תגובה: מחריף המאבק בין מטיילים לרשות הטבע והגנים - כתבה בהארץ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
רכבים שחונים בכל מקום ביום ובלילה וזבל בכמויות אדירות כולל בתעלות המים,
מה לעשות למועצה האיזורית לא הייתה האפשרות לנקות כל יום את כמויות הזבל,
בניגוד למקומות אחרים לא סגרו את השטח לציבור רק צריך ללכת קצת ברגל
מה לעשות?
לא מבין איך כאן מקובל עליכם עונש קולקטיבי.
שישקיעו בפקחים ויתנו קנסות גבוהים לכל אחד שמעיז לזהם.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
מה לעשות?
לא מבין איך כאן מקובל עליכם עונש קולקטיבי.
שישקיעו בפקחים ויתנו קנסות גבוהים לכל אחד שמעיז לזהם.
או יו יוי שלא נשמע איזה עונש הלכת 500 מטר ברגל לעין מודע,
בעין שוקק זה קצת עושה שקט כי כבד להם לסחוב את הבוקסות לשם..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
התגובה אלי?
לא מבין איך סגנון כזה תורם לדיון.
כמו שיש חוק בחופי הכנרת שאין מוזיקה גם כאן אותו הדבר ניתן לעשות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
התגובה אלי?
בחופי הכינרת אתה משלם חניה ומזה באים הפקחים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
אתם מיתממים חלקית
אובדן כושר נשיאת מטיילים , גם אם מושג מקורי , הוא בדיוק מה שקורה בשטח, כמות הרכבים והזבל הפכו להיות גדולות מאוד בשנים האחרונות, גם באמצע השבוע , גם בלילות .
Sent from my iPhone using Tapatalk
אז תסביר למה הסגירות גם בעומק המדבר במקומות בהם יש נוכחות מעטה של מטיילים, ומי שמגיע עד לשם לא מתנהג ככה.
או שבילים כבושים מהודקים שהצבא משתמש בהם קבוע, ורטג מתנגדים לשימוש מטיילים.
לסגור גורף זה אקט של עצלנות ושכרון כוח וחוסר הבנת מהות הייעוד של הרשות הציבורית לאיזון בין ההנגשה לציבור אותו הם משרתים קודם כל, לבין השמירה על הטבע לטובת הציבור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז תסביר למה הסגירות גם בעומק המדבר במקומות בהם יש נוכחות מעטה של מטיילים, ומי שמגיע עד לשם לא מתנהג ככה.
או שבילים כבושים מהודקים שהצבא משתמש בהם קבוע, ורטג מתנגדים לשימוש מטיילים.
לסגור גורף זה אקט של עצלנות ושכרון כוח וחוסר הבנת מהות הייעוד של הרשות הציבורית לאיזון בין ההנגשה לציבור אותו הם משרתים קודם כל, לבין השמירה על הטבע לטובת הציבור.
איפה במדבר יש סגר על תנועת רכבים? הדרום הוא המקום שהכי בנוי לגיפאים. יש לך מקומות שרק עם רכבי שטח למיניהם אתה יכול להגיע, בלי פרייבטים, בלי הולכי רגל.
מה שעושים בנגב הוא חכם מאוד, עושים סגירות נקודיות קרובות לכביש כדי לקלוט את המסה הגדולה של המטיילים כדי להוריד עומס משאר הדרום. מה שמשאיר את רוב השטח לנו.
המקום היחיד בדרום שהיה סגור לכולם ולאחרונה נפתח הינו נחל אשלים אבל זה בגלל זיהום ולא בגלל הרצון לסגור לשיקום
אתם חושבים שמהקיטורים האלה ייצא משהו?
נגמר הסיפור של מקומות כאלה שפתוחים לציבור בחינם. זה לא יהיה יותר. כי יש דברים שבהם גם לרשויות יש קייס.
"כושר נשיאת מטיילים", נשמע משפט מגוחך, כמו איזה מונח ממפרט טכני של טנדר או משהו....:rolleyes: אבל הבעיה אמיתית - כמויות המטיילים הולכות וגדלות והופכות לאדירות. ולא רק שבאמת אין מספיק מקום לכולם, אלא שבאמת ובתמים שקשה להשתלט על מאסה כזו של אנשים גם אם כולם היו אירופאים מחונכים ומנומסים. יהיה ליכלוך. וילדים ישליכו עטיפות של ארטיק. ומשפחות עם ילדים תמיד יזדקקו להצללה ולשירותים ולברזיות ולעזרה ראשונה ולמעקות ולהנגשה לנכים. ובמקומות עם מים שאנשים שוחים בהם, יצטרכו מציל. וכדי לשמור על סדר ועל שקט יחסי יצטרכו פקחים שיאכפו וכו' וכו'. ומה לא.
כל מי שנקלע בשבת האחרונה לאיזור הכנרת ראה איך המשטרה חוסמת את הכניסות לחופים ומאות מכוניות עמוסות מטיילים עם ציוד קמפינג שבאו לכנרת להעביר את ימי חג הקרבן עד יום שלישי (בהזדמנות הזאת - חג שמח לכל חברינו המוסלמים והדרוזים!!!) עמדו ויצרו פקקי ענק על כביש 92, פשוט כי לא היה יותר מקום להכניס זבוב לחופים. לזכותם ייאמר שהם המתינו בשקט ובסבלנות ראויה לציון, בשמש קופחת, בחום הכבד של מעל 40 מעלות..... בכל פעם שרכב אחד יצא, אחד נכנס. הפקק בכביש היה מטורף ומי שנדפק מזה היו אלה שסתם נסעו בכביש במקרה.... תודה לאל ולפורד על המזגן הפסיכי של הפוקוס. אם הייתי בסופה הפתוחה בטח הייתי יוצא מדעתי.
נכון. זה לא כיף ככה, אבל זה מה יש וזה לא ישתנה. בטח לא לטובה. ואני לא רואה שום סיבה להתעצבן בגלל זה כי האוכלוסיה גדלה, מספר כלי הרכב עלה, זה רק יחריף ויחמיר. מי שלא רוצה להצטופף יצטרך לתכנן היטב את זמני החופשות שלו. כל מיני מקומות שפעם היינו מגיעים עד למים עם הג'יפ כמו חופי הים, כמו עין מודע, כמו מעיינות אחרים - זה נגמר וזה לא יחזור מהסיבות המובנות וכנראה יחמיר. ועם כל הצער שבדבר, אני לא נהנה מזה ולא מסכים לזה אבל אני מכבד בחריקת שיניים ומקבל את זה בהבנה, כי זה תהליך שהיה צפוי והגיוני לחלוטין מבחינתי.
בסופו של דבר גם צירים כמו המשלט עוברים תהליך דומה ברגע שיש יותר ויותר רכבי שטח והמקומות האלה הופכים מ"סודיים" למביני עניין בודדים, לנחלת הכלל. ואז ברור שמתחיל הבלגן - תמיד יגיעו גם ערסים שמתנהגים "אחרת". תמיד יהיו אינצידנטים של תאונות, תמיד תהיה פגיעה כלשהי במרקם הקרקע והנוף. כמה שנשתדל להיות טובים, לא נרד מהציר, ננקה ונאסוף את הזבל שלנו ושל אחרים, תמיד תישאר "חתימה".
כי תמיד צמיגים חופרים ומחליקים ויוצרים קוליסים ומשאירים אחריהם סימנים שחורים.
כי תמיד נשארות שאריות למיניהן של תקלות מכניות (כתמי שמן, חלקים שבורים שנשרו ולא נאספו וכו) ובסוף מישהו שם לב לזה.
כי תמיד בסוף מתרחשת תאונה עם נפגעים ו/או נזק כספי משמעותי ואז חברות ביטוח מעורבות ומתחילים עניינים עם בתי משפט וכו'.
ואז אין לרשויות ברירה אלא להראות שהן מטפלות בנושא ו/או סוגרות את זה בגלל "סיכון בטיחותי" וכו'. ואז גם מגיע התירוץ של "שיקום" שהוא באמת גמיש כמו מסטיק.
במעלות בדרום זה הרבה פחות קריטי ופחות משמעותי - גם כי זה רחוק ולא קופצים לשם סתם בשביל שעשועי העבירות של ימי שישי אחה"צ או שבת - אבל כל מקום שהוא "מגרש משחקים" שקרוב יחסית לכבישים ראשיים ולריכוזי אוכלוסיה וזה צורם למישהו בעין, בסוף יומו יגיע.
כך היה בדישון (שחבר'ה מהאיזור קרעו במשך שנים בטרקטורונים ו-SBSים ועשו נזק אדיר), כך בבור, כך המשלט, וכך תל חדיד, וככה גם יהיה מתישהו בקרוב בנ.ג. 186 ואחר כך גם במעלות בהרים שממערב לבית שמש ובאיזור צרעה, ובכל המעלות שנפרצו בצידו המזרחי של כביש 6 וביער אלעד וכל שאר מגרשי המשחקים המקובלים היום על מפלצות וכל מיני חובבי עבירות.
אני רוצה להדגיש כאן שאין לי שום טענה לחברים שלנו שמשחקים שם, נהפוכו! מידיעה אישית - ברוב המוחלט של המקרים הם מקפידים לא לשחק בתחומי שמורה וכו' ולא משאירים זבל. אבל זו פעילות שצורמת לעינים שפחות מסמפטות את התחביב וגם שם התהליך צפוי - הם יגלו יום אחד שסגרו גם להם. זה משהו שכולם צריכים להבין ולהיערך אליו בהתאם.
הענין הזה של סגירה זוחלת של צירים ומקומות אטרקטיביים לחובבי נהיגת שטח, ביחד עם פתיחת פארקים מסודרים וסגורים שמיועדים לשעשועי עבירות ולהדרכות עבירות, כמובן בתשלום (שיממן את אחזקת המקום, אמצעי הבטיחות, ביטוח, מרשלים וכו' וכמובן גם יהיה עסק לכל דבר שצריך גם להרוויח), בסגנון פארקי ה-4X4 של מערב אירופה ודומה מאוד לפעילות "ימי מסלול", המיועדת לבעלי מכוניות ספורט בעלות רישוי-כביש במסלולים בבאר-שבע, ערד ופצאל - קרוב יותר משאנחנו חושבים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
התגובה אלי?
+1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
אחלה.
אז במקום לסגור ק"מ מהמעיין תיסגור 50 מטר ממנו, הסגר אותו סגר והפיקוח אותו פיקוח.
אה... לא תוכל לעשות מיזה כסף.... חבל...
בוא ניתן למי שרוצה לבקר לסבול ולשבור את הרגליים זה יותר טוב.
נהנינו מהאיזור שנים ארוכות, מאז הבאלגן והסגירות לא ביקרתי שם(2010/11) אני לא אחד שהולך ברגל יותר מידי(נכות), וגם לא אחד שישאיר את הרכב ויקח קלנועית(מכל מיני סיבות).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתם חושבים שמהקיטורים האלה ייצא משהו?
נגמר הסיפור של מקומות כאלה שפתוחים לציבור בחינם. זה לא יהיה יותר. כי יש דברים שבהם גם לרשויות יש קייס.
"כושר נשיאת מטיילים", נשמע משפט מגוחך, כמו איזה מונח ממפרט טכני של טנדר או משהו....:rolleyes: אבל הבעיה אמיתית - כמויות המטיילים הולכות וגדלות והופכות לאדירות. ולא רק שבאמת אין מספיק מקום לכולם, אלא שבאמת ובתמים שקשה להשתלט על מאסה כזו של אנשים גם אם כולם היו אירופאים מחונכים ומנומסים. יהיה ליכלוך. וילדים ישליכו עטיפות של ארטיק. ומשפחות עם ילדים תמיד יזדקקו להצללה ולשירותים ולברזיות ולעזרה ראשונה ולמעקות ולהנגשה לנכים. ובמקומות עם מים שאנשים שוחים בהם, יצטרכו מציל. וכדי לשמור על סדר ועל שקט יחסי יצטרכו פקחים שיאכפו וכו' וכו'. ומה לא.
כל מי שנקלע בשבת האחרונה לאיזור הכנרת ראה איך המשטרה חוסמת את הכניסות לחופים ומאות מכוניות עמוסות מטיילים עם ציוד קמפינג שבאו לכנרת להעביר את ימי חג הקרבן עד יום שלישי (בהזדמנות הזאת - חג שמח לכל חברינו המוסלמים והדרוזים!!!) עמדו ויצרו פקקי ענק על כביש 92, פשוט כי לא היה יותר מקום להכניס זבוב לחופים. לזכותם ייאמר שהם המתינו בשקט ובסבלנות ראויה לציון, בשמש קופחת, בחום הכבד של מעל 40 מעלות..... בכל פעם שרכב אחד יצא, אחד נכנס. הפקק בכביש היה מטורף ומי שנדפק מזה היו אלה שסתם נסעו בכביש במקרה.... תודה לאל ולפורד על המזגן הפסיכי של הפוקוס. אם הייתי בסופה הפתוחה בטח הייתי יוצא מדעתי.
נכון. זה לא כיף ככה, אבל זה מה יש וזה לא ישתנה. בטח לא לטובה. ואני לא רואה שום סיבה להתעצבן בגלל זה כי האוכלוסיה גדלה, מספר כלי הרכב עלה, זה רק יחריף ויחמיר. מי שלא רוצה להצטופף יצטרך לתכנן היטב את זמני החופשות שלו. כל מיני מקומות שפעם היינו מגיעים עד למים עם הג'יפ כמו חופי הים, כמו עין מודע, כמו מעיינות אחרים - זה נגמר וזה לא יחזור מהסיבות המובנות וכנראה יחמיר. ועם כל הצער שבדבר, אני לא נהנה מזה ולא מסכים לזה אבל אני מכבד בחריקת שיניים ומקבל את זה בהבנה, כי זה תהליך שהיה צפוי והגיוני לחלוטין מבחינתי.
בסופו של דבר גם צירים כמו המשלט עוברים תהליך דומה ברגע שיש יותר ויותר רכבי שטח והמקומות האלה הופכים מ"סודיים" למביני עניין בודדים, לנחלת הכלל. ואז ברור שמתחיל הבלגן - תמיד יגיעו גם ערסים שמתנהגים "אחרת". תמיד יהיו אינצידנטים של תאונות, תמיד תהיה פגיעה כלשהי במרקם הקרקע והנוף. כמה שנשתדל להיות טובים, לא נרד מהציר, ננקה ונאסוף את הזבל שלנו ושל אחרים, תמיד תישאר "חתימה".
כי תמיד צמיגים חופרים ומחליקים ויוצרים קוליסים ומשאירים אחריהם סימנים שחורים.
כי תמיד נשארות שאריות למיניהן של תקלות מכניות (כתמי שמן, חלקים שבורים שנשרו ולא נאספו וכו) ובסוף מישהו שם לב לזה.
כי תמיד בסוף מתרחשת תאונה עם נפגעים ו/או נזק כספי משמעותי ואז חברות ביטוח מעורבות ומתחילים עניינים עם בתי משפט וכו'.
ואז אין לרשויות ברירה אלא להראות שהן מטפלות בנושא ו/או סוגרות את זה בגלל "סיכון בטיחותי" וכו'. ואז גם מגיע התירוץ של "שיקום" שהוא באמת גמיש כמו מסטיק.
במעלות בדרום זה הרבה פחות קריטי ופחות משמעותי - גם כי זה רחוק ולא קופצים לשם סתם בשביל שעשועי העבירות של ימי שישי אחה"צ או שבת - אבל כל מקום שהוא "מגרש משחקים" שקרוב יחסית לכבישים ראשיים ולריכוזי אוכלוסיה וזה צורם למישהו בעין, בסוף יומו יגיע.
כך היה בדישון (שחבר'ה מהאיזור קרעו במשך שנים בטרקטורונים ו-SBSים ועשו נזק אדיר), כך בבור, כך המשלט, וכך תל חדיד, וככה גם יהיה מתישהו בקרוב בנ.ג. 186 ואחר כך גם במעלות בהרים שממערב לבית שמש ובאיזור צרעה, ובכל המעלות שנפרצו בצידו המזרחי של כביש 6 וביער אלעד וכל שאר מגרשי המשחקים המקובלים היום על מפלצות וכל מיני חובבי עבירות.
אני רוצה להדגיש כאן שאין לי שום טענה לחברים שלנו שמשחקים שם, נהפוכו! מידיעה אישית - ברוב המוחלט של המקרים הם מקפידים לא לשחק בתחומי שמורה וכו' ולא משאירים זבל. אבל זו פעילות שצורמת לעינים שפחות מסמפטות את התחביב וגם שם התהליך צפוי - הם יגלו יום אחד שסגרו גם להם. זה משהו שכולם צריכים להבין ולהיערך אליו בהתאם.
הענין הזה של סגירה זוחלת של צירים ומקומות אטרקטיביים לחובבי נהיגת שטח, ביחד עם פתיחת פארקים מסודרים וסגורים שמיועדים לשעשועי עבירות ולהדרכות עבירות, כמובן בתשלום (שיממן את אחזקת המקום, אמצעי הבטיחות, ביטוח, מרשלים וכו' וכמובן גם יהיה עסק לכל דבר שצריך גם להרוויח), בסגנון פארקי ה-4X4 של מערב אירופה ודומה מאוד לפעילות "ימי מסלול", המיועדת לבעלי מכוניות ספורט בעלות רישוי-כביש במסלולים בבאר-שבע, ערד ופצאל - קרוב יותר משאנחנו חושבים.
+1 , כתיבה יפה וניתוח נכון ומדויק של המציאות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
500 מ' זה מרחק גדול מדי שמונע הגעה למקום.
עובדתית פיקוח ואכיפה כמו בכינרת כן יכולים לשנות מציאות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
אז אתה מעדיף לשלם כמו בכינרת ?
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
לא יודע ממי זה מונע הגעה כי המגרש חניה שם מלא לגמרי.
גם עין עקב זה 500 מטר הליכה. .אז לא הולכים ?
[QUOTE=דור אריאל;904785]לא יודע ממי זה מונע הגעה"
בחייך, אנשים באים לנפוש ולא להיסחב עם צידניות ומנגלים 1000 מ' בחום ובלחות הא"י. מוגזם לחלוטין הקטע הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
לא יודע ממי זה מונע הגעה כי המגרש חניה שם מלא לגמרי.
גם עין עקב זה 500 מטר הליכה. .אז לא הולכים ?
מה אתה בעצם טוען? שזה מה שמונע מאנשים ללכלך את המקום?
אז בוא אני יתן לך דוגמה אחרת, עין יזרעאל לא סגור(עדיין... אבל כידוע לנו כל מעיין ואטרקציה ג'יב יומו), שופץ לאחרונה גם, וכמוהו עוד כמה, יש חניה מסודרת צמודה ואפילו חניית נכים, פחי אשפה ושולחנות צמודים, צפרדעים לזריקת אשפה, כל השבוע כולל סופ"ש יש אנשים, כולל אוטובוסים, והמקום נשאר נקי ומסודר.
אז מה קורה פה בעצם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אז בוא אני יתן לך דוגמה אחרת, עין יזרעאל לא סגור(עדיין... אבל כידוע לנו כל מעיין ואטרקציה ג'יב יומו), שופץ לאחרונה גם, וכמוהו עוד כמה, יש חניה מסודרת צמודה ואפילו חניית נכים, פחי אשפה ושולחנות צמודים, צפרדעים לזריקת אשפה, כל השבוע כולל סופ"ש יש אנשים, כולל אוטובוסים, והמקום נשאר נקי ומסודר.
אז מה קורה פה בעצם?
פשוט מאוד.
עין יזרעאל זה נקודה שקל לנקות אותה.
פארק המעיינות משתרע על עשרות דונמים מעין מגדל דרך עין שוקק עד עין מודע וכל התעלות שבדרך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
פשוט מאוד.
עין יזרעאל זה נקודה שקל לנקות אותה.
פארק המעיינות משתרע על עשרות דונמים מעין מגדל דרך עין שוקק עד עין מודע וכל התעלות שבדרך
עכשיו הכל ברור לי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
אז אתה מעדיף לשלם כמו בכינרת ?
בהחלט. בממוצע 3 שח לשעה/רכב, חניה קרובה ומסודרת, נקי ובטוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אז מה קורה פה בעצם?
ממתי עין יזרעאל נקי ומסודר? אני שם לפחות 3 פעמים בחודש ( צמוד להורים של האישה), המקום אומנם משופץ אבל מלא זבל וריח רע של קיא או שאריות אוכל ששם המון זמן.
לעניין עין עקב, אם הנסיעה לשם לא מרתיעה בעלי ברלינגו להגיע לשם ( בחיי שראיתי כמה פעמים כאלה שם) זה לא מרתיע אף אחד. להגיע לשם בקיץ זה כמו להגיע לבריכה בישוב הקרוב אלא בצהריים של שבת. 0 מקום לזוז. המרחק הוא לא פקטור, מי שכבר ירד עד לדרום בשביל זה יסע בשביל עוד מקומות. עניין התשלום וההסדרה של מקומות באה על חשבון אנשים שהורסים ומזבלים את המקום. אתה משלם עבור שירותי אחזקה ולא עבור להיות באתר.
ביום שנהיה כמו באירופה או ארה"ב עם חלק מהאתרי טבע אחנו נהיה במצב מצויין. כמו שנאמר פה:" בארה"ב מחכים לפעמים חצי שנה ללכת לטייל כי צריך להזמין מקום" ( בערך במילים הללו)
הבעיה היא שאנחנו לא אירופאים או קרובים לזה, אומנם אנחנו כן יותר מתורבתים מחלק מהאוכלוסיה אבל חלק גדול ממנה כולל הולכי רגלים ואנשי הפרייבטים רואים בטבע כפח זבל מהלך ומשאירים את הכל בשטח. אני יכול להגיד לך שאני עוד לפני הקורונה הייתי מרים לפחות 8 שקיות זבל ביום שאנשים "שכחו" בשמורה ובחניוני הלילה (שמורה חינמית ומוכרת לכולם אי שם בדרום).
3 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
geva dover
ממתי עין יזרעאל נקי ומסודר? אני שם לפחות 3 פעמים בחודש ( צמוד להורים של האישה), המקום אומנם משופץ אבל מלא זבל וריח רע של קיא או שאריות אוכל ששם המון זמן.
לא יודע אם אנחנו מדברים על אותו אחד...
התמונות מאמצע שבוע שעבר.
קובץ מצורף 130374קובץ מצורף 130373קובץ מצורף 130372
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DavidL
בהחלט. בממוצע 3 שח לשעה/רכב, חניה קרובה ומסודרת, נקי ובטוח.
+1.
אין בעיה עם תשלום לפי שעה לרכב כמו באיגוד חופי כנרת, ולא שחיטה של רשויות על כל ראש מגיל אפס 30 שח לראש.
חניה קרובה, מקום מסודר ונקי. מקובל.