-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=skbz7e325
הזהרתי את בנות הבית: אם אתן עושות לאיוניק טוטאל לוס, חוזרים לבנזין.
האמת שגם הרבה פחות מטוטאלוס יצור לנו בעייה רצינית. מחסור בחלקי חילוף.
אנקדוטות בצד: המצב הזה אומר שהמעבר לרכב חשמלי שני בבית יתעכב. אין לי תוכניות קונקרטיות בשלב הזה, אבל המחסור הזה מעכב הכול, כולל הגעה עתידית של רכבים לשוק המשומשות.
-
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
אז אתמול אחה״צ אני יורד לקניון ביקנעם לאסוף את הילדה העובדת בחופש . חונה צמוד לחניה הירוקה וממתין לגברת . בעמדה הירוקה כבר חונה רכב בטעינה וגם בירוקה השנייה שמולה .
אחרי כמה דקות מופיע רכב חשמלי שלישי , מחפש לעצמו עמדת טעינה. הבחור מבקש ממני להחליף חניה כי הוא יכול להגיע עם הכבל של העמדה גם לחניה הרגילה שלי . מבהיר לו בעדינות שמכיוון ששתיהן בטעינה כרגע ותפוסות עדיף שהוא ידבר עם הבחור שלידי שטוען ( הוא יושב באוטו )
הקיצר , הטוען מסביר לו מהאוטו שהוא תיכף מסיים לטעון , נשארו לו רק עוד 40 דקות [emoji16] ואחריו כבר יש עוד בחורה בתור מחכה [emoji23]
הקניון כבר סגור ואין להם אפילו מה לעשות חוץ מלשבת באוטו ולבלות כמה שעות איכות לקראת השבת
נראה לי שנושא העמדות בבית / בחוץ לא פתור לכולם
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אנשים לא יודעים איך להתנהל עם זה. אתה יודע מראש איזו עמדה תפוסה, ואין סיבה להגיע אליה, ובוודאי לא לחכות 40 דקות לידה.
רק שלשום נסעתי מהחרמון ואתמול כבר הייתי באילת. לא חיכיתי בשום מקום. היתה בדרך עמדה תפוסה, אז לא עצרתי לידה. המקסימום שעצרתי בעמדה לצורך טעינה היה עשר דקות.
לא אטען שאנשים לא נתקעים. אני טוען שאנשים לא מוכנים להשקיע טיפה בלמידת נושא חדש עבורם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
. אני טוען שאנשים לא מוכנים להשקיע טיפה בלמידת נושא חדש עבורם.
זה מדויק ונכון באופן כללי.
במיוחד בעידן הרשתות החברתיות וקבוצות ההודעות השונות - העולם התרגלו לשאול ולקבל תשובות בכפית, גם אם אותן שאלות ואותן תגובות נכתבות על יום או כל שבוע מחדש...
פעם רובנו נהגנו לחפש, לחקור וללמוד....
סליחה על גניבת השרשור לרגע
נשלח מהנייד
-
לדעתי אם זה לא נוח / לא משתמשים אינדיקציה שבתמונה הכללית חסרות עמדות על הדרכים הראשיות ביחס למספר הרכבים ( ביקנעם , נגיד, יש עוד כמה עמדות במרכז העיר אבל לא הגיוני שמישהו יתחיל להיכנס לעיר בשביל זה )
וכנראה יהיה עוד קצת יותר גרוע כמה שנים קדימה בעתיד לפני שיהיה יותר טוב והתשתיות ידביקו את הפער
סביר שכרגע ושנה הקרובה המצב הכי טוב שיהיה בזמן הקרוב מבחינה זו לאור המחסור ברכבים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
הבחור מבקש ממני להחליף חניה כי הוא יכול להגיע עם הכבל של העמדה גם לחניה הרגילה שלי .
הוא התכוון לנתק רכב מעמדת הטעינה כדי להתחבר מהחנייה ליד?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
לדעתי אם זה לא נוח / לא משתמשים אינדיקציה שבתמונה הכללית חסרות עמדות על הדרכים הראשיות ביחס למספר הרכבים ( ביקנעם , נגיד, יש עוד כמה עמדות במרכז העיר אבל לא הגיוני שמישהו יתחיל להיכנס לעיר בשביל זה )
וכנראה יהיה עוד קצת יותר גרוע כמה שנים קדימה בעתיד לפני שיהיה יותר טוב והתשתיות ידביקו את הפער
סביר שכרגע ושנה הקרובה המצב הכי טוב שיהיה בזמן הקרוב מבחינה זו לאור המחסור ברכבים
זה שבתוך העיר יש עמדות לא סותר שיש גם על דרכים ראשיות. בנסיעה מבית גוברין לחרמון, דרך של כ270 ק"מ, יש על הדרך לפחות חמש עמדות אולטרא מהירות.
במהירות אני פחות מתעניין ואת האיטיות אני כלל לא סופר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הוא התכוון לנתק רכב מעמדת הטעינה כדי להתחבר מהחנייה ליד?
יכול להיות
או שהוא לא קלט שיש נהג באוטו
או שלא קלט שזה בטעינה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
זה שבתוך העיר יש עמדות לא סותר שיש גם על דרכים ראשיות. בנסיעה מבית גוברין לחרמון, דרך של כ270 ק"מ, יש על הדרך לפחות חמש עמדות אולטרא מהירות.
במהירות אני פחות מתעניין ואת האיטיות אני כלל לא סופר.
אבל קצב הטעינה הוא גם תכונה של דגם המכונית, לא?
-
בהחלט. הנמוך מבין השניים.
יש דגמים שבכלל לא יכולים להנות מהיתרונות של עמדות אולטרה מהירות. נדמה לי שהסרס, למשל, לא טוען ביותר מ40kw.
-
לטעמי זה שילוב של טווח, כושר טעינה והתנהגות.
טווח גדול מתיר לך להתנהג בצורה מסויימת ק לטעון מתי שנוח ולא מצי שחייבים, וכושר טעינה מאפשר יותר גמישות סביב תזמון הטעינה.
עדיין יש חשמליות בשוק שסובלות גם מטווח קצר וגם מכושר טעינה גבולי.
צריך לייצר איזשהו מדד שמבוסס על שיקלול של השניים שיהיה ציון למערכת ניהול החשמל של הרכב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
יכול להיות
או שהוא לא קלט שיש נהג באוטו
ואם אין נהג זה משנה?
ביוטיוב קופצים סרטונים של צילומי ניתוק רכבים בעמדות, הרבה מטסלות שמצלמות סביב הרכב גם כשלכאורה הרכב כבוי.
-
בעקרון לא ניתן לנתק בצורה לא מורשית רכב מטעינה. יש פין נעילה שמנוהל ע"י הרכב והעמדה. יתכן שניתן להתפרע ממש ולעקור את הפין. לא יודע.
נדמה לי שלטסלות יש איזה עניין עם מתאם, ואז אולי ניתן לנתק את הכבל מהמתאם. אולי אלעד יוכל להרחיב על זה.
-
אני לא רוצה לחשוב מה יקרה בחורף שכל הדיירים יטעינו טעינה מהירה והחימום ידלק בכל הבתים + מכונות כביסה וכל המכשירים החשמליים
הארון חשמל יכול לעמוד בכזה עומס הזה ?
מה בדרך כלל העוצמה המקסימלית מחברת החשמל לבניין ?
-
כבר היה על זה דיון, אולי אפילו בשרשור הזה, וברור לגמרי שהפתרון הוא בטעינה מנוהלת. הפתרון כבר זמין ומוצע לוועדי בתים ע"י חברות מסחריות.
לא נכנסתי לזה לעומק, אבל ממה שאני רואה זה בד"כ לא כרוך בתשלום מיידי גבוה יותר על העמדות, אלא בעלות מוגדלת של החשמל, למשל ב30-40 אחוז.
-
חייב לשתף שבזכות ובגלל השרשור הזה והשרשושר של חנן, הזמנתי לבית החדש שבונה חיבור של 3*63A, ומודה גם שהתלבטתי אם לא 3*80.
בית קודם, בגודל דומה, ממוזז ומחושמל - הספיק לפני לפני 20 שנה 3*25A.
אז הנה - יש תמורה לשוטטות בגיפולוג
:p:cool:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
חייב לשתף שבזכות ובגלל השרשור הזה והשרשושר של חנן, הזמנתי לבית החדש שבונה חיבור של 3*63A, ומודה גם שהתלבטתי אם לא 3*80.
בית קודם, בגודל דומה, ממוזז ומחושמל - הספיק לפני לפני 20 שנה 3*25A.
אז הנה - יש תמורה לשוטטות בגיפולוג
:p:cool:
אני גם מתכוון להגדיל ל40 * 3 , אחרי מה שרשמת נראה לי שאחשוב על יותר מזה , חברת חשמל לא עושה ביקורת בית בבקשת הגדלה ?
בסיום השיפוץ עברתי ביקורת כזאת ואין לי כוח לעבור את זה שוב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
כבר היה על זה דיון, אולי אפילו בשרשור הזה, וברור לגמרי שהפתרון הוא בטעינה מנוהלת. הפתרון כבר זמין ומוצע לוועדי בתים ע"י חברות מסחריות.
לא נכנסתי לזה לעומק, אבל ממה שאני רואה זה בד"כ לא כרוך בתשלום מיידי גבוה יותר על העמדות, אלא בעלות מוגדלת של החשמל, למשל ב30-40 אחוז.
בדקתי עם חברת חשמל , נראה שהם לא מתרגשים אם כל הדיירים יגדילו במקביל , שווה להם אפילו , הגדלה ל 3*63 עולה 8500 שח לכל דייר , לא זול.
-
כל הגדלה דורשת הגשת תוכניות וביקורת מחודשת.
כתלות בפרויקט ובחדר השנאים שמזין אותו, יש מגבלה על הגדלות בבניין / שכונה ספציפיים.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
-
הגדלתי ל63x3. לא כיף ולא זול. התמורה היא טעינה ללא כל חשבון של עומסים, וזה שווה לי. הגענו אחר הצהריים מסופ"ש באילת, אז מכונת הכביסה, המייבש, הדוד וכל המזגנים עובדים. בזמן הזה הרכב נטען ובערב הוא יסע עוד שתי נסיעות לקרית מלאכי ולבאר שבע.
זה לא היה יכול לקרות עם תשתית החשמל הישנה.