-
תגובה: באגי T1 של חנן גולומבק, פרויקט בתהליך
ובכן חדשות טובות.
אבא שלי ( שלא מאמין למה שמכשירי מדידה אומרים לו, ככה זה המכונאים של פעם ) נסע ליוקנעם, בדק את המנוע , החליף קארטר למקורי, ייבש היטב את תאי השריפה והניע במכה ראשונה. לחץ שמן בסדר גמור והמנוע נשמע תקין, אני שמעתי ( דרך הטלפון) 4 פיסטונים עושים את מה שהם צריכים לעשות .
עכשיו נשאר לכוון את המחשב כיוונים עדינים והיי דרומה לאילת. כנראה שלא הצליחו להניע בגלל צירוף מקרים של מנוע שלא עבד הרבה זמן וכמות שמן גדולה מדיי בקארטר.
באילת אני אחזור לקארטר הקצר ואבדוק מה בדיוק כמות השמן שמתאימה לו ולמנוע.
-
חנן מפלס השמן העליון והתחתון צריך להיות זהה בשני החלקים , עם יש הבדל בנפח בין הקרטרים כמובן כמות השמן לא זהה .
לפחות החזרת לנו את הנשימה שהכול בסדר .
עידו
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
חנן מפלס השמן העליון והתחתון צריך להיות זהה בשני החלקים , עם יש הבדל בנפח בין הקרטרים כמובן כמות השמן לא זהה .עידו
אבל האמריקאי אומר לשים אותה כמות.
-
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
אבל האמריקאי אומר לשים אותה כמות.
אין בזה שום הגיון עם הקרטר עבר רק קיצור ובלי השלמה של הכמות החסרה לאחר הקיצור בדרך אחרת.
ללא ספק שכמות השמן קטנה בדיוק בנפח הקיצור .
מפלס שמן במנוע חייב להיות לפי התיכנון ולא יותר או פחות (בתוך מינימום/מקסימום).
לפי הדוגמא שצירתי הקרטר לפני הקיצור מכיל 3 ליטר , הקיצור הוריד ממנו 1 ליטר כך שבמצב זה אתה ממלא 2 ליטר .
קובץ מצורף 56185
דוגמא שניה :
קיצור הקרטר ב 1 ליטר אבל תוספת של 1 ליטר במקום הקיצור (לא חייב להיות כך , זה גם יכול להיות קולר שמן שמוסיף 1 ליטר ) כך שכמות השמן הכללית לא השתנתה ונשארה על 3 ליטר .
קובץ מצורף 56186
עידו
-
עידו אני מבין מה שאתה אומר וכבר חרשתי את הנושא במחשבה מליון פעמים. יש בארץ חברה שעשו מה שאתה אומר , אני מכיר לפחות שניים . אחד מהם זה אילן יעקובי עם הבאגי חיפושית הצהובה.
http://www.outstanding.co.il/beetleupgrade2.htm נראה מה לעשות בהמשך.
-
"לא רחוק מהבית של ינון מצאנו פס כורכר נקי מבוץ ובמשך כל היום התאמנו עליו הלוך חזור , אני נותן בגז לפי ההוראות של ינון ואילו הוא מטפל בכל פעם בפונקציה אחרת של המחשב, הצתה, דלק, עומס טמפרטורות וכ"ו מדי פעם עוצרים , מחברים אקדח הצתה בודקים שוב וממשיכים בהרצות. לאחר כ 30 ראנים על המסלול ינון אומר לי טוב נראה לי שהכל מכוון הכי טוב שאפשר בתנאים שיש (הכי טוב זה על דינמומטר...).
אני מתיישר בקצה פס הכורכר כמו מטוס שמוכן להמראה ומתפלל לטוב.
סע כאילו שאין מחר אומר לי ינון , אני משחרר קלאט'ש ולוחץ את הגז עד הסוף..........................
הבאגי יוצא מהמקום כמו טיל, בשלישי אני כבר על 105 מושך ומושך עד ש ב6000 סל"ד מנתק הדלק נכנס לפעולה, אני כבר רואה את קצה המסלול וינון צועק לי רביעי רביעי אני מחליף הילוך 110 120 125 אני עוזב את הגז ונועל את ארבעת הגלגלים לפני שאנחנו מתרסקים על הגשר הקרוב "
אני מצטט למעלה את מה שכתבתי כאן לפני כשנה כיוון שאתמול עשינו ינון ואני בדיוק את אותו הדבר ובערב "נחתתי" שוב באילת עם הבאגי כשבזנבו מורכב מנוע תקין ופועם.
שוב תודה ענקית לינון ,לאבא שלי שליווה אותי לצפון ובחזרה וליואב שביט שתרם שוב את הסילווראדו.
-
מברוק!!
מקווה שבזה תם נתיב היסורים והבאגים בבאגי(משחק מילים נחמד), ועכשיו תוכל לתת בגז כמו שצריך.
רק חבל שכבר אין מירוצים......:)
-
-
מברוק .
שהרכב שלי והבאגי שלך יפגשו אני מזמין אותך לפס ארוך סתם כי אני רוצה לבדוק לך את הכיוונים או רק להנות או בקיצור תהנה !
-
בשעה טובה , ושתדע רק נחת מהילד :) למרות שיש לו שם של גוי (GO2) ;)
עידו
-
-
חברים תודה, אסף מה יש בשישי ? או שזה שושו ? או שושי ?!
-
שישי בשושו.
אני אשלח לך.
אסף.
-
-
חנן מברוק , כיף לשמוע שהדברים מסתדרים !
מה התוכניות להמשך מבחינת ההשתתפות בתחרויות ?
-
-
מצטרף לברכות.
איך נסגר עניין הקרטר?
הורדת בכמות השמן?
-
מורן היי, בשלב זה זה אין לי כוונה להשתתף בתחרויות .
רני , כרגע על המנוע ישנו הקארטר המקורי, בימים הקרובים אני מתכוון להחליף אותו בחזרה לקצר ולצאת לנסיעת מבחן. עכשיו שיש לי שעון לחץ שמן אני הרבה יותר רגוע.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
מורן היי, בשלב זה זה אין לי כוונה להשתתף בתחרויות .
.
אפשר לדעת למה?
הרי זאת היתה מטרת הבניה, אם אינני טועה.
ויש גם רישוי וביטוח בדרך, אז מה הפאנטה, מר CLASS 1?