תגובה: צ'ירוקי XJ טויוטה פרדו ומה שבניהם
20 שנה אותם ויכוחים, פעם לנדרובר מול ג'יפ, אחכ טויוטה מול ג'יפ, ואפילו לאחרונה רחמנה לצלן דאסטר מול ג'יפ, מה יש בג'יפ הזה שמעורר כל כך אמוציות בקרב בעליו ובקרב אלה שלא היה להם מעולם ואינם מסוגלים להבין..
למי שיש או היה העניין ברור.. אופי!! לאמריקאים האלה יש אופי כמעט כמו למשהו עם נשמה באפו, לפעמים חולה, לפעמים שמח, ולפעמים עצוב, אני זוכר שתמיד לאחר טיול ארוך וקשה הייתי מגיע לחניה בבית ומסנן לעצמי.. Good boy, לקח אותי והחזיר אותי בשלום, היום אני עם טוארג, אין לי תלונות באמת.. אפילו מופתע, אבל הראש והלב עדיין jeep.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
צ'ירוקי XJ טויוטה פרדו ומה שבניהם
אף פעם לא הבנתי או מצאתי נשמה בברזלים.
אפילו בימי נערותי כשדחפתי פאנטיק איטלקי שאהב להתקלקל ושנאתי אותו כל כך כשהוא היה מתקלקל אבל כשהוא נסע, 125 קומפטישן, הייתי מאוד גאה להיות בעליו.
הוא מעולם לא תפס מנוע או הציף בגלל שהיתה לו נשמה.
מקסימום רצה להוציא לי את הנשימה.
הדבר היחידי שיש שם זה התחברות ליופי, למותג, למה שנדמה לך שזה עושה למעמד.
רובנו תכלס הרי לא מאמינים שהג׳יפ הוא רק פלטפורמה. רכב.
בשבילנו, בעיני רוחנו ואנחנו מתפללים שגם מבחוץ רואים אותנו ככה - סמל סטטוס.
יש כל מיני סטטוסים בסמלים וכל אחד מתחבר למשהו.
בשאר הזמן אנחנו גם נהנים לטייל.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
השרשור הזה מזמן הפך למי יש הכי גדול
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
באוגוסט היה חם מידי בשביל לטייל.. אז ברברו למוות.
עכשיו קר מידי ורטוב מידי.
הזדקנו הח׳ברה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
השרשור הזה מזמן הפך למי יש הכי גדול
אני רק רוצה להזכיר לכולם פה את הודעת הפתיחה של השרשור הזה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודדוש
שלום
אני מחפש רכב ב' למשפחה שיהיה גם רכב שטח (לא כביש שטח). כל הזמן חשבתי על טויוטה פרדו אך בזמן האחרון חשבתי להרחיב את היריעה ולשקול גם XJ.
לשם שינוי, החפירות שלנו רלוונטיות למישהו [emoji846]
מתי הZJ, WJ ירדו מהפרק?
על פניו, הגראנד גדול ומרווח יותר מהXJ. כל הזמן רושמים פה כמה הוא צפוף.
למה בכלל הערך של הXJ נסק לשחקים והשאיר את אחיו הגדולים הרחק מאחור?
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
כי הוא נדיר בשוק הישראלי.
אבל מי שממש חם על צ'רוקי - ייבוא אישי. אספנות. יותר זול
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
חברים- זה מאוד פשוט: הצ'רוקי הוא רכב אובר רייטד. בטירוף. מדובר ברכב די מיושן, עם קפיצי עלים מאחור, יניבודי ומנוע ענתיקה. אנשים בישראל שמים עליהם קיט של רוביקון אקספרס ומבקשים מחירים של 70 אלף שקל, על רכב שהוא בתכלס די צפוף, די מתקלקל ודי הכלאה בין סופה לוולוו סטיישן. נכון, יש אנשים שזה מה שהם רוצים, אבל בהתחשב בעובדה שאלה כלים בני 20 שרובם מפונצ'רים לחלוטין, זה מוגזם מאוד. טיילתי עם כאלה לא מעט, עשינו "החלפות" לא מעט - סליחה- זה רכב שרק אם שופכים עליו ערימה מטורפת של כסף, הוא נהיה "ראוי". לעומת זאת, בן אדם קונה פראדו משומש - מקבל רכב עם נעילה אחורית, מרווח גחון אחלה בחלה, מרווח פנימי אחלה. שניהם מתקלקלים - אבל מי רוצה לנסוע בכלל ביום יום בצ'רוקי? זה סיוט.
תצאו כבר מהראש האידיוטי הזה של "אני מחייך" ותיכנסו לראש של בני אדם נורמאלים שצריכים אוטו ליום יום ולטיולים. לפני כמה זמן השארתי את האוטו שלי בבית, חזרתי מטיול עם חבר עם פראדו. אולדמנים, מיגון, וזהו. הפראדו עלה את ורדית יופי יופי, חזר הביתה עם קרוז קונטרול נעול על 135. נתתי את המפתחות לחבר בצומת דבירה כי כמעט נרדמתי על ההגה מרוב שאני לא רגיל לרכב שלא רועש, לא מהווה משימה לשמור עליו ברוחות צד, שומעים את הרדיו, המזגן נושף גושי קרח. תכלס- בן אדם שפוי ונורמאלי עם ילדים וללא יומרות יכול לקנות פראדו ולהיות מאושר- עם סט צמיגים טוב ושלום. או לקנות צ'רודי ואז לשפר, לשדרג, לתקן את הקרע בשאסי, להגביה, ללכת, לחזור, לפחד ממשטרה, אללה יוסתור מי צריך את כל החרא הזה.
בול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JohnnyEnglish
מתי הZJ, WJ ירדו מהפרק?
על פניו, הגראנד גדול ומרווח יותר מהXJ. כל הזמן רושמים פה כמה הוא צפוף.
למה בכלל הערך של הXJ נסק לשחקים והשאיר את אחיו הגדולים הרחק מאחור?
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
אמרנו.. הנראות, היחודיות, היפסטריות
מה שאין בגראנדים שהם יותר לציבור שנקרא לו לצורך העניין פשוטי העם הצבעונים.. אותו ציבור שלא ירכוש היום סיקס, דיפנדר או טויוטה 75, וכן.. אין להם כובע בוקרים אוסטרלי על הראש ומכנסי עבודה של אלף שח.
ברור שגראנד עדיף מכל בחינה שהיא, יותר חזק יותר מרווח ויותר גדול, ואין לו יותר מחשבים מלצ'רוקי.
תמיד בקרב הג'יפאים היתה פלצנות מסויימת.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
אני לא חובש כובע בוקרים אוסטרלי (או בכלל), ואין לי אפילו פריט לבוש אחד שעלה לי אלף ש"ח או יותר, למעט ציוד המגן לאופנוע.
כנראה ש- zj ייתן תמורה טובה יותר לכסף, ואני בטוח שיהיו כאלו שיהנו ממנו (במיוחד עם מנוע המי..) יותר מאשר מ-xj.
אני לא מרגיש קשור רגשית למכונות, גם לא לצ׳רוקי, ובכל זאת, הצ׳רוקי איתי כבר קרוב לארבע שנים. טוב לי איתו בגלל מה שהוא נותן לי, ואני שלם עם המחיר שאני משלם עבור התמורה שאני מקבל ממנו. אם לא היה מתאים לי, היינו נפרדים.
אם לנסות לזקק את מה שהוא נותן לי: הנאה גדולה מהיכולת להתמודד עם כל מכשול בדרך לאט לאט ובנינוחות, הידיעה שעודף היכולות שלו יחלצו אותי מכל מיני מצבים של טעויות נהג, הרב-גוניות שמאפשרת לי לצאת לכל סוג טיול שבא לי בכל תוואי ובכל קצב, ולהגיע ולחזור בנוחות שמספיקה לי - אני לא מפונק אבל חייב את המינימום של מזגן, מושב נוח והגה כוח.
לא המלצתי לאף אחד לקנות xj, המחיר לא הגיוני. לא מחליף אותו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
בול.
אמר זה שמחזיק CJ פתוח
צ'ירוקי XJ טויוטה פרדו ומה שבניהם
יש לי ZJ, טרקטורון ואני מתנחל...
נופל לכל הסטיגמות של הצפונבונים
די לכיבוש!
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
מי רוצה לטפל באוטו לבד? למי יש ליפט או מכווצי קפיצים, או פטיש אוויר? בשביל מה צריך ברכב שאמור לשרת אותי להכיר ארבעה חמישה אתרים בחו"ל ולהזמין מהם? ולקוות שהחבילה תגיע או לא תגיע, ושתיעצר במכס או לא תיעצר, ובינתיים האוטו מושבת או במקרה הטוב נוסע אבל הציפלינג לא עובד אז אי אפשר לעשות ככה או לנסוע לפיזדלוך?
כולה רכב שאמור לשרת אותי, עם מינימום התעסקות.
2 מתוך 3 כלים שהזכרת זה מספיק טוב? :)
רכב שטח זה תחביב עבורי, כולל ההתעסקות בו.
פעם, זו הייתה האוכלוסיה בגיפולוג, אנשים שטיפלו לבד ונהנו מהתעסקות.
(היום זה כבר שונה מהרבה סיבות)
רכב השטח שהיה לי הכי יקר לתחזוקה היה פגרו קינג. לא הלכה לי משאבת סולר, אבל בושינגים וגומיות למינהן כן, וגם ביפניות זה יקר וגם בטויוטה בושינגים , תפוחים וכו' נגמרים.
היה לי xj במשך 11 שנים, כיף של אוטו.
מבחינת עלויות אחזקה, אני חושב שהוא הכי זול שהיה לי.
בשנתיים האחרונות (טוב, כמעט שנתיים), אני עם דיסקו 1 דיזל, עגלה, איטי, כבד, רועש, אבל נוסע :)
ונכון, תמיד משהו שם לא עובד (חלון כזה או אחר, דלת או משהו בסגנון), אבל אני אוהב את אופי הנסיעה שלו בשטח וחי עם השטויות בשלום.
קל מאוד לטפל בו לבד והחלפים זולים יחסית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
יש לי ZJ, טרקטורון ואני מתנחל...
אוהבים אותך בועז [emoji846]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
תומר, אם באמת היית מאמין בגבבת השטויות שכתבת לצורך הויכוח (גם אם שנונה וקורעת כמו תמיד) הרי שגם אתה היית נוסע בלנדקרוזר.
.
כרגיל- אתה טועה ומטעה (זה משפט שמתחיל ויכוח היטב...). קודם כל, בדומה לרבים אחרים- הצרכים שלי בכל הקשור בעבודת שטח אינם קשורי מותג. הם נובעים ממשימה ומאופי הטיולים. כלומר גודל נתון של רכב-נתונים טכניים-ומשם בונים. אני לא אוהב רכב גדול ולא מסוגל לחיות עם פראדו בגלל הגודל והעובדה שהקצבתי 60 אלף לרכישה. ושילמתי כמובן יותר. כפי שכתבתי בשרשור הבניה- לא אכפת לי בכלל מי היצרן, רק שיענה על הדרישות. אבקש להזכיר לך שלפני ה JEEP ראיתי גם איסוזו רודאו- ויותר מכך, את הג'יפ קניתי אחרי שטויוטה פוראנר SR5 מדהים מודל 2007 הצליח לברוח לי. כן כן, כמעט היתי בעלים של "לנד קרוזר" אמריקאי-ולצערי מישהו לקח לי אותו מתחת לידיים. זו לא שאלה של רכב,זו שאלה של מה אתה רואה בדימיונך כמוצר סופי. באשר ל"אז למה בנית את האוטו הזה דווקא? למה השקעת?" ובכן- ר מה שאמרתי על פלטפורמה ומשם ממשיכים. חלק גדול מהדברים שעשיתי לאחרונה נובעים מצרכים שהתעוררו - ולמען האמת אני עדיין חולם על הפוראנר.
חשוב לי לציין שאם אני אהיה עם ילדות שמטיילות איתי ותקציב נאה- ברור שיהיה לי לנד קרוזר. כי זו הפלטפורמה הכי טובה שיש לי בישראל לבנות רכב אוברלנד. אבל כרגע אין לי הצורך או הממון. זה הכל. ואם הבנות שלי יחליטו שהן רוצות לטייל ואני לא אביא לנד קרוזר אז יהיה בבית קומאנדר. כי הם זולים, זה הכל. אתה תעקם את האף כי זה לא אמיתי, או אני לא יודע מה, אני פשוט אבנה אוטו לטייל. כמובן- דעתך על הקומאנדר עשויה להשתנות בהתאם למיתוס זה או אחר שמישהו יהגה. שמנוע 6 בטור זה הכי טוב, או אני לא יודע מה. אתה מסתכל על דברים שפחות רלוונטיים לי, כי אני מסתכל לא רק על הטיול. עבורי לחזור הביתה חשוב לא פחות.
אני פחות מתחבר גם לדברי החוכמה שכתבת על זה שהיתי חולם על מנוע שש בטור או אנא עארף איזה קשקוש ששירבטת שם, מהסיבה הפשוטה שאני אדם פרגמטי למדי. מה שאכפת לי זה שהרכב יניע בבוקר (טפו טפו), שיפיק כמה שיותר סוסים שניתן וכמה שיותר קג"מים שאפשר-ושאסע לדרכי שמח וטוב לב. בדומה לטיעון המקורי שלי, על האובר רייטניג-גם אתה, כך ניכר, מושפע בעיקר ממיתולוגיות ואגדות. בפעם האחרונה שבדקתי, מנוע ברזל עם שסתומים עליים היה שיא הטכנולוגיה בשנות החמישים. אני, בניגוד אליך, מוטרד מרעש, לא אוהב דברים מיושנים ופשוט רוצה שהרכב יניע. ולגבי הטיעון של "אבל מה יהיה ב400 אלף קילומטר?"-מה אכפת לי. הגעתי השבוע ל118 אלף קילומטר, וזה סבבה. אתה חי במיתוסים ואגדות ומושפע מאוד מכל מיני סיפורי מיתולוגיה גבריים-בעוד שאני ורוב דומי רק רוצים להיכנס למדבר, לטייל, להשתכר, לישון, לנסוע עוד ולצאת בסוף היום הביתה שמחים ומאושרים.
באשר לטיעונים על "אתה מדבר כמו אנשים שמשתמשים במכונית מנסיעה מ א ל ב"- ובכן, צר לי אבל זה בדיוק מה שהרכב שלכם נועד לעשות. אני לא אוהב את כל סיפורי ה"יא אללה איזה מכוניות ואיזה אופנועים היו לי" אבל היו לי מכוניות שנבנו לפאן ואופנועים שלא ראו כביש מעולם. זה פאן. לכם בעלי הצ'רוקי, וגם לי, יש רכב שבפעם האחרונה שהיתי בארה"ב גיליתי לגביו עובדה מעניינת: הוא משמש בעיקר בחורות בנות 19 שנוסעות לקולג' בשלג, או משפחות עם ילד אחד וקניות בוול מארט. זהו בעצם. העובדה שכל אחד כאן -גם אני-בחר בדרכו המיוחדת לבנות רכב שמתאים לצרכיו לא ממש מעניקה למישהו את הבעלות על "אוטו פאן". על אחת כמה וכמה כשבעצם זה לא כזה פאן. אני בספק אם בג'יפ חשבו על לבנות את אותה מכונת כיף שבעלי צ'רוקי חושבים שיש להם. מה שכן, מדהים איך בסוף כולם מעלים את אותה עליה מפרצים כי בקטע הספציפי הזה זה פשוט כל כך כיף שמכונת העבירות מבצעת הצלבות. ובנתיים דאסטרים כבר עושים את אותו קטע עם הרבה פחות דרמה. בכל הקשור למכוניות כביש- יש לי דעות מאוד מוצקות. עשיתי מזה קריירה. בכל הקשור ברכב שטח-אני לא מצאתי את המרכיב החמקמק של "פאן" אבל אני לא חושב שבהיבט זה לבעלי צ'רוקי יש עליו מונופול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
בכל הקשור ברכב שטח-אני לא מצאתי את המרכיב החמקמק של "פאן" אבל אני לא חושב שבהיבט זה לבעלי צ'רוקי יש עליו מונופול.
חבל שעוד לא מצאת, עוד לא מאוחר מדי ...
(מוזמן כמובן לסיבוב בצ׳רוקי, בניגוד לברלי אתה דווקא תוכל למצוא את מקומך במושב הנהג ...)
ועכשיו ברצינות, פאן זה עניין מאוד אישי ואין לאף אחד מונופול עליו. מאחל לך למצוא אותו [emoji846]
בתור הפות"ש (למדתי מושג חדש) חשבתי ששאלתי שאלה תמימה שבמיקרה הטוב אקבל תשובה או שתיים.
שמחתי לקרוא את כל הדיון הסוער, לקבל את המידע הרב שעכשיו אני צריך לעכל, ולהתרשם מהסרטונים של הצ'ירוקי במעלה פרצים פשוט מדהים.
תודה רבה ואין על הפורום הזה והאתר הזה, תמשיכו ככה!
עודד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עודדוש
בתור הפות"ש (למדתי מושג חדש) חשבתי ששאלתי שאלה תמימה שבמיקרה הטוב אקבל תשובה או שתיים.
שמחתי לקרוא את כל הדיון הסוער, לקבל את המידע הרב שעכשיו אני צריך לעכל, ולהתרשם מהסרטונים של הצ'ירוקי במעלה פרצים פשוט מדהים.
תודה רבה ואין על הפורום הזה והאתר הזה, תמשיכו ככה!
עודד
וואוו.
אחרי ששרדתי את כל השואה הזו אני מת לדעת לאיזה כיוון בחרת ללכת...
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson