שאלה בנוגע לתחזוקת המקרר שלכם ברכב
להבנתי התפוקה הזו מייצגת את מה שהמקרר לקח בשעות העומס, כשהכי חם.
המקרר נמדד בבדיקה נפרדת מזמן (תועד בשרשור מארז אנרגיה במקום מצבר שני), וצרך בלילה בטמפ סביבה של 24מ״צ כ-3-4אמפר סה״כ.
זה אומר שבחנייה ארוכה, אני מכוסה טוב מאד מבחינת מאזן אנרגיה של מקרר+תאורת לד בשעות החושך, והפעלה אקראית של משאבה המים.
המצבר הראשי 90ah, ומצבר צרכנים 70Ah, כי זה מה שנכנס פיזית במיקום האפשרי.
זה עדיין מאפשר גמישות, למשל לחבר את התאורת לד לחניון שצורכת מעט מאד לראשי, ולהוריד עוד קצת מהמצבר צרכנים.
לסיכום, אני חושב שעכשיו יש גם גיבוי מספרי לתחושות ומדידות חלקיות.
לקומבינציה של מקרר קינן 45ל, תאורת לד למאהל בלילה, והפעלה אופיינית של משאבת מים, מצבר 70ah ופאנל של 60w נותן מענה מספק.
אם הייתי בונה מחדש, הייתי הולך על צמד פאנלים של 40w, ההבדל קטן בגודל, אבל יעילות טובה יותר בזמני הביניים כשהשמש לא במרכז השמיים או עם עננות מזדמנת.
תגובה: שאלה בנוגע לתחזוקת המקרר שלכם ברכב
דורון,
מצטער, 3AH , ללילה שלם לא עושה שכל ( למקרר 45 ליטר).
תחזור על הניסוי עם המודד הזה, ותראה, באחריות מעל 10Ah ללילה ( ואני מוכן להמר על מעל 15).
המקרר חובר בלילה למארז אנרגיה בלבד, וזה החזיק מעל 10 שעות.
גם אם הייתי רוצה, אין לו 10Ah.
גם בחישוב הכי מתירני של המארז, לא מגיעים למשהו קרוב לזה.
אותו מארז, בשעות היום הספיק ל-3 שעות בלבד.
גם בלי מודד, יש כמות אנרגיה סופית מוגדרת למוצר.
למה אתה חושב שלמארז אנרגיה אין 10AH?
תסתכל על הגודל ועל המשקל, ותשווה לסוללה 18650 שנותנת 3.5AH ב 3.7V.
מדדתי עם רב מודד על הקו צריכה של 2.5אמפ בזמן עבודת המדחס עובד.
כ-3 אינטרוולים של פחות מ-10דק עבודה בשעה.
חנן עשה בזמנו את החשבון ויצא ככה.
בוא נחשב אחרת,
אנחנו יודעים כעת כמה המקרר לוקח בוודאות בשעות העומס.
ב-4 שעות לקח 6.8אמפר=5.1אמפ ל-3 שעות.
המארז הספיק ביום חם ל-3 שעות=תכולה של 5-6אמפר סה״כ.
דורון,
אני זורם אתך שהמקרר צורך 2.5A (למרות שזה נראה לי נמוך), ואתה אומר שבכל שעה הוא עובד 3 אינטרוולים של 10 דקות....
בא נעשה חישוב מהיר - אם הוא היה עובד 10 דקות מלאות, זה אומר בדיוק חצי מהזמן, או במילים אחרות 1.25AH.
אבל אם לוקחים 1.25 במשך 4 שעות, זה 5AH ולא 6.8AH מהמדידה של אתמול.
???
המספרים לא מסתדרים, ולכן, אני מציע, לשכוך מכל המדידות והניסויים הקודמים, ולעבור לעבודה סדורה (ולכן גם המלצתי לך על המודד הספק שקנית), למה לא לחבר את המקרר למודד באופו ישיר, ולקבל תוצאה ברורה?
אתה גם מניח, שההספק טעינה של אתמול הוא תוצאה של הצריכה של המקרר ולא תוצאה של יכולות הפאנל. לא בטוח שזה המקרה.
כתבתי פה לנדב בעבר, אם רוצים לדעת באמת את ההספק של הפאנל, תדליקו אורות (בנוסף למקרר) בשעות הצהרים, ואז תמדדו את הטעינה, למה לנחש?
My two cents
לגבי המדידה בלילה עם המארז,
שים בצד את האינטרוולים, לא עמדתי עם סטופר, וזה פחות משנה, כי עכשיו יש מספרים מדודים להתייחס אליהם.
כן מדדתי עם מכשיר מדידה שהצעת, בצורה שלדעתי ניתנת להשלכה על כמה מכיל המארז אנרגיה, וממנו להבין כמה המקרר לוקח הלילה נגבי ממוצע.
המקרר נמדד עם המכשיר שהצעת בשעות חמות מאד, וצרך 5.1אמפ ל-3שעות.
בתנאים דומים מאד של יום חם מאד, הוא חובר למארז אנרגיה טעון והחזיק גם 3שעות~, בשתי בדיקות נפרדות.
עד כאן עובדות מדודות.
מכאן, אני מרגיש בנוח לעשות את ההשלכה והערכה שהמארז מכיל 5-6אמפ בלבד.
ומכאן להרגיש בנוח שהערכה מאפשרת לי מאזן אנרגיה בחניון ממושך ללא הנעת הרכב, ובלי להכניס את המצבר לגרעון לא טוב בשעות שאין טעינת פאנל.
חיבור המכשיר מדידה בין המצבר והמקרר מצריך חיווט מחברים מחדש, והחלפת הקונקטורים וחיבור של שקעי אנדרסן, ומול התוצאות, לא נראה לי מצדיק כרגע.
לגבי ההספק המירבי של הפאנל, לפי הבקר, עם צרכנים מרובים (מקרר, טלפון וטאבלט), הבקר מציג 2.8אמפ בתנאי שמש מעולים בצהריים עם כוון מדויק לשמש.
יותר בכיוון של 2.3-2.4אמפ בשעות היום כשלא מכוונים בדיוק לשמש.
דורון,
5.1A במשך שלוש שעות זה 1.7AH וזה כבר מספר שעושה לי שכל.
בזמן הבדיקה הזו, כמה זרם המקרר צרך בזמן שהמדחס עבד? (אבל זה פחות חשוב).
בא נקבל את ה 1.7AH הזה ונראה מה זה אומר-
תחזור להודעה #74 ותראה מה כתבתי -
מקרר חצי מלא, אחרי יום טיול (כלומר כל התכולה והמקרר כבר קרים), צורך במשך הלילה, בממוצע, כ 1.5AH לשעה.
מקרר בתיפעול מלא, פתיחות, סגירות, הכנסה של בקבוקים חדשים (במקום שתיה שהוצאה),בממוצע ~2.5AH לשעה.
בינגו, אתה ביום חם, אני עם מקרר עם בידוד קצת פחות, אבל לילה , אתה מדווח על 1.7AH אני על 1.5AH בלילה ו 2.4AH במשך היום עם החלפת תכולה.
זה מסתדר.
אתה לא כותב אם פתחת את המקרר בזמן השלוש שעות? מה היתה התכולה? היה משהו קפוא בפנים?
כאמור, אני מקבל את ה 1.7AH כמס' עוגן.
1.7AH כפול 24 שעות זה 41AH ליממה. תוסיף תאורה משאבת מים, מטענים...... ותבין למה אני אומר לפחות 50AH ליממה.
בחישובים הקודמים לגבי הפאנלים שלך, הגענו ל 15-16AH ליממה! זה הבדל ענק.
תחזור לדיווח של נדב , (דווקא בגלל שהמבר היה גמור, זה משך מהפאנל כל הזמן), במקרה האופטימלי הוא מדווח על 30AH ליממה לפאנלים של 120W, וגם זה לא מספיק.
כדי באמת לדעת כמה אתה רחוק, אתה חייב לעשות את הניסוי עם אורות דולקים (לפני שתי הודעות), אבל אני חושב שברור לך שיש פער לא קטן.
אני חושב שאנחנו מתחילים להתכנס לאותם מספרים.
אני חוזר ואומר, גם אם זה לא מכסה את כל הצריכה של 24 שעות, לפורמט של מחנה, זה עוזר מאוד ויחסוך כמה התנעות במשך היום, ובטווח הארוך, יאריך את חיי המצבר.
לא יודע מה להגיד לך כבר..
אלו המספרים שנמדדו.
אתה שוכח שזו התפוקה של הפאנל מול דרישה ספציפית לא רציפה של מקרר, ולא מול מצבר מרוקן, או ריבוי צרכנים, שהיה מכתיב טעינה מירבית של כל מה שהפאנל יכול.
אני לא פותח את המקרר הרבה במשך היום, אין סיבה.
הפאנל מחובר וכעובדה, בסוף היום המצבר באותה הנקודה שהתחלנו, כלומר מלא.
אז בלילה יש צריכה בלי טעינה, וכמו שראינו היא לא גבוהה, אבל במשך היום, הפאנל טוען לפי הפער, כלומר, אם חסר מהלילה, הוא יעבוד רציף ולא בקיטועים כפי שקורה כאשר המצבר מלא וצריך רק לתמוך בעבודת המקרר.
זה הבדל גדול.
אם אתה באמת רוצה לדעת את העובדות, את חייב, לפחות בהתחלה, להפריד את הניסויים.
כמה צורך המקרר זו שאלה אחת, וכמה נותן הפאנל זו שאלה שניה.
אפילו אם אתה לו משתמש באותו מודד, וסומך על הבקר של הפאנל, כל מה שאתה צריך לעשות זה לעמוד לחמש דקות בשמש, לפרוס את הפאנל, ולשים מספיק צרכנים (יותר ממה שהפאנל מסוגל לתת. למשל אורות), 5 דקות אתה יודע מה ההספק האמיתי של הפאנל שלך.
מוצר מעניין שיכול לתת הרבה תשובות ובקרה רציפה ונוחה על הטעינה ומצב המצבר, והכל גם בסמארטפון..
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F253528858801
דורון,
בשירשור אחר (ארדוינו) , תארתי מערכת לניהול המקרר שאני מפתח, אני יודע למדוד כמה AH המקרר לקח בכל פרק זמן, אבל עדין לא מצאתי כל דרך לדעת את מצב המצבר.
הדרך היחידה שאני מכיר לבדוק את מצב הטעינה של המצבר, זה לנתק את המצבר מטעינה ומכל צרכן למשך כ 10 דקות, ואז למדוד את המתח.
הבקר הזה טוען ל "charge capcity" .
אם מחברים רק את המטען למצבר, אני יכול להבין, שפעם בכמה זמן, המטען יכול להפסיק לטעון, ולבדוק באמת את מצב הטעינה של המצבר.
אני יכול להבין, שהבקר יכול לשלוט במתח טעינה, ולמדוד את זרם הטעינה, ומזה, להבין מתי המצבר מלא (ולעבור למתח ציפה).
אני לא מבין, איך בקר כזה יכול לדווח את מצב הטעינה של המצבר (בתנאי שזה לא מלא), מבלי לדעת אם יש צרכנים ומה הזרם שהם צורכים?
יש לך איזה רעיון?
הצרכנים צריכים להיות מחוברים גם הם לבקר, ואז הבקר יכול למדוד בנפרד את הזרם למצבר ואת הזרם לצרכנים ...
את הסטרטר אפשר להשאיר מחובר למצבר כדי לא להתעסק בזרמים גבוהים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הצרכנים צריכים להיות מחוברים גם הם לבקר, ואז הבקר יכול למדוד בנפרד את הזרם למצבר ואת הזרם לצרכנים ...
את הסטרטר אפשר להשאיר מחובר למצבר כדי לא להתעסק בזרמים גבוהים...
נדב,
אלו שתי שאלות נפרדות, אחת האם אפשר למדוד את הזרמים, והתשובה כן, הבקר מודד וזה באמת מאפשר לו לדעת מתי המצבר מלא (ולהוריד את המתח טעינה למתח ציפה) .
השניה, לפני שהמצבר מלא, האם אפשר לדעת כמה אחוז המצבר טעון? האם במשך הלילה אתה יכול לדעת מה מצב במצבר?
בבקר שאני בונה למקרר, אני יודע מתי המדחס לא עובד, ואז אני יכול להמתין 5-10 דקות ולעקוב אחרי המתח של המצבר, ברגע שהוא מתייצב, אני לוקח קריאה. בהנחה, שבבשעות הלילה, זה הצרכן היחידי, אני מקווה לדעת את מצב המצברים בצורה די מדוייקת.
זה עוד לא מורכב על הרכב (חסר לי רכיב), אז אני עוד לא יכול להגיד כמה זה נכון ומדוייק.
לדעתי הדרך המדוייקת היחידה לדעת כמה "חסר" למצבר היא להשוות את הצריכה (של כל הצרכנים) מול הטעינה (של כל הטוענים) ולאפס כשמזהים שהמצבר מלא (כלומר לא ממשיך להטען למרות קיום מקור מתח לטעינה.
פחות מאמין למדידה של מתח המצבר בריקם ...
3 קבצים מצורפים
טוב, אז היום התקנתי בקר לטובת בדיקה של הצרכנים בחניית לילה. מה זה אומר?
אני יוצא מנקודת הנחה שהמצבר נטען במלואו עד ההגעה לנק' הלינה. בתחילת חניית הלילה אני מאפס את הבקר והוא מודד זרם והספק מצטברים שנלקחים מהמצבר, וזרם הספק ומתח נוכחיים. השידור מהבקר אל הצג הוא אלחוטי.
קובץ מצורף 119957
הבקר מחובר בצורה כזו שהוא מודד רק את הנתונים של צרכני החניה (תאורת מחנה ופנים, מקרר, משאבת מים, שקע הטענה)והחיבור מתבצע דרך המינוס. חיברתי את המינוס של הצרכנים לבקר ל Shunt, אותו לבקר, ואת הבקר למינוס בבודי. בתמונה לא כל הצרכנים מחוברים וזה לפניי סדר בחיווט.
קובץ מצורף 119959
סה"כ נראה טוב, אעדכן נתונים בטיול הבא. לבינתיים, נתונים מחיבור מקרר ריק ללא קירור מוקדם:
קובץ מצורף 119958
קישור למוצר (40 דולר כולל משלוח) : https://www.amazon.com/dp/B06XFZ6PC4...ing=UTF8&psc=1
4.4 אמפר זה צריכה מאד גבוהה, איזה מקרר זה?
https://www.kcamping.co.il/product/מ...יטר-דגם-dc-32f
45w בהתאם לנתוני ייצרן.
אחריי דקה הוא מתייצב על 3.7 אמפר. אחריי שהוא מגיע לטמפ' הרצויה אני מאמין שהוא צורך הרבה פחות. כאמור.. רשמים אחריי הטיול הבא.
מעניין,
יש לי את הדגם 45ל, של קינן והוא לוקח כחצי מזה בעבודה.
הקישור למוצר לא זהה לשלי.. יש מלא סוגים ברשת. שלי מתפקד בין 0-120 וולט ועד 100 אמפר. עמכם הסליחה..