-
תגובה: לכל בעלי החשמליות, תתכוננו לחלוק את העמדות הציבוריות עם עוד 3100 ישראלים.
אתה טועה.
כרגע רוב החשמליות פשוט פחות איכותיות מהרכבים שלנו.
אם תשים בצד רגע את החשמול והחסכון וכו, שאר הפרמטרים פחות טובים.
אבל זה בטח ישתנה בעתיד.
שים לב, המון דגמים גם בלי מבחני ריסוק.
-
תגובה: לכל בעלי החשמליות, תתכוננו לחלוק את העמדות הציבוריות עם עוד 3100 ישראלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avi1
צודק.
אני למשל לא מתלהב מרופאים ותרופות מתקדמות. פעם גבר אמיתי היה כורת לעצמו את היד אם הייתה דלקת ואשה אמיתית מקסימום מפילה עובר או מתה בלידה סבוכה. אבל עם כבוד וזה מעניין.
באופן אישי גם מעדיף את הרכבים של פעם שבהן היית צריך גם לווסת ידנית את כמות הדלק ואז היית הופך לאחד עם המכונית! גם סתם כל החרטא של הכריות אויר והשלדות החכמות שמווסתות אנרגיה. גבר אמיתי פעם היה מת בכבוד בתאונה פשוטה ברכב מיושן תוך כדי הסנפת בנזין שנוטף מהמיכל!
א. יש סטיקר כזה. משהו כמו: No ABS, No ESP, No Air bags. We die like real men
ב. נניח שלא בא לך לקחת תרופה מתקדמת, עניינך. אבל אני לא מכריח אותך.
אתה לעומת זאת, פריק של חדשנות וטכנולוגיה, רוצה להכריח אותי לנסוע רק באוטו שמתחבר לשטקר.
זה ההבדל ידידי, ומכאן הכל מתחיל ובזה הכל נגמר. זה לא האוטו עצמו (שהוא רק ערימת פחיות ופלסטיקים שעוטפים קופסה מלאה בליתיום) כמו שזה מה שמופרעי הפרוגרס והאג'נדות הכאילו-ליברליות/סביבתיות המזוייפות שלהם שמסתירות מתחתן אמונה יוקדת בתיקון העולם בנוסח כמעט ניאו-קומוניסטי, כזה שמקדש שליטה מרכזית לא מתפשרת בהמוני רובוטים צייתניים, רוצים לעשות לכל מי שלא חושב כמוהם - להכריח. לאלץ אותו להתיישר לפי האג'נדה שלהם.
והלוואי שזה היה מתמקד רק במכוניות. לצערנו זה מתבטא בעוד המון תחומים - הם רוצים להכתיב לך גם איך תדבר, איך תכתוב ואיך תחשוב. אבל למזלנו, כאן אנחנו מדברים רק על המכוניות.
אני כן יכול להבטיח לך שדעתי היה זהה לחלוטין גם במקרה ההפוך. אם אני הייתי רוצה לנסוע בחשמלית ואתה היית מנסה לגחך על זה ולמה אני לא עובר לרכב מונע בדלק, רק כי הוא הרבה יותר חדיש ומתקדם. כי שוב - האוטו הוא רק אוטו. מה שמפריע לי זה משהו יותר גדול ועמוק ועקרוני ממנו - זה שבטוח שהוא הכי חדשן ומתקדם - ומנסה לכפות את האג'נדות המתקדמות שלו על זולתו.
ג. ולסיום: אתה מוקסם מאוטו חשמלי שמפליץ? אני מפרגן לך באהבה. רכוש לך אחד ותהנה ממנו עד בלי די.
רק בבקשה אל תכריח גם אותי ואל תנסה לכפות עלי אג'נדות פרוגרסיביות שאני לא מאמין בהן.
תודה
ושתהיה גם לך שנה טובה וחתימה טובה וצום קל.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבי ביטר
שים לב, המון דגמים גם בלי מבחני ריסוק.
מבחן ריסוק זה לחלשים.
עכשיו הכי חשוב שיהיה חשמלי וקרוסאובר ומסירה מיידית.
פאזה אחת, שלוש או שמונה, לא מעניין אותם.
גם לא משנה להם אם זה בא מסין. מצידם שירכיבו אותו בזימבבווה. רק שיהיה חשמלי וקרוסאובר ויימסר לידיהם היום. או גג בעוד שבוע.
מזכיר קצת את הבהלה לנייר טואלט בהתחלת הקורונה. יש כאלה שעד היום יש להם מרתף מלא בחבילות של נייר-תחת. יכולים לנגב לכל השכונה וזה לא ייגמר.
מעבר לזה - דיברת על מבחן ריסוק? האוטו שהכי-הכי נחשב בעיני רובנו כאן בפורום הזה, ויש לו הכי הרבה מעריצים וחולמים כאן, (והוא ממש לא חשמלי), משוויץ בכוכב אחד קטן בלבד מתוך חמישה אפשריים במבחן הריסוק... ועובדה - זה לא מפריע לנו להמשיך לחלום עליו. אז בביתו של התלוי מוטב לא לדבר על חבלים.....
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתה לעומת זאת, פריק של חדשנות וטכנולוגיה, רוצה להכריח אותי לנסוע רק באוטו שמתחבר לשטקר.
אף גולש בפורום ג'יפולוג לא רוצה ולא ניסה להכריח אותך לשום דבר. לא הבחור שטרחת לצטט ולא אף אחד אחר.
זאת הוצאת דיבה.
אתה מתבקש לא להגיב בפורום רכב חשמלי אם אין לך משהו קונקרטי לתרום, ולפי עדותך שלך, אין לך.
תודה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
א. יש סטיקר כזה. משהו כמו: No ABS, No ESP, No Air bags. We die like real men
ג. ולסיום: אתה מוקסם מאוטו חשמלי שמפליץ? אני מפרגן לך באהבה. רכוש לך אחד ותהנה ממנו עד בלי די.
רק בבקשה אל תכריח גם אותי ואל תנסה לכפות עלי אג'נדות פרוגרסיביות שאני לא מאמין בהן.
אף אחד לא מכריח אותך, בטח לא אני. אני עדיין עם פורסטר חסכונית שעושה 1:7.
מסכים שהעדר הולך כעיוור אחרי כל חשמלית דרעק ללא מבחני ריסוק וללא שמץ איכות העיקר שיש חשמלית.
אבל, זאת הקידמה והרכבים ישתפרו ויהיו טובים יותר. סופות וג'פסים לא יהיו יותר ואנשי המרלבורו שצחצחו שיניים עם סולר ברובם מתים או ניזונים מדייסות.
שנה טובה וחג שמח ידידי
-
יש הבדל בין רנגלר שכולנו יודעים שהוא לא רכב בטיחותי, עם ייעוד אחר, מקרוסאובר חשמלי שבדכ מדובר ברכב משפחתי יומיומי.
-
עוד פרה קדושה נשחטה כרגע ...
במקום רכב חשמלי קבלנו סוזוקי אקרוס פלאגין. עם כבל ...
כי לחשמליים אין צמיגי חורף ובהרים כבר שלוגיות וזה .. נו .. לפחות יש 4 על 4 ויש לי אישור להחזיר רק את המפתח :)
בכל מקרה. מגיעים למלון. יש שלוש עמדות טעינה. אחת טסלה. אחת פולר סטאר ואחת סתם חסומה על ידי אופל לא חשמלית למהדרין ..
בלי בושה. בלי קנס ובלי להשאיר מקום לחשמליים .. מזל שקבלנו ככב בנזין ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...24fa0730d1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8a1ea7c77a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...debb02d8cc.jpg
Sent from my DN2103 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
avi1
אף אחד לא מכריח אותך, בטח לא אני. אני עדיין עם פורסטר חסכונית שעושה 1:7.
מסכים שהעדר הולך כעיוור אחרי כל חשמלית דרעק ללא מבחני ריסוק וללא שמץ איכות העיקר שיש חשמלית.
אבל, זאת הקידמה והרכבים ישתפרו ויהיו טובים יותר. סופות וג'פסים לא יהיו יותר ואנשי המרלבורו שצחצחו שיניים עם סולר ברובם מתים או ניזונים מדייסות.
שנה טובה וחג שמח ידידי
התבקשתי לא להגיב כאן יותר בנושא הזה.
אחרת ימחקו.
ומי יודע? אולי גם ישעו.
בעצם, מה אכפת לי שימחקו וישעו?.....
סה"כ זה יהיה צפוי. להשתיק את הביקורת, נו.
זו אמנם רק דעתי, אבל היא "לא מעניינת" ואם ישתיקו, זו לא תהיה פעם ראשונה או שלישית שסותמים כאן פיות בגלל הבעת דעה לא פופולרית. בטח לא פעם ראשונה שמשתיקים ברחבי הרשת בנושא הספציפי הזה. פשוט, החשמליות איתנו כבר מספיק זמן כדי לדעת שרוב מוחלט מבין תומכי השינוי הספציפי הכל כך קיצוני הזה, לחלוטין לא מסוגלים לסבול דעות שונות משלהם.
מבחינתי, וזו רק דעתי - כל מי שתומך בשינוי הזה, כנראה מתעלם מההשלכות הקשות שלו. הוא חלק מהמשחק ומהדרייב להכריח אותי ואת כל מי שלא בא לו על זה.
ואני אסביר. אני חושב שהרכב החשמלי אינו סתם אבולוציה טכנולוגית מקובלת ומתבקשת של המכונית, אלא הוא שינוי תפיסתי קיצוני ומהפכני שנולד מתוך אג'נדה מסוימת, סביבתית-אקטיביסטית-מיליטנטית, שלא נדון בה כאן. החדרת הרכב החשמלי כעובדה קיימת שהולכת וגדלה ותופסת את מקומה, הוא אחת ההצלחות הגדולות, המרשימות והמפתיעות של האג'נדה הזו. אני סבור שחלק גדול מעקרונות האג'נדה שמאחורי הצלחת השינוי הזה הוא פשוט לכפות אותו. להכריח. שוב, זו רק דעתי הלא מעניינת.
אבל גם גדולי הדיקטטורים כבר יודעים שאי אפשר לכפות שום דבר ב"זבנג וגמרנו" - כי אז תתעורר התנגדות גדולה והמטרה אולי תפוספס. צריך לעשות את זה בהדרגה, מה שנקרא, לכפות את זה ב"רכות". לחלק צ'ופרים והטבות. לתת לאנשים זמן להתרגל. כשזה בא בהדרגה, בהחלט אפשר להסוות את המטרה הסופית האמיתית ולהגיד (עם לא מעט צביעות) "אבל אף אחד לא מכריח" ועל הדרך גם לאיים עלי בדיבה.... נו, התקדמנו. "חבר" הוא קורא לעצמו...
הם רק לא מסתכלים מעבר לפינה - אולי כי הם יודעים טוב מאוד מה מתחבא שם ופשוט אין להם בעיה עם זה?....
כל זה במסגרת דעתי המאוד אישית. לא מעניינת, אבל לגיטימית, מותרת. עדיין.
האמנם?.... דעה לגיטימית? מסתבר שלא. יותר מפעם אחת לאורך השנים נרמז שכאן לא דמוקרטיה. לא כל דעה לגיטימית ומקובלת. כלומר הדעה אולי לגיטימית, מה שלא לגיטימי זה להביע אותה. לפחות לא כאן.
אני מניח ששיטת ה"זבנג וגמרנו" תופעל כאן תיכף ומיד - כל המלל הזה יימחק, יגיבו בזלזול ואולי גם יוציאו אותי לחל"ת מכאן, לתקופה קצרה, אולי ארוכה. או אולי לתמיד? וואלה, לא יודע.
לאלה שידם על מתג ההשתקה - תרגישו חופשי. זכותכם.
אני מבטיח כאן חגיגית, שממש לא איעלב מזה.
פשוט כי רק אני בוחר ממי להיעלב וממי לא.
וזה להבדיל מהזכות לבחור אוטו לטעמי בעוד כך וכך שנים..... לפחות בלבחור ממי להיעלב ובלבחור לנו חברים, תמיד יישאר לנו חופש הבחירה.
זהו.
לילה טוב, מועדים לשמחה ותהנו בטיולי החג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ואני אסביר. אני חושב שהרכב החשמלי אינו סתם אבולוציה טכנולוגית מקובלת ומתבקשת של המכונית, אלא הוא שינוי תפיסתי קיצוני ומהפכני שנולד מתוך אג'נדה מסוימת, סביבתית-אקטיביסטית-מיליטנטית, שלא נדון בה כאן. החדרת הרכב החשמלי כעובדה קיימת שהולכת וגדלה ותופסת את מקומה, הוא אחת ההצלחות הגדולות, המרשימות והמפתיעות של האג'נדה הזו. אני סבור שחלק גדול מעקרונות האג'נדה שמאחורי הצלחת השינוי הזה הוא פשוט לכפות אותו. להכריח.
לדעתי אתה עושה כאן קישור שגוי בין טכנולוגיית ההנעה של הרכב לבין אפשרויות הממסד לשלוט ברכב ובאזרחים.
כפייה של חוקים ומגבלות תמיד היתה ותמיד תהייה, זו מהותו של ממסד ומשטר, מושחת יותר או פחות. ואתן לך כמה דוגמאות שכולן מאותו תחום רגולטורי של זיהום אוויר מכלי רכב:
חיוב בבדיקת פליטת co
מ- 1995 ממיר קטליטי ובדיקת 4 גזים לרכבי בנזין
יורו 1-2-3-4-5-6
הגבלת כניסה לערים מסויימות לרכבי דיזל "מזהמים"
רוצה לומר: גם אם יאפשרו לייבא ולייצר רק רכבים חשמליים, זה לגמרי שלב באבולוציה
ביום שלא יאפשרו לרכב מיושן שעומד בתקנים שהיו בעת ייצורו לעלות על הכביש, זה כבר יהיה שינוי מהותי.
התחום היותר בעייתי בעיני הוא הקלות למימוש יכולת מעקב ושליטה מרחוק ברכב חשמלי, אבל זה לא באמת ייחודי, ואפשרי, ואף היו סירטונים שהראו את זה על רכב עם מנוע בעירה פנימית.
ההשתקה לא היתה במקום בעיני, למרות מספר התבטאויות פחות הולמות מכל מיני כיוונים. מזכירה לי זמנים אחרים ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לדעתי אתה עושה כאן קישור שגוי בין טכנולוגיית ההנעה של הרכב לבין אפשרויות הממסד לשלוט ברכב ובאזרחים.
כפייה של חוקים ומגבלות תמיד היתה ותמיד תהייה, זו מהותו של ממסד ומשטר, מושחת יותר או פחות. ואתן לך כמה דוגמאות שכולן מאותו תחום רגולטורי של זיהום אוויר מכלי רכב:
חיוב בבדיקת פליטת co
מ- 1995 ממיר קטליטי ובדיקת 4 גזים לרכבי בנזין
יורו 1-2-3-4-5-6
הגבלת כניסה לערים מסויימות לרכבי דיזל "מזהמים"
רוצה לומר: גם אם יאפשרו לייבא ולייצר רק רכבים חשמליים, זה לגמרי שלב באבולוציה
ביום שלא יאפשרו לרכב מיושן שעומד בתקנים שהיו בעת ייצורו לעלות על הכביש, זה כבר יהיה שינוי מהותי.
לא, זה לא שלב באבולוציה. לדעתי זה מהלך פתיחה של אבולוציה חדשה. כנראה לא הבנת אותי טוב, או שאני לא הסברתי מספיק טוב.
אף אחד גם לא יוכל לטעון שיש בדברי השמצת/שלילת הטכנולוגיה של רכב חשמלי ברמה הטכנית - אלא רק התייחסות לדברים שמסביבו.
לעניין חוקים והגבלות - אני טוען שרוב מוחלט של הרגולציות בתחום הרכב בישראל מגיעות ממניע כלכלי נטו. כן, רק כסף.
אבל... נמרוד ביקש שלא אגיב יותר בפורום רכב חשמלי ואני מכבד את בקשתו למרות ש.... עזוב. לא משנה.
אני גם לא רוצה להיות מואשם ב"חירוב הדיון הזה", שלמרות שהכותרת והתוכן שפות"ש דיבר עליו אינם טכניים, יש בו כמה תגובות של חנן ברמה הטכנית (למשל, נושא גודל ונפח פיזי של הסוללות) שחשבתי עליהן קצת ואני חושב שהן מאירות את העיניים, "מסדרות את שקדי המרק בטורים ובשורות" ויש לי מהן כמה תובנות טכניות מעניינות ששוות דיון בפני עצמו אבל נמרוד דרש שלא, "כי אין לי מה לתרום בנושא הזה". אז לא. אשמור את התובנות שלי לעצמי ולא אפריע להמשך הלהג והזמררת.
אתה יכול לפתוח שרשור חדש בעניין הזה שציינת בפורום אחר, ולהמשיך שם את הדיון.
-
עוד שחקן חדש :
https://www.globes.co.il/news/articl...did=1001425941
וולקם, בכיף אני אומר…
תגידו מה נסגר עם הסיניים האלה? כמה יצרני חשמליות יש שם?
זה כמו יצרני מגבונים אצלינו בארץ.
הבהלה לזהב.
-
סהכ חברת נישה שייצרה 2.3 מיליון רכבים ב-2021, זניח לחלוטין.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
-
כמה יצרניות יש שם???
אני באמת שואל.
הם מזמן החליטו להשתלט על העולם וזה אחד השלבים?
-
כן. ממש ככה.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
-
חבר שמתעסק בתחום התאורה למפעלים /בתים
הסתובב כחודש בין מפעלים בסין
היו כ 3,000 מפעלים ברמה בינונית ומעלה בתחום תאורת הלד.....
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
-
הבעיה שבינתיים אשתי חלוקת את עמדת הטעינה הציבוריות עם סתם רכבי בנזין שחונים שם כי שם היה פנוי,
אין כמעט אכיפה על כאלה שלא נכים וחונים בחניות של נכים אז מי יאכוף רכב בנזין שחונה בעמדת טעינה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דור אריאל
הבעיה שבינתיים אשתי חלוקת את עמדת הטעינה הציבוריות עם סתם רכבי בנזין שחונים שם כי שם היה פנוי,
אין כמעט אכיפה על כאלה שלא נכים וחונים בחניות של נכים אז מי יאכוף רכב בנזין שחונה בעמדת טעינה..
תקופת ביניים החברה פה אומרים.
יהיה קצת לא נעים, אחכ הכל יסתדר.
-
משביתים את רידינג ל 4 שנים
התחזית אומרת שצריך עוד 7 תחנות כוח עד 2030
כלומר עוד 7 שנים.
כמה זמן לוקח לבנות תחנת כח בישראל ?
שיהיה לכולנו בהצלחה ,
https://www.calcalist.co.il/local_ne...cle/hjpapd00ms
-
אולי הסיניים יבנו לנו תחנות כח ?
כמו שהם בונים לנו נמלים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaron.nahum
כנראה פחות ממה שלוקח ללמד עיתונאים יחידות בסיסיות בחשמל, או ללמד מערכות עיתונים לעשות הגהה מקצועית/טכנולוגית לפני שמשחררים קישקושים לאוןיר ...