תגובה: פרוייקט גולשים: תכנון וביצוע מבחן השוואתי למקררי רכב
המבחן עוד לא התחיל אלא רק שלב הכיולים.
תובנות ביניים:
א. יש הבדלים של אחוזים בודדים בין המודדים השונים, אכייל אותם בחישובים
ב. לוקח למים המווון זמן להתקרר. אחרי שלוש-ארבע שעות המים נמצאים בטמפרטורה שבין 9-13 מעלות. השארתי את המקררים עובדים למשך הלילה ונראה מה יהיה המצב בבוקר. זה אומר שהתחלת הניסוי תידחה אבל חשוב בעיני להשוות תפוחים לתפוחים.
ג. מאזן האנרגיה שלי למשך הניסוי גבולי, גם עם 4 מטענים שמחוברים ביחד לשני מצברים. במשך היום יצטרפו גם 3 פאנלים סולריים שיכולים לתרום עוד 7 אמפר למאזן, לא בטוח שזה יספיק. אם יש למישהו בסביבה עוד מטען, אשמח לקבל אותו בהשאלה. אם לא, אשלים את החסר ע"י התנעת הצ׳רוקי מדי פעם ...
לילה/בוקר טוב :)
פרוייקט גולשים: תכנון וביצוע מבחן השוואתי למקררי רכב
חבל על הזמן. הסופש תכף נגמר.
שים בירה קרה במקררים.
מים זה לחלשים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הכיול עוד לא הסתיים, ואני נותן לזה את הזמן.
רוב המקררים (4 מתוך ה-6) הביאו את המים בבקבוקים לטווח שבין 3-4 מעלות. השניים שלא הגיעו לשם הם צמד האינדלים:
המקרר שלי שהוא היחידי במבחן עם בקרה אנלוגית - כיוונתי לטמפ' נמוכה יותר ונמשיך למדוד
האינדל-בי העומד הוא המקרר שעבד הכי מעט זמן מכולם, כי לקח לי הרבה זמן להבין שהוא מתנתק בגלל הגנת המצבר שלו שהיא הרגישה מכולם, ורק בשעות הלילה הצלחתי למצוא איך משנים אותה
נמשיך למדוד (מבחינתי זה עדיין זמן הכיול, לא המבחן עצמו, כי המדידה לא היתה בתנאים שווים, לכן אני חייב להגיע להתייצבות לפני שמתחילים)
נתון ראשוני מתוך כיול המודדים: מהפעלת המקררים אחה"צ (סביבות 4) עד עכשיו, המקרר של גיא צרך כ- 40 אמפר-שעה, ומתשע בערב עד עכשיו כ-30 אמפר שעה, שזה סוג שימוש רגיל של אחרי ארוחה ועד שמתניעים בבוקר ...
אנא על תרחיבו את הדיון על זה כאן ועכשיו, יש שרשורים אחרים לעניין הזה ...
יש לי מטען ctek 5.5 אם אתה צריך.
הבעיה היא שמנסיוני, המטענים האלו יודעים להטעין.
ברגע שאתה הופך אותם לספק כוח (יעני מחוברים למצבר בזמן עומס) הם נהרסים.
אגב,
גם חיבור ממושך בטריקל צ'ארג' לרכב שעומד, הורג אותם בסוף.
אם אתה רוצה שאקפיץ לך בכל זאת, היום בצהריים, שלח הודעה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
נתון ראשוני מתוך כיול המודדים: מהפעלת המקררים אחה"צ (סביבות 4) עד עכשיו, המקרר של גיא צרך כ- 40 אמפר-שעה, ומתשע בערב עד עכשיו כ-30 אמפר שעה, שזה סוג שימוש רגיל של אחרי ארוחה ועד שמתניעים בבוקר ...
אנא על תרחיבו את הדיון על זה כאן ועכשיו, יש שרשורים אחרים לעניין הזה ...
השלב הנוכחי שלך מקביל לנסיעה עד לשטח והורדת טמפ המקרר לטמפ רצויה.
זה שלב שאין בעיית זמינות אנרגיה.
לדעתי אתה צריך להפריד רישום מדידה מהשלב שאתה מגדיר כ״נסיעה עם מנוע עובד״, לבין ״הגעה לחניון וכיבוי מנוע״.
צריך להפריד לחניון יום (עם טמפ סביבה גבוה וצריכה בהתאם), לבין חניון לילה (טמפ סביבה נמוכה וצריכה נמוכה).
אחרת המבחן יאבד את השורות התחתונות, והמספרים לא ייצגו את התרחישים השונים.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
הכיול עוד לא הסתיים, ואני נותן לזה את הזמן.
רוב המקררים (4 מתוך ה-6) הביאו את המים בבקבוקים לטווח שבין 3-4 מעלות. השניים שלא הגיעו לשם הם צמד האינדלים:
....
נדב,
שהבקבוקים בטווח 3-4 מעלות, על איזה טמפ' מכווונים המקררים (חוץ מהאנלוגי)?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
...
אל תלחיץ ...
מה התוצאה של המתחרים ?
והאם אני יכול לדרוש החזר מעידן במקרה שהנציג שלי מפסיד ??
ואם אתה חושב שהמארז פצצה מתקתקת שלי יכול לעזור לך במארג האנרגיה. אתה מוזמן לבוא לקחת .. מחיפה ;/
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לדעתי אתה צריך להפריד רישום מדידה מהשלב שאתה מגדיר כ״נסיעה עם מנוע עובד״, לבין ״הגעה לחניון וכיבוי מנוע״.
צריך להפריד לחניון יום (עם טמפ סביבה גבוה וצריכה בהתאם), לבין חניון לילה (טמפ סביבה נמוכה וצריכה נמוכה).
Slowly..
אתה שם לב שהוא כבר "נוסע" 16 שעות...... אני לא מכיר הרבה טיולים כאלו :-)
(תשאל את בועז, מי שיש לו צ'ירוקי בנזין, נעצר כבר מזמן :-) )
אבל בגדול, אני מסכים שצריכת האנרגיה בזמן קרור ראשוני, הרבה פחות מענייינת.
לדעתי, המדידה של הלילה (9 בערב עד 9 בבוקר), קצת מטעה, יש בה עדיין "הרבה" הורדת טמפ' , ולכן ה 30AH ללילה (בסה"כ לא היה לילה חם).
אבל מצד שני, זו בדיוק ההערה של נדב, על דימוי של ארוחת ערב, ומה שאני התכוונתי לגבי פרופיל שימוש - מי שמוציא ולא מחזיר תכולות למקרר, יחסוך הרבה אנרגיה בלילה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
יש לי מטען ctek 5.5 אם אתה צריך.
הבעיה היא שמנסיוני, המטענים האלו יודעים להטעין.
ברגע שאתה הופך אותם לספק כוח (יעני מחוברים למצבר בזמן עומס) הם נהרסים.
אגב,
גם חיבור ממושך בטריקל צ'ארג' לרכב שעומד, הורג אותם בסוף.
אם אתה רוצה שאקפיץ לך בכל זאת, היום בצהריים, שלח הודעה.
תודה, יש כבר סיטק אחד מחובר והתרומה שלו זניחה עי הוא מנסה להיות חכם.
מחפש מטען טיפש ...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
Slowly..
המבחן עוד לא התחיל, וההפרדה הזו חשובה ונכונה. קרא שוב את הודעת הפתיחה ...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
נדב,
שהבקבוקים בטווח 3-4 מעלות, על איזה טמפ' מכווונים המקררים (חוץ מהאנלוגי)?
כל הדיגיטליים מכוונים עכשיו ל- 2 מעלות.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אל תלחיץ ...
מה התוצאה של המתחרים ?
כרגע המקרר שלך הוא היחידי שמחובר עם (כל) המודדים, אז אין למה להשוות. המבחן עצמו עוד לא התחיל, להזכירכם ..
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
ואם אתה חושב שהמארז פצצה מתקתקת שלי יכול לעזור לך במארג האנרגיה. אתה מוזמן לבוא לקחת .. מחיפה ;/
תודה, יש לי כאן 4 כאלו, יותר קל להתניע את הצ'רוקי אם המתח נופל ...
חוויית משתמש ראשונית וסובייקטיבית מהמקררים:
סנומסטר 40: סוס עבודה, מקרר הכי מהר מכולם, כבדדד !
סנומסטר 35: היחידי במבחן (חוץ מהמגירה כמובן) שאי אפשר להעמיד בו בקבוקי ליטר וחצי, וגם בשכיבה הם בקושי נכנסים, וחייבים להוציא בשביל זה את הרשת.
אינדל-בי עומד: הכי רגיש מכולם בפער גדול לירידת מתח, ולא חוזר לעבודה כשהמתח עולה, גם אם מתניעים את הרכב - חייבים לנתק אותו מהחשמל כדי להחזיר אותו אל העם. ניג׳וז.. מצד שני הוא השקט מכולם, גם כשהוא חוזר לעבודה בקושי מרגישים אותו ...
קולקו: האנדרדוג של המבחן, עושה את העבודה בלי שטויות, למרות שלא ניתן לכייל בו את הגנת המצבר. פעולת המדחס מורגשת יותר מאחרים מבחינת רעידות ורעש, אבל לא היסטרי.
איי-אר-בי: כבד יחסית אבל לא קרוב לסנומסטר, מקרר מהר, מרגיש חסון ובאופן כללי חבילה מאוזנת היטב, מוצר בוגר.
המגירה שלי: כאן זה לא רושם ראשוני כי הוא אצלי כבר שנים. כמו האינדל-בי השני גם הוא רגיש מדי למתח המצבר (אבל אפשר ואולי אנצל את ההזדמנות להוריד את הרגישות - צריך לפתוח מכסה בשביל זה..). הבקבוקים כמובן חייבים להכנס בשכיבה, אבל הרבה יותר נוח לתפעל אותם כאן מאשר בסנומסטר 35 הצפוף.
אם המקרר מכוון ל 2 מעלות והטמפרטורה בפועל היא 4 , תבדוק אפשרות כיוון במקרר עצמו.
אצלי ב weaco יש אפשרות כזאת למשחק של +/- 3 מעלות
#המדען_המטורף
לבקבוקים מהם אני מודד יש שטח מגע מצומצם (אם בכלל) עם דופן המקרר, כך שהפער היה צפוי. לא באמת חשוב לי אם המים יהיו בשתי מעלות או בארבע, אבל כן חשוב שהם יהיו בטמפרטורה אחידה בכולם, כי בסופו של דבר זה מבחן השוואתי ..
מוזר לי מה שאתה אומר. כי אני שמתי בשכיבה בקבוקי מים/ יין /. דיאט ספרייט .... עם הרשת ועם הסטייקים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
אם המקרר מכוון ל 2 מעלות והטמפרטורה בפועל היא 4 , תבדוק אפשרות כיוון במקרר עצמו.
אצלי ב weaco יש אפשרות כזאת למשחק של +/- 3 מעלות
#המדען_המטורף
אין לזה כל משמעות.
זה משקף עובדה (פיזיקלית) פשוטה של הסעה \פיזור הקור \ טמפ' בתוך המקרר. הפער הזה הוא רק שאלה של זמן וסוג התכולה והוא ישתנה כל הזמן.
ברגע הזה, יש הבדל של 1-2 מעלות, לפני 4 שעות היה יותר, ועוד 4 שעות יהיה פחות (בהנחה שלא פותחים את המקרר).
כל מקרר נראה קצת אחרת בפנים, והרגש טמפ' נמצא במקום קצת אחר, אבל בגדול, רובם (לדעתי) בודקים טמפ' דופן במקום מסויים, ולכן תמיד יהיו הבדלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מוזר לי מה שאתה אומר. כי אני שמתי בשכיבה בקבוקי מים/ יין /. דיאט ספרייט .... עם הרשת ועם הסטייקים.
כנראה שזה תלוי בברנד של הבקבוקים.. אני בחרתי שרירותית במים של שופרסל (יש לזה סיבה, דיון אחר..) וככה זה יצא.
ובדקתי את עצמי שוב, חסר בערך סנטימטר כדי שייכנסו לרשת, הנה תמונות להמחשה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...16cba5a7bc.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...31f6f85c29.jpg
בכל מקרה, לצורך המבחן זה מספיק טוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אבל מצד שני, זו בדיוק ההערה של נדב, על דימוי של ארוחת ערב, ומה שאני התכוונתי לגבי פרופיל שימוש - מי שמוציא ולא מחזיר תכולות למקרר, יחסוך הרבה אנרגיה בלילה.
אצלי יש ילדים בטיול=לא מעניין אותם שאת אבא מעניין שהמצבר מתאמץ, הם פותחים וסוגרים בלי חשבון.
ואני חושב שמראש זה לא נכון להכניס למקרר שטח תכולה מלאה בטמפ החדר, ולצפות לקירור עד לשטח.
גם בסופר אתה קונה מוצרים מצוננים או קפואים ומכניס למקרר בבית.
להחליף בקבוק ליטר וחצי/שישיית בירה באחד חם כי צרכת אותם זה לא אותו אתגר כמו צינון בבת אחת של שישייה או תכולה שלמה של מקרר.
אין סיבה שתכניס את כל המוצרים בטמפ הסביבה למקרר.
בגלל זה אני חושב שצריך להתחיל את המדידה מנקודה משותפת לכולם שמייצגת מציאות.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בגלל זה אני חושב שצריך להתחיל את המדידה מנקודה משותפת לכולם שמייצגת מציאות.
בהצלחה עם זה...
אם תצליח להביא את כולם כאן להסכמה על "נקודה משותפת לכולם שמייצגת מציאות", אני מתחייב לערוך מבחן חוזר בתנאי המציאות היחידה והמוסכמת :)
מתקדמים בכיול: 3 מקררים התייצבו על 3.5-4 מעלות, הסנומסטר 40 ירד מתחת לשלוש, אז העליתי אותו במעלה אחת ועכשיו הוא מכוון לשלוש מעלות במקום 2 כמו האחרים.
האינדלים עוד לא התייצבו, אבל מתקרבים, 5-6 מעלות.
זה מד החום שאני משתמש:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...03b210cf5e.jpg
אופן המדידה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...100a0b4238.jpg
וגם אתעד את טמפרטורת הסביבה בצל, כבר 40 מעלות ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c4c03e021a.jpg
כשאתה פותח את המקררים ( בעיקר השוכבים ) הקור לא נשפך החוצה ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בהצלחה עם זה...
נראה לי שאתה שם ברגע שאתה מביא אותם לטמפ אחיד +\-.
תאפס את המדיד/תרשום את המספר ותתחיל לספור משם.
Slowly..