סבלנות, מכיר כמה וכמה שמנסים, כמו שכתבו, כשיש גל כולם נזכרים אז יש להם עומס פסיכי.
Printable View
סבלנות, מכיר כמה וכמה שמנסים, כמו שכתבו, כשיש גל כולם נזכרים אז יש להם עומס פסיכי.
הסיבה לעיכוב ברורה לי ואני לגמרי לא ממהר (וגם אם הייתי, זה לא שיש לי דרך לזרז את זה) אז ממתין.
סתם מתסכל שלא מגבים את הקריאות לשאת נשק גם במעשים.
מי שמתוסכל מההמתנה לשירות של רישוי כלי יריה - שינסה לקבוע תור לחידוש דרכון.... נגיד בטווח של חצי שנה ועד 200 קמ מהבית.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אין תורים לדרכון, בכלל...
לגבי כלי יריה - זה נחמד שיש שרים וראש ממשלה שקוראים לאזרחים לשאת נשק, כי שוב תפסו אותנו עם המכנסיים למטה ואין נשק ברחובות בידי אזרחים נורמטיבים, אבל זה לא מגובה בכלום . ביד השנייה הם עובדים כרגע על חקיקה שתקטין בפועל את מספר החמושים כחוק. יכול להיות שעד שתקבלו את הרשיון הנחשק כבר יעבירו חקיקה שמבטלת את התבחין ותיאלצו להיפרד ממנו בתקופת החידוש הבאה.
בשבע גם אין כלום.
זה היה נכון אולי בימי גל הקורונה האחרון כשהעובדים הגיעו או לא הגיעו בהפתעה. היום כולם בריאים ואין הפתעות. השירות הכי בסיסי של דרכון - לא זמין. וכשתצליח לקבוע תור לעוד ארבעה חודשים בקצרין שדרות או רהט - אף אחד לא מתחייב שהדרכון יגיע אליך עד הטיסה... חודש חודשיים... נראה. ובזמן הזה גם הדרכון הישן שלך אצלם.
בקיצור - רישוי כלי יריה - תענוג לעומת זה.
אסף.
האמת שאני לא מבין את התלונות.
(וכן גם אני צריך דרכון לבנות שלי)
הרי אם היו יושבים שם באופן קבע עשרות פקידים משועממים, היינו מתלוננים על אבטלה סמויה.
שנתיים שלמות לאף אחד לא הזיז שהדרכון שלו גבולי (ובצדק) ואז בבת אחת כל המדינה רוצה דרכון, אין מערכת שתעמוד בלחץ כזה, לא פה ולא בגרמניה.
המדינה מנסה לעזור, מאפשרים יציאה עם דרכון זר, מאריכים תוקף של תעודות זהות כדי להפחית עומס ומאשרים משהו עם תעודות מעבר זמניות (לא ירדתי לפרטים).
כנ"ל לגבי הנשקים, מישהו חשב שלא יבוא גל נוסף? עכשיו נזכרתם? המערכת לא אשמה שהיא לא ערוכה לגל בקשות שמגיע כל כמה שנים, כי בשאר הזמן היא לא מעסיקה סתם אנשים.
ניר, ממה שקראתי עד עכשיו נראה שהתקנות החדשות בעיקר יפגעו בספורטאים, שזה חבל, אבל לא סיבה להרפות את ידי מי שרוצה לעשות רישיון על בסיס שאר התבחינים.
מדובר בניהול כלכלי של שיא ושפל,
לא סביר לגייס עובדים קבועים על מנת שבתקופת השיא כולם יקבלו שירות באותה מהירות ויעילות.
בדרכונים יש גם מחירי חורף וקיץ לחידוש שבא להחליק את עקומת הביקוש.
יש אחריות גם לציבור שלא לחכות לרגע האחרון.
עם זאת מה שעולה שיש בעיה של מחסור בשירות לאורך זמן, כאן היו צריכים לטפל.
בכלי ירייה, מדובר בפיק שחוזר במרווחים די גדולים.
אף אחד לא היה רוצה שהמדינה תגדיל באופן קבוע את כמות העובדים שברוב הזמן יהיו באבטלה סמויה.
שני ה 9ממ שלי
האם תעודה מוינגייט מדריך רכב שטח עומד בתבחין של "מורה דרך" לצורך קבלת רשיון לנשק?
הכוונה לקורס הזה:
https://www.wincol.ac.il/xcool/suv/course_suv/
שלמה לא נראה שהקורס הזה הוא קורס מורי דרך.
מעיון מהיר בסיליבוס אתה לא מקבל תעודה ממלכתית בסיום .
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אם אין לך תעודה רשמית של המדינה אז אתה לא מורה דרך.
מורה דרך זה קורס של שנתיים עם תעודה בסופו.
זה מקצוע אמיתי ותעודה אמיתית.
אסף.
האמת, יש להם שירות יחסית לא רע. אם פעם היו סיפורים על אנשים שפתאום נעלם להם הרשיון כי הם שכחו לחדש וכו', היום זה לא קורה. הם שולחים סמסים להזכיר, מתקשרים להזכיר, מאוד שירותיים. אבל, העומס כנראה משפיע. עשיתי מטווח חידוש ב 25/2, ב 1/3 קיבלתי סמס שיונפק לי רשיון קבוע חדש תוך 3 חודשים. עדיין לא הגיע. התקשרתי אתמול, היו נורא נחמדים, אמרו לי: יש לך עוד שבוע, אם לא יגיע תתקשר אז. רואים שיצאה לספק הוראת ייצור ב 1/3 (מתי שיצא הסמס כנראה). בעבר היה מגיע רשיון קבוע תוך 3 שבועות בערך.
אם קראת את החלק שעוסק בספורטאים, אז שים לב להסברים המכובסים ולמד - ממציאים תירוצים מקוריים כדי למנוע מכמה עשרות ערבים לקבל רשיון חוקי לנשק (זה בערך התחום היחיד שמאפשר להם את זה, את הצייד כבר גמרו מזמן).
אותי מטריד יותר השינוי שמתכננים לתבחין העבר הבטחוני, אני לא יודע אם יחול גם עם מי שכבר יש לו (אפליית גיל) או רק על מבקשי רשיון, הטענה הפעם היא שמי שכבר רחוק מימי שירותו הצבאי כבר לא מיומן מספיק בהפעלת נשק. לא עקבי כמובן עם הטענה שספורטאי ירי מעשי לא צריך לשאת נשק מעבר לאימונים במטווח...
אמנם לא קראתי כל מילה בשרשור, אבל לא ראיתי שהוזכר שלדרכון יש פתרון למי שמוכן לשלם "קנס" עבור זה שחיכה לרגע האחרון: בשדה התעופה ב 800+ ש"ח ניתן לחדש דרכון תוך חצי שעה. אז נכון שזה יותר מפי שלושה מדרכון רגיל, ונכון שזה רק לשנה, אבל זה פתרון והוא עובד לכולם.
ואם אני זוכר נכון אז בגלל הלחץ גם מי שיש לו דרכון זר יכול לצאת עם הזר בינתיים כשהישראלי לא בתוקף. עד ל - 1.1.23
אין כרגע מה להבין,
השר לשעבר גלעד ארדן העביר בזמנו תקנה שנועדה לאפשר ליותר אזרחים רשיונות נשק - ע"י הוספת תבחין "משרתי ובוגרי כוחות הבטחון".
אירגונים פרוגרסיבים שממומנים ככל הנראה ע"י שונאי ישראל בעולם הגישו עתירה כנגד, בדרישה לקצץ בסמכויות השר הממונה, למרות שבפועל מספר הרשיונות הכללי ברגרסיה (חובות האימונים וההוצאה הכספית שעלתה גורמות ליותר אנשים לוותר).
הבג"ץ הזה נמשך לאחרונה לאחר שהממשלה הנוכחית טענה שהיא בעיצומה של חקיקה להסדרת התבחינים מתוקף חוק ולא מתוקף תקנות שבסמכות השר, לתוך זה גם נכנסו הסברים שככל הנראה בחקיקה תוגבל ההרשאה למשוחררים טריים ולא למי שלפני 20 שנה היה לוחם.
עכשיו נשאר לחכות ולראות מה יהיו ההשלכות, הן על מחזיקים קיימים מתוקף תבחיני עבר והן על חדשים. מהיכרותי את הנוער הלוחם - הם לא בעניין של לשאת נשק גם באזרחות, ככה שאני מצפה להמשך הקיטון במספר הרשיונות.
זה מעניין מה שאתה כותב.
אני משוחרר משמ"פ כבר 7 שנים בגלל הגיל, אני לא רוצה להוציא רשיון ולקנות אקדח רק כדי לגלות, בעוד שנה - שנתיים, שאני צריך למכור אותו כי אני לא עומד בתבחין.
איפה אפשר לקרוא קצת יותר פרטים?
ליאור
כמעט כל תבחין הוא בגדר זמני, כל עוד הוא קיים הוא תקף, מוגדר וידוע שהוא יכול להעלם, (למעט תבחין ישן ששמו משמר או משהו כזה)
כל עוד אתה עומד בתבחין, אין בעיה.
אפילו תבחין של יישוב זכאי, מתחלף: רשימת היישובים מתחלפת, אתה עובר דירה וכו...
אם הוא פג, אתה יכול לבדוק האם אתה עומד בתבחין אחר, ולבקש רשיון מחדש תחת אותו תבחין חדש.