התקדמות מרשימה ביותר, בהתאם ליעד השאפתני שהצבת לך. תענוג לעקוב!
Printable View
התקדמות מרשימה ביותר, בהתאם ליעד השאפתני שהצבת לך. תענוג לעקוב!
תענוג לקרוא,
באיזה סוג של צבע אתה הולך לצבוע את הרכב?
עבודה עצמית או שאתה הולך למסור לצבעי?
אם רכשתה כנפונים לרכב אשמח לקבל את הלינק למוצר
- צבע גמר? עוד לא בחרתי סוג, אבל יהיה צבע עליון דו-רכיבי פוליאוריתני כלשהו. מאחר ואני הולך עם יסוד של נירלט אז סביר כבר להמשיך לפי המפרט שלהם עם צבע עליון "אוניספיד". לגבי גוון, כרגע הכיוון זה בז' מדברי ral 1001 / ral 1002. מבחוץ עם פנים שחור.
- עבודה עצמית נכון לעכשיו.
- יש לי עוד זמן עד שאתעסק בכנפונים :D
בזמן שכולכם טיילתם וראיתם מים וזרימת נחלים במדבר.... סחבק עבד..
סיימתי את הקנט של צד ימין:
קובץ מצורף 126144
קובץ מצורף 126145
קובץ מצורף 126146
עכשיו כששני הצדדים האחוריים יחסית גמורים מבחינת בנייה, היה לי חשוב להמשיך את העבודה כשהבודי מורכב על השילדה. השיקול לזה עכשיו זה שאני מניח שהבודי כמו שהוא היום מונח על 2 חמורים על ריצפה עקומה, מעט מעוות ואני לא רוצה לשמר את העיוות הזה. כך שכבר עכשיו אני ארכיב אותו לשלדה ואם יש צורך לתקן / לאלץ / לשכנע פח כלשהו להתיישר, שזה יקרה עכשיו.
מזכיר שאני עובד על בודי חלופי, כך שיש פה משחק כיסאות של פירוק הבודי המקורי של הרכב, והחלפה עם הבודי שעליו אני עובד. אז בשביל התמרון הזה - הזזה של הבודי ושינועו בתוך הסככה נדרשתי לאיזו עגלה עם גלגלים ומאחר שזה מתבקש ויגיע בכל מקרה בהמשך, כבר בניתי עכשיו מתקן רוטסירי נייד לבודי:
קובץ מצורף 126147
קובץ מצורף 126148
קובץ מצורף 126149
זה מאוד אוטופי בתמונות, אבל התמרון של להעלות את הבודי אל המתקן הזה לבד עם גלגלת הרמה אחת זה אחד הדברים הכי מפחידים שעשיתי בחיי הבוגרים. אין ספק בכלל שבתמרון הבא אני קונה עוד גלגלת, אחת לכל צד (שווה 400 שקל בלי למצמץ).
השלב הבא כמובן, ברוב פאר והדר....פירוק הבודי מהג'יפ וההבנה שבאה איתה- שכאן ועכשיו, זה השלב שאני נפרד מהג'יפ עד לסיום הפרויקט...מכאן, אין דרך חזרה :eek:.
אבל רגע לפני... קצת תיעוד מדעי :cool:. אין ספק שהבנייה הזאת מוסיפה לי משקל לרכב. מצד שני יש כמה אלמנטים שיירדו מהרכב (רוב אם לא כל הסגירה, דלתות מקוריות עם חלונות, מלא חשמל ומלא בונדו מהבודי הרקוב :p). בקיצור מאחר ויש את האמצעים, הורדתי ציוד מהרכב, השארתי רק את מצבו הבסיסי ושקלתי אותו כמו שהוא היום:
קובץ מצורף 126150
לא רואים את הצג, אבל הוא מראה 1700 ק"ג. (כולל סגירה, כולל הפגוש האחורי עם היי ליפט וגלגל ספייר)
בגמר הפרויקט אני אמדוד שוב ונראה מה הרווחתי ומה הפסדתי.
עבור השלב הזה ביקשתי מתנדב מהקהל, זה כבר עבודה ל 2 אנשים (ותודה ענקית לאחי היקר חבר הפורום YoavR).
דלתות וסגירה יורדים:
קובץ מצורף 126152
קובץ מצורף 126151
יש לציין שזו הפעם הראשונה שאני מוריד את הסגירה לגמרי, כלומר יצא לי לטייל עם חלון קדמי מקופל אבל לגמרי פתוח... עוד לא עשיתי. לאור זאת עם הורדת הסגירה, שלח אותי אחי בטון תקיף של אח גדול לעשות סיבוב פרידה אחרון מהג'יפ ולחוות לראשונה נסיעה בג'יפ פתוח לגמרי.
ככה חזרתי:
קובץ מצורף 126153
מעבר לעובדה שהג'יפ יותר קל והרבה יותר שקט (ממש!) זו ממש חווית נהיגה כיפית. אין ספק בכלל שכל סגירה עתידית (קשיחה או לא) חייבת להיות פריקה ברמת ה 10 דקות עבודה גג.
אגב למתעניינים בתיעוד המדעי, חזרתי להישקל ככה - ללא סגירה ודלתות צד...150 ק"ג פחות.
אחר כך עבודת נמלים לפירוק צמות חשמל, כבלים, מפרק הגה, דוושות, מכסה מנוע,חלון קדמי, כנפים רק בחיבור לבודי, כרגע נשארות על השילדה, תושבות בודי התפרקו חלק יחסית, קשת והופ... הרמה של הבודי (הפעם עם 2 גלגלות):
קובץ מצורף 126154
קובץ מצורף 126155
קובץ מצורף 126156
קובץ מצורף 126157
עכשיו הסככה נראית כמו משחתת רכב :D
קובץ מצורף 126158
לטובת התיעוד המדעי - 2 אנשים 5.5 שעות עבודה עם עצירת קפה אחת.
השלב הבא כבר שוב לבד, הנפה של הבודי ה"חדש" והרכבתו על השלדה. משם אני ממשיך בבניה ושיפוץ הבודי על פי התוכנית. בהמשך כשיגיע השלב של ניקיון הרצפה וצביעתה, יש לי מתקן רוטיסרי :). שישודרג כנראה מגלגלים דרדלה לרגליות פילוס יציבות.
עד העידכון הבא, חג שמח.
נעם
אתה איש רציני ביותר.
מקווה שיעבור זריז ובעונה הבאה כבר יצא לנו לטייל יחד.
חג שמח.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
מרשים ביותר.
תענוג לעקוב.
Sent using Tapatalk
חשוב מאוד לעבוד על השילדה ועם דלתות, אני בשיפוץ של הסמוראי החלפתי את הספים הרקובים שמתחת לדלתות בפרופיל סגור 100x50 , אחרי הריתוך שמתי לב שהדלתות לא בקו אחיד עם הבודי, הרכבתי את הבודי על השילדה והרכבתי דלתות, פתחתי את הריתוכים וכיוונתי מחדש.
בהצלחה, נראה מאוד יפה, אם תרצה אפרט בעניין החומרים שעבדתי גם בתחתית הבודי.
בנתיים נראה שהם עושים מצויין את העבודה
לדעתי ומנסיוני סיקס חייב להיות פתוח!
גם לי עולות מחשבות על סגירה קשיחה פריקה רק כדי להעביר את הנסיעה הארוכה לדרום בכביש בצורה יותר הגיונית אבל אצלי זה 4 שעות! לפי הנוף אצלך זה קצת יותר קרוב..
קח ברצינות את עניין המשקל. אתה מוסיף לא מעט משקל בבודי. כל 50 קילו מורגשים. ממליץ לך לשקול כלוב צנוע ורזה ככל שניתן דלתות ברזנט. פגושים מינימליים וכו..
עבודה נהדרת. בהצלחה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
עבודה יסודית ויפה.
תיעוד וכתיבה מלווה ברמה גבוהה, תענוג לעקוב.
פשוט תענוג.
נשלח מהנייד
מרשים ביותר נעם.
טיפ להרכבת בודי למניפולטור - לפעמים יותר קל להוריד את ההודי קרוב מאוד למתקן ואז להרים את המתקן (עם עגלת משטחים למשל) לחבר צד אחרי צד עד שהמתקן תלוי מהבודי ואז להוריד הכל יחד. לא שזה לא דורש תמרונים, רק שזה יותר קל לבנאדם אחד...
אסף.
בוודאי שאני רוצה שתפרט בעניין החומרים שעבדת בתחתית הבודי.
- - - Updated - - -
הנסיעה הקצרה הזו המחישה לי כמה הרכב מרגיש הרבה יותר נעים, שקט ונוח בלי הסגירה והדלתות הכבדות האלה (150 ק"ג!!).
בהחלט שוקל תצורה רזה של דלתות ברזנט וגג קליל.
מה שהכה בי הכי הרבה זה הרעש שירד מקרקוש החלונות בדלתות ודפיקות הדלת האחורית של הסגירה ובכלל האינטרקציה בין הסגירה לבודי זה לא משהו שעובד טוב.
- - - Updated - - -
תודה!
תענוג לכתוב
- - - Updated - - -
לגמרי נכון, הבעיה היא הרמה של הבודי בעזרת גלגלת אחת ולאזן את הבודי כך שיהיה תלוי מאוזן.
לא הבנתי - הבודי על הרוטיסרי, למה להרכיב אותו לשלדה? תחשוב עוד פעם ועוד פעמיים.
כי אני עדיין בשלב הבנייה ויש הרבה מה לוודא מול השלדה. החשש העיקרי שלי זה בטן שהבודי קיבל או לא קיבל בזמן שפירקתי את הדפנות בשלב שהוא נתמך רק מקדימה ומאחורה, יש גם את מיקום עיגון תושבות הבודי בקורה שבניתי שאני רוצה לוודא. לא רוצה לסיים את הבנייה ואז להרכיב לשלדה ולגלות הפתעות בשלב שזה כבר מסובך יותר לתקן אותן.
חוץ מזה, אחרי שהרמתי אותו פעם אחת, זה כבר לא בעיה להוריד ולהעלות שוב. אני כבר יותר חכם.
הבטחתי לעדכן בענין החומרים שעבדתי איתם בתחתית הבודי.
אז לאחר טיפול בכל הריקבונות, תלאים וכו', חיפשתי חומרים המתאימים לצביעת החלקת התחתון של הבודי.
לא הסתפקתי במריחת הזפת, הבעיה העיקרית שלי איתו הייתה הגמר, זה שהוא צובר לכלוך ובעיקר לא עמיד למדללים כמו ספריי קרבורטורים וכו'.
כמובן שהתחלתי בשטיפה וליטוש, לאחר מיכן צבעתי עם מברשת, הידבקות הצבע עם מברשת טובה בצורה משמעותית מהתזה לכן היה חשוב לי את השכבה הראשונה לבצע כך.
שכבה ראשונה (השחורה בתמונות) היא יסוד אפוקסי (אקופוקסי 80 של טמבור) לשדעתי שווה ערך למה שאתה עובד עם נירלט שאני באופו אישי פחות אוהב את החברה בגלל תקלות שהיו לי איתם בעבר.
לאחר מכן שוב ליטוש עדין ושכבה שניה בהתזה כדי שלא יראו את הסימנים של המברשת.
למחורת שכבה שניה של אקופוקסי 80 מיו (שווה ערך לסולקוט) שזה צבע המיועד לסביבה קורוזובית (הצבע האפור בתמונות)
לאחר מיכן התזתי חומר של חברת ווירט (כ - 6 ליטר) שהוא חומר על בסיס גומי/נפט המיועד להגנה על תחתית הבודי גם מפני אבנים קטנים הניתזים בנסיעה, לצבע גימור מגורען ואחיד.
אך גם צבע הז אינו עמיד בפני כימיקלים וגם הוא יורד על ידי ספריי קרבורטורים וצובר ליכלוך שלא יורד בשטיפה בנוסף לזה שהוא גם מגורען.
ההיתרון בצבע הזה שניתן לייסם עליו בטווח מסויים (תוך שעתיים אם אני זוכר נכון) כל צבע עליון.
אני ביצעתי מעליו צבע טמגלס PE גם כן של טמבור שהוא צבע אפוקסי עליון עמיד לשחיקה, בצבע שחור גימור משי (לא מבריק)
ניתן נראות אותו בתמונה האחרונה לפני הרכבת הבודי על השילדה.
הצבע נצמד לחומר של חברת ווירט ואפילו עידן מעט את הגירעון, כך שהוא כבר אינו מחוספס למגע.
בנתיים הוא מרגיש מאוד חזק ואחרי שטיפה עם מים הוא נשאר נקי לחלוטין.
ההיתרון הגדול שהוא אינו מושפע מכימיכלים/מסיסים, אפילו נוזל בלמים שהיה עליו כשבוע עד שעליתי על זה אינו פגע בו.
עוד לא יצא לי להעלות שירשור מלא של השיפוץ
אם יש שאלות נוספות, בשמחה רבה.
וואו תודה! לפי מפרטי הצבע שאתה מתאר נשמע שהכנת את הרכב לנסיעה בבריכות ים המלח :p:D. מרשים.
כמה שאלות -
2 שכבות פריימר אני מבין. למה צריך שכבת גמר אחר כך ( לפני הווירט) אם בכל מקרה אתה ממשיך להניח חומרי גמר יעודיים?
מה המוצר של ווירט שהשתמשת? בתמונה זה פיית התזה יעודית לפחית שלהם? זה מגיע עם החומר?
האם כוונת הייצרן להניח מעל הווירט צבע עליון או שזו יוזמה שלך?
הטמגלס מיושם בהתזה רגילה? לאור העמידות לנוזל בלמים הייתי שוקל ליישם אותו בכנפיים בחלק שבתוך תא המנוע.
תודה
זה מפרט וצבעים שעבדתי איתם באיזה פרויקט שנמצא ביפו, קו ראשון לים.
לכן עבדתי איתם, אקופוקסי מיו במקרה היה לי, לא הייתי מזמין פח 18 ליטר עבור האוטו.
אין שכבר גמר נפני הווירט, יש שכבה ראשונה שחורה עם מברשת, לאחר מיכן ליטוש עדין ושוב שכבה שחורה בהתזה.
השכבה השלישית זה כבר אקופוקסי מיו (האפור) וגם הוא יסוד אך מיודע לסביבה ימית, עליו נצבע החומר של וירט.
החומר של וירט הוא זה:
https://eshop.wuerth.cn/Underbody-se...sku/en/US/CNY/
ההקדח הוא יעודי למיכלים האלו, לא חייב להיות של וירט.
עם אותו הקדח צבעתי גם את רצפת הרכב בפנים עם ראפטור, אם תצטרך אתה מוזמן לבוא לקחת.
היצרן מגדיר שניתן לצבוע בכל צבע עליון מעל החומר של ווירט עם חלון זמן מסויים.
אם אתה זוכר, ברכבים המשפחתיים פעם מתחת לסף הדלתות היה חומר מגורען צבוע בצבע הרכב כדי להגן על הסף מאבנים שניתזים מהגלגלים, זה נראה בדיוק כך.
הרכבים החדשים של היום הספים האלו כבר מצופים בפלסטיקים/חצאיות.
הטמגלס נצבע בהתזה כרגיל, לא יודע לגבי תא המנוע אני צבעתי בדיוק כמו הרכב מבחוץ.
את החומרים של ווירט אני קונה ישירות דרך סוכן שלהם, יום אחרי זה כבר אצלי עם שליח.
הייתי מזמין כבר את כל החומרים דרכם, לתחום הרכב יש להם המון חומרים כמו חומר לשמירה על חללים שלא ניתן להגיע עם צבע, יריעות בידוד מאוד איכותיות ועמידות מאוד לאחר קירור ועוד.
מאוד מרוצה מכל החומרים שלהם, אשלח לך את הטלפון שלו בפרטי.
את הראפטור קניתי ממישהו פה בארץ שנשאר לו שני קרטונים, הספיק לי לכל פנים הבודי, ספים מתחת לדלתות ופגושים.
ההבדל בין החומרים הוא שהארפטור הוא צבע דו קומפוננטי עמיד יותר ואינו גמיש כמו החומר של ווירט, אם כי הוא מעט אכזב אותי ביחס לסירטונים שהם מציגים ביוטיוב.
עם החומר של ווירט השגתי עובי רב אשר לדעתי תורם גם בבידוד אקוסטי.
בנוסף לזה הווירט זול משמעותי ואל הצבע העליון שצבעתי עליו אני תמיד יכול לבצע עליו תיקון שזה היה אחד השיקולים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...636a435497.jpg
במקרה קפץ לי, אין לי קשר לבחור.
Sent from my iPhone using Tapatalk