עכשיו אתה מבין למה הוא "צהוב"
Printable View
עכשיו אתה מבין למה הוא "צהוב"
ניר,
אתה לא יכול להתעלם מכך שגם אם אותם האנשים מסתובבים באותם מקומות, באתר הזה ישנה תרבות אחרת של דיבור.
לדעתי חייבים לעשות מגבית קבועה כאן באתר לטובת האתר ההוא שחס וחלילה לא יסגר.
זה אולי יותר נכון במקום דרכונים.
תשמעו:
דבר ראשון, הרבה מהמבלים כאן מבלים גם בצהוב.
דבר שני, אני לא מתבייש לומר שגם אני מבלה בשניהם (אפילו בשלושתם, אבל לשלישי ניתן לכם להגיע לבד).
דבר שלישי, לכל דבר יש את המקום שלו והזמן שלו, יש דברים שכדאי לברר בפורום באתר הזה, כתבות שכדאי לקרוא באתר הזה ועוד... יש דברים שעדיף לעשות באתר ההוא. הכל עניין של גישה זמינות וציפיות.
דבר רביעי, איך אומרים ברוסית: "כל הפוסל במומו פוסל", יש שם דברים שלא נראים גם לי, יש גם תגובות שקיבלתי באתר הזה שלא נראות לי, אסור לעשות הכללות לא לכאן ולא לשם, לפעמים אפשר ללמוד המון מהאנשים שנמצאים שם. תסתכל לדוגמא, בתור אחד שמחפש שיפורים לרכב שלו, על הגלריה של יוסף1 באתר הצהוב, החומר הטכני שהוא מלמד שם, לא קיים כאן, אז לפעמים אפשר להסתכל מעבר לכסות ולגלות עולם ומלואו.
http://jeeptrip.com/page.aspx?div=Al...5%d7%a1%d7%a31
אולי אתה אפילו מכיר את יוסף, אני ממנו לומד המון, שווה כל רגע שאני נמצא באתר שם.
whisky
אתמול היינו בדרום מדבר יהודה בציר מדהים ממש.
ואני כבר ראיתי צירים מדהימים בחיי.
יחד עם זאת גיליתי שבמקום הזכור לי כטבע פראי מלפני 4 שנים בלבד, כבר יש מחצבת ענק שטוחנת את ההרים באופן שיטתי בכדי להעשיר את העשירים, ומשאיות של 50 טון מפרקות את הטבע באופן יומיומי.
והכל נמצא בין שתי שמורות טבע מדהימות.
אם אני יורד מהשביל ללינת לילה או לקפה ,כבר יש לי חשש מדו''ח של מאות שקלים - וכאן D-9 עובדים מסביב לשעון עם כל האישורים שהעניק להם חבר כנסת שסידר בכך את נכדיו לדורות הבאים.
יתכן ואני אוהב את הארץ אך לא סובל את המדינה????
תסלחו לי שאת הציר הזה אני לא מפרסם כאן -- ממש מעודף אנוכיות מוצהרת.
מזל שאין כבר לחץ בעבודה.
היום פירקתי את הגגון החדש ,לאחר שגיליתי שרוב הניטים נגזרו והוא נותר עם 4 ניטים בלבד.
היום הרכבתי ברגי פלדה במקום ניטים ותיקוותי שזה יהיה כבר מספיק מעוגן.
באותה הזדמנות ''ריצפתי'' את שולחן המטבח בפלטת פח מגולוון בכדי להגן עליו מחום הלהבות.גם את מסתור הרוח החלפתי בגדול יותר וציפיתי אותו באלומיניום בכדי למנוע ממנו לבעור.
באותה הזדמנות בניתי למסתור הרוח מקום איחסון מיוחד על הפלטה של הכירה מאחור ,כך שהוא לא מסתובב לי יותר בתא המטען.
גם לאנטנה המגנטית הכנתי מקום גבוה על הגגון ,כך שהיא לא יושבת על הגג עצמו ולעיתים מרעישה במהירויות גבוהות.
אם כמות העבודה תרד, יש מספיק תעסוקה על הדבר הזה.
[quote=רכס חיים;239224
יתכן ואני אוהב את הארץ אך לא סובל את המדינה????
[/quote]
כמוני כמוך, איש יקר. אין מה להוסיף.
ושוב תודה על הקפה והפופקורן לפנות ערב...
לטובת ההצעה של זיו.
את הצ'יפס המהיר ביותר והטעים ביותר בשטח תעשו כך.( זו יכולה להיות בהחלט המנה העיקרית)
1. קחו תפוחי אדמה בגודל בינוני והכניסו למיקרו עוד בבית למשך מספר דקות בבוקר היציאה - לא לפני. אצלי במיקרו זה 5 דקות ,אבל דירבאלק - שלא יהיו רכים מדי ,הם צריכים לצאת קשים כמעט כמו שנכנסו. תתחילו עם 3 דקות ותוסיפו עוד דקה בכל פעם, עד שתגיעו לדרגה הנכונה,לפי המיקרו שלכם - וזיכרו את התוצאה לעתיד. עכשו הם חמים מאוד ,ולכן יש לקרר אותם כרבע שעה בתנאי המטבח.הניחו בצידנית המקוררת.
2. צרפו לתפוחי האדמה בצל יבש בינוני על כל תפוח, ראש שומר וראש שום. הבצל חשוב ואין להפחית בכמות.
3. בשטח - קלפו את תפוחי האדמה בזהירות עקב רכותם היחסית וחתכו לפרוסות ממש עבות - קרוב לסנטימטר. אם התפוח מתפורר ,החימום במיקרו היה רב מדי.
4. הוסיפו את הבצל ,שומר, והשום מקולפים נקיים וחתוכים ממש גס וטגנו הכל על אש גדולה בשמן עמוק - לפחות חצי ליטר שמן רגיל,ששפכתם לתוכו מלח גס בכמות לפי הטעם.אצלי אני שם כפית מלח גדושה.
5.הביאו את השמן לרתיחה ורק אז הכניסו את כל החומרים. יש להקפיד על עירבוב עדין עדין כל שתי דקות בערך מבלי להפוך את תפוחי האדמה מצ'יפס לפירה. השום יהפוך לכהה מאוד, הבצל יהיה זהוב/חום ותפוחי האדמה יהיו זהובים קל.
6. עכשו אפשר להתחיל לריב מי קיבל פרוסה נוספת.וכמו שאני תמיד מציע - לאכול במזלג ולא באצבעות, בכדי לוודא שלא אכלתם גם אותן....
הכל לוקח מעט מאוד זמן היות והתפוחים כבר עברו את תהליך הריכוך הראשוני ,והנמס בפה נובע מהעטיפה הקריפסית והתוך הרך.
אם לא טיגנתם אותם באותו יום ,יש לזרוק אותם - היות והם משחירים.
גם אם אתם עושים מאכל אחר שיש בו תפוחי אדמה ,אתם יכולים לקצר בחצי את זמן הבישול בשיטה הזו.
שרק תהנו מהצ'יפס והנופים.
חיים, אתה איש חביב ושרוט, אבל לדעתי כדאי שתתמקד בשיפור הרכב ולא במתכונים.
המתכונים שלך פשוט איומים, בדרגה כזאת שזה מתחיל להיות סכנה לבריאות (שלא לדבר על סכנה מוחשית לבלוטות הטעם).
בבקשה ממך, קשה מאוד להתמודד עם מתכונים שמכילים לוף / אבקת ביצים / קפה קר מעורבב מראש / בישול מוקדם במיקרו. בכלל, לך מתאימים מתכונים כמו "לחם סתתים"
עם בריאות קשה להתווכח.המאכלים האיומים האלה הובילו אותי לגיל פעיל בכל התחומים ומה שנשאר לי זה ללמד את הילדים את סודות החיים הטובים.
תאכלו את מה שממולץ כאן ועם הרבה שמן. השאר זיבולי מח.
חיים,
הגאווה הינה אם כל החטאים
השבת הזו דפוקה בגלל הרוחות.
אתמקד בסיום שיכלול מערכת הגז. העיקר שנהיה צמודים לכלי.
המערכת גז החדשה ,שופרה ועובדת.
בגלל כנס ל.ר. ,אין טיול שבת ,לכן אני יוצא הלילה עם מספר חברים טובים לעשות את דרך בורמה בשחזור של השיירות שעלו לירושליים.
הרעיון בגדול לצאת מיער חולדה ,להכנס לשטח ליד הבאר בצומת נחשון - חופף לחלוטין למקור ולעלות בדרך בורמה עד פאתי ירושליים.
שם נעשה חניית מנוחה והכנת ארוחת בוקר עם שחר בהמשך.
באור שני לחזור הביתה עייפים אך רצוצים.
מסתבר שלהיות טיפש ,זו קריירה.
כל חיי אני עושה קפה בפינג'אן כמו טמבל ,וחצי מכמות הגז מתבזבזת עקב הקוטר הקטן של הכלים האלה.
מעבר לכך - הקפה מתקרר די מהר וכוס שניה ובטח שלישית כבר ממש קרה.
היום רכשתי בשוק קומקום נירוסטה קטן עם זרבובית בקוטר תחתית של 16 ס''מ שקצת גדול מקוטר הגזיה,וכך חוסך הרבה גז. מעבר לכך המכסה מפחית משמעותית את התקררות הקפה והמזיגה לא משפריצה מסביב כמו עם פינג'אן.
וכמה עלה הסיפור? -.25 ש''ח .ויכולתי להוריד אותו גם ל- -.20 שקל.
הבעיה בלעשות קפה בקומקום היא הטינופת שנתקעת בזרבובית ודורשת הרבה מים לניקוי - בעיה של קיימת בפינג'אן.
הפתרון - פינג'אן קצת יותר גדול עם מכסה.
רוצה לשמור על חום הקפה - עצב "תרמוס" לפינג'אן מגוש קלקר (חשוב לחתוך עם חוט ברזל חם ולא עם סכין)
הקיץ מתקרב, ובמסגרת העפת הפלסטיקים סילקתי גם את כונס האוויר מעל הפאן. מעבר לעינין המסוכן שבכך ,כ- 10 אחוז ואפילו 15 אחוזים מכושר הקירור ירד עקב כך.
ברצוני לבנות כונס אוויר ממתכת ,כנראה אלומיניום ,אך עכשו נחוץ לי כונס אוויר אפילו שבור בכדי להעתיק אותו למתכת.
למישהו זרוק במחסן החלק הזה ליום יומיים של לקיחת מידות??