תגובה: מי אשם בתקיעות של קרוסאוברים - פוצל
דרור, מי שקונה קרוס אובר בציפיה לכבוש את הנגב על סמך הפירסמות משול בעיני לציפיה שלי לשתות אספרסו של חברת נספרסו ולקום מחר בבוקר כשאני נראה כמו ג׳ורג׳ קלוני...
כן אולי צרכן הרכב הישראלי הוא לא הצרכן הכי נבון שיש אבל גם הוא לא עד כדי מטומטם כדי ללהאמין לכל פירסומות/ שיווק של קרוסאובר כחיית שטח.
כבר אמרתי קהל רוכשי הקרוסאובר לא קונה אותם בשל יכולות השטח המדומות שלהם אלא בקטע אופנתי ובקטע הפרקטי כביכול.
ולשאלה שפתחה את השירשור מי שאשם בתקיעות זה האופי של מר ישראל ישראלי שחושב תמיד לי זה לא יקרה... למה מי יגיד לא לנסוע עם הקרוסאבר שלי ב... וכדומה ולא כי באמת אותו ישראל. ישראלי חשב והאמין שלקרוסאובר שלו יש יכולות שטח כמו בפירסומת.
שלמה,
אתה קצת מתעלם מהעובדה, שזה אותם "ישראלים" שנוהגים גם ברכבים אחרים, והם גם הם נתקעים באותה המידה?
אף אחד לא מוכר קרוסאובר בטענה שההתנהגות כביש שלו טובה מהמקבילה המשפחתית \ מנהלים, או ביצועים, או בטיחות.
מוכרים אותם עם שני סיפורים על מרווח - פנים וגחון (ולפעמים איזה סיפור על תנוחת נהיגה).
זו עובדה, ומי שאומר אחרת, מוזמן להכנס לסוכנות רכב חדש ולשאול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ממש כפי שגיליתי כשהגיע הזמן לחדש את הג'ינסים שלי ולאחר שבזבזתי חצי יום בין חנויות הבגדים, גיליתי שקשה עד בלתי אפשרי למצוא ג'ינס כחול פשוט ורגיל/קלאסי במידה שלי - כלומר משהו שאינו סקיני או סטרץ' או ללא חורים וקרעים ופאייטים או בקיצור - אתה רוצה משהו שאינו תואם את צו האופנה שמוכתב על ידי ערסים בני 17?.... אין!
חפש בארה"ב Levis 560 ותגלה שיש עדיין ג'ינסים נוחים ולא צמודים...
שלמה / זיו / דרור ..
אתם אולי מתעלמים טיפה מהנקודה של כל אדם הוא טיפה שונה מחברו ? ..
יש סיכוי שלאחד תנוחת ישיבה של נהג משאית כמו בטרופר פשוט נוחה יותר מהחצי שכיבה מנומנמת של היילקס ישן ? או הפוך ...
חוצמיזה .. ג'יפ קונים מהבטן .. אפילו אם זה פייק ג'יפ.
יש פסיכופטים מסוכנים לציבור שנוהגים ביום יום שלהם על מגה רנגלר הזוי מוגבה לשמיים .. עם צמיגי 432 אינטש או סופה עתיקה או דיסקו גרסה 1 רחמנא ליצלן ... רק כי זה עושה להם נעים בבטן.
וזה לגמרי בסדר ..
ויש כאלו שנהנים מהכמו-ג'יפ שלהם רק כי הוא יפה בעינהם ..
למה הראשון זה לגיטימי והשני לא ?
גם רנגלר / דיסקו לא חסכוניים / בטיחותיים / דינמיים ( כמו שעיתונאי רכב אוהבים לכתוב ) וגם לא ג'יפ קונה או מוקה או לאטה ... so what ... ?
לפני כמה שבועות הגעתי לכפר נוקדים עם האיביזה. היו שמועות על זרימה מטורפת בברכת צפירה והחלטתי לקפוץ לראות את הבריכות.
מדובר על דרך עפר מישורית (הסמ"ש השחור) של כ 3 ק"מ מכפר הנוקדים עד לחניון הלילה. הדרך מסומנת בעמוד ענן עם שני קווים מקווקוים (דרך 4X4).
הדרך לא נראתה מאתגרת והיו עוד כמה רכבים פרטיים שנסעו בה אז החלטתי להתקדם בזהירות בשאיפה להגיע ללא נזק לחניון הלילה. לקח לי כ 15 דקות להגיע ליעד והייתי חייב להזהר מכל אבן בולטת. כל ניסיון שלי לנסוע מעט יותר מהר הסתיים בשפשוף של אחד הפלסטיקים בגחון האיביזה. בדרך עקפו אותי בזלזול מגוון רכבי 4X4 אבל גם לא מעט ג'יפונים שבכל מקרה נסעו יותר מהר ממני.
שחזרתי הביתה החלטתי למדוד עד כמה באמת האיביזה נמוכה. המרחק בין הנקודה התחתונה ביותר של 'חצאית' הפגוש לקרקע הוא 16.5 ס"מ.
לשם השוואה, מרווח הגחון של סיאט ארונה ('איביזה מוגבהת') הוא 19 ס"מ. כנראה שה 2.5 ס"מ האלה באמת עושים את ההבדל בין נסיעה איטית מאוד לנסיעה סבירה בשבילים מהסוג הזה.
משיטוט קצר באינטרנט נראה שיש לא מעט ג'יפונים עם מרווח גחון של 17 ס"מ (טוסון, ספורטאג', אודי Q3, סקודה קרוק) ומצד שני גם ג'יפונים עם מרווח גחון של 19-20 ס"מ.
יאיר
קראתי חלק מהשירשור ונזכרתי - לפני כמה שבועות לקחתי יונדאי סנטה פה 4X4 למוסך בעבור בן משפחה, אני גר ברמת הגולן.
בדרך חזרה קלטתי את ה"שבילים" מלאי הבוץ שהטנקים סוללים בעבורנו כל שבוע מחדש והתקשרתי לגיסי לשאול אותו אם אפשר לנסוע הביתה דרך השטח..כמובן שאני לא התכוונתי לזה ברצינות אבל להפתעתי גיסי ענה לי "בטח, למה לא, הרכב יכול לעשות את זה בכיף יש לו הילוך כח.."
אנחנו מדברים על יונדאי סנטה פה 2014 סטנדרטית כן..? קוליסי ענק ובוץ עד העיניים...ברמת הגולן..
קיצר במקום להסביר לו ולהתווכח עניתי שבעצם אין לי מספיק זמן ואולי בפעם הבאה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יאיר_א
לפני כמה שבועות הגעתי לכפר נוקדים עם האיביזה. היו שמועות על זרימה מטורפת בברכת צפירה והחלטתי לקפוץ לראות את הבריכות.
מדובר על דרך עפר מישורית (הסמ"ש השחור) של כ 3 ק"מ מכפר הנוקדים עד לחניון הלילה. הדרך מסומנת בעמוד ענן עם שני קווים מקווקוים (דרך 4X4).
הדרך לא נראתה מאתגרת והיו עוד כמה רכבים פרטיים שנסעו בה אז החלטתי להתקדם בזהירות בשאיפה להגיע ללא נזק לחניון הלילה. לקח לי כ 15 דקות להגיע ליעד והייתי חייב להזהר מכל אבן בולטת. כל ניסיון שלי לנסוע מעט יותר מהר הסתיים בשפשוף של אחד הפלסטיקים בגחון האיביזה. בדרך עקפו אותי בזלזול מגוון רכבי 4X4 אבל גם לא מעט ג'יפונים שבכל מקרה נסעו יותר מהר ממני.
שחזרתי הביתה החלטתי למדוד עד כמה באמת האיביזה נמוכה. המרחק בין הנקודה התחתונה ביותר של 'חצאית' הפגוש לקרקע הוא 16.5 ס"מ.
לשם השוואה, מרווח הגחון של סיאט ארונה ('איביזה מוגבהת') הוא 19 ס"מ. כנראה שה 2.5 ס"מ האלה באמת עושים את ההבדל בין נסיעה איטית מאוד לנסיעה סבירה בשבילים מהסוג הזה.
משיטוט קצר באינטרנט נראה שיש לא מעט ג'יפונים עם מרווח גחון של 17 ס"מ (טוסון, ספורטאג', אודי Q3, סקודה קרוק) ומצד שני גם ג'יפונים עם מרווח גחון של 19-20 ס"מ.
יאיר
עכשיו תעמיס על האיביזה 2 מבוגרים, 3 ילדים וציוד בבגאז׳ ותראה שאתה לא עובר חלק גם את הבאמפים ברוב הישובים...
מסכים אתך לגמרי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
קראתי חלק מהשירשור ונזכרתי - לפני כמה שבועות לקחתי יונדאי סנטה פה 4X4 למוסך בעבור בן משפחה, אני גר ברמת הגולן.
בדרך חזרה קלטתי את ה"שבילים" מלאי הבוץ שהטנקים סוללים בעבורנו כל שבוע מחדש והתקשרתי לגיסי לשאול אותו אם אפשר לנסוע הביתה דרך השטח..כמובן שאני לא התכוונתי לזה ברצינות אבל להפתעתי גיסי ענה לי "בטח, למה לא, הרכב יכול לעשות את זה בכיף יש לו הילוך כח.."
אנחנו מדברים על יונדאי סנטה פה 2014 סטנדרטית כן..? קוליסי ענק ובוץ עד העיניים...ברמת הגולן..
קיצר במקום להסביר לו ולהתווכח עניתי שבעצם אין לי מספיק זמן ואולי בפעם הבאה..
דווקא יכול היה להיות מעניין, הכי חשוב לשלוח תמונות של החילוץ.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
השרשור הזה מזכיר לי את אותו בחור עם הפיג'ו 3008 שנסע לעין עקב. מזכיר שנשלח לדרכו על ידי כמה מבכירי האתר.
לדעתי למרות שהגיע וסיפר שנהנה, טעות גדולה. באותה מידה היינו יכולים לקבל קריאה לחילוץ. במיקרה הטוב סתם תקיעה ובמיקרה הפחות טוב אחרי שפיצלח את אגן השמן על איזו אבן.
אני שם את זה כאן.
שימו לב 2x4
https://youtu.be/jsemHSdT_HE
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
שים לב שמדובר על המקטע שבין מצפה הראל לכביש בית מאיר - שהיום מכוסה בשבילים כבושים וסלולים (עם מצע) כמעט לגמרי - הם מפרטים על זה בסרטון וממליצים באופן אחראי לגמרי לגבי הנסיעה בשטח, לפחות לטעמי.
מצויין במפורש שזה מסלול לפרייווט עם גחון גבוה מהסטנדרט וצריך להזהר ובמיוחד אחרי גשם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
כמה זה הטוטאל כולל ה 3 סמ ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
הקודיאק 4X4 זה 194 ממ.
לא מצאתי את של ה2X4.
לא מבין על מה צרות העין. זה בדיוק הייעוד של אותם קרוסאוברים. וגם של משפחתיות שהן רכב חברה.
להיות מסוגלים להוציא קצת את המשפחה לטבע.
הקישור של בועז הוא דוגמה קלאסית לטיול כזה.
איפה כן מגיע הכעס? כשאנשים שלא מבינים כלום בטבע גורמים נזקים. ובשביל זה לא צריך משפחתומטית. יש מספיק בבונים עם רכבי שטח (שהייתי מת שיהיו לי) שעושים את זה.
אז נכון, שברגע שעם ישראל מגיע יותר לתוך השטח, הוא מביא איתו את הטינופת והלכלוך והרעש והנזקים,
אבל זאת לא היתה הנקודה בשרשור הזה. ובינינו, אין יותר פטרונות מלהגיד ש"לנו" מותר להכנס לשטח ו"להם" אסור. (וזאת גישה שלדעתי מקננת אי שם בתת מודע של לא מעט אנשים, גם אם הם בעצמם לא מודעים לזה).
אני מברך על כל מי שיוצא לקניון (canyon) ולא לקניון (mall), והשלב הבא הוא רק חינוך חינוך חינוך.
(אחרת מה הטעם בלהלחם כל הזמן על חלקת האדמה הקטנטונת הזאת שאנחנו חיים בה?).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
הקודיאק 4X4 זה 194 ממ.
לא מצאתי את של ה2X4.
יש רכבי כמו-ג׳יפ עם יותר.
סטפוואי למשל.
כן כן ... רשמתי שם של רכב מתוצרת דאצ׳יה ... כן.
העניין הוא שמרבית האנשים שנוהגים במכוניות כאלו שנראות להם סוג של ג׳יפ ואף מכונים ״ג׳יפון״ לא יודעים היכן נגמר השביל שלהם ומתחילות הצרות.
כידוע, דרכים לא סלולות הן דינמיות וכשאתה נעול על יעד קרוב לוודאי שלא תסתובב ותסתבך.
הדרך אשמה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
הדרך אשמה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני חושב שסיכמת יפה את כל העניין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
הקודיאק 4X4 זה 194 ממ.
לא מצאתי את של ה2X4.
אקסטרייל ס"מ 4X2 21
עברתי על השרשור, ולא יודע... בתור נער היינו משיגים דיי הרבה עם רכבי "באגי" סובארו DL, חיפושית, פורד אסקורט ואפילו ג'סטי ואונו.
לכולם לא היה מרווח גחון מרשים, כוח, טסט וביטוח בכלל אין על מה לדבר . ועדיין, העבירות לרוב הייתה דיי מרשימה יחסית והגענו למקומות שבהם ראינו גם ג'יפים אמתיים (סופות, סיקסים והיילקסים למינהם). לעולם לא אשכח את הפרצופים של הנהגים כשראו שהגענו לאותם נקודות כמותם עם רכבים של שקל וחצי.
היום, נותנים לאנשים אפשרויות להגיע ולראות קצת ירוק בלי לוותר על שימושיות, ביטוח, טסט ועלויות תחזוקה סבירות. לא כולם כותשי סלעים וצריכים רכב עם מרווח גחון של 40 ס"מ ליום-יום בשביל לצאת מספר פעמים בודדות לשנה קצת ל" שטח".
אז לפעמים שוקעים ומתחפרים קצת. אז מה? גם לג'יפאים מנוסים עם כלים מתאימים זה קורה.
מי שבאמת מתחבר ומבין את המגבלות של הקרוסאוברים מהר מאוד משתדרג, ומי שלא, כנראה לא באמת צריך יכולות מעבר למה שהם יכולים להציע.
לדעתי זה מבורך. להוציא את הילדים והמשפחה קצת לחיק הטבע ולהרחיק אותם מתרבות הצריכה המטורפת שקיימת היום כמו קניונים, שווקים וכו'.
תרבות טיול בשמורות הטבע? הם ילמדו עם הזמן. כמו שכולם למדו. בדרך הטובה או הפחות טובה.
אבל שורה תחתונה - לדעתי אין שום פסול ברכבים האלו או עם אלו שרוכשים אותם.
Sent from my PH-1 using Tapatalk
אתה צודק ובגלל זה בכלל לא ברור השרשור הזה שהתחיל אותו להזכיר, אחד ששונא בצל ומסתבר שגם קרוסאובר עושים לו תגובה אלרגית.
אולי זה קשור אחד לשני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אתה צודק ובגלל זה בכלל לא ברור השרשור הזה שהתחיל אותו להזכיר, אחד ששונא בצל ומסתבר שגם קרוסאובר עושים לו תגובה אלרגית.
אולי זה קשור אחד לשני.
[emoji23][emoji23]
רציתי להגיד משהו על הבצל ...