תודה :)
Printable View
אומי ,
בפעם הבא שאתה באיזור סור לכופתא בזרזיר …
אני עובד במגדל העמק ונוסע עד לשם .
גלעזר
Sent from my iPhone using Tapatalk
מול המשטרה בראש פינה. שומר שבת..
אבל טעים ונדיב.
Sent from my M2010J19SY using Tapatalk
אבקש לסייג משהו קריטי: בלי לפגוע בכבודו של אף אחד, אבל כאשר מישהו נכנס ליג'יפולוג וכותב "אני מחפש לקנות ג'יפ דאסטר או פורסטר כדי לצאת לסלעים" אז מתקנים אותו ומציינים כי דאסטר ופורסטר אינם רכבי שטח אלא רכבי כביש שטח. המהדרין אף יציינו בדחילו ורחימו כי רק רכב של חברת ג'יפ הוא ג'יפ. כבדודו של כל אחד במקומו מונח ואיש כטוב בעיניו יעשה ומי יתן ותמלא הארץ טיולים טובים.
על אותו משקל, אם מישהו נכנס לפורום נתחים מובחרים וקצביות וכותב שהוא הצליח לייצר סטייק מרשים מפטריית פורטבלו, יש מי שיעיר לו בנימוס שפטריית פורטבלו על כל מעלותיה המבחילות אינה בשר. המהדרין אף יציינו בדחילו ורחימו כי פטריית פורטבלו היא פטריית פורטבלו ואינה לקוחה מפרה, חזיר או כבש.
על אותו משקל, אבקש התייחסות ספציפית לשווארמה אשר עשויה מעוף וציון העובדה שמדובר בשווארמת עוף, יותר נכון "פיתה עם עוף בטעם שווארמה". השאלה האם מדובר בהודו שנבחר על ידי נוכלי שווארמה בגלל מחירו הזול או בתרנגולת שנבחרת בגלל שהיא לא פרה - פחות רלוונטית.
אני לא מטיל דופי במי שבוחר לאכול שווארמת עוף, שמעתי שזה בריא מאוד, כך אומרים השפלים שמוכרים את תרנגולת הכפרות המסתובבת הזאת, אך לטובת מי שרואה עצמו כחובב שווארמה אשר מסוגל לנסוע למרחק רב כדי לאכול, אבקש שתציינו זאת, על מנת שלא תיוותר סיטואציה בה אדם מגיע עם רוביקון לטיול קשוח- ומגלה לאכזבתו שמדובר בדרך נוף כרמל.
לטיפולכם המסור אודה.
תומר מותר להמליץ ללא מבחן הביס?
אם כן לך לנכד של אברם, 100אחוז כבש... לדעתי לא רחוק ממך רק תהייה מוכן לשלם.
....ובבקשה תחזור לספר לכולם אם שווה הכבש.
נ.ב הבחור צורף.... עשה לנו את הטבעות/קולרים... תלוי איך מסתכלים על זה.... יום בהיר אחד החליט שהוא עושה שווארמה כבש אורגינל... ובינתיים ממה שאני רואה בפרצוףספר התור מתארך והתשבחות גם כן.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
קודם כל תודה. מעריך.
מעבר לזה, אני חש עצמי נפגע מהעובדה שיש כאן המלצות על שווארמת ציפורים. זה סתם מוריד מרמת האמינות של הממליץ. אבל זה כמו לסמוך על מילה של מישהו שאומר לך שלוקרייט זה משהו בן זונה כשיש לו לוקרייט שבוע וקודם היתה לו דייהו לאנוס. זה משהו שלא עושים, זה פגיעה באמינות וזה מבהיר שמי שניצב מולך הוא טרוריסט שווארמה שפל.
אני לא יכול ללכת עכשיו לבדוק כל שווארמיה, אבל אחת מהן אכן נסעתי לבדוק ומכיוון שאני מכבד את חברי, אז אהיה כמו כל אלה שכותבים שהיה להם ניסיון רע עם מוסך אבל מסרבים לומר איזה מוסך- ופשוט אציין שנסעתי, הגעתי, התבאסתי מהעוף, הודו, אנא עארף , אכלתי והתעצבתי יען כי היתי מספיק מטומטם לאכול הודו- ויותר מטומטם לסמוך על דעתו של אדם שמבחינתו הודו הוא שווארמה. ההבדל בטעמים- תהומי והעובדה שיש בכלל בשר שצריך לתבל אותו בשומן של בשר אחר כדי "להוסיף לו טעם", זה חילול הקודש ואני סתם התבאסתי. אם היתי רוצה חיקוי היתי קונה אדידוס...
רגע. אתה לא באמת כתבת שדאצ'יה דאסטר זה עוף?
תומר,תתבגר, בתוך עמך אתה חי, 90% מהשווארמות בארץ זה עופות, כשזה משהו אחר, ידאגו לכתוב את זה.
תומר,
כאשר אני קורא את הגיגיך כאן, אני ממש מדמיין שאני צופה בטלוויזיה, בתוכנית שבה רשף לוי מלווה כל פרק סטנדאפיסט אחר, כאשר הפרק היום הוא עם תומר הדר.
צריך לאסוף את האמירות, הפנינים והדימויים שלך ולייצר סדרת סטנדאפ.
:)
נשלח מהנייד
עזוב. אתה מחזיק מבן אדם גבר, אחד שאתה היית מבקש ממנו רצועה- ופתאום הוא מכניס את המילה "הודו" לשיחה על שווארמה, ולא בקטע של מדינה של טיול אחרי צבא, אלא בשמה של הציפור שבשרה כל כך נוראי וקשה שהיו צריכים לציין שמדובר בהודו נקבה כי בטוח מישהו פישק לה רגליים, בדק את התוכן ואז אמר "זה בסדר, תשחטו אותה, תנו לזכרים לחיות".
בעקבות משבר החגים אני באמת נכנסתי למשטר הקפדה- ומנה שווארמה היא כל מה שאני מרשה לעצמי- אז קשה שלא להתאכזב מלהגיע לשווארמיה מומלצת ולקלוט מקילומטר את הצבע הצהבהב חולני של השיפוד הפולני והמכובס. ואתה אומר לעצמך בלב "יש לי חזה עוף בבית והוא אפילו מסודר בצורה יותר אלגנטית מחתיכת מגדל מסתובב", אבל אתה אוכל- ושום דבר לא יכול להסוות את בושתו של העוף שמבקשים ממנו להיות מה שהוא לא. זה אכזרי וזו פגיעה בחוק כבוד האדם וחירותו. אני גם חושב שיש כאן הונאה צרכנית- כמו ששמפניה היא השם שניתן למשקה שמגיע מחבל בצרפת, והיתר זה יין נתזים, כך צריך גם לנהוג בשווארמה: בקומה הראשונה גרה כבשה. מעליה גרה פרה. ומעליה עוד כבשה. וחיו ביחד, בחברה טובה בשלום ובנחת. בסיפור הזה אין נקבות הודו, הן בסיפורים על פסטרמה.
לגבי היתר, הפנינים, עזוב. אני אהבל ולא מבין כלום על כלום. בעולם מושלם היה מתארגן איזה טיול וותיקים והיו בטח צחוקים כי חלק מהאנשים לא ראיתי 15 שנה אבל נמרוד זקן, ברלי ממורמר על העולם, אסף מכין נקניקיות בתיבול נודלס וסביון בכלל זה שם של פרח.
מה נודלס מה?! לה לקרוא נודלס? לעבוד על בנאדם בעיניים... מנה חמה מגיל מסויים כבר לא נחשב אוכל לגיטימי...
ולדבר הזה שצף שם אתה קורא נקניקיה?!
תומר ... עברת צד?..
תומר. אתייחס בקצרה . לנושא השווארמה מבעלי כנף.
אתה צודק. אבל גם לצמחוניים מגיע לאכול שווארמה.
ואתה צודק - ראוי להזהיר מראש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ביום חמישי ושישי הקרובים איש השווארמות זיו גרטי מ- Gerti Doner מגיע לשוק הכרמל לפופאפ דו יומי עם דונר תורכי
—-
גרטי דונר - רח׳ יום טוב 17, שוק הכרמל, ת״א.
החל מ-9:00 ועד שהשיפוד יגמר.
היה בפייסוש.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
מה אתה מיילל? תארגן!
בקש רשות מהמפקדת שלך, קבע תאריך מספיק רחוק קדימה כדי שנוכל להתארגן (על רשות מהמפקדות) וללקט נתחי בקר וצאן מובחרים, (ללא ציפורים) + בקבוקים טובים, תתכנן מסלול לא ארוך מדי ולא רחוק מדי, כזה שישאיר מספיק זמן לחניון לילה שמח כהלכתו של זקנים נרגנים כמונו, ויהיה כיף. והרבה צחוקים.
פעם ארגנו כאן תחרות שקשוקה מרובת שופטים וללא בצל.
יתכן וצריך לארגן תחרות שווארמה בלי ציפורים.
יש אבנר בקהל?
מי שעקב אחר תגובותי יודע שאני מבין בבשר כמו שבעל טויוטה מבין בנזילות שמן, ולכן כשאני ממליץ זה על סמך שותפיי. אבל אני מסיים עכשיו מנה שווארמה מאבו אדם בקלנסווה.
האמת, אפילו אני (חסר סטנדרטים לחלוטין) מרגיש שיש כאן משהו שונה. מסתבר שלפני שהעמוד עגל+כבש עולה על המתקן, הוא מבלה כמה שעות טובות בבור גחלים.
הפיתות רכות וטריות (נראה לי שהיה שם איזה שלט שמדבר על אפיה במקום), והסלטים טובים ובנדיבות.
יש ערימות של פטרוזיליה (שווארמיה שלא מחזיקה פטרוזיליה היא כמו שניצליה שלא מחזיקה לימון כבוש בעיני, כלומר- לא ראויה לתואר שווארמיה).
כאמור, מומלץ.
חיפשתי בגוגל ומסתבר שאפילו יש עליהם פרסומת:
https://food.walla.co.il/item/3397218
אני מחזק! אכלתי אצלו בחורף האחרון-הוא עושה את הגחלים להבנתי רק בשבת. יש כבוד.
החלום שלי- להביא לטיול מתקן גחלים ולסובב שיפוד, אבל זה באמת מוגזם
לא קונספט מוצלח ...לצערי.
נוסה...
זה גרוע מפוייקה...
מחר (שישי בצהריים) נוסע עם הילדה (10) לקמפינג השמורה על החצבני., חתיכת נסיעה מרמת השרון...
אשמח להמלצות לעצירת אוכל ורענון בדרך , צפונית לקו חדרה.
שוט
Sent from my IN2013 using Tapatalk