מכיר אישית תאונה עם נפגעים בה היה מעורב רכב שטח עם צמיגים לא ברישיון, שיפורים מסיביים (בגדר שינוי מבנה) והרכב נגרר לאחר התאונה למגרש של המשטרה.
היות והתאונה לא הייתה באשמת רכב השטח - לא בדקו ולא נאמר שום דבר על השיפורים/הצמיגים ברכב.
Printable View
מה שאני כותב זו סתם דעתי והיא לא מבוססת כלום אבל...
נראה שזו שאלת קיטבג, כלומר:
יש בתאונה כל כך הרבה משתנים כמו: יש נפגעים או אין, באשמתך או לא, הגיעה משטרה או לא, כמה החוקר של חברת הביטוח מקפיד ועוד מלא דברים.
ההחלטה צריכה להיות מבוססת על סיכויים וסיכונים בדיוק כמו ההחלטה האם לעשות ביטוח מקיף או לא. אז ביחס לק"מ שאתם עושים מה ההסתברות שתעשו תאונה וביחס לכמות התאונות שעשיתם עד היום מה ההסתברות שהיא תהיה באשמתכם ועוד מיליון שאלות שלא בטוח שתצליחו לענות עליהן ובסוף השאלה האם אתה מוכן לקחת את הסיכון לנסוע ברכב שמידת הצמיגים שהוא נועל היא לא חוקית בין אם מופיעה ברישיון או לא.
מכיוו שהאנטר נמצא אצלי בראש כמחליף פוטנציאלי לפאג'רו Q המזדקן שלנו אני חושב שכרכב טיולים שכולל מעברים טכניים ומעלות במדבר מדי פעם הגבהה + הגדלת צמיגים לקוטר 31-32 היא בגדר חובה להאנטר.
נכון.
מעבר לכך, ויסלחו לי החברים-
תנשום עמוק-
שמעתי שיש ג'יפאים שנוסעים על גלגלים גדולים מהמותר בחוק.
תכלס- בוא...בוא לא נעשה את עצמנו אהבלים. רוצה רכב שטח ראוי שיודע לעבוד? אחד הדברים הראשונים ברשימת ה"טו דו" הוא צמיגים גדולים יותר. בין אם בגלל מבחר הצמיגים הקשוחים הקיים ובין אם בגלל מרווח הגחון שצומח. נאמר בתרחיש דימיוני כלשהו שאתה מלביש על הרכב שלך סט 235/85R16- יותר מזה אתה כנראה לעולם לא תצטרך. זה לא צמיג בלון, זה לא צמיג מפלצת. זה צמיג שאף אחד לא יגיד לך לעצור בגללו בצד. יש לך מיצובישי, לא רוביקון על צמיגי 37. אתה לא על הכוונת של משרד התחבורה. כמובן- כל זה בגדר הצלצה דימיונית לחלוטין שמגיעה ממוחו הקודח של שיכור שבטוח שסטנדרטי זה הכי, אחי.
ומעבר לכך, בין אם במתכוון או בין אם בשוגג, לפני שנים רבות נישאתי לעובדת בחברת ביטוח שמאז הפכה לחתמת בחברת ביטוח. נושא המשטרה והשיפורים עלה אינספור פעמים בדיונים בינינו ונבדק מספר פעמים עבור חברים וגם עבורי מתוך דאגה. לפחות במקומות שבהם אנחנו בדקנו, אף אחד לא יגזול ממך כספי ביטוח במקרה תאונה. התסבוכת החוקית סביב הנושא אדירה. ומעבר לכך, אני לא מעוניין להיכנס לפרטי פרטים אך אני היתי מעורב במקרה בו פגעתי בהולכת רגל. המשטרה היתה בסדר. חברת הביטוח היתה בסדר. אף אחד לא שאל אותי על הגבהות או שדרוגים ואף אחד כלל לא הביע בנושא עיניין
כאמור לא מפחד אותי להתפס ולשים קנס. הסבירות לזה נמוכה והנזק נסבל. הדבר היחיד שמפחיד זו תאונה, כי בעולם הביטוח חברה יכולה להתכחש למחויבות שלה אליך רק כי הדלת תמיד ב 2" למרות שבכל העולם זה לא מעניין אף אחד איזה צמיגים אתה שם על הרכב.
אולי תנסה לבדוק עם אשתך? [emoji6]
בכל מקרה, הרכב הוגבה היום 2" עם קיט של איירונמן: קפיצים בולמים מקדימה ובולמים + עלה HD מאחורה. רשמים בקרוב, בתקווה ש יעשו את השעון על הדלת מידת צמיג ללא רלוונטי.
כבר יכול לומר שהרכב יחסית קשיח בכביש אבי מאד מרוסן ובלי הגלגול האופייני בסיבובים.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
מדדת בפועל מידת גובה לפני ואחרי ההגבהה?
קיימת הגבהה 2 אינץ אמיתית?
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
עברו עוד כמה חודשים
אפשר קצת חוות דעת על התנהגות הרכב לאחר הגבהה?
אשמח לשמוע רשמים :
כיצד הרכב מגיב להגבהה?
איך הרכב לטיולים לאחר התוספות?
האם המיגון עוזר ?
סליחה לכולם על השתיקה היתה תקופה ללא טיולים. הרכב אחרי ההגבהה מרגיש מרוסן הרבה יותר, בעיקר שומר על הפרונט גבוה כך שהוא לא נוגח ברצפה. הזנב עדיין ארוך ומידי פעם שומעים אותו מתגרד, מחכה לפגוש אספיר שאולי ישפר במעט את זוית הנטישה. הורכבו גם מגיני סף בעיקר כדי להיות בראש שקט בטיולים.
שורה תחתונה: כרכב טיולים עם המשפחה בעבירות סבירה הוא מדהים.
Sent from my iPhone using Tapatalk