איך יעזור לך להוריד אוויר אם מודדים מהטבור לכנף?
Printable View
איך יעזור לך להוריד אוויר אם מודדים מהטבור לכנף?
לאחרונה גיא גילה את עולם הויסקי ... אז פחות בבירה.
וגם קבלתי מרומניה ביבוא מזוודה בקבוק מון שיין כזה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ab683f0ccd.jpg
ובנינו. לא כל כך משנה מה חושב דרור או זיו.
כל השרשור הזה יצא מגדרו. צריך לנעול.
Sent from my iPhone using Tapatalk
עוד פעם התחלת עם חומרי הנפץ הנוזליים האלה?
זה מה שהשקית אותנו במפגש?
מזוקק מחרא של חזירים או משהו דומה?
אפשר להגדיר טווח סביר ולא לקבוע שההגבהה שמוגדרת 2 אינץ' זה 5 ס"מ קבל עם ועדה, לדוגמא...
הרכב הנ"ל תואם למפרט של רכבים שנמכרים בארץ , מורכב עליו קיט מאושר, אני עמדתי בכל התנאים של החוק המוגדר, אז לצורך העניין זה לא אמור לעניין אותי מה הם עושים.. מצידי שלא ימדדו. אם אני פועל כחוק, קונה קיט מאושר, משלם כסף ועדיין לא עובר טסט יש פה בעיה שעולה לי בזמן כסף ועצבים, וזה כי ניסיתי ללכת כחוק. כשאתה בא ישר, באים עליך עקום... כבר עדיף לבוא עקום מלכתחילה.
חברות הביטוח לא פונקציה... אם לא הגבהה הם יחפשו סיבה אחרת ולרוב לא חסר להן תירוצים. בשביל זה יש עורכי דין.
קפיצים זה פאסה... צריך כריות אוויר ודי.
לעצם העניין והנוהל.
מדוברלדעתי בנוהל לא רע למי שמגיע עם רכב חדש ומישם אותו.
הנוהל נולד לצורך כסת״ח ותו לא.
משהו כמו יש לנו בעיה בשטח עם הגבהות לא מפוקחות וצריך לעשות סדר.
הפילו את הג׳וב על המהנדסים שם טוב וצ׳יבוטרו שהלכו למקורות בארופה ואף הגיעו עד אוסטרליה ובנו נוהל שמבוסס על הנהלים שם.
הנוהל לא מכסה את דור המדבר ולכן דרש ממספר לא מבוטל של בעלי רכבים למצוא פתרונות יצירתיים.
בנוסף קפיץ הוא דבר דינמי. לצערנו הם מתחילים גבוה ועם השנים שוקעים.
התחלת ב 50 ואחרי שנתיים אתה כבר בקושי 25...
מצד שני, התקנה עצמה לא מחייבת למדוד כל רכב אלא רק כאלו שנראים חשודים.
רוצה לומר, איפשרו למכונים מרחב סביר של שיפוט לפני שמגיעים לפינה.
יש מכונים שאוהבים פינות מסיבותיהם ויש שלא.
כמעט כל אחד מכיר את המכונים המציקים בסביבת מגוריו ומתנהל בהתאם.
צריך להיות ערניים כי לפעמים גם מתחלף הצוות במכון וממכון נעים זה הופך להיות סיוט.
קורה במכונים כאלה (לי בראש העין) שאתה נכנס אפילו עם גרור יפה ותקין ומתחילים להטריד אותך במשך שעתיים על לוחית רישוי, מחזירי אור ושטויות מהסוג הזה שמכניס
למכון כסף.
שימו לב איך זה מתחיל . סעיף 3.3
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4f21225c06.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
גיא,
ברגע שהרכב מאושר לעלות על הכביש, חברת הביטוח "בבעיה". שאין נוהל, אז כולם עשו את עצמם לא רואים \ יודעים, עד הרגע שמישהו חיפש לא לשלם.
אני מסכים עם יוני, זה לא אומר שהם לא ימשיכו לחפש למה לא לשלם :-(
יוני,
לא הבנתי מה אתה מציע? זה שבמקור הרכב היה בסדר, לא אומר ששום דבר לא השתנה. בדיוק כמו שבודקים את המידה של הצמיג, צריך גם לבדוק הגבהה. אתה בעצם מציע לא לבדוק (חוץ מהעליה לכביש).
לא הבנתי את הבעיה עם הפאג'רו והפאג'רו דאקאר. פספסתי משהו במדידה?
שישוו מקטים של קפיצים בקיטים מאושרים, שיעשו בדיקה מדגמית על מספר רכבים לפניי ואחריי הגבהה ויקבעו טולורנס.
והכי נכון.... שלא יגבילו אותנו בגובה. לערוך לקיט הגבהה מבחן יציבות, כנ"ל מידת צמיגים. חלק מיבואני השיפורים עובדים על זה ומשלמים הרבה כסף על בדיקות מעבדה, אבל הבירוקרטיה ואנשים קטנים שמים להם מקלות בגלגלים.
- - - Updated - - -
מידות שונות לאותו רכב ברמת גימור שונה... המולטימדיה והמושבים המחוממים כנראה מכבידים🤦🏽*♂️
הדאקאר מוגבה. המידות שאתה רואה כאן, נמדדו על ידי. אני גם בחנתי בשטח את קיט ההגבהה, לפני שאישרנו אותו.
אז אתה אומר חנן שהדאקר והלימיטד בגבהים שונים במצב סטנדרטי? והיצרן? יש לו מק"ט לקפיץ דקאר ומק"ט לקפיץ לימיטד?
הדאקאר מוגבה בארץ, עם קיט של יצרן אפטרמרקט.
והשני?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מקורי, לא מוגבה.
המידות של הויטרא (כך במקור..) מדברות על מודל 2017 או 1997 ?
הזוי..
לא מדויק.
"דאקאר" זו סתם רמת גימור. מכנית זהו פאג'רו רגיל לגמרי.
זה שמוגבה נקרא "דאקאר PRO" והוא כאמור, מוגבה 50 מ"מ כאן בארץ בקיט של אספיר והלקוח שרכש אותו חדש קיבל אותו עם האישור ברשיון.
מה זה אומר? שמותר להגביה אותו בעוד 50 מ"מ?.... :D
הזוי. פשוט הזוי.
- - - Updated - - -
ומה עם שיברולט טרילפלייר?....................
ללא ספק, המקצוענות במשרד התחבורע מרשימה מאוד.
המומחים חרשו ובדקו עד אוסטרליה.
לכתוב בלי שגיאות הם לא מסוגלים. עובדה. החוזר שלהם לא היה מקבל ציון עובר בהכתבה בכיתה ד'.
הם נכשלים באבחנה בין דגם רגיל לדגם מוגבה של יצרן פופולרי כמו מיצובישי. גם זו עובדה. הנה אתם רואים.
אם זה היה סתם פקיד בעיריה, לא היה מפריע לי, אבל החבר'ה האלה הם אנשי מקצוע והם אמונים על תחום שבו הסמנטיקה חורצת גורלות - כל אות וכל פסיק וכל שורה בנייר הרשמי שמופץ למכוני הרישוי, לאחר שקיבלו חותמת רשמית - חורצים גורלות, יכולים להיות בסיס לויכוחים ולהכשלות ולעוגמות נפש במהלך מבחן רישוי ואולי להגיע גם לבית המשפט.
אז לצפות שהם יעמיקו ויהיו יסודיים ויתייחסו גם לכלי רכב בעלי קפיצי עלים? הגזמתי.
להתייחס גם לכלי רכב שמספרם על הכביש קצת פחות מכמה אלפים? קפצתי גבוה הרבה יותר מדי.
זה פשוט הזוי.
התקנה הזו לא באה לעשות סדר.
היא באה לכסת"ח ולייצר רווח לבעלי אינטרס ומקורבים. הם אלה שמחליטים לאיזה רכב יהיה קיט מאושר ולאיזה לא, אך ורק על פי דפוס של רווח וכדאיות כלכלית. ולרכב שהם לא מביאים, בעליו צריך להתמודד עם הפיכתו לעבריין באופן רשמי ולמצוא פתרונות מהתחום האפור, כלומר להמיר את העבריינות בתחום אחד, לעבריינות בתחום אחר. הזוי.
אז כן, יש מי שהרוויחו מהתקנה הזו. והם אלה שמסנגרים עליה היום כאילו היא דבר אלוהים חיים. ממש דוגמה שחיה ומהלכת בינינו להפרד-ומשול האהוב כל כך על השלטון הרע של המדינה הזו.
ויש כאלה שנדפקו. והם אולי לא רוב, אבל גם לא מעטים בכלל.
וכל נסיון לחלק ולכמת סטטיסטית מי יותר ומי פחות הוא פוגעני - כי חוק שמפלה בין אזרחים הוא לא טוב, הוא לא אפוי.
ואל תשאלו אותי או כל אחד אחר כאן מה אנחנו מציעים במקום, כי זו שאלה היפותטית - דעתנו הרי לא נחשבת.
בואו ונאמר שלי ולאחרים כאן יש הרבה הצעות, אבל זה ארוך ומייגע ובמשרד התחבורע לא יאהבו לשמוע אותנו, אולי כי ההצעות הללו אשכרה ישימו לנגד עיניהן רק את טובת הציבור ולא את הכסת"ח של הפקידים ואת טובת המקורבים.
אם היו מבקשים ממני או מאחרים כאן לשבת בועדה שלהם והיו משלמים לנו משכורת תמורת ביטול זמננו היקר, ממש כפי שאנחנו משלמים את משכורתם של ה"מומחים" הללו של משרד התחבורע, גם אנחנו היינו יכולים לנסח להם הצעות פרודוקטיביות, אבל כאלה שמגיעות מהמקום של לפשט את הדברים, להקל ולהיטיב עם הציבור, לשים סוף אחת ולתמיד לשלטון המאכערים והקומבינות והבוחנים הכל-יכולים במכוני הרישוי שאפילו אלוהים, סופרמן וצ'אק נוריס נאלמים דום מולם, לאפשר לכל רכב בדיקה אמיתית של מצבו הבטיחותי ומעבר טסטים כחוק בלי קומבינות - לא להקשות ולסבך ולמרר את החיים ולדחוף מגזרים שלמים למחוזות העבריינות.
אני יכול רק להבטיח לכם שמין הסתם אצלנו לא היה מתפספס אף דגם של רכב שטח. אצלנו "דור המדבר" כלומר עשרות-אלפי הכלים שכבר היו מוגבהים טרום התקנה, היה זוכה להתייחסות בהתאם ולא נאלץ לקמבן קומבינות. אצלנו שום בונוס כלכלי ליבואן כזה או אחר, או למעבדה כזו או אחרת ובטח שום אינטרס של חברת ביטוח, לא היה עומד על שום פרק. וכמובן - לא היו ברשימות שום שגיאות ושום כפילויות. כי כולנו כבר יודעים שעל קוצם של אות או ספרה, נחרצים כאן גורלות.
הזוי. פשוט הזוי.
יום נפלא לכולם
דרור צודק. יש במסמך טעות סופר. המידות שרשומות שם הן המידות לרכב שהוגבה בארץ. הדאקאר פרו.