-
תגובה: Article: אוקי, עכשיו באמת: הוראות הרישוי להגבהת רכב שטח נכנסות לתוקף
לא הזויים בכלל. יש להם תקנות ואם אתה מנסה להתחכם אז הם סוגרים את השלטר. אין איתם חוכמות.
לבנתי משרשור ישן בנושא, הדיפנדר הזה לא היה חף משינויים שלצרכי ייבוא היו אסורים.
-
זה דיפנדר יחסית חדש שנעשו בו שינויים כדי שיראה רכב אספנות.
-
כשאני שאלתי כמה פוסטים אחורה איך ימדדו 5 ס"מ, בעין?? עניתם לי, מה פתאום, לא ימדדו אלא רק יאשרו ערכות הגבהה ברשיון. אם הערכה מאושרת אז לא צריך למדוד. עכשיו אני מבין שלפחות בתקופת ה"גרייס" כן ימדדו בעין לאלו שאין אישור ברשיון בינתיים....
ועוד שאלה, תקופת ה"גרייס" נותנת אפשרות לאלו שיש להם כבר מותקנות ברכב ערכות של עד 5 ס"מ לקבל עליהם אישור ברשיון דרך המתקין. עד כאן נכון?
כלומר, כל מי שהביא בעצמו מחו"ל ערכות הגבהה של עד 5 ס"מ לא יוכל לקבל אישור לעולם? או שאם הן זהות לערכות של הסדנאות אז ניתן יהיה לקבל אישור (בתשלום גבוה יותר כנראה) מהסדנא?
זאת ועוד, יש רכבים שהערכה שהכי מתאימה להם היא שילוב של יצרנים למשל בילשטיין / לוולס לפאג'רו, אולדמן / קינג לפראדו וכדומה. איך אז מקבלים אישור?
ונניח שקניתי ערכה מאושרת מאספיר ונשבר לי בולם בילשטיין. עכשיו אני לא סומך עליהם יותר, איך אני מחליף זוג בולמים אחורי מיבואן אחר? הרי שיניתי את הערכה.
ושאלה אחרונה, אם מחליפים רק בולמים ולא קפיצים, לא צריך אישור בכלל? הרי הבולם לא מגביה, רק הקפיץ. ואם הבולם בצהוב בוהק זה יעבור טסט?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
ושאלה אחרונה, אם מחליפים רק בולמים ולא קפיצים, לא צריך אישור בכלל? הרי הבולם לא מגביה, רק הקפיץ. ואם הבולם בצהוב בוהק זה יעבור טסט?
זאת אגב שאלה מצויינת ..
אני מניח שכרגע אין לה תשובה ...
-
תמשיכו תמשיכו.
תבדקו לעומק ותראו שהרבה יותר שאלות נותרו ללא מענה והנוהל הזה טוב רק ל... כלומר ל.... למי בעצם?.... :confused:קשה לדעת.
דבר אחד ברור, ומתמצה בסעיף 5 - הבוחנים קיבלו אישור מלמעלה לבדוק לפי העין ולפסול כאוות נפשם. תיכנסו רגע לראש של בוחן במכון רישוי - מה האינטרס שלו להעביר אם הוא יכול להכשיל (ולהעביר אח"כ תמורת שלמונים, בדיוק כמו שקורה היום)?
במשפט הזה מדינת ישראל סותמת את הגולל על נסיונות עתידיים שלכם לגרור את הבוחנים לבית המשפט.
ואז גם תבינו את מה שאני אומר כל הזמן - מדינת ישראל לא רוצה לפשט את העניינים ולעשות לכם חיים קלים. רק להיפך. הפקידונים תאבי השררה יעשו הכל, אבל הכל, כמובן תו"כ בזבוז כספי ציבור לרוב - על מנת לאסור, להקשות, לסבך, לסרבל, ללחוץ אתכם לקיר להפוך את חייכם לגהינום. כי זו ההנאה החולנית שלהם וכי אנחנו מאפשרים לזה לקרות.
ונחזור לאופטימיות ההזויה, התלושה מהמציאות, של כמה מהחברים הנכבדים כאן - אני עדיין ממתין למידע על "מתקינים מורשים" שמוכנים להרים את הכפפה ולבדוק את הג'יפ שלי. אני מזכיר שהתחייבתי שאקנה אצלם ארבעה בולמים חדשים.
אני מנחש שעוד זמן רב לא נשמע על כאלה. אבל זה לא יפתיע אותי.
-
דרור,
מה זאת אומרת "עוד הרבה זמן לא נשמע על מתקינים מורשים"?
נכנס אדם היום לגתוס / אספיר / ראסטה או כל סדנא מכובדת אחרת ומבקש לקנות קיט הגבהה לרכב שלו.
נניח ללנדקרוזר ונניח שהו מבקש ערכה "חוקית" ע"פ התקנה מה 1.3.2017. 5 ס"מ.
עכשיו מה תמכור לו הסדנא ב- 8000+ שקל? אותו קיט שמוכרים היום בלי אישור ובלי לרשום אותו ברשיונות?
אם אני נכנס עכשיו לאחת הסדנאות ולא מכניסים לי את הקיט לרשיון כחלק מתהליך הקניה וההתקנה, אני לא קונה.
בסוף הם ישארו רק עם הרט"ג, חברת חשמל ולקוחות ממסדים שגם ככה עוברים טסט בלי בעיה.
-
אם המצב כל כך גרוע דרור, איך זה שאנשים עדיין מחזיקים סופות? לא מבין למה הן לא זרוקות ברחוב.
שמע, אני מקווה שאתה צודק, שלא תצליח יותר לעבור טסטים, הערך של הסופה שלך ירד לאפס, ואני מתוך רוחב לך אתן לך 5,000 שקלים שתשים לי אותה ליד הבית. אני אתמודד עם בעיית הטסטים וההגבהה. הסופה שלך באמת אחת היפות.
אה, זה לא יקרה? עברת כבר שנייים (או כבר שלושה?) טסטים מאז הג'יפוקליפסה? וכנראה שתעבור עוד, ועוד ועוד? שלמונים? התשלום העיקרי שלך זה דמעות ועצבים. זה נובע ממבנה אישיות, שום חוק לא ישנה את זה. הלב, דרור, הלב. חבל :rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
כשאני שאלתי כמה פוסטים אחורה איך ימדדו 5 ס"מ, בעין?? עניתם לי, מה פתאום, לא ימדדו אלא רק יאשרו ערכות הגבהה ברשיון. אם הערכה מאושרת אז לא צריך למדוד. עכשיו אני מבין שלפחות בתקופת ה"גרייס" כן ימדדו בעין לאלו שאין אישור ברשיון בינתיים....
ועוד שאלה, תקופת ה"גרייס" נותנת אפשרות לאלו שיש להם כבר מותקנות ברכב ערכות של עד 5 ס"מ לקבל עליהם אישור ברשיון דרך המתקין. עד כאן נכון?
כלומר, כל מי שהביא בעצמו מחו"ל ערכות הגבהה של עד 5 ס"מ לא יוכל לקבל אישור לעולם? או שאם הן זהות לערכות של הסדנאות אז ניתן יהיה לקבל אישור (בתשלום גבוה יותר כנראה) מהסדנא?
זאת ועוד, יש רכבים שהערכה שהכי מתאימה להם היא שילוב של יצרנים למשל בילשטיין / לוולס לפאג'רו, אולדמן / קינג לפראדו וכדומה. איך אז מקבלים אישור?
ונניח שקניתי ערכה מאושרת מאספיר ונשבר לי בולם בילשטיין. עכשיו אני לא סומך עליהם יותר, איך אני מחליף זוג בולמים אחורי מיבואן אחר? הרי שיניתי את הערכה.
גיל.
ניכר בך שאתה עצלן כמוני (ראה שירשור האופניים החשמליים, כשהסנדק הפנה אותי לשירשור/אתר רלוונטי) - לא קורא היסטוריה...
אבל משום אחוות עצלנים, אני אתמצת לך את הנקודות שדרור ואני ועוד כמה הצבענו עליהן, בשנה האחרונה, בשירשורים השונים:
- אמת המידה המקובלת בישראל (למעט בבתי המשפט... בועז) היא "בעין".
- בתקופת הגרייס לא תהיה הרשאה לכל אחד לעבור טסט "כמות שהוא" - והעניין מתייחס לגובה.. מי שאין לו פסים זוהרים יוכשל גם אם הוא נמוך מים המלח.
- במסגרת החורים בתקנה - לא ברור אם ואיך יתנו המתקינים המורשים, אישור למערכת קיימת, שלא שלהם ובמיוחד לא כזו שיש לה תיק מוצר ולא עברה אישור כלשהו במעבדה הגרמנית המאושרת (דווקא גרמנית? משום שהם הוכיחו עצמם כ..דייקנים?).
- יש בעייה גדולה, עקרונית, להחלפת רכיבים, שלא מצויינים בתיק המוצר = יש מקט הגבהה, איך משנים שם דברים.
- אין כל התייחסות ליצרן רכיבים ספציפי וקיט הגבהה מאושר, יכול להיות מורכב מרכביבים של מספר יצרנים - זו לא הבעייה. הבעייה היא שינוי באחד הרכיבים, בשלב כשלהוא ומסיבה כלשהי, כמו שציינתי בסעיף הקודם.
- עניין הצבעים נשאר כמקודם = נתון שיקול דעתו של הבוחן (שבוחן בעין) - ההבדל הוא שכעת יש לו יותר "כוח" לפסול ויותר אחריות מנהלתית, כשהוא חלא פוסל=מאשר=מעביר טסט.
- כמו שבועז ציין לא פעם, באופטימיות לא מובנת (בהתחשב בטינה הלא מובנת שהוא מפגין, כלפי שחיתות שלטונית/מערכתית) - הכל עניין של כסף. אם יש לך, תוכל להיות עבריין ולהמשיך לנסוע כתמול שלשום.. עד שיתפוס אותך בוחן ישר...
או בקיצור.
אין מקום לפניקה. אם אתה לא מוגבה והבוחן לא החליט שאתה מוגבה או שיש לך אישור ולא החלפת כלום ונשארת במסגרת ה-5 סמ' ושילמת למכער הנכון - התקנות האלה בכלל לא משפיעות עליך.
השמש תזרח מחר ובבתי הקפה ישאר לך מקום ו..הכל נשאר אותו הדבר.
אם אתה לא "אחד" מאלה ואולי "יתפסו" אותך (בצדק או שלא בצדק) - לגביך תהיה ג'יפ-אפוקליפסה ותוכל לקבל פה שלל עיצות, איך להאבק במלחמה שנכפתה עליך (כולל כמה שיבקשו לפרסם את שם המכון שהכשיל אותך, על מנת שלא ליפול עליו ולהמשיך להגיד שהכל בסדר והם לא מבינים על מה המהומה)..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם המצב כל כך גרוע דרור, איך זה שאנשים עדיין מחזיקים סופות? לא מבין למה הן לא זרוקות ברחוב.
...
עוד אני כותב, והמתחסדים ממשיכים.
דרור, ברשותך, אני אענה..
נמרוד.
איך עדיין מסתובבות סופות, למרות הקשיים?
בדיוק מאותה סיבה שאנשים עדיים יוצאים לטייל, למרות הקשיים.
ולמרות מחירי הדלק, עדיין יש כאלה שמוכנים לשלם, משום שאוהבים V8 או 6 בטור, שעושים את הרעש הנכון ולא מטרטרים כמו אוטובוס ליילנד ישן - זה עדיין לא אומר שהדלק זול או שהמיסים עליו מוצדקים.
מנה בכלל הקשר בין המצב בשטח, לזה שהתקנה הזו עושה את החיים קשים ומוציאה אל מחוץ לחוק הרבה אנשים ישרים?
תכף תשאל איך זה, שלמרות חוק הספורט המוטורי, עדיין יש אירועי ספורט מוטורי - זה אומר שהמצב טוב? שאין קטסטרופה?
וכבר נתתי את הדוגמא של בתי הקפה המלאים בטהרן (במו עיני ראיתי ב.. חדשות) ובלבנון יש מקומות נופש פעילים ותראה איזה יופי של מכוניות יש בהבאנה ... כנראה שהכל טוב שם.
איזה קישקוש בחיי.
-
וכאמור הכל עניין של נקודת מבט.
כתב בדיון מקביל בוחן רישוי - שההוראה של משרד התחבורה היא לא להכשיל רכבים מוגבהים. אתה מנגד על אותה הוראה בדיוק אומר שהיא הוראה לא להעביר.
ואני שוב אומר מזל שאתה לא עובד במכון רישוי.
אסף.
-
דרור אתה לא אוהב פוליטקלי קורקט, נכון? אני קצת יותר מדי פוליטקלי קורקט בפורום הזה... אתה מרשה לי לחרוג?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
כשמשה קיבל בהר סיני את המצוות, בחלק של בין אדם למקום, ה׳ הכתיב לו, ״לא תבשל גדי בחלב אימו״, זה צו מוסרי להתנהג באנושיות גם עם חיות המשק שלך.
משה: רגע, עכשיו צריך כמה שעות בין אכילה בשר וחלב?
ה׳: לא, כמו שהסברתי לך, זה מתייחס ליחס שלך לחיות הבית.. צו מוסרי.
משה: נו באמת.. ועכשיו אני צריך מערכת סכו״ם נפרדת?!
ה׳: לא, כמו שאמרתי לך, העניין המוסרי?
משה: ססאמק, איפה אני מכניס שני כיורים לאוהל?
ה׳ (שבשלב זה איבד עניין להסביר) : נו, תעשה מה שבא לך.
ואני שואל, איפה ראית שבסעיף הגובה כתוב בולמים?
בולם מגביה רכב?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
דרור אתה לא אוהב פוליטקלי קורקט, נכון? אני קצת יותר מדי פוליטקלי קורקט בפורום הזה... אתה מרשה לי לחרוג?
לדעתי עלינו על הקטע של דרור, בכל פינה הוא רואה אפרו-אמריקאיות.
-
אופטימיות הזויה זה ממש טוב. אבל אחרי שלפני 10 שנים סינגרת במרץ על חוק הספורט המוטורי וכולם יודעים מי צדק, אתה מתחיל מנקודה לא טובה. בחיי.
אז תחרוג חופשי, רק תדבר לעניין.
כי לחנטרש על לב, ועל מוצא, ועל מחירי הסופות, וגם על הרצון שלך לסופה (ג'יפ שבכל רגע נתון מניע ונוסע לכל מקום על המפה שתשים עליו אצבע, להבדיל מערימת הפחים במצב לא ברור שמתי שהוא תהיה CJ7 לתפארת. בדגש על מתי שהוא) זה קצת להסיט את תשומת הלב מהדיון העיקרי. זה שאין לך תשובות ברורות אליו. כי להבדיל ממך, לאף אחד אחר שום דבר בנייר הזה הוא לא ברור. למעט סעיף 5.
לא צריך להיות עורך דין, אפילו לא מתחיל, יודע מה? אפילו לא סטודנט שנה א' למשפטים, כדי להבין מסעיף 5 שה"עין" של הבוחנים הוכשרה רשמית כמכשיר מדידה מדויק ומכויל וזה אומר שהכל נשאר פחות או יותר כרגיל - בכל מקרה אתה נכשל. אם לא על הגבהה, אז על ציפלינגים. ואם לא על ציפלינגים אז על אלמנט. גם הפתרון נשאר אות ודבר - הסלקה אלגנטית של שטרות מרשרשים של 200 לתוך הכיס של הבוחן .
-
לאף אחד אין באמת תשובות. לא לכאן ולא לכאן.
כרגע יש רק סימנים לאן הרוח נושבת וכל אחד מנתח אותם לפי מיטב הבנתו, שיקול דעתו והאם הוא אופטימי או פסימי...
נשאר רק לשבת בצד ולהמתין. אנחנו כרגע בקושי בפרומו של הסרט.
עוד לא נאמר הכול מצד היבואנים והמתקינים כמו גם ממשרד התחבורה.
סבלנות. העשן יתפזר ונוכל לחלק ציונים מי צדק ומי טעה.
-
ואם כבר יורים חופשי אחד על השני בתוך הנגמ"ש אז....
אז מה באמת עושים כל בעלי הג'יפים על קפיצי עלים? גם אתה (כשתגמור לבנות את הג'יפ).
עכשיו כל עירגול של קפיץ מקורי ייחשב כ"הגבהה"? הרי זה ייראה גבוה והעין של הבוחן לא תעביר את זה.
לכל קפיצי הפרוקומפ/רנ'צו/מתלם/חמילבסקי שיש על סיקסים/סופות/סמוראים וכו' יש תיק מוצר? TUV?.... מי מאשר אותם בדיוק?
אהה.... אין בעיה - יש מאכער. כמו שמאשרים צמיגי 33' ככה גם יאשרו הערה 2303.
ואז, כשתיתקל בניידת משרד התחבורע שתקרע לך את הצורה ותוריד אותך מהכביש, נראה מה תגיד.
אהה, שכחתי. לך זה לא יקרה כי אתה לא מאלה שהג'יפ שלהם גם נוסע.
בטח לא ביומיום.
אז אין לך בעיות.
לא עם שוטרים, לא עם ניידות משרד התחבורע. גם לא בעיות אמינות כלשהן.
-
בסוף מרוב אגו כולם יגמרו בעמדה 1
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לאף אחד אין באמת תשובות. לא לכאן ולא לכאן.
כרגע יש רק סימנים לאן הרוח נושבת וכל אחד מנתח אותם לפי מיטב הבנתו, שיקול דעתו והאם הוא אופטימי או פסימי...
נשאר רק לשבת בצד ולהמתין. אנחנו כרגע בקושי בפרומו של הסרט.
עוד לא נאמר הכול מצד היבואנים והמתקינים כמו גם ממשרד התחבורה.
סבלנות. העשן יתפזר ונוכל לחלק ציונים מי צדק ומי טעה.
דווקא יש ניחושים מאוד רציונליים לאן זה הולך.
הרי כולנו מכירים טוב מאוד את המערכת הזו. מי קובע בה את החוקים והנהלים.
גם אם מדובר לכאורה באנשי מקצוע, הרי שהם רחוקים כמרחק כוכב פלוטו מהשמש מלהבין את המאטריה ואת כל הדקויות והבעיות כאן, ואנחנו, "משתמשי הקצה", נשארים מופקרים לשרירות ליבם של הבוחנים במכון הרישוי או בניידת משרד התחבורע בכביש. ואלה כידוע, לא מעבירים ככה סתם. הם נמצאים שם כדי להכשיל ולהוריד מהכביש. כי אין דרך אחרת למדוד את עבודתם, בכמות ובאיכות, זולת לספור הורדות מהכביש. אל תשכח גם שיום עבודה של ניידת כזו עולה כסף רב למדינה. זה עסק כלכלי שצריך להרוויח והרבה, כדי להצדיק את עצם קיומו.
מי שנכווה ברותחין נזהר בפושרין. אני למדתי בחמישים שנותיי שמדינת ישראל היא האויב הכי גדול והכי מסוכן של אזרחיה ושאסור להאמין לאף מילה של מי שסמל המנורה מתנוסס מעליו או על הטפסים שלו. כמו ברומן האיזוטרי ההוא של ג'ורג' אורוול, לכל מילה אופטימית יש משמעות הפוכה בתכלית - לדוגמא, כשהמנוולים אומרים לך "רפורמה", תתכונן לקטסטרופה. כשהם מבטיחים "הסדרה", תתכונן לבלגן שאין כדוגמתו.
לדעתי אנו עומדים בפני תקופה לא פשוטה. אם שום דבר מהותי לא ישתנה ונוכל להמשיך להסתמך על מאכערים וקומבינות, אני אראה בזה הישג עצום ורב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה באמת עושים כל בעלי הג'יפים על קפיצי עלים?
מה השאלה?
גם היום אתה יכול לשים קפיצים חדשים בגובה רגיל, ואתה יכול להגביה.
-
חוץ מהרבה קשקשת שיש כאן (כרגיל), דרור צודק כתמיד ותקשיבו לו.
מי שכותב את התקנות האלה הם לא אנשים שדואגים לבטיחות, שלום הציבור, הפחתת מספר ההרוגים בתאונות דרכים, אלה אנשים שדואגים לפרנסה לאנשי שלומם, קרובים לשולחנם, נותני כיבודים (אני לא רוצה להשתמש במילים גסות יותר).
האם התקן הזה נכתב על ידי מהנדס תמים שניסה לשפר משהו? אני בספק ענק, כל מה שהוא עשה זה לשפר את מצב חשבון הבנק של מספר סדנאות שיפור רכבים וסגר שוק חופשי של מוצרים טובים בהרבה שיש בעולם ביבוא (לא חופשי ומסובך).
מדינת ישראל מרובה תקנות שונות ומשונות שכל מטרתן העשרת הכיס של מישהו, מי שניסה לייבא חלק חילוף לרכב, מכשיר עם וויפי (שגם אם נמכר בישראל ביום יום) יודע שתמיד תהיה איזה תקנה שתגן על איזה רשע מקומי שעושה כסף על חשבון הציבור, יוקר המחיה הוא לא מעשה שמיים, הוא מעשה פקידים (שלא אכנה אותם בשמות שמגיע להם) שדואגים לאנשי שלומם.
אתם חושבים שסתם חברות השילוח / מכוני הרישוי / מכון התקנים / מכס / יבואנים / ועוד ועוד נכנסים לכיס שלכם חופשי? פשוט המדינה מאפשרת להם בתקנות שלה.
כל מי שחושב אחרת ילמד בדרך הקשה או ימשיך לשלם ולשתוק (להתכופף?)
תמשיכו לכתוב שאולי המצב יהיה טוב יותר עכשיו, בתמימות רבה. אין טוב יותר שיש תקנות של העריץ / מונרך / רוה"מ / פקידות / ק.ג.ב. ופאודל, אלפי שנות היסטוריה כבר הראו את זה.
יש מדינה אחת אמיתית שבה חרות הפרט מעל הכל, רובנו בעלי רכבי ה 4X4 האמיתיים היינו מתים לחיות בסביבה כזו.