תודה חנן,
ועוד שאלה בהקשר הזה, מה עדיף מבחינת הסוללה, להחזיק ללילה רכב טעון ל-90% או להחזיק ללילה רכב טעון ל-80% ולתת בוסט קצר (מ-40% ל-60%) של טעינה בהספק גבוה (180kw) במהלך יום הנסיעה?
Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk
Printable View
תודה חנן,
ועוד שאלה בהקשר הזה, מה עדיף מבחינת הסוללה, להחזיק ללילה רכב טעון ל-90% או להחזיק ללילה רכב טעון ל-80% ולתת בוסט קצר (מ-40% ל-60%) של טעינה בהספק גבוה (180kw) במהלך יום הנסיעה?
Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk
עולה טענה שלא ברורה לי:
חשוב לנתק רכב חשמלי מהטעינה ברגע שהגעת ל100% (או מספר אחר) כי לא בריא.
מדוע באופניים חשמליים איכותיים לשטח כאשר מגיעות ל100% הן נכבות לחלוטין (המסך מכובה) להבדיל מרכב, לא סביר שהמטען שלהן חכם בהרבה מעמדת טעינה.
גם הרכב מפסיק לטעון ב100%.
איפה ראית המלצה לנתק את הכבל מייד בסיום הטעינה?
Sent from my HD1903 using Tapatalk
חנן כתב זאת במספר הזדמנויות, אולי לא בשירשור הזה, ולאור בריאות הסוללה המרשימה אצלו, הוא כנראה עובד נכון.
לא זכור לי וגם קשה לי להאמין שהוא כתב ככה, אבל ניתן לו את הכבוד לענות.
הבנת הנקרא:
ההמלצה היא לתזמן את הטעינה כך שהסוללה תגיע ל 100% קרוב ככל האפשר למועד הנסיעה. המטרה היא מינימום זמן על 100%.
לא דובר על ניתוק הכבל.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
בהחלט, מה שמיכה כתב. ברגע שאתה ב100 אחוז, אין משמעות אם הכבל מחובר או מנותק.
אין לי מספיק מידע כדי לומר טכנית מה עדיף.
אבל אני יודע לומר בצורה ברורה מה אני עושה (אשתי עובדת יום בשבוע עם המפונים בים המלח) ומה אני חושב שנכון לעשות במקרה כזה, כשהשיקול הוא נטו של נוחות: טוען ל90 אחוז. גם כאן ניתן להקל על הסוללה ולתכנת את עוצמת הזרם ותזמון הטעינה כך שההגעה למתח היעד תהיה קרוב כל האפשר ליציאה לדרך.
טעינה מהירה בדרך היא גם יקרה וגם פחות נוחה מאשר טעינה בבית, ולכן ככל שאפשר, אני נמנע ממנה. כשצריך, אז צריך, אני לא מחשבן לסוללה, אבל מעדיף לא להגיע לזה.
שאלה:
יש לי ג'ילי 2022 465 אני לא נוסע הרבה. שאלתי: האם עדיף להטעין סוללה 20-80 או 40-60?
תודה
40-60.
מנצל את השירשור לכיוון צדדי אך רלוונטי.
מרחף באוויר החשש מתרחיש עלטה.
למי שלא מעוניין בגנרטור אך יש לו רכב חשמלי (ללא יציאת מתח מובנית 220 וולט), יש המלצה ולינק למתאם בין שקע הטעינה לתקע 220 וולט? שייתן מענה מינימלי ביום הראשון למקרר ביתי, טעינת לפטופ/טבלט/סלולאר ותאורה מקומית.
וספציפית-מחפש כזה לחבר לרכב ג׳ילי
זה מכשיר ספציפי לדגם הרכב, ונכון להיום נדמה לי שמדובר רק באיוניק 5/6 וב byd- לא יודע אם רק האטו3, או גם האחרים.