השאלה ששאלתי קודם היא מה אפשר לעשות כדי שלא יירו בך בטעות.
והמסקנה שלי בתגובה הקודמת היא שאין מה לעשות.
(כאשר בצד השני עומד בנאדם שבא להרוג ולא משנה מה)
אסף.
Printable View
השאלה ששאלתי קודם היא מה אפשר לעשות כדי שלא יירו בך בטעות.
והמסקנה שלי בתגובה הקודמת היא שאין מה לעשות.
(כאשר בצד השני עומד בנאדם שבא להרוג ולא משנה מה)
אסף.
לא רציתי לקחת את הדיון לשם אלא לשאלה הפרקטית - אז אל תקחו אותו לשם בבקשה.
אסף.
בראיון עם ינון מגל הוא אמר שכל חייל רוצה איקס......שאלוהימה תעזור לנו
https://x.com/yossi_eli/status/17304...brONnnK9c9R9HQ
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
מה אפשר לעשות ?צריך להמליץ לגביר להגיש הצעת חוק שכל אזרח נושא נשק צריך להתחפש לשוטר/ מג״ב , אפשר למצוא תחפושות תואמות בכל חנות של פורים. ברמת הגולן הייתי מתיר גם להתחפש לקאובוי.
אזרח שיתפס נושא נשק ולא מחופש ייקנס, רק שיוודא שמי שקונס אותו זה שוטר שוטר ולא מחופש.
בתוך הבתים לא חייבים בתחפושת.
השתגענו.
מה לעשות?
לא לעשות. לא לירות אלא אם אתה אישית בסכנה ברורה ומידית.
בסופו של דבר, ה"חינוך" הזה יביא לתוצאה הפוכה של פיגועים קשים יותר כיון שאזרחים לא ישלפו בזמן.
אסף, אל תדאג, דיון בג'יפולוג נחשב פוליטי רק שנכתבות בו הדעות של הצד הלא נכון. ולפני שמישהו קופץ ואומר לא מה פתאום - יש פה לפחות 6 הודעות מהצד הזה, הנכון. כל הכבוד.
לגבי מה לעשות - לדעתי - יובל קסטלמן ז"ל לא ראה את עצמו כאזרח בסיטואציה ולכן הגיב כמו שהגיב והציל חים, ובאופן מזעזע זה עלה בחייו שלו. אזרח לא אמור לחתור למגע כמו שהוא עשה. לא מתדרכים כך באף מקום. בכל אופן לא איפה שאני מתודרך. בסיטואציה הסופית - יכול להיות באמת לא היה עוזר כלום. מצד שני - אם היה שוכב על הרצפה ולא זז....לא יודע....
מי שירה בו לא היה אמור לירות בסיטואציה הסופית, גם אם לא צעקו לו לא לירות { וצעקו לו } . לפני זה - אם אני קורא נכון את הזוית ממנה ראו החילים את האירוע - אז הוא היה ממש ליד רכב המחבלים, ולפחות ברגע הראשון לא היה ברור מי הוא מי.
גאי כתב משהו לגבי השר והמפקד - האיש חייל מילואים- אז השר זה גלנט והמפקד הרצי הלוי? או שלא הבנתי נכון?
מחקתי מלא.
ערב טוב.
כובע "שוטר", מדבקות על הנשק. כל מה שגם הערבי יכול לשים.
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
במקרה הזה כך אומרים לי - המדבקות זיהוי היו על הנשק. של המחבל.
אסף.
מ.ש.ל
Sent from my SM-F916B using Tapatalk
אפילו את המעיל הוא הספיק להוריד על מנת שיראו שאין מטען.
לפחות לפי מה שעולה בסרטון, החייל שוידא הריגה צריך להשפט ולהענש בחומרה.
לצערי, לפי מה שנראה, ממשלת "אלו החיים" והמגזר אליו שייך היורה ידאגו כנראה להעלים את זה או שזה יסתיים בהערה משמעתית כזו או אחרת.
רוח המפקד.
דוב הקוטב כתב - לפחות ברגע הראשון.
ברגע הראשון באמת לא היה ברור למי שנקלע לסיטואציה *אחרי* שהמחבלים חזרו לרכב, והאזרח האמיץ רץ אליהם ויורה אל תוך הרכב, מי הוא המחבל ומי הקורבן. כבר אז החיילים ירו, כשהיה צמוד לרכב. ההמשך היה טרגי כי החייל "ננעל" על הזיהוי השגוי הראשון, למה? יצטרכו לחקור.
מה הקשר לטעות בזיהוי?
הרים ידיים, הראה שאין לו מטען.
גם אם היה מחבל - הוא ההגדרה של מי שהפסיק להיות איום.
ואם הוא לא איום, לירות עליו זה להוציא אותו להורג בלי משפט.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
כתבתי,
הטעות בזיהוי היא בשלב שהוא רץ וירה לתוך הרכב,
הטעות הזאת נגררה להמשך הטראגי למרות שלנו בצפייה בסרטון ברור שהוא כבר לא היווה איום.
למה החייל המשיך? לא ברור.
זה לא פעם ראשונה שקורות תקלות טראגיות כאלו,
זכור לי המקרה ממלחמת יום הכיפורים של שלמה ערמן וחייליו אשר הסתננו דרך קווי האויב בחזרה ממעוז אורקל אל כוחותינו,
כשהגיעו לכוח שיריון ישראלי שהיה במקום זוהו על ידי פרטים ברורים שהוכיחו שהם ישראלים.
ובכל זאת , השיריונרים ירו פגז ממנו נהרגו שלמה ועוד שני חיילים.
למה השיריונרים ירו למרות הזיהוי?
מי שיצפה בשאלה שהופנתה לרוה"מ ולא לפרשנות המגמתית של התשקורת - יווכח שבמקרה הזה הוא דיבר הכי לעניין ואני אינני נמנה על חסידיו.
הוא נשאל האם המקרה המדובר איננו מוכיח את הטענה (שהתשקורת מפמפמת כבר שנים וגם כעת לאחר הטבח) שחלוקת נשק לאזרחים היא מסוכנת ותגרום לעוד מקרים מסוג זה?
הוא ענה שהמקרה הזה איננו דוגמה טובה, אלא דווקא מוכיח את ההיפך- אזרח חמוש פעל כשורה ודווקא חייל לובש מדים הוא זה שירה בשוגג.
אח"כ אמר שאכן יהיה למדיניות הזאת מחיר, אבל הוא בטל בשישים לעומת הנפשות שינצלו בזכות הנשק שבידי אזרחים. אזרחים עצרו עשרות פיגועים. אלו לא המילים המדוייקות אבל אלו היו הדברים. המדיניות הזאת תיבחן מחדש כאשר המצב ישתנה.
תוציאו את הראש מהתחת. יש כאן אוייב שלא מבדיל בינכם לבין אחרים, לא משנה מה דעתם וכנראה שגם לא תמיד משנה מה דתם. האוייב הזה יגיע אליכם מהר ממה שאתם מסוגלים לדמיין אם לא נתעשת. חלאס עם הוויכוחים הפוליטיים המטופשים, עם החלומות שלכם על חיים בלה לה לנד - אנחנו חיים במציאות קשה מאין כמוה וצריך להילחם כדי לשרוד אותה.
לא קורא כאן לאף אחד להיות גיבור השעה, תפעילו שיקול דעת. אכן יש עכשיו הרבה נשק ברחובות, גם ברחובות ת"א. הרבה ממנו גלוי בדמות חיילים וחיילות עם מחסניות בהכנס ... משהו שמעולם לא היה נהוג במקומותינו , כנראה שגם לא מעט מוסלק - לכן אם לא מנסה לפרוץ אליכם הביתה מחבל חמוש, יהיה נבון לא להצטרף להמון החמוש והמסתער , אלא להתרחק מהאירוע.