מה הזמנת?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
Printable View
מה הזמנת?
Liitokala 32700 7000mah. בנגלה הזו 16, שיספיקו להתנעה, ואם אבחן אותן והן יעמדו בספציפיקציה, תוזמן עוד נגלה זהה שביחד עם הנגלה הראשונה יתאימו לעבודת כננת בהספק מלא. בסה"כ 56 א"ש. עלות של כ600 ש"ח כולל משלוח לשתי הנגלות ביחד.
הסוללות האלו כבר יצאו את מדינת המוצא?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נראה כך. קיבלתי הודעה בעברית מhfd שליחויות, שהמשלוח הגיע אליהם והוא בשלבי הפצה אליי.
באיזה bms אתה משתמש?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אם תעשה בדיקה לסוללות ויצא שהן עומדות בהבטחה שלהן, אשמח לקישור למוכר.
לצערי כל הסוללות שקיבלתי מעליאקספרס היו או זיוף גמור (כאלו שהגיעו עם מוצרים), או סתם עם נתונים נחותים מהמוצהר (גם בקניה עם מספר הזמנות גבוה וחוות דעת חיוביות :( ).
תגובה #40 בשרשור הנוכחי:
https://a.aliexpress.com/_m0jvd8f
איך אתה מתכוון לחבר ביניהן?
מה שקניתי כבר מגיעות מחוברות ביניהן בפס ניקל:
https://imageshack.com/i/pmlvIpIRj
אבל זה החיבור המקבילי. צריך לחבר ארבע רביעיות בטור.
בנוסף, זה לא מרגיש לי עבה מספיק, ה0.1 מ"מ פס ניקל הזה, בשביל סטרטר, שלא לדבר על כננת.
עוד לא החלטתי. מה שלא יהיה קניתי גליל פס ניקל ייעודי, ואז או שאני אחפש ממי לבקש טובה ולרתך בריתוך נקודה עוד פסים לעיבוי הפס הקיים, או שאלחים אליו עיבוי בהלחמה סטנדרטית, כשנקודות ההלחמה יהיו בין הסוללות ולא על הסוללות עצמן. לא אופטימלי, אבל ניתן לביצוע זהיר. כבר חיברתי כך כמה עשרות תאי lifepo4 בעבר, בהצלחה.
בדיעבד, ואולי גם לנגלה הבאה, יתכן שהיה עדיף להזמין תאים בדידים, שכל אחד מהם מגיע עם פסי ניקל קצרים, ואז להלחים את הניקלים בהלחמה סטנדרטית למוליך עבה מתאים לזרם.
https://imageshack.com/i/pmXSRYCzj
חנן,
הרבה יצרני BMS כותבים שעבור זרמים גבוהים (80-100) צריך לעבות את המוליכים של ה BMS עם ציפוי של בדיל.
יכול להיות שזה גם יעבוד במקרה של הסוללות שלך.
פשוט לצפות את הפסים בחצי ממ בדיל.
אני עשיתי את זה בBMS שלי.
זה נשמע כמו טיפ מצוין. תודה.
אשמח לעידכון כאשר יגיעו אם אכן עומדות בקיבולת המוצהרת
נתון מאוד חשוב שמלמד כנראה שמדובר ביצרן רציני עם אישורי בטיחות לסוללות.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
קצת בילבלת אותי.
אלו סוללות Lifepo4 וה BMS שלך (ששמת בתשובה לאסף) זה Li-ion
יש לי עכשיו ליתיום "רגיל"-קובלט כמצבר התנעה, עם bms לליתיום-קובלט, ואני מעוניין לשנות לlifepo4 אז אלו הסוללות שקניתי.
אני עדיין לא מתפעל שום דבר. מעדיף להתקדם בצורה זהירה עם הרכש מעליאקספרס. יגיעו סוללות, יבדקו, נחליט שמתאים, ובהמשך ארכוש עוד סוללות ואולי גם bms ייעודי.
"אולי" כי אני לא בטוח שליישום הזה לא עדיף להישאר עם הbms הקיים, שינתק מתח ב2.9 וולט, וישאיר לי ספייר להתנעה, במקום הbms הייעודי שינתק ב2.5 וולט.
..... ואתה סומך שהמתח טעינה לא יחרוג בגלל שאתה מחבר 4 תאים?
לדעתי זו טעות חמורה.
אנחנו חוזרים לבעיה של תאים בטור ותא אחד חלש יותר. אם אחד מהתאים יהיה אם מתח חלש, ואין לך מגבלת טעינה לכל תא בנפרד, זה אומר ששאר התאים יקבלו מתח גבוה מדי.
אני חושב שהמשחקים האלו, הם אלו שבסוף גורמים לתקלות. לא הייתי מתחכם, ולא הייתי מנסה את הסוללות ללא BMS מתאים.
אם אין לך סבלנות (לחכות לBMS), לדעתי לדורון פ. יש BMS של Lifepo4 (וגם אצלי יש איזה BMS שהמתחים שהוא הוציא לא התאימו לי והגעתי למסקנה שהסיני שלח BMS של lifepo4, אם אתה רוצה אני יכול לבדוק).