אני גם אוהב מינימליסטי, מקום לציוד קבוע. בישול על מדורה/גזיה ומקרר שישמור על הכל קר.
כל השאר ציוד פריק, אוהל על מחצלת שעל הקרקע ופלציב בתור מזרון
Printable View
אני גם אוהב מינימליסטי, מקום לציוד קבוע. בישול על מדורה/גזיה ומקרר שישמור על הכל קר.
כל השאר ציוד פריק, אוהל על מחצלת שעל הקרקע ופלציב בתור מזרון
נכון לחלוטין.
ועדיין בישראל כמעט הכל זה רק טיול. לא "מסע".
אפילו חוצה ישראל שהוא כבר די סוג של מסע (אבל כולל אלמנטים נקודתיים קשוחים ש"רכב מסעות" אמיתי עמוס ומגושם כמו של עמיתינו באירופה יחרבן בהם קוביות. מי שזוכר את הביקור של פלוריאן הגרמני בדיפנדר-מסעות ויום הטיול איתו, יודע למה אני מתכוון).
ואני זוכר עוד טיול אחד שהצטרף אליו רכב ששימש והיה מזווד אז למסעות באופן קבוע. הוא התחרבן כהוגן אל מול תנאי השטח ויתרון העבירות והזריזות המוחץ והכמעט מביך של ג'יפי הקרוס-קאנטרי הפתוחים, הרזים-מינימליסטיים וקלילי התנועה. בסוף נהג בחוכמה, קיפל את הזנב ונמלט כלעומת שבא...
בסוף הכל שאלה של שימוש מיועד ולפי זה בונים את הרכב. מי ש"רכב מסעות" עמוס לעייפה וסגנון הטיולים השונה לגמרי עושים לו את זה - בכבוד.
נתקלתי בו היום, הזכיר לי את שרשור המסעות
קובץ מצורף 141833
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
רק עכשיו רואה את השרשור....
לטיול אקסטרים/עבירות וכו- יש קטום 250 דופ ,שם קל להגיע לקצה(שלך לא של המכונה) בדרך נגמר בתיק גב וקופסת טונה.
למסע- התחיל אצלי עם טרקטורון הונדה פורטקס אי שם בתחילת ה2000 עם גריקן מיים וגריקן דלק, סיר פוייקה וקצת עצים. משם לטנדר סובארו(גם כדי לשנע את הדו"ג) והיום אחריי עשור עם היילקס ומשפחה עם גמדים עם חתיכת בית על גלגלים.
חושב שעוד x שנים שאמצא את עצמי ללא פרטנרים מהבית למסעות, אתחבר לגישה של דרור ואסף .... פשטות מנימליזם והרבה שקט.
עד אז אני מחוייב לסטנדרט של מקלחת חמה, כירת בישול, מנגל גז, ומקרר. ולינה בקומה 2 על הגג.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c74fc737ad.jpg
לא יודע לאיזה רכבי מסע דרור מתכוון ועד כמה מזוודים ועמוסים הם היו עד כי חרבנו קוביות בקטעי העבירות, אבל, הרנגלר שלי עמוס ומזווד לצרכיי כרכב מסע אך הוא לא עמוס לעייפה ובהחלט אין לו בעיית עבירות.
כבר כתבתי במעלה השירשור הטיולים של החבורה שלנו הם סוג של "רוקלנדינג" - שילוב באנגליזית של מסע ועבירות. אנחנו לרוב יוצאים לשלושה ימים (שני לילות) למדבר.
רשימת זיווד/ ציוד ברנגלר שלי:
זיווד מחובר קבע: מיכל מים נירוסטה 60ל'+משאבה, במה שנפתחת למיטה, מקרר (40ל'), תיקי צד מחוברים לקשת התהפכות, שולחן מתקפל דלת אחורית וגגון.
ציוד פריק (שנשאר קבוע ברכב כי ממילא הרכב משמש רק לטיולים): תיק כלי עבודה, ארגז כתר (ארגז מטבח), בלון גז 2.5ל', כירת גז כפולה, מחמם מים על גז, שני מזרונים (ספוג+מתנפח) שק"ש וציוד שינה, שולחן פלסטיק מתקפל ושולחן קפה קטן מתקפל גם הוא וכיסא שטח, כיסא שירותים.
בהחלט עמוס וכבד אבל לא עמוס לעייפה.
שלוימלה, עם כל הכבוד ויש כבוד - כמה שתתפנק ותעמיס, שלושה ימים זה לא מסע. זה טיול.
אם רנגלר מספיק לך לכל זה, אז זה בטח לא מסע....
אי מדבר על חבר'ה שרגילים לצאת לתקופות. מעמיסים באמת ומזוודים בהתאם.
מנשאים עם שני גלגלים רזרביים. גגונים, אוהלי גג, פופ-טופים. ארונות, מה לא.
עם כל המשקל המתנדנד הזה ורעש השיקשוק מהסכו"מים והצלחות.... גם נהג וירטואוז יתחיל להתקשות.
ומעבר לזה - תנסה טיול אחד בגישה המינימליסטית. אתה לא תאמין כמה העבירות שלך תשתפר.
דרור מסכים ששלושה ימים זה לא מסע ובכלל רנגלר כשלעצמו לא בדיוק מתאים כבסיס לרכב מסע קלאסי ולו בגלל צריחת הדלק שלו וטווח נסיעה ללא תדלוק נוסף.
אבל, שים לב לכותרת - רכב מסע בארץ- כמו שכבר נאמר אין לנו מקום גיאוגרפית ל"מסע".
הרנגלר שלי כמות שהוא כיום בהחלט יכול להיות בשטח גם שבוע בחוצה ישראל ועדיין לא תהיה לו שןם בעיית עבירות.
בחבורה שלנו יש שלושה צ'רוקי מזוודים (אוהלי גג, יחידת מגירות, מיכלי מים, מקררים וכו') וגם הם רכבי עבירות אפילו אקסטרימית עם כל מה שעליהם.
מסכים אתך לחלוטין שמשקל הרכב הכולל הוא פקטור חשוב מאד בביצועי הרכב ובעבירות שלו אבל לא מסכים שרכב מסע מזווד היטב רק בגלל המשקל אוטומטית לא יכול לעשות גם עבירות- אם בונים רכב מסע מזווד בכל טוב וגם משופר היטב מבחינת מתלים שמתאימים למשקל, נעילות וכו' הוא בהחלט יעשה עבירות קשה.
הפעם אם לא יהיו בלתמים מתכוון להגיע למפגש ג'יפולוג ואתה מוזמן לעשות סיבוב על הרנגלר המזווד שלי ולחוות אישית את יכולת הרכב
זה יישמע פילוסופי אבל בעיניי הגדרת ה"מסע" היא של העובר בדרך, והחוויה שלו, ולא הגדרת המרחק או הזמן.
יש במרחק והזמן להעצים את החוויה, אבל זה לא המהות.
דרור,
גם בישראל הקטנה אפשר לצאת ל"מסע".
המסע בר-מצווה של אסף ובנו במשך 3 שבועות זה לא "מסע"?
מסע הבת-מצווה של חנן ובתו, 12 יום בתחנות משמעותיות של עם ישראל לאורכה ורחבה של הארץ זה לא מסע?
בחוצה ישראל המשפחתי שעשינו לפני כמה שנים, 7 ימים מהחרמון ועד אילת, לפחות בשביל המשפחה שלנו, היה בהחלט מסע.
אתה מתייחס לרכבים מזוודים כחסרון/פינוק-על גבול הנהנתנות. כי אתה מסכל על זה בזווית הסתכלות שלך.
בין פילים גדולים כמו אוניקאט/אונימוג/רכבים קטנים אבל לא מאוזנים יש גם הרוב היעיל והמאפשר.
הרכב שלי, טנדר נעול כפול, עם מערכת מים קבועה, מקרר, תאורה, אחסנה, מטבח, שולחן, צילייה גדולה, מקלחת ניידת, פאנל סולרי לחניות ממושכות, ציוד לשהות נוחה בשטח ועוד ועוד.
אין אוהל גג כי (כרגע) אנחנו נהנים לישון באוהל על הקרקע. אבל לא מוותרים על מזרונים נוחים ואוהל איכותי שאפשר לעמוד בו, ואנחנו לא נמוכים.
הקומבינציה הזו אפשרה לנו להתנהל בנוחות במשך שבוע ברחבי הארץ בלי מגבלות, של אוכל, מחסה או עבירות.
לפי ההגדרה שלך, כבד לא יעיל בשטח ומוגבל בעבירות.
למעט דיונות גבוהות (נוסעים מסביב..) אין לרכב מסע הזה ששוקל עמוס 2.5 טון, שום מגבלת עבירות למעט משהו באמת קיצוני דוג' כמריר.
אני די בטוח שגם במצבו העמוס הוא יותר עביר מחלק ניכר מ-SUV הנפוצים.
למה שרוביקון/גלדיאטור בנוי נכון יהיה שונה?
או טנדר מודרני אחר?
או SUV עם נתוני פתיחה מתאימים?
לעיתים דווקא המשקל סייע לי להצמיד את הרכב לקרקע ולעבור (העליות הכי נקיות שלי בורדית וזיק היו דווקא עם רכב עמוס, לא כשהיה ריק).
וטנדר בקטגוריות גודל "בינוני" כמוהו הוא רכב מסעות דומיננטי בחו"ל.
אגב אוהל גג ..
לטעמי הרבה מהחברים מעדיפים אוהל צמוד קרקע מאשר פנטהאוז ולא רק בגלל הפרש המחירים בינהם.
אני מאמין שאם המחירים היו זהים פחות או יותר אזי היינו רואים הרבה יותר פנטהאוזים ממה שיש היום.
זה לא שמשתמשי צמודי הקרקע ניסו אוהל גג והעדיפו לחזור לקרקע.. הם פשוט לא ניסו ולכן לא יכולים לחוות דעה.
אני חושב..
Sent from my iPhone using Tapatalk
אוהל גג חסר מבחינתי את הגמישות של מיקום האוהל ביחס לרכב.
מבחינתי כל רכב יכול להתאים ל"מסע" כי ההגדרה של "מסע" היא הכי גמישה בעולם. הנה, אורי מסתדר נפלא עם סמוראי. זה קטן אבל מספיק לו.
השאלה היא איך נראים ה"מסעות" שלכם.
מה שמקובל בעולם בתחום האוברלנד, עלול להתקשות במסלולים היותר מעניינים אצלנו.
וכן - משקל הוא אבי אבות הטומאה. עודף משקל מקשה על הרכב בכמעט כל תרחיש.
ולכן, אם אתם שואלים על "בניית רכב מסעות"?... כזה שסוחב המון ציוד ששוקל לא מעט? הייתי מתחיל מטנדר.
טנדר בנוי לסחוב משקל. אותה מאסה שנמצאת על גבולות המעטפת של ג'יפ/SUV, לטנדר היא לא מדגדגת. נהפוכו - אפילו משפרת קצת את הנוחות.
טנדר פולסייז כבר גדול וכבד מדי לדעתי. וברור שהבעיה שלו היא לא כוח אלא המימדים והמשקל המטורללים.
המועמד הטבעי להתחלה של פרוייקט כזה, לטעמי האישי, זה היילקס.
שוב חידדתם את יתרונות הנגרר:
- משקל שהרבה פחות מורגש על הרכב
- לכן גם גמישות מירבית בבחירת הרכב
- נפח עצום לכל צורך
- גמישות באירגון ודיגום שאינה מוכתבת על ידי מבנה הרכב
- ריתום כל הציוד בחמש דקות ללא צורך להעמיס כלום כמעט
- עלות רכישה נמוכה יחסית ועלות תחזוקה זניחה
- יכולת ניתוק מהרכב במקרה של חניה ארוכה/סביבה עירונית שמאפשרת התנהלות קלילה עם הרכב הגורר למשל לצורך הצטיידות וקניות
- ובסוף מסע הנגרר מנותק ונח, וחוזרים לרכב יומיומי בחמש דקות עבודה ואין צורך לפרוק כלום..
נגרר מגביל את המסלולים מבחינת עבירות, ולטעמי מתעלל ברכב הרבה יותר מאשר משקל שמועמס עליו ישירות - מנוע, גיר, ובעיקר מתלים שמקבלים עומסים בגיוונים שהרכב פחות תוכנן/מותאם אליהם.
וזכור לי גם טיול אחד, חוצה מדבר יהודה מדרום לצפון, עם פג׳רו שגרר עגלה ריקה בחצי המסלול ועם אופנוע אחד בחצי השני. זה נגמר בקורת רוחב שהתעוותה מהעומס וגררה אחריה גם עיוות של קצה שלדת הסולם. זה לא היה כיף לבעלים ...
מגביל מסלולים נכון, זה כבר עניין של סוג המסע.
אבל מבחינת משקלים, אין בכלל מקום להשוואה, אם הייתי מעמיס על הרכב מה שאני מעמיס היום על הנגרר בשטח, הייתי שובר את הרכב מזמן. המשקל על הנגרר, אם הוא מאוזן, זניח לגמרי מבחינת השפעה על הרכב. אני אומר את זה על בסיס ניסיון של כמה שנים עם נגרר עמוס בשטח. לפני תקופת הנגרר הייתי מעמיס את הרכב, בהרבה פחות משקל, וזה היה גבולי מאד. לא יודע מה קרה לפג'רו ההוא, משקל של אופנוע על נגרר זה משהו זניח, זה לא נשמע לי כמו מקרה מייצג.
ואצלי, הנגרר ללא בלמים. אם הנגרר עם בלמים זה בכלל עולם אחר מבחינת הקלה על הגורר.
נהגתי לא מעט עם נגרר בשטח. כל עוד הכל בסדר... הכל בסדר. אבל כשאתה בבעייה שלא עברת ועכשיו צריך רוורס תוך כדי תמרון... לא טוב.
אז כן. אתה מוגבל במסלולים או שצריך להיות נהג ממש טוב עם נגרר ממש טוב.
אסף.
נכון,
עבירות ומסעות אינן מטרות חופפות.
רכב עבירות אולטימטיבי לא יתאים למסעות, ולהיפך. במקרה של נגרר יש פשרה בעבירות לטובת היבטים אחרים של המסע.
ועדיין, היא פשרה שכדאי לשקול כי מגוון האפשרויות והיתרונות שהנגרר יכול לספק להיבטים אלו הוא גדול.
ראיתי פעם באיזה סרטון של אוסטרליים נגרר עם ייצול מתקפל מאחורה.
ואז הם כמובן נתקעו (באופן ספונטני לחלוטין עלק).
הרכב הבא בשיירה נכנס לבוץ ברוורס, נרתם לנגרר ומשך את שניהם החוצה.
בעולם מציאותי יותר הוא בטח היה מוציא קודם את הנגרר ואז מחלץ את הממותה שגררה אותו.
לפחות בתאוריה, אם נתקעים עם נגרר כזה, רכב אחר יכול לחלץ אותו לאחור ולאפשר לרכב התקוע לתמרן.
זה כמובן לא יעבוד באמצע מעלה.
אישית אני יותר מתחבר למנימליזם יחסי.