היה מעולה. מזג אוויר מעולה בלילה וסביר מינוס ביום. לקראת בוקר עברתי מלינה בחוץ אל תוך האוהל כי כבר היה קר מדי.
קרוב למעלה זיק שתמיד מוסיף מימד של פאן לטיול שגרתי, ולרחצה בעין עקב.
תענוג.
Printable View
היה מעולה. מזג אוויר מעולה בלילה וסביר מינוס ביום. לקראת בוקר עברתי מלינה בחוץ אל תוך האוהל כי כבר היה קר מדי.
קרוב למעלה זיק שתמיד מוסיף מימד של פאן לטיול שגרתי, ולרחצה בעין עקב.
תענוג.
מפגש מוצלח מאוד. היה משובח.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a2081e4804.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5d6c7d5dd9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...16709926dd.jpg
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
בדרך למפגש התחלתי להרגיש שהקלאץ מחליק, תהיתי אם זה יגמר בשירשור חילוץ, לפני המפגש עשינו סיבובון בנחל עובדת ובבוקר יצאנו שלושה רכבים דרך מרזבה (בכיוון הכדורגל) לכביש 90.
היה חם, מאוד, אבל בהחלט לא חום שאמור למנוע (ממני) טיול.
הקלאץ הצליח להתנהג די יפה עד ההגעה הביתה, אז אני מתנצל בפני כל מי שרצה לחלץ מישהו, אולי פעם הבאה.
שכחתי במפגש כיסא מתקפל ירוק, ירוד ומעפן, מי שאסף אותו מוזמן לאמץ או לזרוק, תודה וסליחה :).
מצטער, אבל אני מתקשה להצטרף למעגל האופוריה.
אישית אני פשוט מצטער על ההתעקשות להגיע למפגש הזה.
המיקום הבעייתי ( במיוחד לעונה הזו של השנה) הצטרף לבעיית הקיץ, והתמונה שעולה מהמפגש, רוב מי שהגיע, לא באמת טייל.
ואם לא מטיילים, עם כל הכבוד לאושיות האתר, זה קצת רחוק בשביל "לקפוץ להגיד שלום".
הערה נוספת,
יש אנשים שרואים לעצמם חובה לעשות סיבוב בין המדורות .
זה די בעייתי, ששני אנשים, די מתודלקים, מגיעים בהתלהבות לתוך מעגל שהם לא מכירים, נעמדים באמצע, ומתחילים לנקר עם הידיים, מתוך האוכל שמונח על על השולחן.
אם מישהו מהיושבים היה רוצה שתאכלו, היו מציעים לכם צלחת וסכום.
אני יודע שהיה אצלנו בשר טוב, אבל זו לא סיבה להתנהגות כזו, ועוד בתקופה שיש קורונה.
מי מנע מאנשים לטייל? אישית אני הייתי מבסוט שלא סבלתי מקור כל שניה. והטיולון למחרת היה סבבה לגמרי.
במאמר מוסגר, אני יודע שאני קיצוני, אבל מעדיף טיול גם בשיא החום בלי מזגן, מאשר לקפוא מקור. בכל המפגשים האחרונים, אני והילדים היינו אומללים גם בלילה, וגם בטיול למחרת, בו אי אפשר להיות מחוץ לאוטו.
לגבי שיכורים, לא בעיה שלי. בגלל אילוצים הגענו מאוחר ואכלנו בדרך ;) . אם הילד לא היה מתעקש לעשות נקניקיות (זוגלובק כמובן) על המדורה, גם זה לא היה.
מבחינתי האירוע עמד בסימן הצעצועים שריתקו את הילדים - הבאגי לילדים המדליק של ארנון שושני והזחלן של יונתן שפיזז על ההר.
חוץ מזה היה מעולה כרגיל.
מיקום נהדר, מזג אויר מצוין בערב ובלילה.
לפגוש פרצופים משכבר הימים (כמה כולנו הזדקנו, אלוהים....)
היה טעים כרגיל. הכולסטרול בשמיים......
לגבי שבת....
לי אין מה לקטר שהיה חם.
כי אני נוסע בג'יפ פתוח ולא ממוזג - מה שתכל'ס "לוקח ממני את הזכות להתלונן על מזג אויר" - אבל בלי קשר לזה, אני שונא את הקיץ ושונא חום והיה לי ברור שיהיה לי חם מדי בכל מצב.
כי סוף יוני זה קיץ. קיץ ישראלי ועוד במדבר, זה משהו נוראי. נוראי למכוניות ונוראי לאנשים. אבל לא מפתיע.
זה בכל מקרה עדיף על תל-אביב, שם מצטרפת לחגיגת הטמפרטורות גם לחות גועלית שניגרת, דביקה ומסריחה. אבל בגוש-דן אנחנו בורחים לתוך המיזוג ולא מוציאים את האף מהבית.
כאן באנו לטייל, להיות בחוץ ולהינות.
יהיו כאלה שיאמרו שאף פעם לא חם להם מדי ושזה לא ימנע מהם לטייל. ובכלל גהינום בוער שנשפך לך על הראש משמיים עכורים ומעולפים + ענני פודרה מתאבכת ונחילי זבובים וצרעות, זה כל כך אידיאלי ונפלא ועדיף בעיניהם על אויר קריר, רענן וצלול של חורף, נטול צרעות, נטול אבק.... וזה בסדר גמור, מותר להם להיות מזוכיסטים.
אבל אני שייך לטיפוסים של החורף. אני אוהב קצת עננים ושהכחול של השמיים עמוק ונקי ולא עכור ומעולף. גשם מלפני כמה שעות שהידק את השביל והדביק את האבק ואויר קר וצלול שנושב לי על הפרצוף דרך חלון קדמי מקופל, עושים לי הכי טוב. הצבעים בחורף יפים יותר מהמונוכרום המאובק והחרוך של הקיץ. קור לא ימנע ממני לטייל בשום מצב.
אבל החום?.... כן, ועוד איך. חום מהסוג שהיה בשבת בצהרים עלול למנוע ממני בכלל מלהגיע למפגש כולו באופן עקרוני. אבל הילדים כל כך חיכו למפגש ג'יפולוג, שלא יכולתי לאכזב אותם - אבל גם לא עשיתי שום תכניות לטיול למחרת המפגש.
ובאמת לא טיילנו בשבת. רבצנו תחת ציליות במקום המפגש פחות או יותר עד הצהרים, ואז חתכתי הביתה ולא הצטערתי - כי החום היה נורא. למרות שלא הפסקנו לשתות מים, הראש היה סחרחר. בכל רגע בו לא יושבים מתחת לצל כלשהו, גם צל הברזנט של הג'יפ, הרגשתי שאני נאפה כמו עוף בתנור. לי לא כיף לטייל ככה ואין שום סיבה לסבול בכוח כי "באנו מרחוק אז חייבים לטייל". אני חייב לטייל בעבודה שלי, אבל כאן לא חייבים שום דבר.
באנו בשביל המפגש, החברותא, האנשים, האוכל, הצחוקים. משוטטי המדורות שהגיעו אלינו, שיכורים או לא, לא יצאו רעבים..... הילדים נהנו, אני נהניתי ומבחינתי היה שווה. מפגש נהדר.
אבל - וכאן אני יודע שזה יעלה את חמתם של כמה ויפתח ויכוח - למה המפגש מוכרח להיערך רק ב"יום הכי"?.... הכי קצר בשנה (בדצמבר - קריר/נעים ביום וקפוא בלילה)?... או הכי ארוך בשנה (ביוני - נעים בלילה וגהינום ביום)?.... מה החשיבות הקדושה של הימים הספציפיים האלה דווקא?..... למה זה מוכרח להיערך - בכוח ובעקשנות - בתנאי מזג אויר קשים?..... או קור מקפיא עצמות, או חום שורף שמוציא את החשק לחיות?....... מה מפריע לאמ'שלנו שזה ייערך בעונות קצת יותר נייטרליות כמו סתיו ואביב, עם טמפרטורות קצת יותר מאוזנות ואנושיות?.... שבצהרי היום יהיה נעים ובלילה לא קפוא?..... חומר למחשבה לקראת המפגש הבא.
כמו למשל המפגש השנתי במואב… בפסחא
לטעמי אין מתאים מכך למפגש ואולי אפילו הפנינג מדברי שנתי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ae264b37fd.jpg
תגובה לתגובות ולשאלות, כמובן מנק' מבטי האישית....
לגבי התאריך, גם אני לא מבין את ההתעקשות על שני ארועי הקיצון (לילה ארוך או הכי קצר) שמאתגרים במז"א שלרוב אינו נעים, למה לא בימי השוויון ? הנה יש תאריך שמסמל משהו וגם נותן מרווח נשימה מהחום/קור. למרות האמור אני באופן אישי מעדיף את ה 21/6 מה 21/12 (תאריך שבו אני פשוט לא מגיע...) ב 21/6 אפשר להגיע יחסית מאוחר והלילה בהחלט היה נעים. בבוקר (או לפנות בוקר) התארגנות מהירה, 7:30 כבר בטבילה בעין עקב ו 11:30 בבית סגרו את הפינה של חם לי או לא. ולפחות לנו (לי ולבן) היה מצויין.
לי דווקא היה חסר משהו מגבש במפגש, נושא שהעלתה אחת המשתתפות בקבוצה של החלליות שלא מכירה את הנפשות הפועלות, סה"כ לא הייתה אינטרקציה בין הקבוצות ולמעט הכותרת "מפגש ג'יפולוג" שנשארה במחשכי הפורום ושמספיקה לחלק מהאנשים, לא היה שום דבר שבאמת נותן איזה הרגשה של אירוע, לא נכנס לנושא המסחרי אבל אולי בכל זאת לאסוף את כולם בשעה יעודה, לתת כמה מילים, אולי הגרלה לתמריץ (מי שהגיע מהכי רחוק, הג'יפ הכי מדוגם, הכי מלוכלך וכד') משהו שיכניס עניין חוץ מאשר "עוד" לילה במדבר. השיכורים שבאו לאכול, ואללה לא פגשתי אותם אבל כן טעמתי מהאבטיח של סער והקפה של מנחם שלא ראיתי זמן רב, ושוב זה מקשר אותי ליצירת תוכן לאירוע ביחוד למצטרפים החדשים למשפחה.
הלו הלו! גם הסמו הקשיש סיפק ריגושים לדור הצעיר....
עשיתי עם העגלה הסעות הלוך חזור על הבוקר...
שנית, מפגש ג'יפולוג... ראוי שיהיה הארדקור... חוץ מזה כשנוח ונעים ייתכן ויהיו יותר מטיילים לא קשורים ובכלל עמוס.
אני דווקא מסתדר רעיונית עם המפגש הנצחי בלילה הארוך והקר בשנה... מגיל 16 או 17 אני חושב.
ודבר אחרון, האנשים שלנו בקהילה ... בולטים, בולטים באיכותם ובאופיים.
מגיעה תודה ענקית לחנן וניר ל.
שעזרו לכבות את טרטור מנוע ההיילקס שטרטר לנו במוח עד אחת בלילה (: אין על טויוטה!
אני מצטרף לכך שיש מקום לחשיבה על משהו שבאמת מחבר את כל באי המפגש.
כיף לי לשבת עם ה10-15 שאני יושב איתם כל מפגש, במקרה הם גם מספיק מוכרים ככה שכל שאר מי שאני מכיר עובר להגיד שלום, אבל מעבר למדורה הזו אני בטוח שיש עוד אי אילו אנשים שאני מכיר בכינוי ואין לי מושג שעמדו לידי.
אז עושים סיבוב, אומרים שלום לעוד שניים, אבל בדרך כלל זה יגמר בזה.
אפשר הגרלות, תחרויות, או כל דבר אחר כדי שזה לא יהיה רק חניון עמוס אלא באמת מפגש.
לא כל דבר צריך לסבך ולא על כל דבר צריך להתפלסף (על גבול הטרחנות).
היה אחלה!!!
אם מישהו סובל מחום הוא לא היה צריך להגיע בשביל זה יהיה עוד מפגש חורף.
אם אתה לא רוצה שאנשים יסתובבו לידך, יבואו להכיר, להגיד שלום וגם לטעום, אל תבוא למפגשים שזו המהות שלהם.
ולא צריך ליצור אטרקציות ועניינים משותפים, לא יכירו השנה אז יכירו שנה הבאה.
מבחינתי אפשר לאמץ שני מפגשים ואז כולם מרוצים (או שלא).
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הארדקור זה אחלה.
ואז מי שרוצה "לטייל" במעלה זיק או רמון יקבל את מנת האקשן, השבירות והנזקים האהובה עליו כל כך, ויבוא על סיפוקו. אני בעד.
אבל אפשר ואולי גם צריך להפריד לפעמים בין "הארדקור" שמתייחס לרמת העבירות, לבין "הארדקור" בתנאים האחרים.
כי מפגש ג'יפולוג זה לא רק טיול גברים ומבחן הישרדות אלא גם ובעיקר - מפגש חברתי. ותנאי מזג אויר קיצוניים/מכבידים מרחיקים ממנו רבים וטובים מאלה שרוצים לבוא עם כל המשפחה, כלומר עם הילדים והנשים. וכן - לפעמים אנחנו רוצים גם את זה!... לקרב קצת את המשפחה לתחביב...
אז נכון שחלק הגיעו בהרכב משפחתי, אבל הם לחלוטין לא הרוב.
אצלי הילדים משתגעים על המפגש הזה ומצפים לו בקוצר רוח ואין מצב שלא נגיע - אבל אשכרה לא בא לי לטגן/להקפיא להם ת'צורה רק כי מוכרח להיות הארדקור. וכנראה שלא רק אני חושב ככה כי באופן כללי הגיעו הרבה פחות רכבים מאשר במפגשי החורף. כנראה שחום קיצוני מפריע לא רק לי.
לא יזיק לנסות פעם מפגש בעונה נייטרלית.
ברלי, לא הבנתי עד הסוף את דעתך על הגלילון. הדיבורים היו קצרים מידי. כנראה צריך עוד לילה כדי להעביר את הדברים.
תודה לאומי על טיול נחמד ולשותפו על ההסברים. היום הזה גרם לי להעריך את עמידות נוסעי הסופה הפתוחה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4db30d9910.jpg
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
העניין עם הגלילון היה כזה:
אני ולינגל ישבנו סביב שרידי המדורה וקשקשנו לנו עד הבוקר. גיתאי נחר לידנו בכסא.
לא יודע מאיפה ואיך, הגענו לדיבורים על נשק והוזכר הגלילון לשנייה וחצי.
ואז גיתאי התעורר, קם מהכסא, הכריז "גלילון זה נשק של גברים". וחזר לישון. הפעם בג'יפ שלו....
החיבה שלי לגלילון לא מקרית. כי סופה פתוחה וגלילון חולקים קירבה תפיסתית: זה מיוצר בישראל, זה מחליד, זה לא הכי נוח, זה לא מפסיק לנסוע/לירות, אין מעצורים/ברקסים..... וכנראה שרק גברים אמיתיים יודעים לראות את כל הטוב שבזה ולהוציא מזה את המיטב.
שטיפת מוח לשריונרים
גלילון לא מחליד .הוא מחליף צבע
גיפולוג 2021..
היה אחלה מפגש (השלישי בתוך שנה).. האמת, אין לי הרבה תלונות לגבי מזג האוויר, לי באופן אישי לא היה חם מדי, מעט קריר בלילה אבל סביר בהחלט.. לא סבלתי בשום רגע..
לפני שהגענו טיילנו קצת, שתינו הרבה מים (בירות), ספגנו את השטח ונסענו לחניון..
פגשנו המון חברים ותיקים וגם כמה חדשים.. היה באמת תענוג וכיף גדול לפגוש את כולם..
סביב המדורה היו כסאות מתחלפים כמו תמיד, אנשים באים והולכים.. חיבוקים, צ'פחות, קצת ויכוחים, קצת עדכונים ואפילו דיון מעמיק אחד על זה שהעולם שלנו שטוח ולא עגול.. לא הייתי בטוח מי שתה יותר אני או זה שאומר לי את זה.. (בכל אופן תודה ליוסי על הדיון המעניין).
ככה העברנו את הלילה סביב המדורה עד שנרדמנו.. אההה... ושתינו פרקולטור.. והרבה הרבה קפה קר (תודה מנחם, הרגת אותנו עם הקפה הפעם).
בבוקר קמנו, קפה שחור טוב.. ארוחת בוקר קלילה.. ואז קיפול זריז ונסענו לטייל באיזור..
היה קצר אבל אחלה ניקוי ראש... כרגיל..
תודה למארגנים.. ותודה לכל החברים היקרים שממשיכים להגיע ולשמר את המסורת המיוחדת הזאת.. כבר 20 שנה עוד מעט.. איך הזמן טס... הזיה..