תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
קצת כיף:
https://youtu.be/DSRWKxytW40
טסלה מודל 3 בגרסאת הביצועים, ראש בראש מול BMW M3 (המחיר זהה).
ברלי, בכנות, חשבת שכל כך מהר יגיע היום שמכונית חשמלית לא רק חסכונית ובלה-בלה-בלה יותר, אלא נותנת בראש, ולא רק בקו ישר?
ד.א. זה בסדר, גם אני הייתי בוחר לקחת דווקא את הM3. אין לי הסבר הגיוני.
תגובה: אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
מעניין מה היה קורה אם הטסלה הזאת היתה אוטונומית...
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
תכלס. אוטו מדהים מקרוב
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0abdb1c2f2.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3c9a720e39.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...be69268d3c.jpg
מדהים איך האוטו בשקט מדהים ( חוץ מהחצץ שנטחן מהצמיגים ) מזנק מהמקום ברצינות כמו קפיצת וורפ
לגמרי הייתי לוקח את האוטו שלט
Sent from my iPhone using Tapatalk
"מדהים איך האוטו בשקט מדהים ( חוץ מהחצץ שנטחן מהצמיגים ) מזנק מהמקום...."
גם ה"הרנו של בטר פלייס" התנהגה ככה, הראשונות אפילו היו מפרפרות על הכביש אבל זה פשוט הרס צמיגים וחיסל סוללה אז הקטינו קצת ביצועים.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
מי מעכב את כניסת החשמליות לארץ הקודש?
ניחוש פרוע :rolleyes:
https://www.globes.co.il/news/articl...did=1001295396
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
מי מעכב את כניסת החשמליות לארץ הקודש?
ניחוש פרוע :rolleyes:
ברלי!
אם יכולתי?...........
אני בעד מנוע חשמלי, מנוע אטומי, מנוע קיטור, מנוע בנזין, מנוע דיזל, מנוע שעובד על וודקה, מה שתרצה, אם היה תלוי בי, לך היה מותר להתקין באוטו שלך. ואהה - כמה עשרות פקידונים היו מפוטרים והמון חוקים ותקנות היו מבוטלים לאלתר.
אבל אתה לא רק בעד רכב חשמלי שזה מילא, אולי אפילו בכלל לא רע.
אתה בעד רכב אוטונומי שזה הדבר הכי רע. אם יש משהו שבאמת ידפוק לנו סופית את התחביב - זה החרא הזה.
ועל זה יתחשבנו איתך בגהינום.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיתאי נוה
כרגיל.... הממסד ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אם יכולתי?...........
אני בעד מנוע חשמלי, מנוע אטומי, מנוע קיטור, מנוע בנזין, מנוע דיזל, מנוע שעובד על וודקה, מה שתרצה, אם היה תלוי בי, לך היה מותר להתקין באוטו שלך. ואהה - כמה עשרות פקידונים היו מפוטרים והמון חוקים ותקנות היו מבוטלים לאלתר.
אבל אתה לא רק בעד רכב חשמלי שזה מילא, אולי אפילו בכלל לא רע.
אתה בעד רכב אוטונומי שזה הדבר הכי רע. אם יש משהו שבאמת ידפוק לנו סופית את התחביב - זה החרא הזה.
ועל זה יתחשבנו איתך בגהינום.....
תחשוב כמה זמן מסך איכותי יתווסך לגולשי ג'יפולוג כשלא יצטרכו להחזיק את הגה המשפחתומטיות שלהם בפקקים?
כמה תוכל לקטר אתה, כמה מילים תוכל לשפוך, אחרי שמתקין מורשה להסבות אוטונומיות ירכיב על הסופה את קיט הנהיגה העצמית, שיחויב בכל רכב בגזירות 1.4.2039
זה הדיון השני.
הדיון הזה הוא ההזדמנות האחרונה בהחלט לקנות רכבי דיזל חדשים. כרגע רוב מדינות אירופה מיישרות קו עם 2025 כשנת האיסור על דיזל ו 2030 על בנזין.
מי שיחפש במעלה הדיון ימצא שכתבתי את הנתון המדהים שבשנת 2018 נמכרה בישראל מכונית חשמלית בודדת אחת בלבד ללקוח פרטי.
לאחר שינוי התקינה השנה לתחנות הטעינה - מ"תקן בטר פלייס" הייחודי לישראל (שנועד בו זמנית לתת יתרון מסחרי לבטר פלייס, ולאפשר למדינה מיסוי החשמל לתחבורה) - שוב נפתח השוק. אבל כצפוי האוצר לא ממהר לוותר על חלקו.
אני כותב 'כצפוי' כי זו היתה עמדה רשמית שהושמעה עוד אי אז כשישבה הוועדה ודנה בתקן תחנות הטעינה.
אני מנחש שמה שיהיה בסוף הוא מיסוי על פי נסועה בעזרת משיב מיקום (מכשיר עיקוב) ואז המכוניות החשמליות יציפו את כבישי ישראל כמו בכל העולם.
בכל מקרה כדאי לפקידים להזדרז עם זה כי חברים שלהם ממשרדים אחרים נוטים ליישר קו עם 2025 עד 2030 לאיסור מכירת מנועי שריפה פנימית דיזל ואח"כ בנזין.
אסף.
מה אומרות הנבואות ,לפה ולפה ,לגבי מחירי הדלקים בעתיד המחושמל ?
לפי אנשי משרד האנרגיה..... ההיצע של דלק לתחבורה יהיה קטן.
מכאן תבין לבד.
מצד שני אני מניח שברגע שיהיה מיסוי על נסועה, יבטלו את הבלו (צחוק ומחיאות כפיים) ואז המחיר יהיה כמו של דלק לתעשייה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לפי אנשי משרד האנרגיה..... ההיצע של דלק לתחבורה יהיה קטן.
מכאן תבין לבד.
מצד שני אני מניח שברגע שיהיה מיסוי על נסועה, יבטלו את הבלו (צחוק ומחיאות כפיים) ואז המחיר יהיה כמו של דלק לתעשייה.
אסף.
ומה מציעים אנשי משרד האנרגיה לעשות עם תוצר הלוואי של תעשיית הפלסטיק שאין שום צפי לחלופה בעתיד הלא קרוב?
(תוצרי לוואי=תזקיקי נפט למיניהם).
לדחוף אותם חזרה לאדמה?
בקיצור,
אפילו לא רבע אפוי.
Slowly..
אתה מבין שזו מגמה עולמית? לא איזה גחמה של מישהו בצד הזה של הלבנט..
אסף.
נכון להיום, ולעתיד הנראה לעין, איזה נפח תופסות ומה משקלן של סוללות שמכילות נגיד אנרגיה שוות ערך 100 ליטר בנזין?
אני שואל בתור אחד שמתכנן רכב מרוץ ורוצה להיות מוכן להחלפה חלקה יחסית של יחידת הכח.
אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אתה מבין שזו מגמה עולמית? לא איזה גחמה של מישהו בצד הזה של הלבנט..
אסף.
בטח מבין.
לא ציפיתי לרגע שכאן בפינת בלבנט יתחיל ההגיון מול הריצה הגלובלית אחרי מה שמוכרים כפתרון קסם בלי להקדיש (שוב..) מחשבה שלוקחת בחשבון את ההיבטים ההיקפיים של הוקטור הזה.
בגלל ששוב זה קורה, אני לא יכול להשתחרר מההרגשה ששוב זה אינטרס מסחרי של זיהוי טרנד פופוליסטי.
Slowly..
טל, אני זורק מספר שמבוסס על אקסטרפולציה מהיונדאי קונה: חצי טון ל400 ק"מ, אז התשובה לשאלתך היא באיזור הטון וחצי, ונפח של כקוב אחד, כולל מע' קירור ומארז.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
טל, אני זורק מספר שמבוסס על אקסטרפולציה מהיונדאי קונה: חצי טון ל400 ק"מ, אז התשובה לשאלתך היא באיזור הטון וחצי, ונפח של כקוב אחד.
תודה , זה המון, מעניין עד לכמה זה יירד בשנים הקרובות.
כמה אתה מעריך משקל ונפח של מנוע, נגיד 600 כ״ס / מאה קג״מ ? (אני מאמין שהממדים והמשקל של המנוע לא ישתנו כלכך בעתיד לעומת הסוללות) .