תגובה: חוויות לאחר רכישת דיסקברי 98'
עדכון של הארועים האחרונים,
תו"כ החלפת הבושינגים (סופר פרו) של זרוע A מתלה אחורי והתפוח הגדול שמחזיק את הסרן האחורי, החלטתי שאם אני כבר שם אז אחליף בין הקופלונג המשומש שעבד כך וכך (איני יודע כמה, הוא הגיע עם האוטו) בקופלונג חדש שנרכש בשנה האחרונה כספייר, ותוכ הרכבת הקופלונג החדש, והחלפת התותב גומי (שיושב בתוך צינור גל ההינע) שהגיע בקיט הבנתי שזה פשוט לא זה, זה חובבני מידי, הקופלונג עובד באילוץ גדול מידי, ורכשתי גל הינע בעל 2 צלבים (רכשתי איתו גם גל הינע קדמי שיהיה, משומשים במצב תקין שמישהו בפייס מכר אותם כסט), יוק 4 ברגים יש לי מהפירוקיה (אמנם סרן קדמי אבל זהה) , לדעתי גם מחזיר שמן (חדש אל תדאגו)... זהו בינתיים...
1 קבצים מצורפים
קורא את השרשור הנחמד הזה עכשיו, מתבאס על מחירי השוק שעלו... ובאתי להגיד רק דבר אחד:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
חוקים נועדו שיעברו עליהם ;)קובץ מצורף 136631
(לפיג'ו יש מרווח גחון טוב יותר משל הרבה ג'יפים סטוק...)
סחטיין על הפיגו!
הערת את השרשור משנתו, אבל שום דבר לא התחדש,
עוד קצת טיול בקטנה בכרמל, ועוד טיול בפרצים....והוא מסכן... עומד רוב הזמן בחנייה, מחובר למטען מצברים (noco 5) באופן קבוע, מניע לסיבוב קטן מידי פעם.
תיכף צריך להכין לטסט מעניין מה יעלה בגורלו הפעם, נראה לי שאחליף הפעם את הפנסים הקדמיים באופן יזום, הם כבר שרופים לגמרי מבפנים ומלאים מים מהגשמים,
כנראה שגם ארכיב את הטרמוסטט כי ממש קשה לי לעבור בדיקת זיהום אויר בחורף (מנוע קר) ובקיץ כבר אטפל בכל מערכת הקירור (צנרת + רדיאטור).
אגב, חזרתי לקופלונג המקורי, היוק שהרכבתי לא מתיישב טוב עם המחזיר שמן.
לא נורא.... כנראה שמה שעובד לא צריך יחס.
יש קטע עם המתגי חלונות, קטעים, אני מבין מה אמרתם על החשמל [emoji23].
בולמים אחוריים טרם הוחלפו, גם לזה אגיע מתי שהוא כשימאס לי מזה סופית.
היה לי תכנון של טיול חמשי שבת כולל מפגש ג'יפולוג אבל זה לא קרה, היינו ב down משפחתי מהשבוע האפור לפני (סופת כרמל) ולא היו לי כוחות להרים את כולם לטיול, כשאין דרייב אז אין דרייב,אין מה לעשות. והכי גרוע, שקבלתי את ההחלטה לוותר על הסופ"ש בצורה קלה מידי וזה ממש לא העיק עליי, אוי הזדקנתי.
מוטי, התמונה הייתה בעיקר בשביל השלט על השער !
בכל אופן, אני מסתכל לכיוון של דיסקו 2 כרגע, אני מתחזק בעצמי ומחפש רכב שיהיה נוח לתחזוקה עצמאית (מבחינת זמינות חלפים איכותיים, זמני הגעה שלהם לארץ, וגם מבחינת גישה לעבודה מכאנית).
הייתי שמח לקבל עוד מידע על חווית התחזוקה של הרכב, וגם מה דעתך על כך שרכב כזה עתיד להחליף את הפיאסטה 2014 (ידנית) של אשתי? (נוסעת 100 קמ בשבוע, 3-4 ימים בשבוע, רבע שעה לכיוון)
מרשה לעצמי לענות במקום מוטי...
אלא אם אשתך קדושה בדמות אדם ובנוסף כל נסיעה שלה היא אופציה ולא הכרח, אתה לא רוצה שדיסקו 2 יהיה הרכב היומי שלה.
יש רשימת סיבות אבל היא ארוכה מדי.
100 ק"מ בשבוע?
סביר.
יש לנו בקיבוץ גברת עם דיסקו 2 כרכב יום יומי, היא לא מקטרת.
לגבי דיסקו2. אם הרכב מתוחזק ואתה גם נוסע בו ויכול לעלות על תקלות בזמן, אין בעיה בכלל. רוב התקלות של הדיסקו מתריעות הרררבה לפני שהן מגיעות לכשל. ובכלל, שלל התקלות שהוציאו לאוטו את השם הרע, הן לא תקלות שמונעות נסיעה (גם הן פתירות די בזול אחת ולתמיד).
אבל. אם אתה לא נוסע באוטו וקשוב אליו, אחד לא ישים לב לרעשים או ריחות מוזרים, ואחרי הפעם השניה שאשתך תיתקע, אתה והאוטו תגורשו מהבית. (זה לא קשור לדיסקו, זה כל רכב ישן, במיוחד רכב שטח מזדקן).
הדברים העיקריים שמסכנים אותך בהפתעה, כמו בכל אוטו ישן, הם חלקי פלסטיק וגומי שמתפוררים בלי התראה, וזה אומר שכל צנרת הסולר והמים צריכה להיות במצב טוב.
העבודה על האוטו נוחה מאוד. רוב הדברים נגישים ופשוטים. חלקים זולים מאוד לעומת היפנים ואין סיבה להתפתות לחלקים זולים באיכות ירודה. אלו באמת ימררו לך תחיים.
ועוד הערה,
רבע שעה לכיוון זה קצת גבולי למנוע דיזל ישן. זה אומר שהוא עובד הרבה בטמפרטורות נמוכות מדי. כנ"ל לגבי המצבר.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Juv
מרשה לעצמי לענות במקום מוטי...
אלא אם אשתך קדושה בדמות אדם ובנוסף כל נסיעה שלה היא אופציה ולא הכרח, אתה לא רוצה שדיסקו 2 יהיה הרכב היומי שלה.
יש רשימת סיבות אבל היא ארוכה מדי.
יש לך דיסקו2?
היה לי דיסקו 2. כמה שנים טובות.
אוטו מעולה, מאוד נהנתי.
אבל התשובה שלי הייתה לגבי כל רכב בן 15+ שאמור להחליף רכב בן 7 כאשר הנהג המיועד (שהוא לא מי שמטפל ברכב) רק רוצה להגיע ממקום למקום.
במיוחד כשהכוונה לטפל בו לבד כולל חלקים מחול וכו'. זה כמעט בהגדרה רכב שיעמוד כמה פעמים בשנה לכמה ימים כל פעם, או שהאחזקה שלו תהיה יקרה בסדרי גודל מהחזוי. מי שאומר אחרת מתכחש למציאות.
אז אם יש פתרון בצורת רכב שלישי, או השכרת רכב, או רכב מההורים - הכל טוב. אם אין דבר כזה, הסתמכות על רכב כזה כשאחד נוהג בו והשני מטפל בו היא מתכון בטוח להרבה כאבי ראש.
רק לדוגמה, השיפור הכי גדול ששמתי על הקומנדר שיש לנו עכשיו זה פיזו 208 כרכב שלישי. פתאום שום דבר לא דחוף, השקט חזר ובמקביל הקומנדר יותר אמין ממה שהוא היה אי פעם.
כמובן שאפשר לחשוב אחרת .
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
אני מסכים עם האמור מעלה, הכל שאלה של לחץ, לחץ לאסוף ילדים ממסגרות, לחץ להגיע לעבודה וכו... לנו יש פוקוס 2010 כרכב שני והדיסקו הוא השלישי, ויש גיבוי נוסף לשטח עם פולריס ריינג'ר כשהדיסקו מושבת ארוכות.
כרגע אין ילדים, ואין לחץ, כי יש את הרכב שלי שהיא יכולה לקחת ואני כבר מסתדר (המסגרות שאני נמצא בהן הן 2 קמ מהבית ויש לי אופניים).
ההתלבטות אם אכן להשאיר את הפיאסטה כי בתחשיב שנתי היא עולה 1000 שקל בחודש, הכל כולל הכל.
כשלוקחים בחשבון דלתא על דלק (של פיאסטה מול לנד רובר), אז הפיאסטה עולה 800 שקל בחודש;)
בנוגע ללזהות תקלות - היא אלופה בזה גם בלי שאני אסע, היא שמה לב לכל ניואנס שמשתנה ברכב. בשנתיים האחרונות שהפיאסטה אצלה היא הייתה רגישה ללא מעט דברים (שבסוף התבררו שאינם תקלה, אלא סתם תחושות שלה).
ובכל אופן, אני נוסע ברכב שלה גם פעמיים-שלוש בשבוע, וזה יעלה אם זה יהיה דיסקו :)
נחזור לעיקר,
הכנה לטסט חצי שנתי:
1. 2 תפוחי הגה במוט בין תיבת ההגה לגלגל ימין
2. שטיפת פנס קדמי שמאל מבוץ פנימי, הפנס הוסר מהאוטו , קיבל לשטיפה עם מים חמים בכיור מטבח, אוורור וייבוש, אטימה בהיקף + הדבקת נורת חנייה שכנראה המקור לכל הלכלוך בפנים.
3. מה שהתחיל כהחלפת טרמוסטט, ותוכ גיליתי שקיים אבל עם איזו גומיית סמרטוט בהיקף, אז הטרמוסטט הוחלף והותקן עם גומיה חדשה.
4. פתאום שמתי לב שיש רעש מהחגורה,עם wd40 זה אובחן כספק אלטנטור ספק מיסבי מותחני חגורה מזגן, מיסבי מותחני חגורת מזגן פירקתי ואביא מחר חדשים. אח"כ הנעתי ללא חגורת מזגן אבל עדיין היה רעש, הסרתי חגורת אלטרנטור וסובבתי ביד את פולי האלטרנטור והגרגור הופיע במלוא הדרו.אז מחר אפרק ואפתח גם אלטרנטור..
ובשאיפה ללכת לטסט שבוע הבא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
4. פתאום שמתי לב שיש רעש מהחגורה,עם wd40 זה אובחן כספק אלטנטור ספק מיסבי מותחני חגורה מזגן, מיסבי מותחני חגורת מזגן פירקתי ואביא מחר חדשים. אח"כ הנעתי ללא חגורת מזגן אבל עדיין היה רעש, הסרתי חגורת אלטרנטור וסובבתי ביד את פולי האלטרנטור והגרגור הופיע במלוא הדרו.אז מחר אפרק ואפתח גם אלטרנטור..
מניסיון - הרעש מהחגורה נובע בדרך כלל מהמותחן. לא מהמיסב אלא מהמותחן עצמו שמפסיק להיות ישר. תתחיל ממנו + רצועה חדשה. בהצלחה.
(לרפרנס, חפש בגוגל 300tdi penny trick)
מיסבי אלטרנטור מגרגרים בוודאות, היום הוא פורק כמעט לגמרי אבל נתקעתי בהוצאת העוגן/רוטור מהמכסה הקדמי, ניסיתי את כל האלימות הסבירה בלי לשבור,זז רק 2 מ"מ https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...47635e8f02.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a3db58ca1d.jpg
חוץ מזה הסרתי את כל המיסבים מגלגלות וגם הם יוחלפו בחדשים, אבל קודם אסיים פירוק של האלטרנטור, אם לא אצליח אתן אותו לשיפוץ אצל חשמלאי משפץ אלטרנטורים.
אין אצלי חופש במכלול הקפיץ של המותחן, לא חושב שהטריק של הפני רלוונטי אצלי.
אם אני לא טועה יש בספר הרכב תיאור מפורט איך לפרק את האלטדנטור.
אבל אולי אני טועה (עברו 17 שנה..)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
אין אצלי חופש במכלול הקפיץ של המותחן, לא חושב שהטריק של הפני רלוונטי אצלי.
גם אצלי לא היה חופש במותחן. למעשה הוא נראה ומרגיש תקין לחלוטין אך הזרוע שלו משנה זווית באופן שכמעט ולא רואים בעין ומשום מה זה גורם לכל מיני רעשים של ציפורים עצבניות מהרצועה.
כמוך, הייתי בטוח שזה בא מהאלטרנטור, שיפצתי אלטרנטור (שהיה כבר עייף, 14.2V במקום 14.5V, אז אולי לא לחינם) והרעש נשאר להפתעתי.
רק החלפת מותחן העיפה את הציפורים העצבניות מהמנוע.
אגב, המותחון סגור עם אום 15ממ הברגה הפוכה!
לגבי התבריג ההפוך, שמתי לב, תודה.
לגבי המיסבים, הם גמורים בהגדרה, כמעט תפוסים.
אבדוק את הרעש כשאסגור הכל.
בהרכבה הראשונית היתה טעות, האוטו הניע ב R בלבד ולא הדליק אור רוורס, בכלל בשום מצב. התקשרתי לגרשון, בקשתי סכמות חשמל של המעגל הנ"ל, קבלתי לינק לאתר שלו, והבעיה נפתרה.
תודה גרשון!
למען הדודות הבאים, הנה המעגל הרלוונטי עבור Inhibit sensor
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...dcc6bb627e.jpg
עדכונים מהסופש,
בדרך דרומה, אי שם אחרי ערערה בנגב בשעה 22:00 אבדתי את הלוח שעונים כלום לא עובד מלבד נורת check engine, אבל הכל עובד כרגיל.
תו"כ תנועה הבנתי ש:
מד חום מנוע יש לי דיגיטלי בנפרד,
מד טעינה יש לי תצוגה בשקע usb
מהירות מופיע בוויז
דלק היה ממש לפני התקלה יותר מחצי ומד סל"ד לא קריטי,
המנוע עובד כרגיל אז אין באמת תקלה
הילדים ישנים ואין לי שום כוונה לעצור כרגע באמצע שום מקום
ואני מחליט תו"כ שאני ממשיך בתנועה ויהי מה,
עצרתי בדימונה לתדלק רק להיות בטוח שיש מספיק וככה המשכתי לחניון לילה בצופר.
חשבתי שאולי משהו השתחרר בלוח שעונים, כי שבוע לפני החלפתי נורות (חחח יש אחלה תאורה אבל כלום לא עובד)
בבוקר פירקתי את הלוח שעונים, הכל נראה תיקון כרגיל והחזרתי למקום עם התעלמות ממנו בהמשך הטיול.
ממשיכים למעלה קצרה, אני אחרון בתור אחרי 3 טנדרים נעולים אחורה שעולים "דוך", הדיסקו מצליב ככל שיודע מאבד אחיזה בגלגל אחורי, קצת קדימה מחליק אחורה ובום.
דרייב שאפט מסתובב ואין הנעה באחורי,
חוזר לאחור בכוחות עצמי, מסתובב למעקף האדום, בעליות הגדולות נעזר בגרירה על מנת להוריד מאמצים מסרן הקדמי ומגיעים לחניון לילה גוונים. ב9 בוקר הוא עלה על גרר, בחצות נכנס לחנייה.
בכללי, נמאס לי,
צריך לחשוב הלאה מה לעשות,
קומבינה מבוססת ליסינג
טנדר לאשה
או להשקיע בדיסקו על מנת למשוך איתו עוד קצת
כבעלים של שלושה דיסקברי 98 EDC משך 23 השנים שחלפו, נראה לי שיש לך הרבה יותר מדי בעיות.
או שהאוטו שקנית בעייתי בבסיסו, או שאתה מעמיס עליו יותר מדי - האוטו שלי באמת מפונק יחסית אבל עדיין, הוא עושה כמה אלפי קילומטרים בשנה, בלי כל הסרטים האלה.
אולי אתה צריך לבצע יישור קו מסיבי יותר? למרות שלא תתחיל עכשיו להחליף כל מה שזז, זה יעלה לך פי שלושה מערך האוטו...
לי קצת נשבר הזין מטסט דו שנתי ומוסכים מעופשים, אבל הוא לא מתעלל בי כל כך.
אין לי עצה מסודרת לתת לך אבל, אולי הזוגיות הזו לא מתאימה למה שאתה מעמיס עליה?