תגובה: היילקס ישן או שאני טועה?
לא suv ישן... למעט הטרופר שמשום מה שיבחו אותו בעבר יותר מהאחרים ואז קטלו אותו פה על מידת צמיגים בעייתית וחוסר נעילה ועוד...
סורנטו רקסטון פחות כרגע...
פורסטר?
היילקס - נדיר למציאה.
דאסטר - האידאל אבל מעל התקציב, עם כל הרצון הטוב לכושר המיקוח...
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
אמיר, מה אתה מחפש מבחינת יכולות שטח?
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
מתייחס רק למה שרשמת על קטילת הטרופר -
צמיגים יש שתי מידות מאושרות המקורית 245-70-16 והשניה 31' (מחייב החלפת חישוק ל-15').
אמנם אין נעילה אבל הילוך מתלה מטורף שבהחלט מאפשר לצאת לכל טיול שבו עוברים בעלי נעילה אחורית ללא כל רגשי נחיתות.
אני כ-14 שנים על טרופרים ומעולם לא ידעתי מוגבל מבחינות אלו (ועדיין עם המידה המקורית וצמיג AT).
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
לא suv ישן... למעט הטרופר שמשום מה שיבחו אותו בעבר יותר מהאחרים ואז קטלו אותו פה על מידת צמיגים בעייתית וחוסר נעילה ועוד...
סורנטו רקסטון פחות כרגע...
פורסטר?
היילקס - נדיר למציאה.
דאסטר - האידאל אבל מעל התקציב, עם כל הרצון הטוב לכושר המיקוח...
לטרופר אפשר לאשר (חוקית לגמרי, 10 דק' במכון רישוי, בלי קומבינות) 31/10.5/15. איך זה בעייתי?
ויש גם נעילות אחוריות נשלטות. לעניות דעתי אין צורך והרכב עביר מספיק גם בלעדיהן (בטח בהשוואה לשמות אחרים שנזרקים פה), אבל יש.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
הטרופר, דומה לשאר הsuv מאותן שנים.
גרף הפופולריות התזזיתי שלו נובע מכך שבהתחלה לא הכירו את תופעת המזרקים ולא ידעו להתמודד. ידעו רק ש"בטרופרים מנועים מתאבדים".
זה הוביל לצניחת מחירים מטורפת בהשוואה למתחרים (טרופר עלה בזמנו שליש ופחות, מלנדקרוזר מקביל).
יותר ויותר אנשים התחילו לגלות (בזכות אנשים ברשת, ולא בזכות היבואן שנשאר באפילה עוד תקופה), שהפתרון פשוט.,זה בשלב בו השוק מלא בטרופרים במחיר מציאה.
לאט לאט השמועה התפשטה והטרופר הזול נהיה פופולרי יותר ויותר.
מכאן ועד עליית מחירים ויישור קו עם המקבילים (למעט כמובן הלנדקרוזר, שתמיד הקפיד לשמור על מחיר הרבה מעל כולם), הדרך הפכה לקצרה וסלולה.
כאמור, כל היפנים, וגם אנגלי אחד יתנו היום בערך אותו דבר. העלויות יהיו תלויות בעיקר בהסטוריה של האקזמפלר. אבל את זה אתה בטח כבר יודע.
אתם סגורים על זה שאין נעילות לטרופר?
למיטב זכרוני מהימים שסוזי ( שמוליק לודביג) היה כותב פעיל יש גם אחורית ואפילו קדמית...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אתם סגורים על זה שאין נעילות לטרופר?
למיטב זכרוני מהימים שסוזי ( שמוליק לודביג) היה כותב פעיל יש גם אחורית ואפילו קדמית...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יש קדמית אוט' ולדעתי גם נשלטת.
אחורית יש רק לדגמים הישנים, עד 98 אוט' ועד 99 גם נשלטת.
זה לפי מה שאני זוכר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
אמיר, מה אתה מחפש מבחינת יכולות שטח?
מוכן לשבילים (יעני דסטר, פורסטר לפני שגיא נכנס לתמונה) אבל אם יהיה משהו מעבר מבלי לשדרג בטירוף, אהלן וסהלן.
לכן במקור כתבתי היילקס הכי קרוב למקורי/חוקי/סטנדרטי שיש. ומכאן הפשרה היא רק לטובת רכב יותר צעיר ולכן פורסטר שצעיר בכמעט עשור או דאסטר נכנסים לתמונה.
אילולא אילוץ תקציב, כמובן שדאסטר היה הכי אידאלי, אבל ה35 זה רף עליון שאני מעדיף לא להגיע אליו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
יש קדמית אוט' ולדעתי גם נשלטת.
אחורית יש רק לדגמים הישנים, עד 98 אוט' ועד 99 גם נשלטת.
זה לפי מה שאני זוכר.
יש hf נשלטת גם לשנתונים החדשים. להבנתי, אפשר לנעול שני סרנים בכל טרופר.
אני לא הצלחתי להבין את הלוגיקה שלך בצרכים כך שטווח הרכבים המתאימים למשימה נא בין היילקס לפורסטר.... מחיר הרכישה הוא רק חלק מעלות הרכב הכוללת, מסיבות אלו הייתי עושה מאמץ לכיוון דסטר, אולי הבנזין למרות שפחות עדיף לשטח בהשוואה לדיזל.
אופציות נוספות שטרם הוצעו זו היצירות המאותגרות עיצוב מבית סאניונג ודיהטסו, קרי הסאניונג אקטיונג ודיהטסו טריוס, יכול שהן יתנו לך את הפשרה שאתה מחפש, כל אחת בקצה שונה של היכולות ובמחיר נוח.
לגבי הפורסטר בשנים שציינת, חפש הודעות של משתמש בשם איש הפיל באנגלית, יוכל לתת לך תחושה טובה לגבי מעטפת היכולות שלו.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
יכולות השטח של הפורסטר ברורות לי. כשם של הsuvים ושל הטנדרים.
אני תוהה על התחזוקה והבלאי בהינתן שהרכבים עם 200 אלף ק"מ לפחות. והנסועה תהיה כ100 ק"מ מצטבר ביום בינעירוני - מודיעין הרצליה וחזרה בערב.
זהו.
טריוס לא בא בחשבון, אעדיף גימני. והסיבה שגימני לא, היא 2 דלתות... ושוק מקביל לטויוטה - לא פרופורציונלי.
אני מבין היטב את המנעד הרחב..... השימוש הבסיסי והמחיר ברורים - השאר... מה שבא בא, כל גרוטאה חוויה שונה.
פורסטר - מהדורות הנכונים - ככל שאני חושב על זה יכול להיות פתרון מצויין. יש גם שמורים מאוד (חבר פירסם כאן לפני כמה חודשים יד ראשונה מדור שני, אני מכיר עוד שניים בסגנון).
אוטו כזה אמנם לוקח הרבה דלק ואמנם החלקים יקרים אבל אם הוא מיושר הוא אוטו טוב ואמין ויעיל ביותר - ועם הגבהה גם הרבה כיף בשטח.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
יכולות השטח של הפורסטר ברורות לי. כשם של הsuvים ושל הטנדרים.
אני תוהה על התחזוקה והבלאי בהינתן שהרכבים עם 200 אלף ק"מ לפחות. והנסועה תהיה כ100 ק"מ מצטבר ביום בינעירוני - מודיעין הרצליה וחזרה בערב.
זהו.
טריוס לא בא בחשבון, אעדיף גימני. והסיבה שגימני לא, היא 2 דלתות... ושוק מקביל לטויוטה - לא פרופורציונלי.
ואקטיון?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
לפורסטר לפני דור 3 לא היתה בקרת אחיזה ובשילוב מהלך מיתלה מוגבל זה מאוד אתגרי בהצלבות. לא יודע מה רמת המחירים אבל ממליץ לעשות מאמץ לכיוון דור 3 (החל מ2008 שהיתה שנת החלפת הדגם אז לשים לב) שיש לו גם בקרת אחיזה וגם גיר פלנטרי רגיל כך שאפשר להגיע איתו די רחוק (לי היה כזה).
אבל זה לא רכב להתחיל לחבוט אותו במדרגות סלע.
הלכת לבדוק את ההיילקס שעלה כאן?
(נטו מתוך עניין כמה פער יש בין המודעה והמציאות..).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
לטרופר אפשר לאשר (חוקית לגמרי, 10 דק' במכון רישוי, בלי קומבינות) 31/10.5/15. איך זה בעייתי?
ויש גם נעילות אחוריות נשלטות. לעניות דעתי אין צורך והרכב עביר מספיק גם בלעדיהן (בטח בהשוואה לשמות אחרים שנזרקים פה), אבל יש.
לאחר קמיפנג לילה שפגשנו את איש הדאסטר (גיא) ,
היה טיפוס עליה קטנה עם הצלבות כשהטרופר נטול הנעה קדמית (ציריה ) ,
גיא הופתע מהטיפוס ללא 4X4 כלל .
לטרופר 99+ מהלך מתלה מאחור הכי משמעותי מבין ה SUV , בתוספת מוגבל החלקה יעיל , הוא מסתדר עם כל מסלולי הטיולים השגרתיים.
ניתן לוסיף נעילה קידמית אוטומטית . ARB כבר לא מייצרים נעילה קידמית .
מאחור אין נעילה כמוצר מדף , אפשר בקומבינות או בהחלפת סרנים לדגם הישן יותר. אבל,
זה לא מומלץ עקב ציריות דקות יותר שהתאימו למנועים החלשים יותר בדגם הקודם .
לדעתי,
בשטח, טרופר סטנדרטי יגיע רחוק יותר מכל סובארו / דאסטר משופר .
רענן
יש נעילה נשלטת לטרופר של hf קדימה ואחורה כמוצר מדף גם למודלים החדשים.
אני לא יודע לומר איזה דגם (ולמען האמת, גם לא מוצא באתר שלהם תחת השם המסחרי "טרופר"), אבל יודע בוודאות שמותקנות כבר לא מעט כאלו בארץ, משיחות בקבוצות הוואטסאפ והפייסבוק השונות.
כמו אסף, תאכל לנו את הראש ותקנה רכב בנאלי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...62f80fae79.jpg
תודה אבל אני אוותר על התענוג המפוקפק הספציפי.
לגבי אכילת הראש, עד כה היה רק מנה ראשונה
[QUOTE=ishc;842436]כמו אסף, תאכל לנו את הראש ותקנה רכב בנאלי
ואילו הם הבנאלים ולעומתם הלא בנאלים ?גם זה יחסי ובעיני המתבונן.
Sent from my SM-J320F using Tapatalk