לדעתי זה גם פונקציה של מחיר קנייה נמוך יחסית (גם ביחס לבנזין וגם ביחס לרכבים אחרים).
Printable View
אני לא רוצה להתנצח בנושא, אבל חשוב שגם החוויה השונה תהיה כתובה כאן.
עד לפני כמה שנים היה לי טרופר כזה.
הקפדתי לרחרח את המים כמו איזה כלבלב כל בוקר כמעט, וגם לבדוק מפלס שמן. למרות זאת נתקלתי בתופעה הידועה לשימצה של סולר במים, וזאת לא הייתה הבעיה הקטסטרופלית היחידה שזכיתי לבחון מקרוב.
אחרי שעברתי לדיסקו לקח לי משהו כמו חצי שנה לזנוח את ההרגל הכלבי של רחרוח הרכב בכל פעם שאני מגיע אליו, ומשהו כמו שנה כדי להפסיק להתפלל לפני כל הנעה.
נכון, הניסיון שלי עם טרופר הוא ניסיון של רכב אחד שכנראה היה גם לימון חמוץ במיוחד - בעל הרכב הקודם החליף מנוע, וגם אני החלפתי מנוע... אבל למרות זאת אי אפשר להגיד שאין בעיות.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
שוב במסגרת הסטטיסטיקה הלא מייצגת שלי, דווקא הדיסקו בנזין מודל 97 שלי היה עובר בדיקת גזים בעור שיניו ורק בזכות נוזל פילאי שהיו מוכרים לי במכון הטסטים. פעם אחת אמרו לי לעמוד בצד ולתת גז בניוטרל עשר דקות עם הנוזל במיכל, מה שגרם לפריצת אטם ראש (כן זה אני האידיוט, מודה). בקיצור סיוט כל שנה מחדש.
בTD5 בדיקת הגזים עברה חלק תמיד, בלי שוחד ובלי בטיח.
הדיסקו בנזין היה מוזרק או קרבורטור?
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
הכוונה היתה שבנזין לא פחות מזהם, ובניגוד למה שנוטים לחשוב כולם הבעיות שלו בזיהום במבחן שנתי לרוב יותר יקרות...
בדיזל זה ניגמר ב"תקנה תוסף"...
תריץ לדקה 6 :
https://youtu.be/4sBU3i1XVaQ
לא מסכים איתך.
דיזל מזהם ומסוכן לבריאות.
והמגמה פשוטה, דיזלים ישנים יוטלו עליהם הגבלות שתוכל לקנות בגרושים
(תהיה עדנה לפורעי החוק בדרום, לא יצטרכו לגנוב, יהיו במגרשי הגרוטאות למכביר)
הבנזין הישנים גם יצאו אבל יהיה להם עוד כמה שנים טובות לאחר הדיזל.
הסבר איזה בעיות יותר יקרות בתיקון זיהום אוויר בבנזין ? (בהנחה שהממיר קיים ותקין)
ברור שלא כל יום... גם בדיזל זה לא כל יום, אבל כשזה מגיע זה בא בגדול, משאבות, ממירים וכו'.
אה ומשאבת הזרקה... תלוי באיזה דיזל מדובר... בטרופר ודיסקו td5 זה לא.
רענן, לבנזין מן הסתם פחות תקלות אין ויכוח פה, אבל יש גם ממיר, egr, חיישנים וכל מה שקשור בהזרקת דלק, כשיש תקלה אז יהיה גם בעית זיהום, וזה לא יגמר בהחלפת פילטר אוויר...
לעיניין הזיהום עצמו, יש מספיק חומר לקרוא ברשת.
https://davidson.weizmann.ac.il/onli...95%D7%A8%D7%9F
הכסף שחיכיתי לו נכנס לחשבון אז חודל קשקשת ברשת והחל ממחר מתחיל תכלס
בחיפושים.
עשיתי לעצמי קצת סדר בראש ואשמח לעזרה
אחרונה להתמקדות:
הסכום הסופי לטובת הרכב 65K כולל יישור קו רציני.
מדגיש שהרכב לטיולים בלבד!
ההעדפה שלי בנזין ידני אבל קשה מאוד למצוא.
בהתחשב בנדירות הבנזינים האם ההתעקשות שלי על בנזין היא מיותרת?
אם דיזל אז לא אתפשר וחייב להיות ידני.
בנזין אוטומאט אלה האופציות:
אופציות:
טרופר בנזין.
מבחינת עמידות הגיר עדיף הבנזין הישנים (עד 99)?
פאג'רו Q בנזין:
לא יודע עליהם כלום
פראדו בנזין:
כנראה מעבר לתקציב שלי
מצטער על החפירות חשוב לי להתמקד על משהו.
פאגרו בנזין קצר אחלה רכב, ארוך הבנתי שיש משהו עם המנוע ( אל תתפוס אותי במילה) וכן אלה 2 מנועים שונים (3.0 לקצר ו3.5 לארוך)
פראדו בנזין צריך לחפש טוב (את שלי קניתי ב48 ואחרי צמיגים ויישור קו הגעתי ל 65), שים לב לפרונט שלהם כי הוא רגיש
טרופר בנזין רכב חזק מאוד, מגיע רק בגרסא אוטומטית( המון עשו להם הסבות). שים לב לגיר הרגיש שם
ד"א עכשיו ראיתי ביד 2 פראדו בנזין ב68, מאמין שאחרי מיקוח קטן הוא ירד ל65 ומטה
תודה אחי ראיתי אותו.
לא בטוח עד כמה זה יהיה חכם לקנות משהו בקצה של התקציב.
צריך להשאיר משהו ליישור קו והפתעות.
אם היו טרופר בנזין ידני לא היו לי שום התלבטויות.
לא היה לי פאג'רו ארוך בנזין אבל יש לי דיזל 2.8 ואני כן קורא לא מעט חומר על הרכב ורואה את ההתכתבויות בקבוצת וואטסאפ של המועדון.
טוענים שם שהמנוע 3.5 מורכב ויקר לאחזקה, כל פעולה מצריכה פירוק רציני ובנוסף יש בעיה להשיג לו חלקים. המנוע 3.0 שהגיע בקצר ובפאג'רו ספורט נפוץ יותר גם בארץ וגם בעולם. הסתובב בארץ פעם פאג'רו 2 ארוך ארוך, ידני, מנוע 3.0 בנזין, שנת 91 או 92. אם תמצא אותו זה יכול להיות מעניין למרות שמדובר בגרסת ה-12 שסתומים של מנוע ה-3.0 וצריך לבדוק את השוני מגרסת ה-24 שסתומים.
מעבר לזה, בארוך 3.5 מדברים על צריחת דלק של 1:3-4 ברכבי טיולים עמוסים בכל טוב.
מנוע ה-2.8 הוא לא יצירת פאר. הוא חלש ואנמי וסובל ממערכת קירור גבולית ואובר תחכום בכל מיני מקומות אבל... הוא נפוץ, חלקים קיימים ברשת בכל מיני רמות ומכל מיני מקומות וגם בארץ לא חסרים בעלי מקצוע שיודעים להתעסק איתו.
הגיר האוט' די אמין ומראה שרידות יפה ודווקא הגיר הידני סובל מבלאי בקלאץ בגלל מנוע דל ורזה במומנט וההחלפה שלו יקרה אז דווקא פה אולי עדיף ללכת על אוט'.
סהכ זה אוטו ממש לא רע, צמיג 31 ונעילה מקורית יביאו אותך לכל מקום.
הוא פחות מרווח מהטרופר בצורה משמעותית ולדעתי גם פחות נוח אבל פה יש גם הרבה טעם אישי.
בתקציב שלך הייתי מחפש דברים חדשים יותר ואני לא ממש מבין למה אתה הולך אחורה בשנים, כל הרכבים שציינת יהיו בני 20 במקרה הצעיר אז או שתרד ממש אחורה לכיוון האספנות או שתשאף קדימה. אני לא זוכר אם טנדר קורץ לך או לא אבל ב-65 אתה יכול לצאת עם האנטר 2010 +/-, יש ידני ועוד תשאר עם עודף קטן.
בהצלחה
תודה צחי
אני לא מת על טנדרים, גם בגלל הגב הדפוק שלי
וגם בגלל שלהרבה טיולים ניקח איתנו את הכלבה והילדים (ואני)
ירצו להרגיש שהיא איתנו ולא אי שם בארגז.
תכלס, אני יודע שאני מברבר ומחפש משהו שלא קיים.
היה יכול להיות נחמד אם היו פה יפנים בנזין ידניים... אבל אין.
בכל מקרה עכשיו כשהכסף בעו"ש מבטיח שרשור התחדשתי
עד סוף נובמבר.
אני סקרן לדעת במה אבחר:cool:
בלי קשר לסוג הרכב שתקנה...דווקא עכשיו שהכסף אצלך...
אני מציע לך לעצור ולעשות חושבים כמו שצריך. לא לקנות מתוך לחץ ולא מתוך "חרמנות" לג'יפ/רכב מסוים וכו'.
תנסה להבין טוב טוב עם מי אתה הולך לטייל...איזה מוסכים טובים יש באיזורך..ועם איזה רכב אתה והאישה/משפחה יכולים לחיות בשלום.
הכי גרוע זה לעשות קניה אימפולסיבית (מדבר מניסיון של קניות אימפולסיביות...כולל טנדר אספנות שאיתי כבר 6 שנים שאני מנהל איתו יחסי אהבה-אהבה-שנאה)
הטנדרים המודרניים הם כבר מזמן לא מה שאתה מכיר.
הם קצת קופצניים רק כשהארגז ריק לחלוטין.
הם בנויים לעבוד עם משקל. כשהם עמוסים לטיול הנסיעה בהם הרבה יותר נוחה ממה שאתה חושב ולעתים נוחים לפחות כמו גרסת ה-SUV שלהם אם לא יותר.
המושבים האחוריים ברובם כבר סבירים ביותר - הן מבחינת מרחב והן מבחינת נוחות ישיבה, בוודאי כשמדובר בילדים ובכלבה.
לא יודע מה גודל הכלבה שלכם, אבל גם בפראדו/טרופר היא תשב עם הילדים בספסל האחורי ולא בתא המטען. בכלל, הרבה כלבים משתגעים על רביצה בארגז פתוח של טנדר ושירבוב הראש החוצה, מתענגים על הרוח וכו', (יש עם זה בעיות אחרות - יש כלבים שמרגישים שהם מוכרחים לזנק מיד מהארגז אם במקרה ראו איזו חיה מעניינת שהדליקה להם את חוש הציד.... כדי שזה לא יקרה, יש שקושרים את הכלב למשהו בארגז. אלא שכבר יצא לי מזמן, בסוף טיול, כשאנחנו על כביש מפותל ונוסעים לאט וזהיר על צמיגים מדולדלים מאויר, לראות את המחזה המזעזע של כלב גדול שהיה קשור בצווארו לקשת התהפכות של טנדר פולסייז שעקף אותי בפראות כשנהגו נוסע כמו פסיכי והכלב מיטלטל באויר מצד לצד כמו בובת סמרטוטים. כמה שצפרנו לו, כלום לא עזר. הוא התרחק. אחרי כמה דקות עמד בצד כשנוסעי הטנדר ההמומים עומדים חסרי אונים מסביב לגופת הכלב שהיטלטל כך עד שמפרקתו נשברה והוא מת) ויש כלבים שרגילים לנסוע בארגז של טנדר ולא קופצים החוצה - אבל זה כבר עניין ואחריות של בעליהם. בכל מקרה, בשום טנדר מודרני יחסית (בן 10) לא תהיה בעיית מרחב לכלבה ולשני ילדים במושב האחורי.
תקרא שוב ושוב את הכתבה של אסף על הבחירה דווקא בטנדר כרכב טיולים. כל רשימת הדרישות והנתונים הטכניים מצביעים בבירור לטובת טנדר וכל מה שכתוב שם פשוט נכון - זה כנראה רכב הטיולים האולטימטיבי.