אם רק תרשו לי לצטט את עצמי מהודעת הפתיחה ולהזכיר:
Printable View
ואני עדיין לא יודע איזה גובה אני צריך בגלל כל השינויים בתושבת האחורית ..
ע"פ המדידות של אריאל ושלי, התושבת האחורית אצלי נמוכה ב- 4 אינץ׳ מהמקור. הקדמית ללא שינוי. אז בכמה התושבת לבד מגביהה את הרכב ? 2 אינץ׳ ?
וחוצמזה, גם השאקל/נדנדה אצלי ארוכים יותר.
(וכן, אני יודע שאחרי כל זה אצטרך להזמין קלינים כדי לסובב את הסרן לזווית המתאימה מול הדרייבשאפט)
חצי מההפרש - כלומר 2". על זה תשים קפיץ ושאקל של סט 4 עד 4.5 ואתה מסודר.
אסף.
אוקיי מתגבש כיוון [emoji846]
קודם כל, המון תודה על העצות והנכונות לתרום מהידע והנסיון (גם אם אני בסוף לא מקבל את כולן), זה מאוד עוזר לי בתחום שאני חסר נסיון וידע לחלוטין. אני מעריך מאוד את העזרה.
ועכשיו לחלק הבידור/היתולי: על איזה יצרנים (מאלו שיש להם military wrap) ודגמים הייתם ממליצים כאשר נדרש איזון בין גמישות, נוחות, ומשקל יחסית גבוה ?
לא הצלחתי למצוא את הקטלוג PDF שראיתי פעם ברשת.
אבל מצאתי מישהו עם סוגיה דומה מאד, כולל פגוש אחורי כבד עם גלגל 33 וציוד של משפחה של 4 נפשות.
קיבל המלצה על הקפיץ הקשיח יותר.
CS033RA
https://www.cherokeeforum.com/f67/cs...s033rb-233483/
כבר הסברתי כמה פעמים למה ספירלה...
אם תושבת קדמית נגזרת אז לא רלוונטי הסליל.
אם אחורית, אז שמור סליל אחד ברכב כאמצעי חילוץ.
ככה ביומיום לא יהיה לך מישמש של רכיבים במתלה.
אתה צוחק עלי ?
אין לי מקום לסוללת צרכנים ליתיום כדי לנער את זיו מהכתף שלי, אתה רוצה שאסחב לכל מקום עם קפיץ ספיראלי בבגאז׳ ??
(ואם זה לא ברור, הספיראלה נשארת, העלים צריכים להיות מותאמים לזה.)
דווקא בגלל שאתה מתעקש להמציא setting חדש (אני מבין את האמירה של חלוקת העומס על שלוש נקודות לעומת שתיים), אני חושב שכרית אוויר, שמאפשרת שליטה בכח הקפיץ, אחרי שהוא מורכב, תקל עליך לפגוע ב setting סביר \ טוב.
בלי זה, אני לא מבין איך אפשר להגיע לכיול סביר, במספר קטן של התקנות ופירוקים.
אם אתה מתעקש להמציא כיול שלך, אני הייתי שם קיט עלים ידוע, שמתאימים למשקל הרישמי, ומוסיף את הקפיץ הספיראלי \ סלילי, עם כרית אוויר לצורך איזון של המשקל העודף שלך.
זה יאפשר לך שרידות במקרה שאחת המערכות קורסת.
בנוסף, זה עוזר בטסט, מוצאים אוויר והרכב שוקע בשני ס''מ :-)
My two cents
אני לא רואה שום טעם ביתירות בקפיצים....
יש בעיה של שלדת פח דק שנקראת? יש אלף ואחת ערכות חיזוק.
אסף.
נגיע גם לזה.
בלי קשר, הספיראלות נשארות ..