נגעת בנקודה.
הג'יפאות בכלל, ומי ראוי להדריך בפרט, זה תחום שמתפוצץ מרוב אגו.
גם כאן.
Printable View
מישהו יודע איך קרה שהג׳יפ הושאר ללא נהג בהילוך אחורי (גיר אוטומטי) ? זה מין פטנט כזה מכוון או שהמדריך סתם לא שם לב שלא העביר את הידית עד הסוף ?
דרור
טעותו של המדריך ברורה והוא בעצמו רשם אותה (המסקנה השנייה של המדריך בתחקיר האישי שערך - לא העביר הרכב לפרקינג) ולא רציתי למקד העניין בטעות המדריך אלא להצביע על כשל מיכאני מובנה של הרנגלר.
לגבי מבחן רישוי שנתי - לא יודע מה עושים אחרים, אני אישית מעביר הרכב למוסך שעושה לרכב הכנה למבחן רישוי שנתי כולל מתיחת הכבל של ידית בלם היד. אבל, כאמור, עד למבחן הרישוי הבא זה מתרופף שוב...
קטונתי בהבנה טכנית אבל נראה לי שמה שמופיע בסרטון פותר הבעיה (ולא זה לא פתרון פרטאצ'י - אני חושב..).
מה שלי לא ברור מדוע בסוף המאמר כחלק מההמלצות לאופן הנכון לשימוש/ הכנת הרכב לגרירה עם הכננת הוא ממליץ לשים את הגיר האוטו' בניוטרל ולא בפרקינג.
האם זה מחשש שתזוזת הרכב הגורר (חרף העמידה על הבלמים של מי שנמצא ברכב) תזיק לגיר?
כדי לא להפעיל כוח גזירה על הפין נעילה בגיר, שמיועד להחזיק את הרכב על משקלו, ולא כוחות חילוץ שמפעילה הכננת
רנגלר לא מחזיק עם בלם יד בשיפוע, כל בעל jk יודע, גם עם פרקינג אני פוחד להשאיר, אז עם כל הכבוד.. מה הבעיה להניח אבנים בקידמת הגלגלים או לעגן עם עוד רכב מאחור, ככה עושים כל בעל שכל ישר גם כזה שלא עבר קורס.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
הבנאדם הודה שטעה גם כשלא העביר לפארק וגם כשלא שם אבנים.
פזיזות ועצלות של רגע, יכול לקרות לכל אחד כאן.
גם לי כבר קרה שבהיסח דעת שכחתי להעביר לפארק, ודווקא תחת לחץ של התרחשות כלשהי בשטח.
פין של פארקינג נשבר - גם ברנגלר וגם כמעט בכל רכב אוטומטי.
בגלל זה בזמן החילוץ לא משתמשים בו.
אבל בזמן הכנה לכינון - בלם חניה, הילוך פארקינג, אבנים - כל מה שימנע מהרכב לזוז ואז גם להפנות הגה לכיוון 'בטוח'.
במקרה שלי רכב ידני אם אני יוצא ממנו - בלם חניה, הילוך, להפנות גלגלים לכיוון בטוח ולדומם..
אישית אני מעדיף שלא להשאיר רכב בשיפוע בלי נהג, והכנה לכינון אני אשתדל לעשות במישור ורק אז להתמקם מחדש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
רכב מכנן תמיד עם מישהו על ההגה והברקסים.
אני גם ידני, אז הרכב מוכרח להיות בניוטרל בכינון. בלם יד משוך (בלם יד בסופה גרוע לפחות כמו זה שברנגלר)
במדרון - עם אבנים לפני הגלגלים. אם אפשר, רכב נוסף, כבד וחזק ונעול, יעלה למעלה בכוחות עצמו ויעגן את הרכב המכנן.
מכיוון שהמדריך מנהל את החילוץ, אז מישהו אחר, מנוסה ככל שניתן, על ההגה.
אישית, הייתי מטפס עם הג'יפ עד למעלה, מעמיד אותו על משטח מאוזן ככל האפשר כדי להוציא את אלמנט השיפוע מהמשחק, ומכנן עם כל הכבל + רצועה אחת או שתיים. או מכפיל כוח ורצועות. יש לי המון רצועות ועוד כבל של 30 מטרים בשביל סיטואציות כאלה בדיוק. זה גם טוב לכננת, לעבוד בכריכות התחתונות. שם יש לה הכי הרבה כוח והיא מתאמצת הרבה פחות.
השבוע אהיה במעלה עשוש, ואם יהיו רכבים חלשים, נגיד רקסטון וכאלה עם צמיגי כביש בחתך נמוך שלא מוציאים אוויר ולכן לא מצליחים לעלות את המטרים הראשונים כי הם מחליקים, יש מצב שאצטרך לעבוד בשיטה הזו בדיוק. כמו שעשינו בחנוכה. הסופה עולה, תופסת פוזיציה בטוחה למעלה, פותחת את כל הכבל + שרשור רצועות, ויאללה לכנן. כולה 4-5 מטרים, ואחר כך הם מוצאים את האחיזה ומטפסים את השאר לבד.
כמו שעשינו ב 48 …
נסיון גיא, נסיון.
זה משהו שצריך לתכנן אותו בראש, מראש. אין ספונטניות בדברים האלה.
כי אם לא, אתה תהיה תחת לחץ ובלהט העניינים, ואז אולי לא תשים לב ותשכח לעשות דברים חשובים. כמו שכנראה קרה באירוע נשוא השרשור.
והתכנון הזה מראש מגיע רק אחרי שכבר היית בסיטואציה כזו.
עד היום נמנעתי מההסתבכויות הללו.
אני ממש ממש משתדל לחשוב לפני …
לא מדריך ולא מומחה. אבל … [emoji57]
אני לא משתחצן ולא רוצה לפתוח פה ועין … אז אני לא מספר פה סיפורי גבורה .. אבל יצא לי להשתמש בכננת וגם יצא לי להיות ההוא שתלוי בקצב הוו. ועדיין כולנו הפעלנו את החומר האפור לפני שיהיו סיפורים מסמרי שיער.
לפעמים אין ברירה.
רכב לא מצליח לעלות. הנהג ממש משתדל, אבל... לא מצליח.
וזה קורה גם בכלים שלכאורה אמורים להצליח. לנדקרוזר?... ג'ימני?...
בשבוע שעבר לנדקרוזר לא הצליח לטפס במעלה כנף והיה צריך למשוך אותו.
אני מאפשר שלושה נסיונות - מעבר לזה הם כנראה ישברו משהו באוטו ואז כל הטיול יתקלקל לקבוצה שלמה.
יש שיטה.
בהדרכות המבוא לחילוץ - כל מה שאני מנסה לעשות זה להכניס את סדר הפעולות לראש.
השיטה היא כזו שאם תעבוד לפי סד"פ - הסיכוי לשכוח בלהט הרגע הוא קטן יותר.
אני לא אומר שצריך בד"ח להפעלת כננת אבל כן. יש חשיבות לעבודה לא מהבטן ולא בשליפה ולכן יש חשיבות לשינון של סדר פעולות של החילוץ בכלל ושל הפעלת כננת בפרט.
חילוץ הוא בהגדרה פעולה מאולתרת. לכן הסדר הראשוני מכניס אותו למסגרת של קרקע מוצקה מסויימת וסד"פ עם מעבר מותנה בין שלבים זה מה שגורם לנו לעצור לשניה ולהפעיל את הראש.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
טעויות אנוש קורות , גם לאנשים מקצועים, הבנתי שהבחור עם נסיון , צריך להפיק לקחים.
לגבי תעודות , קורסים , הסמכות , המדינה אוהבת דברים כאלו , בסוף כדי לרדת לשביל לבן יהיה permit מיוחד :-) בתשלום כמובן.
לגבי העליה הספציפית , לי יש פחד גבהים , את העליה הזאת עשיתי פעם אחת וזהו , כל בעל פחד גבהים עושה סימולציה מה יקרה אם.... המקום הזה לא טוב לנו, יש יותר מדי סימולציות רעות של נפילה גבוהה מאד .