש אנשים שלא מסתדרים בקלות עם בלוטות' ועם ספוטיפיי, או גרים באזורים עם קליטת סלולר (ואינטרנט) חלשה, או סתם מעדיפים לשמוע מישהו מדבר בעברית ולא יודעים איך להוריד פודקאסט. והם עדיין חלק גדול מספיק מהאוכלוסיה כדי שיגיע להם שירות איכותי ולא שאריות.
אין לי אישית בעיה שיסגרו את כל תחנות הרדיו מחר (יחד עם כל סוכני הנסיעות ושאר מקצועות 'של פעם'), אבל אם כבר משאירים אותן פתוחות - מן הראוי שנראה (או נשמע) מגוון כלשהו ולא את אותו דבר בכל הערוצים.
דיון נפרד זה הזלזול של רוב המדיה הישראלית בקורא/צופה/שומע/מבקר באתר - עם כמות פרסומות לא פרופורציונלית ובאיכות ירודה, באנרים שקופצים באמצע העמוד ושאר רעות חולות, אבל זה מתקשר למה שכתבתי קודם על 'גרסת פיתוח מוקדמת' וזה ש'פשוט לא אכפת'. נראה שאף אחד במקומות האלה לא שואף לעשות שום דבר באופן מקצועי, אז התוצאה בהתאם.
וחוץ מזה, לא צריך להתעכב יותר מדי על הקטע של הרדיו, יש מספיק דוגמאות אחרות בהן ישראל מתנהגת באופן תמוה לעומת מדינות אחרות - למשל, מדוע כל המכללות והאוניברסיטאות (שלא לדבר על בתי ספר) מבוצרות מאחורי חומה עם שומר בכניסה? איך זה שב-2020 נבנות שכונות שלמות (ולא זולות) ללא התחשבות בהולכי רגל - בלי טיפת צל או מקומות ישיבה, או מיקום נוח של חנויות ושירותים? ואיך זה שאפילו איפה שכבר ישרו קו עם שאר העולם המערבי (נגיד באוטובוסים העירוניים החדשים) התחזוקה כ"כ גרועה שאחרי שנה כל הציוד נראה כאילו עבר עליו עשור של שימוש אינטנסיבי?
זה לא קפריזות אישיות שלי, אלא דברים שמתחילים להציק בעין אחרי שמבלים תקופה ממושכת בחו"ל וחוזרים לביקור.
Derish
את החרא שיש לנו פה אנחנו כבר מכירים...לא צריך לפזר לנו מלח על הפצעים...
וזה גם דיי סוטה מהייחודיות של השרשור הזה.
היה מאוד מעשיר ומשעשע כאן לשמוע את הצדדים הפחות זוהרים, ממקומות אחרים בעולם, על בסיס חוויות אישיות מחיי יומיום רגילים...
אז יכולות כתיבה וירטואוזיות כמעט, שהיו לברנרד, כנראה שכבר לא נראה כאן...אבל לפחות אפשר לנסות לשמור על אותו הקו...
טל.
אין בעיה, מתנצל על ההסטה והפיזור. עניין של הרגל מדיונים דומים בפורומים אחרים (לאו דווקא באינטרנט).
יש לי מה לומר גם על ארה"ב ועל אירופה, ואני מקווה שזה יוביל לדיון פורה לא פחות בין אלו שחוו את החיים שם או שוקלים זאת בעתיד. עוד מעט נגיע לזה.
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
אם נקודת היחוס שלך היא אוקראינה או חלילה וחס רוסיה, אתה יכול להודות כמעט לכל מדינה שתהיה בה על השיפור המשמעותי. גם אם הוא לא אוטופיה השתדרגת וזה שאינך אסיר תודה על כך להוריך ולעולם זה פקשוש שלך...
ואם אתה חושב שאני טועה אז אוקראינה בוודאי לא תערים עליך קשיים להיקלט שם ואני משוכנע שתקבל שם סל קליטה דומה לזה שקיבלתם בישראל.
ובטח תקבל אולפן לאוקראינית על חשבון המדינה כי... אתה בטח דובר רק רוסית.
ואם שם לא טוב אז תוכל לנסות את DNR...
או סתם לחזור ולהוקיר תודה לישראל שחילצה אותך מגורל דומה שיש לחבריך הגויים שנשארו באודסה.
אגב טל ואחרים,
ברנרד הפסיק להשקיע בשרשור הזה ובכתיבה המדהימה שלו הרבה לפני שהתחילו הסיכסוכים בינו להנהלה.
בשלב מסויים הוא כנראה מיצה אותו.
חזרתי לקרוא חלקים ממנו לאחרונה. אחרי שכבר ביקרתי שם. כמה חדה ומרתקת הכתיבה.
אני שמח לראות שיש לו כזו חבורה אוהדת כאן. תעודת כבוד בשבילו.
אין ספק שהוא אחד האנשים המיוחדים והמאתגרים שהיכרתי.
לי כחבר הוא חסר מאוד מאוד.
מסתבר שהוא לא התכוון באמת שזה ״כולה אינטרנט״ כמו שהוא נהג לומר כל הזמן.
הלוואי ועוד כמה שנים הוא ישים את המשקעים בצד וישוב מפוייס כמו שקרה עם כמה חברים אחרים [emoji849]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
וואלה, באמת מזמן לא שמעתי את מילות הקסם 'תחזרו לרוסיה'.
הוקרת התודה שלי להורים היא לא עניינך, ואני חושב שאת כל החובות המוסריים לישראל שילמתי במהלך השירות הצבאי והמיסים שהגיעו מהכנסתי כשעוד עבדתי שם. גם הביטוח הלאומי קיבל ממני בונוס של כמה אלפי שקלים על שירותים שלא נוצלו, ועל הדרך פינקתי את מס הכנסה בהחזר מס שלא הוגש, כך שהמצפון שלי נקי גם אם דעתך אחרת.
אני מבקר באוקראינה מדי כמה שנים ומכיר אותה לא רק כתייר, לכן מבין עד כמה ישראל מתקרבת אליה בהיבטים מסויימים של החברה והממשל. הייתי מעדיף לראות אותה הולכת בכיוון ההפוך, של מדינות מפותחות יותר, גם אם אינני מחשיב אותה לבית, לכן חוששני שהאגרסיה שלך מופנית אל האדם הלא נכון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
זה לא מה שהוא אמר..
החיים בגולה - זוית קצת אחרת או "מילקי זה לא הכל בחיים"...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Derish
הוקרת התודה שלי להורים היא לא עניינך, ואני חושב שאת כל החובות המוסריים לישראל שילמתי במהלך השירות הצבאי והמיסים שהגיעו מהכנסתי כשעוד עבדתי שם. גם הביטוח הלאומי קיבל ממני בונוס של כמה אלפי שקלים על שירותים שלא נוצלו, ועל הדרך פינקתי את מס הכנסה בהחזר מס שלא הוגש, כך שהמצפון שלי נקי גם אם דעתך אחרת.
אני מבקר באוקראינה מדי כמה שנים ומכיר אותה לא רק כתייר, לכן מבין עד כמה ישראל מתקרבת אליה בהיבטים מסויימים של החברה והממשל. הייתי מעדיף לראות אותה הולכת בכיוון ההפוך, של מדינות מפותחות יותר, גם אם אינני מחשיב אותה לבית, לכן חוששני שהאגרסיה שלך מופנית אל האדם הלא נכון.
אין לי אגרסיה כלפיך ולא החזרתי אותך לאוקראינה .
בתור מי שמכיר את אוקראינה מעט אני ער להבדלים העצומים בין המדינות.
זה לא הנושא ולכן לא אפרט כאן.
ישראל עשתה לך ולמשפחתך בעיקר הרבה מאוד טוב ונשמע מדבריך שאתה לא מעריך את המדינה על מה שעשתה עבורך. ואם אתה חושב שאתה ביתרת זכות מול המדינה אני חושב שאתה טועה מאוד...
אזרח נאמן מבין שהוא תמיד חייב למדינה ותמיד ירצה להגן עליה. בלי תנאי.
זה הבית האחד והיחיד
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אנשים שונים מביעים הערכה וסנטימנטים בדרכים שונות - זו דרכי, ע"י ביקורת קונסטרוקטיבית (יותר או פחות, תלוי את מי שואלים) והדגמת best practices ממקומות אחרים בנסיון לעודד שיפור מתמיד. בדומה לכסאח עם ברנרד מעל דפי השרשור... גם כשהוא לא היה נחמד ידעתי שאכפת לו, כי לפחות הוא לא היה אדיש.
ישראל עשתה מה שעשתה בשבילנו ועל כך כבודה במקומו מונח, אבל גם לקחה לא מעט - מהוריי, ממני ומ'עולים' רבים אחרים שהיו קצת פחות טהורי גזע מאיתנו ולכן זכו ליחס מזעזע כשהגיע זמנם להתחתן, להתגרש, להיוולד או למות. אז יש גם טראומה ומטען מסויימים מהכיוון הזה שכדאי לקחת בחשבון, לא רק באופן אישי אלא גם ברמת הקהילה, וגם זה אלמנט טבעי שמלווה כל מהגר באשר הוא - אבל הרבה יותר כואב כשהוא מגיע מהמדינה שמתיימרת להיות 'הבית'.
הגירה זה סיפור מורכב, בקיצור.
ישראל היא לא יישות שאפשר לבוא אליה בטענות . זה אוסף של אנשים מכל התפוצות עם פז״מ ממוצע של 50 שנה. גם החברה הישראלית היא לא הומוגנית ומעולם לא הייתה. רוב האזרחים חשופים בעיקר לקהילות שהם חיים בתוכן ואין לעיתים שום קשר ואפילו לא שפה משותפת . כאן המצב עוד טוב באופן יחסי לרוב המדינות האחרות בעולם אבל ברור שמדובר רק בטוב יחסי.
לעולה ״חדש״ משנות התשעים קוראים ״רוסי מסריח״ , אותו עולה בעצמו קורא לשכן ״אתיופי מסריח״ ולי שגם שני ההורים שלי ילידי הארץ והסבים שלי ממייסדי הארץ והבן שלי דור רביעי בצה״ל קראו בילדותי ומניח שגם כיום פה ושם ״אשכנזי מסריח״ . לפני העליות של שנות השישים , אותם ״אשכנזים״ כינו אחד את השני ״יקה פוץ״ ״רומני גנב״ וכו׳ ... הם ידעו להבדיל בין גווני הלבן כמו שה״רוסים״ מבדילים עצמם מה״אוקראינים״ והקווקזים וכו׳.
אבל אם נשים בצד את המגזר הערבי שגם בתוכו אין שילוב וכל חמולה לעצמה - אז זה לא מובן מאליו שכל הזרים המוחלטים האלו מתחתנים חפשי אחד עם השני וזה הסימן הכי מובהק לשילוב וזהות .
מושלם לא יהיה כאן. אני כבר מספיק מנוסה ועוד לא ראיתי ארגון אחד פרטי, גם כזה שיש בו מעט מאד מועסקים והוא מאד מצליח ברמה העסקית - שאף אחד לא מרגיש בו מקופח . אז לצפות לשינוי מהותי מהמערכת הציבורית ומהמערכת הפוליטית זו נאיביות לדעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
https://youtu.be/WsDKdpeH45A
אם כבר דובר על מיזוג גלויות , אחד גדולי הזמר המזרחי מסלסל ביידיש.בסלסולים מזרחיים שמבוצעים עם זמר/ת טובים עם מילות שיר ראויות קשה להתחרות.
אבל כמו שמצויין במערכון לול , קליטה/הגירה במיוחד במקומות כמו ישראל/ארה'ב היא במישור הפרטי ולא המוסדי , היכולת לראות את האחר/שונה , לדעת שקיימות גם תרבויות אחרות ולעזור להם להשתלב בתרבות/מנטליות שלנו תוך כדי שימור תרבות המקור שלהם.
משנת 97 יצא לי לעבוד במקומות שונים עם עולים מחבר המדינות. שמתי לב שברגע ש-2 כאלה ומעלה נפגשים לעיתים/לרוב נוח להם/משתמשים בשפת האם. לעיתים הייתי מעיר להם שמעבר לעובדה שזה לא מנומס להשתמש בשפה שלא כל הנוכחים מבינים אותה , הם גם " דופקים "כביכול את עצמם ומאיטים את ההשתלבות/התערות שלהם בשפה העברית .