תגובה: Article: קיט מתלים BP-51 לטויוטה היילקס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Amit Sadot
לפני שבוע גם אני התחדשתי בbp51 על ההילקס שלי, חלום!
העניין היחיד הוא שבמעבר באמפר במהירות בינונית ומעלה, ברגע שהקדמיים עוברים את שיא הגובה הם נופלים ופותחים את המתלה עד הסוף בליווי מכה. כנ״ל גם במעבר מעל בורות בשטח. קורה בכל מצבי הריבאונד, כולל בהתנגדות מלאה.
קורה גם אצלך נמרוד?
לא ברור לי המצב שאתה מתאר.
זה נשמע כמו כיול לא טוב של בולם, בשילוב הגעה לסוף מהלך פתיחה.
על פניו לא הגיוני בבאמפרים רגילים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
סיכום ביניים ראשון, חצי שנה על הטנדר.
הגעתי לסט-אפ די רך, הן בריבאונד והן קומפרשן, וככה אני נוסע.
מה הקונפיגורציה שבחרת?
זהה גם בכביש וגם בשטח?
כמה בריבאונד כמה בקומפרשן?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הכוכב הכחול
מה הקונפיגורציה שבחרת?
זהה גם בכביש וגם בשטח?
כמה בריבאונד כמה בקומפרשן?
1. אני לא זוכר. צריך לבדוק בפעם הבאה שהרכב אחרי שטיפה.
2. זהה בכביש ובשטח. אני לא נגעתי בבולמים הרבה זמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
שקלת לשים גומיות או אוקלונים במקום?
למה שלא יחזיק מעמד כמו בכל בולם פשוט?
אני מסתכל על השרשור הזה, עברו שנתיים מאז שהחלפתי את מיסבי קצה בעצמי והצקצוקים לא חזרו. אז כנראה שזה באמת עניין של הקפדה בהתקנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני מסתכל על השרשור הזה, עברו שנתיים מאז שהחלפתי את מיסבי קצה בעצמי והצקצוקים לא חזרו. אז כנראה שזה באמת עניין של הקפדה בהתקנה.
יודע להגיד מה חשוב בהתקנה שעושה את ההבדל?
יש שתי גומיות אורינג שאמורות לאטום את המיסב. אם הגומיה נקרעת, גריז בורח, מים נכנסים, וזה מה שמוביל בסופו של דבר לציקצוק שהוא מיסב הרוס (נדמה לי שצירפתי בעבר תמונות).
צריך למלא בגריז ולהדק את הבורג לא יותר מדי ורק כשהרכב כבר על האדמה ולא על הליפט. זו ההנחייה הטכנית של הנפלד והשתדלתי ליישם.
אני מניח שבדיקה פעם בשנה של שלמות הגומיות ואולי פתיחה יזומה וגריז טרי זה רעיון טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Amit Sadot
שקלת לשים גומיות או אוקלונים במקום?
למה שלא יחזיק מעמד כמו בכל בולם פשוט?
בולם פשוט ברכב אינו נושא עומס, אחראי רק על ריסון פעולת הקפיץ.
החיבור התחתון של הבולם הקדמי למשולש בטויוטה לנדקרוזר מ 96 והילקס מ 2006זה פשוט כשל תכנוני של היצרן.
מכוון שהבולם הקדמי נושא עליו את הקפיץ ותומך ברבע ממשקל הרכב (בערך), הוא פשוט קטן וחלש מידי לעומס שמופעל עליו והתוצאה היא עיוות הגומי וקריסת הבושינג בזמן וקילומטראז׳ נמוכים.
עם השנים התופעה החמירה כי הרכב "השמין" אבל הבושינג של הבולם נשאר באותו גודל.
זה קורה מתישהו בין 50 ל 150 אלף קמ, שזהו גם בערך אורך חיים תקין של בולם.
זה קורה בבושינג גומי של בולם מקורי וגם בבושינג פוליאוריטן של בולם אפטרמרקט אוסטרלי .
יצרנים של בולמי קצה עברו לשימוש במיסב עין, זה מונע קריסה אבל מיסבי העין רגישים ללכלוך ומתפתחים רעשים וחופשים.
הפתרון הנכון הוא בושינג גדול יותר בקצה התחתון של הבולם ותושבת גדולה יותר במשולש התחתון, בהתאמה.
אבל זה כבר הינדוס רציני מאד.
הפתרון המקובל הוא להתייחס ולטפל בבושינגים או מיסבי העין פעם בשנה שנתיים גג
בברכה,טושי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יש שתי גומיות אורינג שאמורות לאטום את המיסב. אם הגומיה נקרעת, גריז בורח, מים נכנסים, וזה מה שמוביל בסופו של דבר לציקצוק שהוא מיסב הרוס (נדמה לי שצירפתי בעבר תמונות).
צריך למלא בגריז ולהדק את הבורג לא יותר מדי ורק כשהרכב כבר על האדמה ולא על הליפט. זו ההנחייה הטכנית של הנפלד והשתדלתי ליישם.
אני מניח שבדיקה פעם בשנה של שלמות הגומיות ואולי פתיחה יזומה וגריז טרי זה רעיון טוב.
רק תיקון קטן:
המיסב מצופה בחומר סיכה מיוחד. אחרי בירור שעשיתי מול ARB ההנחיה היא לא לגרז את המיסב. הם טוענים שהגריז יפגע התכונות השימון העצמי של המיסב ויקצרו את חייו.
כן חשוב מאוד לוודא בהתקנה שהגומיות יושבות במקום כראוי ולסגור לפי המומנט שמצויין בהוראות ההתקנה כאשר הרכב על הקרקע.