תגובה: אז מה השטיק לגבי ה mg החשמלית?
אם יש בית שדורש שדרוג בזרם המותר ל40×3, העלויות הן:
2700 לחברת חשמל + 500 לכל בדיקה
2000-3000 לבדיקת חשמלאי לפני חברת חשמל לוודא שהכל תקין. במידה ולא תשלמו על תיקונים לפי הצורך.
בהנחה שאין הפתעות גדולות ועוברים בבדיקה הראשונה, מדובר בעלות נוספת של כ7000 ש"ח עבור התשתית לעמדת הטעינה.
Sent from my SM-A515F using Tapatalk
חבר טוב מתקין עמדות טעינה
בעיר המצב קטסטרופלי
הפנו אותו ללקוח שחי בקומה 17 באיזה מגדל
חוץ משינוי החיבור הוא צריך עוד להריץ כבל לחניון
לקוח אחר החניה שלו ברמת החיל בצד השני של כביש - רק התאום תשתיות יהיה ״עונג צרוף״
המוכרים רק שואלים אם יש להם חניה בטאבו
[emoji2363][emoji2363]
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
חנן אם אני מבין נכון התקנת עמדת טעינה של 16A, נכון?
ב220V זה יוצא 3.7KW, או כך לפחות טוען דוד גוגל.
כלומר קצב טעינה של 160 דקות ל10KW.
עבור סוללה של 73KWH כמו באיוניק מדובר בזמן טעינה מ0 ל 100% של 19.5 שעות??
נכון שאין מתאר כזה של טעינה מ0 ל100% אבל עדיין זה אומר שאין מצב לשתי נסיעות ארוכות גב אל גב, ללא עזרה מאיזה תחנת טעינה מהירה בדרך (שתכלס אין ממש עדיין).
או שפיספסתי משהו.
אכן פספסת.
הטעינה באיוניק 5 היא תלת פאזית ולכן הספק הטעינה המקס' בac הוא 11KW.
6.5 שעות מ0 ל100 אחוז.
מעולה, שמח לטעות..
Sent from my HD1903 using Tapatalk
כתבת שאין עמדות טעינה מהירות.
ובכן, זה לא לגמרי נכון. יש עמדות. על כביש הערבה יש 3 ובאילת יש 4, למשל. חוץ מהן יש בארץ עשרות רבות.
בשלושה ימים שהאיוניק אצלנו עשינו יותר מ1200 ק"מ, ורוב החשמל הגיע מעמדות מהירות. נסיבות מיוחדות. נסיעה לאילת ובנוסף טיפול בהול בכלבה שנעקצה ע"י עקרב קטלן עב צבתות. לא הייתי בונה על טעינה מהירה לשימוש נורמלי יומיומי.
רובן המוחלט של העמדות המהירות זה 50KW. מהיר אבל לא אולטרא מהיר. בהפסקה של 20 דקות בדרך לאילת זה יתן לך עוד 25 אחוז סוללה.
יש גם אולטרא מהירות. עדיין בודדות.
הכי נוח זה בבית, ללא ספק, וצריך לבחור רכב שמתאים לנסועה שלך, בלי לבנות על טעינה בחוץ, מלבד אירועים נדירים.
בנוסף, טעינה מהירה מייקרת את החשמל פי 4.
נושא התשתית בבית: מסתבר שמזגן תלת פאזי גדול בסלון, פלוס ארבעה סירים על הכיריים התלת פאזיות פלוס טעינה תלת פאזית ב16 אמפר, מקפיצים לי את הנתיך הראשי בבית.
אז בינתיים ירדתי לטעינה של 10 אמפר, 6.7KW, ואני בוחן את האופציה של שדרוג החשמל בבית ל3X40 אמפר. אלון כבר פירט על זה קודם.
טעינות מהירות או סופר מהירות לא מקצרות את אורך חיי הסוללה ?
מה הרעיון של עמדות הטעינה חינם של טסלה?
הרעיון הוא...
שמישהו שאני מכיר בעקיפין, קנה שתי טסלות.
הראשונה הגיעה השניה בדרך.
בפעם הראשונה שהוא נאלץ לחכות 40 דקות באמצע יום העבודה - לצורך טעינה חלקית - הוא פרסם את שתיהן למכירה (ומכר ברווח יפה יש לציין).
אני מניח שטסלה מבינים שאנשים לא אוהבים לחכות 40 דקות או אפילו 20 דקות לתידלוק של רבע טווח - ולכן העדיפו לתת פתרון חינם לתקופת ההסתגלות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
טעינות מהירות או סופר מהירות לא מקצרות את אורך חיי הסוללה ?
בספר ההדרכה לנהג של האיוניק 5 רשום שטעינה מהירה בDC מקצרת את חיי הסוללה.
לדעתי זה כוללני מדי. טעינה מהירה מוגדרת מ50KW ומעלה.
אבל יש מהירה ויש מהירה. האיוניק 5 יודע לקבל גם 220KW, אז 50KW מעמיס על הסוללה שלו? מסופקני.
בכל מקרה, האג'נדה הפרטית שלי היא שהרכב צריך לשרת אותי ולא להיפך, ובכל מקרה רוב ככל הטעינות שלי יהיו בבית או בעבודה, בAC.
אז אם קורה אירוע חריג ואני צריך טעינה מהירה אני לא מחשבן לסוללה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
בשלושה ימים שהאיוניק אצלנו עשינו יותר מ1200 ק"מ,
יש כבר תובנות על צריכת החשמל / טווח הנסיעה האפקטיבי בשיא הקייץ ובמהירויות כביש 6 של 120 קמ"ש?..
מגזין אוטו חישבו 320 ק"מ (ביחס ל480 רייטד). מקובל עלי, אבל השאלה עד כמה המספר הזה מייצג את המקרה הגרוע.
המשרד לאיכות הסביבה פרסם היום (רדיו)שמרבית חריגת זיהום האויר בארץ הוא ממשק האנרגיה וספציפית תחנת כוח חדרה..
לא רכבים, וזה במצב הנוכחי (!) כשיש מעט מאד רכבים חשמליים והרוב המוחלט בעירה פנימית לסוגיה.
מה שמחזיר בחזרה את ההתעלמות/הכחשה שאין אנרגיה יש מאין.
יותר בכיוון של״נדפוק את המערכת כמה שאפשר עד שמישהו שם יתפכח״.
הפרחים שהרכבים החשמליים מפליצים ועושים נעים בראש (ובכיס) לנישת המשתמשים כעת זה בקושי הסיפתח לבעיית זמינות אנרגיה וזיהום נלווה גדול יותר אם לא יתפתחו כאן במקביל תשתיות ייצור אנרגיה נקייה.
וכולם מכירים איך דברים כאן עובדים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
יש כבר תובנות על צריכת החשמל / טווח הנסיעה האפקטיבי בשיא הקייץ ובמהירויות כביש 6 של 120 קמ"ש?..
מגזין אוטו חישבו 320 ק"מ (ביחס ל480 רייטד). מקובל עלי, אבל השאלה עד כמה המספר הזה מייצג את המקרה הגרוע.
במשולבת שלי זה יוצא באיזור ה16kwh למאה ק"מ, כ450 ק"מ לסוללה.
הקרוז שלי מכוון תמיד לכ15 קמ"ש מעל המהירות המותרת, כולל 135 קמ"ש בקטע המרכזי של כביש 6, אבל בפועל רוב הזמן התנועה לא מאפשרת להגיע למהירות הזו. עוד לא יצא לי לנסוע ממש בכביש ריק. אני מניח שבמקרה כזה במקטע של כביש 6 הצריכה היתה עולה למעל 17kwh למאה ק"מ. פחות מ400 ק"מ לסוללה. מכיוון שמעט מאוד אנשים גם גרים וגם עובדים ממש על כביש שש ונוסעים רק כשהוא ריק, אני מהמר שרוב האנשים יהנו מסוללה שנותנת מעל 400 ק"מ.
ואם אתה חזיר גז רציני ונוסע כשהכבישים ריקים? קיבלתי כבר דיווח מחבר שהסוללה הספיקה לו לפחות מ300 ק"מ, כשחלק רציני מהזמן הוא נסע ב150 קמ"ש, ובשאר הזמן סתם ניצל את כל ה217 כוחות סוס בהאצות. הוא גם היה עם גרסת העלית שעקב גלגלים שונים הסוללה מספיקה בה רק ל450 ק"מ רשמיים, במקום ה481 של הדגם הזול.
העמדות טעינה הפזורות בארץ הן גינריות ומתאימות לכלל הרכבים או שלטסלה עצדות נבדלות משלה ובחינם ?
לא ממש הבנתי איך טוענים ואיך משלמים בעמדות האלו והאם אפשר למשל שינחת אצלי איזה חבר פתאום שירצה טעינה מכבל מאריך פשוט…
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הקרוז שלי מכוון תמיד לכ15 קמ"ש מעל המהירות המותרת, כולל 135 קמ"ש בקטע המרכזי של כביש 6, אבל בפועל רוב הזמן התנועה לא מאפשרת להגיע למהירות הזו. עוד לא יצא לי לנסוע ממש בכביש ריק. אני מניח שבמקרה כזה במקטע של כביש 6 הצריכה היתה עולה למעל 17kwh למאה ק"מ. פחות מ400 ק"מ לסוללה. מכיוון שמעט מאוד אנשים גם גרים וגם עובדים ממש על כביש שש ונוסעים רק כשהוא ריק, אני מהמר שרוב האנשים יהנו מסוללה שנותנת מעל 400 ק"מ.
ואם אתה חזיר גז רציני ונוסע כשהכבישים ריקים? קיבלתי כבר דיווח מחבר שהסוללה הספיקה לו לפחות מ300 ק"מ, כשחלק רציני מהזמן הוא נסע ב150 קמ"ש, ובשאר הזמן סתם ניצל את כל ה217 כוחות סוס בהאצות. הוא גם היה עם גרסת העלית שעקב גלגלים שונים הסוללה מספיקה בה רק ל450 ק"מ רשמיים, במקום ה481 של הדגם הזול.
בסדר. אבל גם ברכב בנזין עם מנוע שובב אם תבלה את כל אחרי הצהריים בפתיחות .. תגלה מהר מאד שהדלק נגמר, מהר מאד ..
אני מניח שמדובר על נסיעה שפוייה. לא סבתא ולא ילד שקבל רשיון אתמול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
וואו. נשמע טוב מכדי להיות אמיתי.. אז איך ההם הגיעו ל320 ק"מ, גררו קרוואן?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
העמדות טעינה הפזורות בארץ הן גינריות ומתאימות לכלל הרכבים או שלטסלה עמדות נבדלות משלה ובחינם ?
לא ממש הבנתי איך טוענים ואיך משלמים בעמדות האלו והאם אפשר למשל שינחת אצלי איזה חבר פתאום שירצה טעינה מכבל מאריך פשוט…
העניין הזה סובל מהמון תקנים בשלב הזה. אני בקושי הספקתי להכיר את החלופות השונות באיוניק 5 אז אני בוודאי לא אתיימר לסקור את האפשרויות לרכבים האחרים.
העמדות טסלה מיועדות כרגע רק לטסלה. אילון מאסק הצהיר שהן בקרוב יפתחו לשימוש לכל המותגים, גם בישראל.
איוניק 5: יש טעינת dc מהירה בתקן ccs.
50-220kw. יש עשרות עמדות כאלה בארץ, והן שייכות למספר מפעילים. אתה צריך אפליקציה של כל מפעיל בנפרד כדי להיות מסוגל להתחבר לכולן ויש קצת פחות מעשרה מפעילים שונים. בלאגן. חלק מהאפליקציות ניתנות לאישור סופי רק טלפונית, אז לא כדאי לבנות על הורדת אפליקציה והשמשתה רק ברגע ההגעה לעמדה. לרוב המפעילים יש אפשרות לקבל שבב שמאפשר לך להשתמש בעמדה גם כשאין קליטה, כמו למשל בחניון תת קרקעי
המשך יבוא, לac.
ac:
הכי בסיסי: עמדת טעינה ביתית שמקבלים שובר להתקנה שלה עם האיוניק. צריכה להיות מחוברת לתשתית של לפחות 16a תלת פאזי. העמדה מגיעה עם כבל טיפש שמחובר אליה באופן קשיח , והקצה של הכבל מתחבר לרכב לשקע בתקן Type 2.
טוענת בהספק של עד 11kw. עוד לא קיבלתי את העמדה אז אני לא יכול להרחיב עליה יותר מדי. אמורה להיות לה נעילה תוכנתית/חומרתית כלשהי שמונעת מהשכנים לטעון על חשבונכם.
אני קניתי בנוסף "עמדת טעינה ניידת" תלת פאזית, שתאפשר לי להתחבר לסדנה בעבודה או לנסות למצוץ כמה שקלים מבועז, בהתחברות למחסן שלו.
זה בעצם כבל שבצד אחד הוא תקע תלת פאזי 16 אמפר, ובצד השני תקע type 2, כשבאמצע יש קופסת פיקוד קטנה. בקופסה יש אופציה לשנות אמפראז' ולקבוע טעינה מתוזמנת.
בנוסף, בניתי מתאמים מתקע חד פאזי ביתי רגיל ומתקע "סיקון" תעשייתי חד פאזי כחול לשקע תלת פאזי 16a. זה מאפשר להזין את ה"עמדת הטעינה הניידת" מחשמל חד פאזי. ככה יהיה עוד יותר קל לחלוק עם בועז את הוצאות החשמל שלי. כמובן שזה מגביל מאוד את הספק הטעינה, אז זה פחות אפקטיבי.
עמדות טעינה ציבוריות ac: דומה מבחינת אופן החיוב (אפליקציות ושבבים) לעמדת טעינה dc וזהה בהספק הטעינה לעמדת הטעינה הביתית. 11kw.
יש מעל 1000 כאלה בארץ. רובן ללא כבל משלהן, וצריך להצטייד מראש בכבל טיפש שמשני צידיו הוא type2.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
והאם אפשר למשל שינחת אצלי איזה חבר פתאום שירצה טעינה מכבל מאריך פשוט…
אפשר.
אבל הקצב איטי (כ 15-20 ק"מ לשעת טעינה).