הצלבות בשפצ זה כבר מורכב.
ואכן בהצלבות מוט מנותק גורם לפחות נדנודי מרכב ושינויי מרכז כובד.
אבל דובר על שפצ.. לא עם הצלבות.
Printable View
עדכון מרץ 24:
מעלה מרזבה: המדרגה עצמה לא נראית מפחידה מידי אבל המעבר אחריה , מעין חריץ כזה שמטיילים לפנינו מילאו בבולדרים, נראה די מפחיד. העניין עם המדרגה הוא שאין מקום לטעות כי התוצאה תהיה בדרך כלל התהפכות. לא הייתי מנסה עם רכב לא נעול כפול. בכל מקרה הוחלט לוותר על התענוג ולנסות את המעקף של שמעון…
המעקף של שמעון: בואו נאמר שהוא לא לבעלי לב חלש. לא מעט ירידות בשפצ לא נעימים, וככל שינועו בו יותר רכבים גם מידת הדרדרת בו תעלה כי חלקו הגדול על אדמה ולא על סלעים. גלדיאטור רוביקון עבר (עם הרבה תמרונים צפופים).
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה
Sent from my CPH2465 using Tapatalk
עדכון מהיום-
בגדול התאור של אור (2 הודעות למעלה) די ממצה, אבל אני אנסה להוסיף פרטים.
נתחיל מהמעבר "ההיסטורי" (המדרגה המפורסמת)-
המדרגה עצמה מסלע ולא משתנה יותר מדי, עוד בניה, פחות בניה..ועוברים.
ישר בהמשך (כיוון העליה), המשטח מלא ברגים ועיגונים, טוב יעשה מי שיגיע לשם עם איזה דיסק נטען ויגלח אותם (או פשוט לתת עבודה עם פטיש 5 ק"ג).
ישר אחרי המשטח, בהמשך השביל, הצד הימני (לכיון הנחל) נשטף ונהיה בור שיהפוך כל רכב שרחב מטרקטורון. בניסיון לאפשר שם עבירות החריץ מולא באבנים \ בולדרים, אבל זה פתוח לכיוון הנחל, והאבנים בורחות.
זו בעצם הנקודה הכי בעייתית במעבר "הקלאסי" ולדעתי, כבר היום זה מקום מסוכן (ללא קשר לנעילות),
בהמשך, יש עוד מדרגה, מול היציאה (עליה) מהעליה "במפל" וגם שם המצב נהיה גרוע. להערכתי, השימוש הגובר בעליה "מהמפל" מתוך הנחל, מצפון למדרגה (ימין בכיוון העליה), שוחק \ שובר את המדרגה ומקשה על מי שינסה לעבור במעבר בקלאסי.
איך שזה נראה, לכל המאוחר בחורף הבא (עוד איזה שטפון) המעבר "הקלאסי", דרך המדרגה יחסם.
המעבר מימין (המפל \ נחל), אכזרי. רוב הרכבים, גם עם נעילות כפולות, יצטרכו כננת. המעבר שחור מתמיד (מצמיגים) מה שמעיד על המאמץ והשימוש האינטנסיבי לאחרונה.
לסיכום הקטע הזה - מי שמחפש לטייל (ולא סידרת עבירות) שיתחיל להפנים שהמעבר הזה מתחיל לצאת משימוש.
"המעקף של שמעון" -
קודם כל שאפו גדול לשמעון על מציאת המעבר, ולא פחות, על זה שהוא עובר בו מעשה שגרה :-)
בכיוון העליה -
העליה הדרדרתית הולך ונהיה קשה. כנראה שיותר מדי ניסו את המעבר לאחרונה, ובגלל שזה על אדמה (ולא על סלע) נוצרו בורות והצלבות.
עם נעילות (או בקרת החלקה טובה) וקצת נחישות, ניתן לעלות את הדרדרת הזו. הבעיה, כל מי שעולה, רק מחמיר את מצב הדרדרת הזו.
כרגע זה מעבר לא סמפטי, יכול להיות שאם יעשה שימוש איטנסבי, אולי בסופו של יום האדמה תתנקה ונגיע לסלע? איך זה יראה? לאלוהים הפיתרונים.
עד כמה זה גבולי - CJ7 (קל ונעול) עלה ממש בקלות. רוביקון ולנדקרוזר טעונים במשקל גבוה, פירפרו לא מעט.
ישר בהמשך יש את הירידה (ירידות) ששמעון קרא המדרגה "והפשוטה" - מדרגה, אין וויכוח, יש, פשוטה, ממש אין.
או במילים פשוטות, גם "הפשוטה" מסוכנת!!!
צריך להבין את תווי הקרקע - זו אדמת פודרה שעליה יש אבנים, זו תשתית עם יציבות אפסית. ברגע שרכב יתחיל להחליק, הצמיגים סוחפים את האבנים (שמקובעות קלות בפודרה) והרכב יחליק לתהום ללא שום יכולת לשלוט או לעצור.
ללא אבטחה, הירידה "הפשוטה" (ובוודאי המדרגה) מסוכנות מהמדרגה המקורית של המרזבה.
ע"מ להגיע לירידה "הפשוטה" צריך להכנס לשיפוע צד לא נעים ודי ברגע של חוסר תשומת לב.... מספיק רכב ארוך עם חלוקת משקל קצת שונה, והתחת יעקוף את הקדימה.
מי שיורד שם, יורד ללא שולי בטחון, כל החלקה הכי קטנה תסתיים באסון.
לדעתי, מי שמתעקש לעבור שם, אני הייתי מתעקש על אבטחה לרכב.
אנחנו היינו עם מגוון רכבים, CJ7, סופה, טרופר, לנדקרוזר, 2 רוביקונים והמר (H1 ) (ולפחות 4 כננות), והחלטנו לוותר.
בקיצור, לפחות לכרגע, דרב-אל-סולטן יצא ממפת הטיולים שלי:-(
אז תעשה אותו בירידה. למרות שהזווית של המפל מפחידה, והאוטו אכן רץ שם קדימה בהחלקה איזה חצי מטר עד מטר, אין שם סכנה כל עוד באים ישר.
בעליה? כבר שנים שאני לא מתקרב לשם. עוד לפני שהמפל "נפתח לתנועה".
מיום חמישי - נסגר חוב קטן מהטיול הקודם בעזרת נעילה אחורית
https://www.youtube.com/watch?v=ST63yxns6W8
תודה על העדכון המפרט.
נכתב מהנייד
לא חושב שיש שם אופציה אחרת.
לדעתי למי שעולה את המדרגה,
אין אחר כך שום בעיה. המדרגה מצריכה קצת בנייה אבל מעבר לזה
ההמשך סביר לגמרי.
אבל אז האף שלך בתוך הקיר. אני מדבר על המדרגה בצד שמאל. הנמוכה (יותר)
לדעתי,
רוב המגיבים פה בתגובות האחרונות, מתייחסים למצב כפי שהיה בעבר, ולא למצב הנוכחי.
תסתכלו טוב בסוף הסרטון האחרון, אחרי שהוא עובד את המדרגה, בהמשך, הוא חולף על פני מקום שהצד ימין (הצד של הנחל), נסחף וממולא באבנים.
זו הבעיה האמיתית. בסרטון הזה, עוברת קיא ספורטג', מה קורה ללנדקרוזר או רנגלר?!
ככל שהרכב רכב וכבד יותר, הבעיה גדולה יותר, וזה הולך ומחמיר עם כל רכב שעובר.
כרגע, עם הרבה עבודת מעצ ניתן לייצר שם ערמה שתומכת במעבר, אבל זה הולך ומחמיר.
המעבר הזה סופר לאחור, הוא לא ישרוד לאורך זמן, והמדרגה היא לא הבעיה.
אם אתה מתכוון אליי, אז הייתי שם אתמול, לא עליתי כי הייתי לבד ולא היה בא לי להיתקע על המדרגה באלכסון ולהטריד את קבוצת החילוץ השטויות האלה 😁.
בזמן שהייתי שם עבר טנדר טויוטה בירידה ללא בעיה, ולי בעין לא היה נראה שיש בעיה בקטע שאתה מדבר עליו, יש שם שיפוע צד אבל אם נצמדים לקיר אין שם אתגר רציני. ואם באמת חוששים בנייה טובה (יותר נכון מילוי) יקטין את הבעיה עוד יותר. מה שכן, זה לא מעבר לממהרים.
אפילו הייתי אומר שהמעבר משם אולי עדיף על מעקף שמעון מבחינת סיכון.
הייתי שם לפני 4 שבועות בירידה. מסכים עם zivo. כשבאים מלמעלה, לפני המדרגה המדוברת, השביל קרס בצד. קצת אבנים והיצמדות עד כמה שאפשר לימין (בירידה) ועברתי ללא דרמות.
הפוראנר צר יחסית. לכלים רחבים יותר יהיה יותר מסוכן שם.
הנקודה הזו תהפוך לבעייתית יותר ויותר עם הזמן והבליה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
מבט נוסף על המעבר הצר מיום חמישי האחרון:
https://www.youtube.com/watch?v=92sXv6CbJdg
מלבד הספורטאז׳ שלי, עברו שם בחבורה שלנו רנגלר ארוך וקצר, לנד קרוזר ארוך וקצר ולקינוח טרופר ארוך.
המעבר לא נעים אך נהג מיומן צולח אותו בביטחה. מה יהיה בעתיד, נראה.
המדרגה עצמה היא עדיין המכשול העיקרי שם. רק מי שהיה מצויד בנעילה עלה אותו בלי משיכה.
שני רוביקונים שלנו עלו מצד ימין. אחד היה צריך משיכת כננת בסוף ואחד הסתדר בלי.
עברנו היום במעקף של שמעון- סכנת נפשות, שיפועי צד על דרדרת מטרידה מאוד , לא מומלץ לבעלי לב חלש. עדיף להתהפך בקטנה במדרגה המקורית מאשר לדפוק גלגולי קרב של מאה מטר לואדי במעקף.