תגובה: מישהו הדפיס חלקים לרכב ב petg ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
אם לא הוספת ארדואינו בשביל הABL, אתה יכול. יפנה לך טיפה ואם כבר יש ארדואינו...
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
לא הוספתי. קראתי לא מעט על ABL לפני שעשיתי את זה, ולא נתקלתי בנושא הארדואינו, אפילו ברמז.
אני גם לא מצליח לדמיין את זה קורה. הרי המרלין דוגמת את גובה המיטה ב9 מקומות, שומרת את זה בזכרון, ואז משחקת בזמן ההדפסה בציר הz בכל תנועה בx וy. איך הארדואינו נכנס לתוך זה?
יש לך לינק להנחיות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מבחינת הזכרון שלו.
בתוכנה המשופרת של הכרטיס הזה, שנקראת marlin, יש המון אופציות שנמצאות בdisable. אפשרתי כמה מהן בשביל לקבל כיול אוטומטי וכשקימפלתי את התוכנה בשביל להוריד לכרטיס, הסתבר שזה תפס 99 אחוז מהזכרון. עד כאן הכול בסדר.
לאחר שניסיתי לאפשר עוד תכונה בתוכנה, זה כבר הגיע ל101 אחוז, ולא איפשר לטעון את התוכנה לכרטיס.
מעניין, לא חשבתי שזה כזה מסובך.
אצטרך לחקור את זה מתישהו. כרגע עסוק עם מכונות cnc יותר "פשוטות"
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
https://www.instructables.com/id/Ena...ter-Marlin-Fi/
אני מבין לא נכון? לא יפנה טיפה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
למה שיפנה? אני הולך להשתמש בשיטה כזו על המכונת פלסמה.
אני הנחתי, בלי לבדוק לעומק, שהחישוב של תיקון הגובה לפי הדגימה מתבצע על הארדואינו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מבחינת הזכרון שלו.
בתוכנה המשופרת של הכרטיס הזה, שנקראת marlin, יש המון אופציות שנמצאות בdisable. אפשרתי כמה מהן בשביל לקבל כיול אוטומטי וכשקימפלתי את התוכנה בשביל להוריד לכרטיס, הסתבר שזה תפס 99 אחוז מהזכרון. עד כאן הכול בסדר.
לאחר שניסיתי לאפשר עוד תכונה בתוכנה, זה כבר הגיע ל101 אחוז, ולא איפשר לטעון את התוכנה לכרטיס.
אתה מעלה קוד לבקר ארדואינו? או רכיב דומה?
אם אני מבין נכון אז התהליך הוא יצירת החלק בcad והדפסה שלו בתוכנה של המדפסת? אתה צריך שהמחשב שלך יעבוד ויהיה מחובר למדפסת?
פשוט ממה שאני מכיר, אני רק מתחיל וממש בחיתולים, אני מתכנן בcad, מעביר לcam, יוצר את הgcode ואת הgcode מריץ על מחשב שמחובר למכונת cnc שלי. המחשב מריץ mach3/4 אוlinuxcnc וכדומה. בעצם אלו תוכנות שאומרות ללוח של המכונת cnc איך לעבוד. על המכונה עצמה, לא בהכרח פיזית, יש בקר של הצירים והחיישנים שמפקד על הדרייברים של המנועים ומקבל נתונים מהחיישנים.
אם הבנתי נכון אז במדפסות שלכם זה הכול יחידה אחת וכדי להוסיף יכולות אתם משנים את הקושחה של המדפסת.
אני צודק?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
אני הנחתי, בלי לבדוק לעומק, שהחישוב של תיקון הגובה לפי הדגימה מתבצע על הארדואינו.
אם הבנתי נכון, ולא משנה אם ארדואינו או משהו אחר, אתה מגדיר לתוכנה את האופסט.
נניח שהחיישן קולט רק במגע, כמו מיקרוסוויטץ. אז האופסט שלך הוא 0. אבל החיישן שכותב המאמר מדבר עליו, ומה שאני קניתי, זה חיישן שמרגיש את המשטח במרחק של 4 ממ, הוא כותב שם שיש גם כאלו של 8 ממ מה שמאפשר הרחקה של החיישן מגובה הפיה.
אם אתה שם את החיישן 1 ממ גבוה מהפית הזרקה אז אתה יודע שכשהחיישן נדלק הפיה 3 ממ מהרצפה. את האופסט הזה אתה מגדיר במכונה, ארדואינו או מה שזה לא יהיה.
אגב, החיישן עובד רק על מתכת. לא ברור לי מה היתרון בשיטה הזו, יש שיטות אחרות מעניינות יותר לדעתי. זה טוב לעבודה על מתכת כמו פלסמה או ראוטר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
ברשימת המצרכים הם אכן רושמים שאתה צריך arduino ide.
זו התוכנה שאיתה אתה צורב ארדואינו, או במקרה הספציפי הזה, את הרכיב שעל כרטיס המדפסת . זה לא הארדואינו.
יש לי את התוכנה הזו, ובמהלך התקנת הABL אכן השתמשתי בה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אם הבנתי נכון, ולא משנה אם ארדואינו או משהו אחר, אתה מגדיר לתוכנה את האופסט.
נניח שהחיישן קולט רק במגע, כמו מיקרוסוויטץ. אז האופסט שלך הוא 0. אבל החיישן שכותב המאמר מדבר עליו, ומה שאני קניתי, זה חיישן שמרגיש את המשטח במרחק של 4 ממ, הוא כותב שם שיש גם כאלו של 8 ממ מה שמאפשר הרחקה של החיישן מגובה הפיה.
אם אתה שם את החיישן 1 ממ גבוה מהפית הזרקה אז אתה יודע שכשהחיישן נדלק הפיה 3 ממ מהרצפה. את האופסט הזה אתה מגדיר במכונה, ארדואינו או מה שזה לא יהיה.
אגב, החיישן עובד רק על מתכת. לא ברור לי מה היתרון בשיטה הזו, יש שיטות אחרות מעניינות יותר לדעתי. זה טוב לעבודה על מתכת כמו פלסמה או ראוטר
המדידה עם החיישן הזה היא למיטה שעליה מונחת ההדפסה.
לאלו שמשתמשים בזכוכית על המיטה, רצוי להשתמש בחיישנים מסוג אחר, כמו bltouch, או capacitive.
באופן כללי, זה שדרוג מעולה. הכי משמעותי מכל השדרוגים שביצעתי עד היום. שדרוג משמעותי לנוחות העבודה, ועוד יותר מזה, לאיכות ואמינות ההדפסה.
למה? איך זה נעשה "ידנית"?
כותב המאמר אומר שהוא שם נייר אלומיניום בפינות של המשטח עבודה, איפה שהמדידות מתבצעות.
לפני השדרוג זה נעשה ידנית, ע"י מדידת המרווח בין הראש למיטה במספר נקודות. זה לא קשה במיוחד.
הבעיות:
מדי פעם משהו זז, אם הפעלת כח על המיטה או אפילו הזזת את המדפסת למקום אחר על השולחן, ואתה צריך לעשות את זה מחדש.
אין פיצוי על עיוותים במיטה. אם יש שקע באמצע המיטה, ולו של 0.1-0.2 מ"מ, השכבה הראשונה סובלת, נראית לא טוב, נדבקת לא טוב, הפיה מפסיקה להזרים חומר, ההדפסה נופלת מהמשטח כי היא לא נדבקה טוב.
מאז שיש לי את הabl אני כבר לא משתמש בשום דבק, או blue tape, או קפטון או יריעות כלשהן, אלא ישירות על מיטת האלומיניום. נטורל. שום הדפסה לא נופלת, וכשהמיטה מתקררת בסיום ההדפסה, החלק המודפס מתנתק בעצמו. תענוג.
אגב, חלק מהיתרונות שרשמתי כאן ניתן להשיג בלי חיישן, רק על ידי החלפת הקושחה למרלין.
היא מאפשרת לך למדוד ידנית במספר מקומות, ואז במקום לכוון בברגים של המיטה, אתה מגדיר את האופסט בלחיצות כפתורים.
זה פותר את נושא העיוותים במיטה. זה לא פותר את עניין המרווח הכולל מהמיטה, ובנוסף, זה לא פותר את השינויים שקורים מדי פעם.
אני אומר: אם כבר אז כבר. גם שינוי למרלין וגם חיישן. זה עולה עשרות שקלים, עוד אי אלו שעות של הזעה וקללות ברוסית (במקרה שלי שבוע אינטנסיבי כי לא הבנתי עניין יסודי והתעקשתי לא לשאול) , ואז דבש.
אבל נניח שבדקת ב4 פינות ובמיטה יש לך שקע באמצע, איך המכונה יודעת על זה? כי ברגע שהיא מדדה אז זהו, היא לא מודדת שוב.
זו בעיה שקיימת בחיתוכי לייזר ופלסמה. החומר גלי והמרווח משתנה. יש רכיבים שבודקים ומפצים על זה, לא ממש בטוח איך הם עובדים. נקראים htc
היא לא. לכן השדרוג, והמרלין יכולה לבדוק את המיטה בהמון נקודות. אצלי זה מוגדר על 9. אפשר גם 16 ואולי יותר.
היא מבצעת שוב את המדידה, ללא יד אדם בכלל, בכל הדפסה.
כך זה נראה בכל תחילת הדפסה. מתנצל על האיכות. זה נלקח מוואטסאפ ששלחתי לחבר.
https://youtu.be/5uYYRV81WpQ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
אגב, חלק מהיתרונות שרשמתי כאן ניתן להשיג בלי חיישן, רק על ידי החלפת הקושחה למרלין.
היא מאפשרת לך למדוד ידנית במספר מקומות, ואז במקום לכוון בברגים של המיטה, אתה מגדיר את האופסט בלחיצות כפתורים.
זה פותר את נושא העיוותים במיטה. זה לא פותר את עניין המרווח הכולל מהמיטה, ובנוסף, זה לא פותר את השינויים שקורים מדי פעם.
אני אומר: אם כבר אז כבר. גם שינוי למרלין וגם חיישן. זה עולה עשרות שקלים, עוד אי אלו שעות של הזעה וקללות ברוסית (במקרה שלי שבוע אינטנסיבי כי לא הבנתי עניין יסודי והתעקשתי לא לשאול) , ואז דבש.
אני מבין איך זה פותר לך מדידת גובה מיטה אבל איך זה מפצה על מיטה עקומה? אתה בכל מקרה צריך לוודא מקביליות של המיטה ביחס למישור XY של המנועים. לא?
לא. המדידה עושה מיפוי תלת מימדי של המיטה, ולאחר מכן, תוך כדי ההדפסה, האקסטרודר עולה ויורד ללא הפסקה כדי לפצות על העיוותים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא. המדידה עושה מיפוי תלת מימדי של המיטה, ולאחר מכן, תוך כדי ההדפסה, האקסטרודר עולה ויורד ללא הפסקה כדי לפצות על העיוותים.
אם כך זה שדרוג משמעותי, לא הבנתי את זה ככה, באמת לא הבנתי מה כולם מתעצלים לפלס את גובה המיטה כאילו מדובר בכיוון שסתומים. אם הוא יודע לפצות על עיוותים וחוסר מקביליות זה וואו לא קטן.
אגב - ככל שהשרשור הזה מעמיק אני מבין חנן, שאתה צנוע שלא לצורך, עושה רושם שהידע והניסיון שצברת ואתה צובר בתחום הוא ברמת המתקדמים ++ ותענוג ללמוד ממך נקודות חדשות שלא היייתי מודע אליהן או לא ראיתי לנכון להיכנס אליהן ואתה מעיר/מאיר אותן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
אם כך זה שדרוג משמעותי, לא הבנתי את זה ככה, באמת לא הבנתי מה כולם מתעצלים לפלס את גובה המיטה כאילו מדובר בכיוון שסתומים. אם הוא יודע לפצות על עיוותים וחוסר מקביליות זה וואו לא קטן.
אגב - ככל שהשרשור הזה מעמיק אני מבין חנן, שאתה צנוע שלא לצורך, עושה רושם שהידע והניסיון שצברת ואתה צובר בתחום הוא ברמת המתקדמים ++ ותענוג ללמוד ממך נקודות חדשות שלא היייתי מודע אליהן או לא ראיתי לנכון להיכנס אליהן ואתה מעיר/מאיר אותן.
+1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
היא לא. לכן השדרוג, והמרלין יכולה לבדוק את המיטה בהמון נקודות. אצלי זה מוגדר על 9. אפשר גם 16 ואולי יותר.
היא מבצעת שוב את המדידה, ללא יד אדם בכלל, בכל הדפסה.
הבנתי, חשבתי שבדיקת גובה ומיקום זה חלק מכל עבודה. כלומר, איפוס המכונה לפני שבכלל מתחילים להדפיס משהו.
מה הרמת דיוק של מכונה ממוצעת? לא זבל סיני אבל גם לא TOP DOLLAR...